Αν στη ζωή σου συναναστρεφόσουν με υψηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου ανθρώπους θα είχες μάθει μέχρι τώρα ότι οι σοβαροί και πραγματικά ικανοί άνθρωποι απαξιούν και αποθαρρύνονται να ασχοληθούν με την πολιτική λόγω των ίδιων των πολιτικών και της κατάστασης που επικρατεί εντός τους. Γι αυτό και βλέπεις μόνο κλοουν και τραγέλαφους στα έδρανα.Θα σου πω ότι δεν ψήφισα και θα αρχίσεις τη γνωστή καραμελίτσα ότι αφού δεν ψήφισα είμαι απολιτικ και δεν έχω δικαίωμα να μιλάω και καλά να πάθω που δεν πήγα να ψηφίσω κλπ κλπΕσύ ήσουν που έλεγες ότι ψήφισες Τζήμερο;
Για να προχωρήσει τέτοια συζήτηση πρέπει να ξέρουμε τι ψήφισες εσύ.
Και μην πετάξεις καμιά ανοησία του τύπου "ας έριχνες λευκό ή άκυρο" γιατί με το εκλογικό σύστημα του κώλου που έχουμε τα λευκά και τα άκυρα δεν καταμετρώνται καθόλου για να μην κόψουν ποσοστό από τα κόμματα γιατί αλλιώς δε θα έπιανε κανείς 40% στον αιώνα τον άπαντα. Επομένως είναι σαν να μην πήγες καθόλου να ψηφίσεις.
Ωραία τα είπες, αλλά ξέρω και άλλους τέτοιους και η πείρα μου λέει πως συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με κάποιον που θεωρεί ότι όλοι είναι άχρηστοι και κανένας δεν φτάνει στο δικό του επίπεδο για να μπορεί να τον εκπροσωπήσει στην Βουλή.
Τώρα έχει και μiα λογική το στόρι, κρίνει τους πάντες, έχει την λύση για όλα και μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο.
Σαν τι συζήτηση θα κάνουμε τότε, που θα παρκάρεις το καλάμι;
άσε να μαντέψω, όλοι αυτοί οι ικανοί, σοβαροί και υψηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου μιλάνε για τον εαυτό τους σε τρίτο πρόσωπο ;