Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Τύποι μιας κι εδώ έχετε μαζευτεί όλοι οι ειδικοί, τι παίζει με τους ασυμπτωματικους? Παίζει κάποιος να μην έχει όντως κανένα συμπτωμα?

Για να σας δώσω background, με πήρε σήμερα γκόμενα που νταραβεριζομαι να μου πει οτι είχε συμπτώματα και βγήκε θετική. Αυτήν την ειδα ΣΚ 14-15 Μαρτίου, και από τις 18 και μετά εμφάνισε συμπτώματα. Εγώ εν τω μεταξύ δεν έχω εμφανίσει κανένα σύμπτωμα όλο αυτό το διάστημα. Παίζει να το έχω τσιμπήσει και να είμαι ασυμπτωματικος? Φοβάμαι μην κολλήσω κανέναν.

Ψάχνω ονλαιν και δε βρίσκω απαντήσεις, για ασθενείς βρίσκεις υλικό αλλά για ασυμπτωματικους μονο γενικοτητες.

ΥΓ1: Δεν τρολαρω.
ΥΓ2: Μη με ρωτήσετε γιατί δε μου το είπε νωρίτερα, μάλλον επειδή είναι βλαμμένη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
27
Like
12.486
Πόντοι
14.615
Τύποι μιας κι εδώ έχετε μαζευτεί όλοι οι ειδικοί, τι παίζει με τους ασυμπτωματικους? Παίζει κάποιος να μην έχει όντως κανένα συμπτωμα?

Για να σας δώσω background, με πήρε σήμερα γκόμενα που νταραβεριζομαι να μου πει οτι είχε συμπτώματα και βγήκε θετική. Αυτήν την ειδα ΣΚ 14-15 Μαρτίου, και από τις 18 και μετά εμφάνισε συμπτώματα. Εγώ εν τω μεταξύ δεν έχω εμφανίσει κανένα σύμπτωμα όλο αυτό το διάστημα. Παίζει να το έχω τσιμπήσει και να είμαι ασυμπτωματικος? Φοβάμαι μην κολλήσω κανέναν.

Ψάχνω ονλαιν και δε βρίσκω απαντήσεις, για ασθενείς βρίσκεις υλικό αλλά για ασυμπτωματικους μονο γενικοτητες.

ΥΓ2: Μη με ρωτήσετε γιατί δε μου το είπε νωρίτερα, μάλλον επειδή είναι βλαμμένη.
Σου έδωσε κώλο;

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.437
Πόντοι
4.895
Ο Δασκαλάκης το διευκρίνησε ότι το 5% αφορά την περίπτωση πλήρους καταρρεύσεως του ΕΣΥ.
Κι εντελώς συμπτωματικά τώρα βλέπω 360 μοίρες στον Αlpha, όπου νοσοκομειακός γιατρός μας λέει πως όλη η προσπάθειά μας είναι να μην αρρωστήσουν όλοι μαζί, διότι τότε τετέλεσται.
Μια απλή αλλά μάλλον δυσνόητη αλήθεια για κάποιους.

άμα έβλεπες Ετ3 θα πετύχαινες κάτι πολύ πιο σχετικό με τη βασική θεματολογία του σάιτ  :grin: :grin:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μα, όπως και να το δεις, ο τύπος με τους υπολογισμούς του λέει ότι θα πεθάνουν 120.000 Έλληνες αλλά δεν πειράζει...
τυπε, οτι θα πεθανουν 40.000 υπολογισε ο φιλος, πως το εβγαλες εσυ 120.000

και 40.000 χωρις καθολου μετρα και χωρις βελτιωση με τα καινουρια φαρμακα και χωρις να βελτιωνει την κατασταση το καλοκαιρι

αρα αρκετα πιο κατω στην πραγματικοτητα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006

Τα συμπτωματα οπως λενε οι γιατροι, μπορουν να εμφανισθουν ακομη και την 5η ημερα αφοτου εχεις κολλησει. Οπως το λες ναι, ειναι δυνατο να σε εχει κολλησει
Απο την αλλη ομως εισαι 19 μερες χωρις συμπτωματα, αρα ειτε δεν κολλησες ειτε κολλησες και το περασες ασυμπτωματικα και δεν θα εκδηλωσεις κατι.
Το οτι μπορει να κολλησες καποιον στο ενδιαμεσο ομως, ειναι κι αυτο πιθανο.
Οταν περασει η μπορα, κάνε ενα τεστ αντισωματων για να δεις αν οντως το περασες για να σου φυγει η απορια

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Η "τυχη" μας ηταν οτι ξεσπασε διπλα μας στην Ιταλια το προβλημα και αφυπνισθηκαμε αμεσως.

Επισης μια αλλη "τυχη" ηταν οτι σε αυτην την κρισιμη φαση, ειχαμε στον ΕΟΔΥ πολυ αξιους ανθρωπους και στην διακυβερνηση της χωρας καποιον που αποφασισε να τους ακουσει χωρις κανεναν δισταγμο. Και του βγηκε.

Σε αλλες χωρες, οι ιδεοληψιες περι οικονομιας εφεραν την καταστροφη.

Συμφωνώ ρε Αλεξ, κι εγώ ΝΔ ψήφισα αλλά λίγο κριτική δεν βλάπτει. Τα lessons lerned για την επόμενη φορά λένε ότι πρώτα κλείνεις τα σύνορα και ελέγχεις κάθε εισερχόμενο και μετά παίρνεις οτιδήποτε άλλο στο εσωτερικό. Σε αυτό άργησαν πολύ. Δεν συμφωνείς; Όταν βρήκαν το πρώτο κρούσμα από το Μιλάνο. η κοπέλα από την Θεσσαλονίκη, είχαν εισέλθει άλλοι εκατό απο Μιλάνο σε όλη την Ελλάδα...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Αφου λεμε ολοι νουμερα που δεν στηριζονται πουθενα, θα σου πω εγω οτι γινεται να κολλησουν ταυτοχρονα το 60%.
Αποδειξε μου οτι δεν γινεται.

Υπαρχει αλυσιδα μεταδοτικοτητας οπου ο ενας κολλαει τον επομενο, κολλαει τον επομενο, κολλαει τον επομενο. Αυτο εχει ενα lag (περιοδος επωασης). Το lag αυτο σημαινει οτι για να πας απ'τον πρωτης γενιας νοσουντα στον τριτης γενιας πρεπει ο ενας να κολλησει τον αλλο, να περιμενει την περιοδο επωασης του δευτερου, ο δευτερος μετα να κολλησει τον τριτο και ο τριτος πριν τη περασει στο τεταρτο να περιμενει και αυτος να επωαθει ο ιος. Μεεεεχρι να γινει ολη αυτη η αλυσιδα, η πρωτη γενια εχει ηδη γινει καλα και κοντευει να γινει καλα και η δευτερη. Δλδ το ταυτοχρονο μαζικο δε βγαινει τοσο ευκολα λογω του lag στην περιοδο διαδοχικων επωασεων, χρονος ο οποιος δουλευει υπερ του να γινονται καλα οσοι νοσησαν πριν 15-20-25 μερες και να αποσυρονται απ'τη λιστα των ενεργων φορεων.

Γι'αυτο δε βγαινει το 60%.

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
27
Like
12.486
Πόντοι
14.615
τυπε, οτι θα πεθανουν 40.000 υπολογισε ο φιλος, πως το εβγαλες εσυ 120.000

και 40.000 χωρις καθολου μετρα και χωρις βελτιωση με τα καινουρια φαρμακα και χωρις να βελτιωνει την κατασταση το καλοκαιρι

αρα αρκετα πιο κατω στην πραγματικοτητα
Ο ss21 έγραψε παραπάνω:
Θα κολλήσουν 8 εκ Έλληνες.
Με θνητότητα 1,54%.
8Μ Χ 1,54% = 120.000 πεθαμένοι.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Ο Ντε Γκολ είχε πει ότι ο ανήρ μπορεί να καταστραφεί με τρεις τρόπους:

Ο πρώτος τρόπος είναι ο τζόγος.
Ο δεύτερος τρόπος είναι οι γυναίκες.
Ο τρίτος τρόπος είναι να ακούς τους ειδικούς.

Και κατέληξε:
Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο σύντομος.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ο πιο ευχάριστος.
Ο τρίτος τρόπος είναι ο πιο σίγουρος.

Φιλοσοφος ο τυπος :sunglasses:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Τύπε, δες κάτω αριστερά τη γρίπη και πάνω δεξιά τον κορωνοϊό.
το estimates
το βαζουν γιατι ειναι πολυ νωρις για εκτιμησεις και ολοι οι ειδικοι, πχ και ο ιωαννιδης και ο τσιορδας τελικα λενε για πολυ χαμηλοτερες τιμες για τον καινουριο κορονοιο, κοντα στην γριπη λενε

μην βιαζεσαι.

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.491
Πόντοι
2.886
Ο Ντε Γκολ είχε πει ότι ο ανήρ μπορεί να καταστραφεί με τρεις τρόπους:

Ο πρώτος τρόπος είναι ο τζόγος.
Ο δεύτερος τρόπος είναι οι γυναίκες.
Ο τρίτος τρόπος είναι να ακούς τους ειδικούς.

Και κατέληξε:
Ο πρώτος τρόπος είναι ο πιο σύντομος.
Ο δεύτερος τρόπος είναι ο πιο ευχάριστος.
Ο τρίτος τρόπος είναι ο πιο σίγουρος.

Ο  Ντε Γκωλ, ήταν μεγάλος επιστήμονας ;

Επίσης, ήταν πρόεδρος της Γαλλίας
από το 1959 -1969 , όταν δεν υπήρχε η σημερινή τεχνολογία
ούτε υπολογιστές, ούτε καν τηλέφωνο δεν είχαν όλα τα σπίτια.

Η αξονική τομογραφία καθιερώθηκε μετά τη δεκαετία του '70.
Η Ιατρική τότε, δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με τη σημερινή.
ΧΩΡΙΣ τεχνολογία, αλλά και χωρίς ενημέρωση ήταν οι
γιατροί τότε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ο ss21 έγραψε παραπάνω:
Θα κολλήσουν 8 εκ Έλληνες.
Με θνητότητα 1,54%.
8Μ Χ 1,54% = 120.000 πεθαμένοι.
Το αλλο δεν το ειδες ομως
Θα μεινουν λεει 17.000 σοβαρα νοσουντες εκτος ΜΕΘ, θα πεθανει το 90%, δηλαδη 16.000, κλάιν, σιγα το νουμερο

Το τι θα γινεται ομως που 16.000 ατομα θα πεθαινουν εκτός ΜΕΘ (σπιτι τους? στους δρομους?) και τι θα γινει στη χωρα με αυτο το γεγονος, τον αφηνει αδιαφορο.
Απλως αριθμοι, δεν θα συμβει τιποτα στη χωρα.

Ρε πού τους βρισκουμε

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Τα συμπτωματα οπως λενε οι γιατροι, μπορουν να εμφανισθουν ακομη και την 5η ημερα αφοτου εχεις κολλησει. Οπως το λες ναι, ειναι δυνατο να σε εχει κολλησει
Απο την αλλη ομως εισαι 19 μερες χωρις συμπτωματα, αρα ειτε δεν κολλησες ειτε κολλησες και το περασες ασυμπτωματικα και δεν θα εκδηλωσεις κατι.
Το οτι μπορει να κολλησες καποιον στο ενδιαμεσο ομως, ειναι κι αυτο πιθανο.
Οταν περασει η μπορα, κάνε ενα τεστ αντισωματων για να δεις αν οντως το περασες για να σου φυγει η απορια

Τύπε να κόλλησα καποιον στο ενδιάμεσο δύσκολο, μιας και έκανα χαρντκορ καραντίνα. Το απο δω και πέρα φοβάμαι, υπάρχουν μελέτες για το διάστημα που το μεταδίδουν οι ασυμπτωματικοι?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Τύπε να κόλλησα καποιον στο ενδιάμεσο δύσκολο, μιας και έκανα χαρντκορ καραντίνα. Το απο δω και πέρα φοβάμαι, υπάρχουν μελέτες για το διάστημα που το μεταδίδουν οι ασυμπτωματικοι?
Εδω ειναι οντως ενα θεμα, αυτο δεν εχει διευκρινισθει.

Κοιτα ομως, ο Τσιοδρας ελεγε οτι ακομη και καποιος που νοσησε βαρια, αν θεραπευθει μετα διατηρει για δυο εβδομαδες ενα ελαφρυ ιιικο φορτιο, και ειναι καλο να μην πολυκινειται ακομη και τοτε
Αρα κατ' αναλογια μαλλον κατσε λιγο κλεισμενος άλλες 15 μερες.
Οπως καταλαβαινω μαθαινουν ακομη οι γιατροι επι του θεματος.

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
Τύπε, δες κάτω αριστερά τη γρίπη και πάνω δεξιά τον κορωνοϊό.

Ρε τύπε, πώς το διαβάζουμε αυτό;

Πού πάνω δεξιά; Αυτό νομίζω είναι η λεζάντα που σου λέει ότι ο κορωνοιός είναι με κόκκινο.

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Αλλος απο δω.
Γιατι οχι 20?%? Γιατι οχι 25?%
Ειχαμε και περσι κορονοιο και το ξερουμε εκ πειρας?

Αφου λεμε ολοι νουμερα που δεν στηριζονται πουθενα, θα σου πω εγω οτι γινεται να κολλησουν ταυτοχρονα το 60%.
Αποδειξε μου οτι δεν γινεται.
Το 15% προκύπτει από simulator που έχουμε αναπτύξει με μια επιστημονική ομάδα στο πανεπιστήμιο με το οποίο συνεργάζομαι. Αν ζούσαμε όλοι σε μία πόλη το ποσοστό αυτό όπως και να παίξεις με τις μεταβλητές φτάνει με το ζόρι το 20%. Λόγω όμως της κατανομής τους πληθυσμού σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και σε νησιά, όταν δοκιμάσαμε να τρέξουμε ένα διαφορετικό σενάριο για κάθε πόλη με πάνω από 5000 άτομα και χρησιμοποιώντας connectivity μεταξύ των πόλεων με βάση δρομολόγια ΜΜΜ, τότε το ποσοστό δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από 15% ακόμη και με ακραία inputs.

• Like
Αντιδράσεις: txar

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom