Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.267
Πόντοι
5.006
Όχι δεν έχω σύνδρομο ντάουν , απλά άκουσα τον Ιωαννίδη (η μήπως τον Δανέζη ;) που έλεγε οτι το πρόβλημα των σημερινών επιστημόνων είναι οτι δεν λένε αρκετά "δεν ξέρω" , θα μου πείς εγω δεν είμαι επιστήμονας αλλά και πάλι :P
εχεις συνδρομο νταουν...μην μου πας κοντρα σε αυτο...
:hi:

Εγγρ.
23 Ιουν 2021
Like
1.344
Πόντοι
206
Δεν υπάρχει άποψη όσον αφορά την επιστήμη. Ή αποδεικνύεις τις θεωρίες σου μέσω έρευνας και πειραματισμού ή το βουλώνεις.
Δεν είναι καφενείο όπου ο καθένας έχει άποψη για το αν ο Μάρτινς πρέπει να παίξει 4-3-3 ή 3-4-3. Εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές.
οκ, οποτε επανερχομαστε στην ερωτηση του κωλογερου, εκει δεν παίζονταν ζωες?

Εγγρ.
23 Ιουν 2021
Like
1.344
Πόντοι
206
Έχει αναλυθεί εκατοντάδες φορές γιατί επικρατούσε μεταξύ των επιστημόνων αυτή η άποψη και γιατί φάνταζε λογική εκείνη την περίοδο.
Το καταλαβαίνω απόλυτα, απλά το φέρνω ως παράδειγμα για να δεις ότι δεν ειναι τοσο απλό σε τετοια θεματα να εισαι 100% βεβαιος κ να εχεις αποδειξεις επιστημονικα τεκμηριωμενες κλπ.... οποτε φυσιολογικο να υπαρχουν κ αλλες γνωμες...
Δε γινεται να διωκεις ποινικα οποιον εκφερει πιθανοτατα λαθος αποψεις ή αποδεικνύεται λάθος εκ των υστέρων

lalakis259

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Κριτικές
1
Like
162
Πόντοι
0
Οι επιστήμονες βασίζονταν στα δεδομένα που είχαν εκείνη την περίοδο, που συνεχώς άλλαζαν. Ο Κούβελας και οι όμοιοι του δε βασίζονται σε τίποτα, για να μην πω ότι εν γνώσει τους λένε ψέμματα για προσωπικό όφελος. Η σύγκριση σου είναι ατυχής.
Σε ποια δεδομενα βασιζονται οι επιστημονες και με τοση ανεση μας διαβεβαιωνουν οτι δεν θα υπαρξουν παρενεργειες σε βαθος χρονου απο τα συγκεκριμενα εμβολια;

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
23 Ιουν 2021
Like
1.344
Πόντοι
206
Οι επιστήμονες βασίζονταν στα δεδομένα που είχαν εκείνη την περίοδο, που συνεχώς άλλαζαν. Ο Κούβελας και οι όμοιοι του δε βασίζονται σε τίποτα, για να μην πω ότι εν γνώσει τους λένε ψέμματα για προσωπικό όφελος. Η σύγκριση σου είναι ατυχής.
Θα συμφωνήσω για Κούβελα κ ομοίους, θα διαφωνήσω για το πρώτο....

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.186
Πόντοι
2.356
Συναδελφος γυναικα, ανεμβολιαστη, καθε χρονο πηγαινει διακοπες σε παραλιακη πολη της Πελοποννησου. Μενει φιλοξενουμενη σε ξαδερφη της μητερας της,με κουμπαριες στη μεση κιολας, εχουν καλες σχεσεις. Παιρνει την καλοκαιρινη αδεια της και τηλεφωνει στην ηλικιωμενη συγγενη της για να παει για διακοπες. Εκεινη της λεει οτι δε μπορει να την δεχτει, δεν εχει διαθεσιμο δωματιο. Η συναδελφος της λεει, Ωραια, νοικιασε μου τοτε καποιο απο τα ενοικιαζομενα δωματια που εχεις να ερθω να κανω διακοπες. Οποτε η ηλικιωμενη της λεει Εισαι ανεμβολιαστη. Δε βαζω εγω ανεμβολιαστους στο σπιτι μου. Φοβαμαι. Δε βλεπεις ειδησεις;

Η ηλικιωμενη ηταν πληρως εμβολιασμενη.
Αρα οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι δεν έχουν αίσθηση ότι τό εμβόλιο τους προστατεύει!!! Τόσο εμπιστοσύνη το έχουν
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Σε ποια δεδομενα βασιζονται οι επιστημονες και με τοση ανεση μας διαβεβαιωνουν οτι δεν θα υπαρξουν παρενεργειες σε βαθος χρονου απο τα συγκεκριμενα εμβολια;
Στα δεδομένα που γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αλλωστε οι οποίες παρενέργειες θα συνεχίσουν να μας έχουν μόνιμους πελάτες των φαρμακευτικών που τις κατασκεύασαν!!!

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.837
Πόντοι
19.795
Είμαι καινουριος κ δεν ξερω τι έχει ειπωθεί εδώ, αλλά δεν έχει κάποια λογική αυτό που λέει?
Τι θα απαντούσες αν δεν σε ειχε κουρασει?
Και γιατί πρέει να διώκεται ποινικά όποιος εκφέρει μια λάθος αποψη, ακόμα κ ακραία ή εν δυνάμει επικίνδυνη όπως του Κούβελα
Επειδη απο την αρχη που φτιαχτηκε αυτο το νημα, ημουνα υπερμαχος της μασκας, οπως και των γαντιων, λογω των ταξιδιων που κανω τα τελευταια 15 χρονια στην Ασια, (εκεινη την εποχη ημουνα εκει) οπου και στην περιπτωση των ιων της γριππης το πρωτο πραγμα για την μη μεταδοση της ειναι η μασκα, μου φανηκε περιεργο που εβγαιναν επιστημονες στην τηλεοραση και συνιστουσαν την μη χρηση της. Και οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων,παλι συμφωνα με τους ιδιους επιστημονες, ηταν λαθος.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Δεν ξέρω , κάποιοι ιοί λένε πως δεν μεταλλάσονται καθόλου δεν ξέρω ποιοί ... μετά με κάποια εμβόλια δεν κολλάς καθόλου ... άρα αν δεν κολλήσεις αποκλείεται και η μετάλλαξη.

Ενώ στην περίπτωση του κορωνοιού αφου κολλάει και ο εμβολιασμένος αρα ΑΝ κάτι αναπτυχθεί πάνω του τότε αυτό το κάτι θα είναι ανθεκτικό στα εμβόλια , κάτι τέτοια λέει ο Κούβελας στο περίπου , τώρα δεν έχω πρόχειρο βίντεο με σχετικές δηλώσεις αλλά αν χρειαζεται μάλλον θα μπορέσω να βρω με λίγο ψάξιμο.
Mε λένε και ΑΝ και δεν ξέρω, δουλειά δε γίνεται. Οι ιοί μεταγράφουν το γενετικό τους κώδικα μέσα στα κύτταρα του ξενιστή. Δε μπορούν να αναπαραχθούν μόνοι τους. Αν ο ξενιστής μεταλλαχθεί θα μεταλλαχθεί και ο ιός. Και νομοτελειακά ο ξενιστής μεταλάσσεται.
Ποιοί είναι αυτοί οι "κάποιοι" που "λένε";
Ακόμα και αν δεν κολλήσεις, ο ιός θα μεταλλαχθεί για να κολλήσεις. Αλλιώς δε θα μπορεί να επιβιώσει. Είναι η φύση του αυτή.
Οπότε ο Κούβελας γιατί εμβολιάστηκε;
Για να αυξήσει τις πιθανότητες του ιού να μεταλλαχθεί; Και να πετύχει εσένα τον ανεμβολίαστο μπόσικο και να σε στείλει; Εσένα που υποτίθεται προσπαθεί να προστατέψει; Αφού εμβολιάσθηκε βεβαια.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το ιδιο δεν πρεπει να γινει και για αυτους που λενε, (η, λεγανε) να μην φοραμε μασκες, επειδη δεν προστατευουν; :grin:
Όχι, γιατί αυτοί με τα δεδομένα του τότε μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Ήταν λάθος; Με βάση τα σημερινά δεδομένα φυσικά και ήταν λάθος. Γιαυτό και άλλαξε η στρατηγική χρήσης της μάσκας. Ήταν οι μόνοι παγκοσμίως που δε συνιστούσαν ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας; Όχι φυσικά. Η πλειονότητα δε θεωρούσε υποχρεωτική τη μάσκα παγκοσμίως. Συνεπώς δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν οι επιστήμονες στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Κούβελας γελοιοποιεί την ιατρική επιστήμη. Λέει πράγματα που ως το σημείο που έχω γνώσεις να κρίνω είναι ανυπόστατα. Συνάδελφοί του καθηγητές Ιατρικής λένε πως οι απόψεις του είναι κουταμάρες. Αναπόδεικτες κιόλας. Θεωρίες στην ουσία. Που όμως παρασύρουν αφελείς και εκτίθενται σε κίνδυνο.
Ουδεμία σύγκριση.

• Like
Αντιδράσεις: px75

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δηλαδή δε θα έπρεπε να κάνουμε εμβόλιο για ιλαρά ή πολυομυελίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη επικίνδυνη ασθένεια γιατί, κατά τον Κούβελα, αυξάνουμε τις μεταλλάξεις των αντίστοιχων ιών και κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε ανθεκτικές μορφές αυτών.
Και αυτόν δεν τον έχει μαζέψει ακόμα εισαγγελέας. Και όσοι συνάδελφοί του τον κράζουν, τον "διώκουν" για τις "απόψεις" του.
Εσυ, ο πξ, απαιτειτε να απανταμε σε ολα, αλλα εσεις κανετε το κοροιδο οταν σας ρωτουν κατι. Για να μην πω το αλλο που κανει ο πξ, που απαιτει λινκ, πηγη, οτι δεν ειναι ετσι, λεμε ψεματα, και οταν βαζουμε πηγη, κανει το κοροιδο. Μια που μιλαω μαζι σου, θα κανω την ερωτηση, αφου πρωτα απαντησω σε αυτο που ρωτησες. Ναι, απ οσο γνωριζω οι γονεις μου μου εκαναν ως παιδι ολα τα εμβολια που οριζε το κρατος. Επισης στο Στρατο, με το που καταταχθηκα, μου εκαναν ολα τα απαραιτητα εμβολια που εκριναν. Για να μη παθεις τετανο θα σου κανουν ενεση. Αρα απαντησα στην ερωτηση σου πιστευω. Σειρα μου να ρωτησω. Για Η1Ν1 εμβολιαστηκε ΟΛΟΣ ο πληθυσμος; Εγω παντως δεν εμβολιαστηκα, το θυμαμαι. Για εποχικη γριπη καθε χρονο, εμβολιαζεται ΟΛΟΣ ο πληθυσμος; Γιατι το κανετε αυτο; Γιατι συγκρινετε ιλαρα, πολυομυελιτιδα και αλλες ασθενειες, με αυτο που περναμε τωρα. Και αντε, να ειναι ετσι. Γιατι επικροτειτε την φιμωση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, που εχουν αλλη αποψη. Εγω το λεω, ο κορωνοιος ειναι υπαρκτος, και εν δυναμει επικινδυνος, οχι για ολους. Θελω να ακουω και αλλες αποψεις. Εσεις δε το θελετε,το πολεματε λυσαλεα.

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Mε λένε και ΑΝ και δεν ξέρω, δουλειά δε γίνεται. Οι ιοί μεταγράφουν το γενετικό τους κώδικα μέσα στα κύτταρα του ξενιστή. Δε μπορούν να αναπαραχθούν μόνοι τους. Αν ο ξενιστής μεταλλαχθεί θα μεταλλαχθεί και ο ιός. Και νομοτελειακά ο ξενιστής μεταλάσσεται.
Ακόμα και αν δεν κολλήσεις, ο ιός θα μεταλλαχθεί για να κολλήσεις. Αλλιώς δε θα μπορεί να επιβιώσει. Είναι η φύση του αυτή.
Για να αυξήσει τις πιθανότητες του ιού να μεταλλαχθεί; Και να πετύχει εσένα τον ανεμβολίαστο μπόσικο και να σε στείλει; Εσένα που υποτίθεται προσπαθεί να προστατέψει; Αφού εμβολιάσθηκε βεβαια.
Τι ψεκασμενο σκουπίδι!
Γαμω τη δημοσιοϋπαλληλικη Ομερτά μου!
Πληρωνουμε αυτον και την αλλη τη φαρμακοποιο του νοσοκομείου της Πατρας απο την τσέπη μας και δεν τους κουναει κανενας!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Εσυ, ο πξ, απαιτειτε να απανταμε σε ολα, αλλα εσεις κανετε το κοροιδο οταν σας ρωτουν κατι. Για να μην πω το αλλο που κανει ο πξ, που απαιτει λινκ, πηγη, οτι δεν ειναι ετσι, λεμε ψεματα, και οταν βαζουμε πηγη, κανει το κοροιδο. Μια που μιλαω μαζι σου, θα κανω την ερωτηση, αφου πρωτα απαντησω σε αυτο που ρωτησες. Ναι, απ οσο γνωριζω οι γονεις μου μου εκαναν ως παιδι ολα τα εμβολια που οριζε το κρατος. Επισης στο Στρατο, με το που καταταχθηκα, μου εκαναν ολα τα απαραιτητα εμβολια που εκριναν. Για να μη παθεις τετανο θα σου κανουν ενεση. Αρα απαντησα στην ερωτηση σου πιστευω. Σειρα μου να ρωτησω. Για Η1Ν1 εμβολιαστηκε ΟΛΟΣ ο πληθυσμος; Εγω παντως δεν εμβολιαστηκα, το θυμαμαι. Για εποχικη γριπη καθε χρονο, εμβολιαζεται ΟΛΟΣ ο πληθυσμος; Γιατι το κανετε αυτο; Γιατι συγκρινετε ιλαρα, πολυομυελιτιδα και αλλες ασθενειες, με αυτο που περναμε τωρα. Και αντε, να ειναι ετσι. Γιατι επικροτειτε την φιμωση ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, που εχουν αλλη αποψη. Εγω το λεω, ο κορωνοιος ειναι υπαρκτος, και εν δυναμει επικινδυνος, οχι για ολους. Θελω να ακουω και αλλες αποψεις. Εσεις δε το θελετε,το πολεματε λυσαλεα.
Καμια σχέση με τη γρίπη.
Ξέρω ανθρώπους, φαντάζομαι και εσυ,που μπηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά με κορονι.
Με γρίπη δεν είχαν παει ποτέ νοσοκομείο

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.685
Πόντοι
736
Εγω το μόνο που ελπίζω είναι να πλησιάζουμε (η ακόμα και να φτάσαμε ακόμα καλύτερα) στις περιβόητες ήπιες μεταλλάξεις , οπότε δεν θα έχουμε πρόβλημα ούτε εμείς οι μη εμβολιασμένοι ούτε όσοι εμβολίαστηκαν.

Η θεωρία του Κούβελα είναι εμβολιάζουμε μόνο τους ευπαθείς και οι υπόλοιποι με το να μην εμβολιαστούν θα προστατεύσουν τους εμβολιασμένους. Δηλαδή στον ανεμβολίαστο ακόμα και να συμβεί κάποια μετάλλαξη θα είναι τυχαία και όχι στοχευμένη να έχει αντίσταση στο εμβόλιο , απο ότι κατάλαβα δηλαδή. Τώρα μπορεί να λέει ο Κούβελας βλακείες η μπορεί να τα κατάλαβα εγώ λάθος. :confused:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.837
Πόντοι
19.795
Όχι, γιατί αυτοί με τα δεδομένα του τότε μπορούσαν να το υποστηρίξουν. Ήταν λάθος; Με βάση τα σημερινά δεδομένα φυσικά και ήταν λάθος. Γιαυτό και άλλαξε η στρατηγική χρήσης της μάσκας. Ήταν οι μόνοι παγκοσμίως που δε συνιστούσαν ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας; Όχι φυσικά. Η πλειονότητα δε θεωρούσε υποχρεωτική τη μάσκα παγκοσμίως. Συνεπώς δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν οι επιστήμονες στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο Κούβελας γελοιοποιεί την ιατρική επιστήμη. Λέει πράγματα που ως το σημείο που έχω γνώσεις να κρίνω είναι ανυπόστατα. Συνάδελφοί του καθηγητές Ιατρικής λένε πως οι απόψεις του είναι κουταμάρες. Αναπόδεικτες κιόλας. Θεωρίες στην ουσία. Που όμως παρασύρουν αφελείς και εκτίθενται σε κίνδυνο.
Ουδεμία σύγκριση.
Εφ οσον λοιπον δεν υπηρχαν δεδομενα, δεν επρεπε να εκφρασουν αποψη και να αποθαρρυνουν τον κοσμο στην χρηση της.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Εχω κάνει εγώ το κορόιδο σε κάτι που με ρώτησες;
Σε ποιό; Για βάλε μου το σχετικό ποστ με την ερώτηση και την άσχετη απάντησή μου.
Επαναδιατυπωνω τοτε. Ρωτησα, οχι κανοντας παραθεση σε εσενα, αυτο που σε ρωτησα και τωρα. Περι Η1Ν1, την αναλογη υγειονομικη κριση που ζησαμε πριν λιγα χρονια. Ενω σε αλλα ειστε λαλιστατοι, σε αυτο δεν απαντησατε. Και οταν λεω εσεις, εννοω οσοι απο εσας εδω και καιρο, ζητατε να φιμωθουν οι επιστημονες που εχουν διαφορετικη αποψη, μεχρι να τιμωρηθουν, να απολυθει ο Κουβελας απο τη θεση του κλπ. Δε μπορει να απαιτειτε, να ζητατε λινκ, πες μου που το ακουσες, ποιος το ειπε,σε ποιο καναλι, τι ωρα, κι εσεις να μην απαντατε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Εφ οσον λοιπον δεν υπηρχαν δεδομενα, δεν επρεπε να εκφρασουν αποψη και να αποθαρρυνουν τον κοσμο στην χρηση της.
Ρε τύπε, το ειπαμε και το ξαναειπαμε αυτο.
Τι θελεις να μας πεις, οτι επειδη ειπωθηκε αυτο τοτε, ειχε ως συνεπεια σημερα ο καθε ψεκασμενος να αμφιβαλει για την αναγκαιοτητα του εμβολιασμού ή για την υπαρξη του ιου? Σοβαρα τωρα? Αυτο εφταιξε?
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Τι ψεκασμενο σκουπίδι!
Γαμω τη δημοσιοϋπαλληλικη Ομερτά μου!
Πληρωνουμε αυτον και την αλλη τη φαρμακοποιο του νοσοκομείου της Πατρας απο την τσέπη μας και δεν τους κουναει κανενας!
Νοσηλευτρια ηταν, οχι φαρμακοποιος.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Καμια σχέση με τη γρίπη.
Ξέρω ανθρώπους, φαντάζομαι και εσυ,που μπηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά με κορονι.
Με γρίπη δεν είχαν παει ποτέ νοσοκομείο
Ξερω κι εγω ανθρωπους που περασαν πολυ ασχημα με κορωνοιο. Συμφωνω μαζι σου. Οπως ομως ξερω και απο γριπη η πνευμονια.

Εγγρ.
23 Ιουν 2021
Like
1.344
Πόντοι
206
Επειδη απο την αρχη που φτιαχτηκε αυτο το νημα, ημουνα υπερμαχος της μασκας, οπως και των γαντιων, λογω των ταξιδιων που κανω τα τελευταια 15 χρονια στην Ασια, (εκεινη την εποχη ημουνα εκει) οπου και στην περιπτωση των ιων της γριππης το πρωτο πραγμα για την μη μεταδοση της ειναι η μασκα, μου φανηκε περιεργο που εβγαιναν επιστημονες στην τηλεοραση και συνιστουσαν την μη χρηση της. Και οπως αποδειχτηκε εκ των υστερων,παλι συμφωνα με τους ιδιους επιστημονες, ηταν λαθος.
Πολλοί ήταν οι επιστήμονες που έλεγαν στις αρχές του 20 "do it like Asia", ειδικά για τα θέματα μασκών, μαζικού τεστινγκ, εξονυχιστικής ιχνηλάτησης κλπ... πράγματα που τελικά τα σχεδόν ολα υιοθετήθκαν με καθυστέρηση
Τώρα γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αναγνωρισουν καποιοι οτι εκαναν λαθος σε αυτο ενώ πχ ηταν σωστοι με το λοκνταουν, δεν το καταλαβαινω (θα μυ πεις θα βγαινουν να τους τη λενε οι αλλοι, γαμω τα κόμματα μου γαμω)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom