Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (0 μέλη και 27 επισκέπτες)

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.189
Πόντοι
6.056
Άρα δηλαδή ο Βασιλάκης είναι καλός για την Ελλάδα γιατί πληρώνει τους φόρους που προα ναφέρεις.. από την τσέπη του και χωρίς κέρδος. Και εσύ δε θα προτιμουσες να υπήρχε υγειης η ολυμπιακή και να κέρδιζε εκεινη τα χρήματα που κερδίζει σήμερα η ετζιαν του ιδιώτη Βασιλάκη για λογαριασμό της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Μνημόνια μέχρι να γίνει η θάλασσα γιαούρτι ρεεεεεε

Ποιός επιεχειρηματίας δουλεύει χωρίς κέρδος ρε τύπε, θα μας τρελάνεις, έγραψα εγώ κάτι τέτοιο;

Τύπε, θα ήθελα επίσης υγεία, ειρήνη και να σταματήσει η πείνα σε όλο τον κόσμο. Αλλά ακόμα και αυτά να μπορούσαν να γίνουν, η Ολυμπιακή υγιής πάλι δε θα γινόταν στον αιώνα τον άπαντα.

Αλήθεια, πέρα από τα κομμουνιστικά τσιτάτα, ποιό ακριβώς είναι το κακό που ο "ιδιώτης" Βασιλάκης έχει μια κορυφαία Ευρωπαική αεροπορική εταιρεία και κερδίζει απ αυτή;
Μα δεν σου λέει για αυτό. Όλοι για το κέρδος δουλεύουμε.
Σου λέει για τα 120 εκ. που θα του δώσεις ( ο Έλληνας φορολογούμενος), για να κρατήσει την εταιρεία.

Nαι αλλά λέει και ο ίδιος οτι δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρεία, είναι ο κρατικός αερομεταφορέας. Και μάλιστα η συμφωνία φαίνεται να λέει για δικαίωμα του κράτους σε μετοχές για το συγκεκριμένο ποσό.
Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί, και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το καθεστώς της συγκεκριμένης εταιρείας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μέσα σε αυτόν τον χαμό, αυτής της πανδημίας, χιλιάδες επιχειρησεις καταστρέφονται και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι. Θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συνολικά για όλους και όχι επιλεκτικά. Και φυσικά χωρίς να προκαλούμε το κοινό αίσθημα γιατί οι καιροί είναι πιο πονηροί από ποτέ.
Πολλες φορες εισαι η φωνη της λογικης που χρειαζεται το εν λογω νημα.Οταν ειπα το ιδιο στον δικηγορο του σαη(για τις επιχειρησεις που πληττονται και τον κοσμο που θα μεινει ανεργος) απαντησε "thats life".Να σημειωθει εδω οτι ειναι κομψη τελικα :confused: :confused: :confused:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.951
Πόντοι
19.795
Άρα δηλαδή ο Βασιλάκης είναι καλός για την Ελλάδα γιατί πληρώνει τους φόρους που προα ναφέρεις.. από την τσέπη του και χωρίς κέρδος. Και εσύ δε θα προτιμουσες να υπήρχε υγειης η ολυμπιακή και να κέρδιζε εκεινη τα χρήματα που κερδίζει σήμερα η ετζιαν του ιδιώτη Βασιλάκη για λογαριασμό της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ποιός επιεχειρηματίας δουλεύει χωρίς κέρδος ρε τύπε, θα μας τρελάνεις, έγραψα εγώ κάτι τέτοιο;

Τύπε, θα ήθελα επίσης υγεία, ειρήνη και να σταματήσει η πείνα σε όλο τον κόσμο. Αλλά ακόμα και αυτά να μπορούσαν να γίνουν, η Ολυμπιακή υγιής πάλι δε θα γινόταν στον αιώνα τον άπαντα.

Αλήθεια, πέρα από τα κομμουνιστικά τσιτάτα, ποιό ακριβώς είναι το κακό που ο "ιδιώτης" Βασιλάκης έχει μια κορυφαία Ευρωπαική αεροπορική εταιρεία και κερδίζει απ αυτή;
Σου λέει για τα 120 εκ. που θα του δώσεις ( ο Έλληνας φορολογούμενος), για να κρατήσει την εταιρεία.

Nαι αλλά λέει και ο ίδιος οτι δεν είναι μια οποιαδήποτε εταιρεία, είναι ο κρατικός αερομεταφορέας. Και μάλιστα η συμφωνία φαίνεται να λέει για δικαίωμα του κράτους σε μετοχές για το συγκεκριμένο ποσό.
Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί, και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το καθεστώς της συγκεκριμένης εταιρείας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μέσα σε αυτόν τον χαμό, αυτής της πανδημίας, χιλιάδες επιχειρησεις καταστρέφονται και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι. Θα πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί συνολικά για όλους και όχι επιλεκτικά. Και φυσικά χωρίς να προκαλούμε το κοινό αίσθημα γιατί οι καιροί είναι πιο πονηροί από ποτέ.
Πολλες φορες εισαι η φωνη της λογικης που χρειαζεται το εν λογω νημα.Οταν ειπα το ιδιο στον δικηγορο του σαη(για τις επιχειρησεις που πληττονται και τον κοσμο που θα μεινει ανεργος) απαντησε "thats life".Να σημειωθει εδω οτι ειναι κομψη τελικα :confused: :confused: :confused:
Και να σημειώσω ότι εγώ έμπαινα, τυπε.

celebre

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2019
Like
21.189
Πόντοι
6.056

Και να σημειώσω ότι εγώ έμπαινα, τυπε.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.293
Πόντοι
5.506
Ο Γερμανός φορολογούμενος γιατί δίνει 7 δις στην Lufthansa? Ο Γάλλος 6 δις στην AirFrance?

Γιατί η Lufthansa είναι κατά 20% και η AirFrance κατά 16% δημόσιες! Γίδι!

Φιλελεύθερε από τα Lidl που θέλεις και χρηματοδότηση από το κράτος!

Δεν είναι χρηματοδότηση, βοήθημα εν μέσω πανδημίας είναι και μάλιστα με δικαίωμα ανταποδοτικότητας μέσω μετοχών.

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
Kαλά είσαι φουκαρατζίκος εσύ, το έχουμε πει πολλές φορές. Απορώ πως διάλεξες αυτό το όνομα ρε φίλε... τόσο πολύ γνώθι σαυτόν? :grin:

Άκου τους όρους ηλίθιο κι αγράμματο κούτσουρο, κάτω από τους οποίους γίνεται η επιδότηση:

- Το κράτος δεν βάζει απλά 120 μύρια αλλά παίρνει μετοχές και μερίδια.
- Αυτό που κάνει δηλαδή, είναι να δώσει χρόνο στην εταιρεία να ισορρπήσει κι αν η εταιρεία τα πληρώσει, τα παίρνει πίσω (και θα τα πληρώσει, αν θες κράτα αυτό το ποστ να το δεις μετά από λίγα χρόνια ξανά!).

Δηλαδή, άσχετε φουκαριάρη του πεζοδρομίου, κάνει αυτό που κάνει και για άλλες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μην κλείσουν. Για να μην απολυθούν εργαζόμενοι, για να μην χαθούν δουλειές. Άσχετο ΒΟΔΙ του οροπεδίου!

Αλλά εσύ γουστάρεις να κλείνουν επιχειρήσεις, να χάνει τις δουλειές του ο κόσμος έτσι ώστε να έχεις να λες "να πως τα κατάφεραν οι μαλάκες, ρίξτε τους να αναλάβουμε εμείς!!!!". Γιατί τα σκατά τα έχεις από πάνω σου μέχρι μέσα σου! Κόβεις τη φλέβα σου και βγαίνει τσίρλα.

Κι έχετε το θράσος εσύ και κάτι άλλο σκουπιδαριά σαν του λόγου σου να μιλάτε για πτωματολάγνους! Άντε ρε κάντε στην άκρη κουράδες βρωμερές και τσαλαπατημένες!

Στον πούτσο μου τί θα κάνει η ιδιωτική εταιρεία ρε σκούπρο!

Ας κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να βρει λεφτά. Ας πάρει δάνειο. Ας κόψει το λαιμό της!

Πού τις είδες τις μετοχές και τα μερίδια ρε ντουγάνι; Warrants θα πάρει το κράτος. Κοινώς, θα δώσει 60 μύρια και θα πάρει τ' αρχίδια μου!

Χώρια που είναι η 2η φορά που μας πιάνει Κώτσους η Aegean. Η πρώτη ήταν όταν της πουλήσαμε την Ολυμπιακή για πενταροδεκάρες.

Φιλελεύθερε της κακιάς ώρας. Το παίζεις και Θατσερικός!

Βλάκα!

Γίδι!

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.293
Πόντοι
5.506
Για να επεμβω και εγω.

Στη Λουφτχανσα το κρατος εχει ΤΩΡΑ 20%. Με την αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου λογω της ενισχυσης των 7 δις. Πριν ειχε ενα ποσοστο αλλα πολυ μικροτερο.Μη λεμε οτι ειχε 20% απο πριν.

Αυτο που δε λενε οι δεξιοι του φορουμ (γιατι μαλλον δε ξερουν) ειναι πως στη Γερμανια στις αερομεταφορες (Τοσο στη Φραπορτ, οσο και στα αλλα αεροδρομια και τη Λουφτχανσα) ειναι οτι τα συνταξιοδοτικα ταμεια ειναι μετοχοι. Ειδικα για παραδειγμα στη Φραπορτ. Επισης για τη Γερμανια η Λουφτχανσα και η φρανκφουρτη σαν αεροδρομιο παιζουν τεραστιο οικονομικο ρολο. Τα ομοσπονδιακα κρατιδια ειναι βασικοι μετοχοι των αεροδρομιων επισης.

Αυτο που μπορω να πω στην Ελλαδα σαν επιχειρημα ειναι οτι χρειαζεσαι την Ετζιαν για να εχεις αεροπλανα να φερνουν καποιους τουριστες. Καποιος θα πει θα βρεθει καποιος αλλος να τους φερει, αλλα οκ η ετζιαν χρειαζεται.

Having said that , γνωριζοντας το ελληνικο κρατος αμφιβαλλω αν αυτη η ενισχυση γινεται προς 100% το συμφερον των φορολογουμενων/της χωρας, μιας και ο ελληνικος καπιταλισμος ειναι κρατικοδιαιτος.

Επισης θεωρω μαλακια για μια χωρα που βασιζεται στον τουρισμο την πωληση των αεροδρομιων της σε ξενα συμφεροντα. Το ιδιο για διοδια και τετοιου ειδους εσοδα.

Αλλα οπως ειπε και ο κωλο-γερος νομιζω, στην Ελλαδα ολα τα κρατικα μονοπωλια καταφεραν να φαλιρισουν. Σοβιετια.

Σίγουρα όμως είναι πιο συμφέρον για τη χώρα, για το πρεστίζ ΚΑΙ της εταιρείας ΚΑΙ της χώρας, για τον τουρισμό, για το μερίδιο στο ΑΕΠ της χώρας που προσφέρει, για τους εργαζόμενους της να μη χρεοκωπήσει η Aegean.

Ναι, όλα τα κρατικά μονοπώλια έχουν φαληρίσει. Το θέμα είναι οτι κάποιοι θεωρούν οτι τα έχουν φαληρίσει και κάποιοι άλλοι οτι φαλήρισαν από κακοδιαχείρηση, λαμογιά και μικροπολιτικές και τσέπες από πολιτικούς, συνδικαλιστές εώς τον τελευταίο εργαζόμενο. Δε φαλήρισαν για να ξεπουληθούν, φαλήρισαν γιατί αυτή είναι η νοοτροπία του Ελληνικού συνεταιρισμού, ο κλέψας του κλέψαντος.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.293
Πόντοι
5.506
Kαλά είσαι φουκαρατζίκος εσύ, το έχουμε πει πολλές φορές. Απορώ πως διάλεξες αυτό το όνομα ρε φίλε... τόσο πολύ γνώθι σαυτόν? :grin:

Άκου τους όρους ηλίθιο κι αγράμματο κούτσουρο, κάτω από τους οποίους γίνεται η επιδότηση:

- Το κράτος δεν βάζει απλά 120 μύρια αλλά παίρνει μετοχές και μερίδια.
- Αυτό που κάνει δηλαδή, είναι να δώσει χρόνο στην εταιρεία να ισορρπήσει κι αν η εταιρεία τα πληρώσει, τα παίρνει πίσω (και θα τα πληρώσει, αν θες κράτα αυτό το ποστ να το δεις μετά από λίγα χρόνια ξανά!).

Δηλαδή, άσχετε φουκαριάρη του πεζοδρομίου, κάνει αυτό που κάνει και για άλλες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μην κλείσουν. Για να μην απολυθούν εργαζόμενοι, για να μην χαθούν δουλειές. Άσχετο ΒΟΔΙ του οροπεδίου!

Αλλά εσύ γουστάρεις να κλείνουν επιχειρήσεις, να χάνει τις δουλειές του ο κόσμος έτσι ώστε να έχεις να λες "να πως τα κατάφεραν οι μαλάκες, ρίξτε τους να αναλάβουμε εμείς!!!!". Γιατί τα σκατά τα έχεις από πάνω σου μέχρι μέσα σου! Κόβεις τη φλέβα σου και βγαίνει τσίρλα.

Κι έχετε το θράσος εσύ και κάτι άλλο σκουπιδαριά σαν του λόγου σου να μιλάτε για πτωματολάγνους! Άντε ρε κάντε στην άκρη κουράδες βρωμερές και τσαλαπατημένες!

Στον πούτσο μου τί θα κάνει η ιδιωτική εταιρεία ρε σκούπρο!

Ας κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να βρει λεφτά. Ας πάρει δάνειο. Ας κόψει το λαιμό της!

Πού τις είδες τις μετοχές και τα μερίδια ρε ντουγάνι; Warrants θα πάρει το κράτος. Κοινώς, θα δώσει 60 μύρια και θα πάρει τ' αρχίδια μου!

Χώρια που είναι η 2η φορά που μας πιάνει Κώτσους η Aegean. Η πρώτη ήταν όταν της πουλήσαμε την Ολυμπιακή για πενταροδεκάρες.

Φιλελεύθερε της κακιάς ώρας. Το παίζεις και Θατσερικός!

Βλάκα!

Γίδι!

Πόσο μαλάκας είσαι ρε φουκαράκο.

Το οτι οι μέτοχοι υποχρεώνονται να καλύψουν και αυτοί το 50% της επιδότησης μέσω ΑΜΚ το διάβασες;;

Ακόμα και αρχίδια να πάρει από τα warrants, θα παίρνει σταθερά 400 μύρια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως κάνει μέχρι τώρα. Και θα σώσει και 2500 θέσεις εργασίας επίσης. Με τα 120 μύρια επιδότηση.

Θα ΒΟΗΘΗΣΕΙ την εταιρεία που πήρε πενταροδεκάρες το ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙ της Ολυμπιακής.

Βόδι.

kakiasmenoprovato

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
2.108
Πόντοι
456
Συμφωνω με οτι λες μπαροκ, πρεπει να δωθουν λεφτα στην ετζιαν, απλα δε πιστευω οτι θα δωθουν με το σωστο τροπο.

Οι Γερμανοι, με τη δομη που ανελυσα ειναι το παραδειγμα το πως μια χωρα θα επρεπε να δουλευει και σε τι ειδους (και για ποιο λογο) θα πρεπει να εχει μετοχες το κρατος σε επιχειρησεις

Οταν εμπαινε στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ ο καθε μαλακας που επαιρνε συνταξη στα 50 πως να μη χρεωκοπησουν. Αυτη ειναι η Ελληνικη νοοτροπια.

Βλεπεις τους ΔΕΗτζηδες να εχουν χτισει βιλες στη κηφησια. Θυμαμαι μια γκομενα μου προ 10ετιας+, ειχε και τους δυο γονεις ΔΕΗ, πηγα στο σπιτι της, μια βιλα τριων οροφων με πισινα. Και οι τυποι ηταν απλα υπαλληλοι. Ακομα θυμαμαι το σοκ που ειχα παθει.

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
τελικα ειναι αληθεια, ο μπιλ γκειτς μας εχει βαλει στο ματι?
:think::think::think::think::think::think:

Εννοειται τυπε...ο Μπιλ Γκειτς ζει και αναπνεει για τη μερα που θα βαλει τσιπακι στον gerokoro για να τον ελεγχει και να του περιοριζει τις ελευθεριες.Ολες οι μυστικες υπηρεσιες του κοσμου θα παρακολουθουν 24ωρες το 24ωρο με το τσιπακι του Γκειτς τι κανει ο gerokoros.

Τι ωρα κανει login στο μπουρντελα ντοτ κομ;Ποτε πηγε για χεσιμο;Τι εφαγε το μεσημερι ο gerokoros;

Εσύ είσαι και γιατρός; Αγράμματο μοσχάρι είσαι, λυπάμαι τους ασθενείς σου....

Ρε τύπε γιατρός είναι, δεν ξέρει από πληροφορική, τσιπάκια, κάρτες σιμ και όλα αυτά τα καλούδια που θα σου περάσουν με το εμβόλιο η ΝΤΠ.

Τυπάκο μ'αρέσει το χιούμορ σου και τα σχόλια σου και δεκτά είναι εφόσον δεν προσβάλλουν τον συνομιλητή σου, αλλά ν'απαντάς και καμιά φορά με επιχειρήματα στα λεγόμενα μου.
Είναι ή δεν ο Μητσοτάκης μέλος της Μπίλντεμπεργκ, εκτός αν δεν σε ενοχλεί αυτό.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι το εμβόλιο θα έχει τσιπ, δες σημερινό σχόλιο μου, θα έχει στελέχη rna το οποίο θα μας πούνε οι γιατροί μας τι είναι αυτό.
Το να με σαβουριαζεις με όλους τους ψεκασμενους δεν είναι απάντηση αλλά αποφυγή της λόγω μη ύπαρξης επιχειρημάτων...

Ωραία. Τι είναι η Μπίλντεμπεργκ ξέρεις;

Ένα φόρουμ καλή ώρα σαν το μπου.com

Μια χαρά τότε, που το πρόβλημα;

Κανένα πρόβλημα για σένα, αλλά δεν μας το είπε προεκλογικά ότι θα συμμετέχει στην εν λόγω Λέσχη, όπως συμμετέχει η χώρα σε διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις όπως πχ ΟΗΕ, ΕΕ, WHO, OSCE, NATO κλπ, για να ξέρω τι θα ψηφίσω...

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.293
Πόντοι
5.506
Συμφωνω με οτι λες μπαροκ, πρεπει να δωθουν λεφτα στην ετζιαν, απλα δε πιστευω οτι θα δωθουν με το σωστο τροπο.

Οι Γερμανοι, με τη δομη που ανελυσα ειναι το παραδειγμα το πως μια χωρα θα επρεπε να δουλευει και σε τι ειδους (και για ποιο λογο) θα πρεπει να εχει μετοχες το κρατος σε επιχειρησεις

Οταν εμπαινε στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ ο καθε μαλακας που επαιρνε συνταξη στα 50 πως να μη χρεωκοπησουν. Αυτη ειναι η Ελληνικη νοοτροπια.

Βλεπεις τους ΔΕΗτζηδες να εχουν χτισει βιλες στη κηφησια. Θυμαμαι μια γκομενα μου προ 10ετιας+, ειχε και τους δυο γονεις ΔΕΗ, πηγα στο σπιτι της, μια βιλα τριων οροφων με πισινα. Και οι τυποι ηταν απλα υπαλληλοι. Ακομα θυμαμαι το σοκ που ειχα παθει.

Συμφωνούμε. Δυστυχώς οι αμαρτίες του παρελθόντος που έχουμε δει και ζήσει όλοι λογικότατα μας κάνουν καχύποπτους σε όλα και θα περάσουν χρόνια για να πειστούμε.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.293
Πόντοι
5.506
τελικα ειναι αληθεια, ο μπιλ γκειτς μας εχει βαλει στο ματι?
:think::think::think::think::think::think:

Εννοειται τυπε...ο Μπιλ Γκειτς ζει και αναπνεει για τη μερα που θα βαλει τσιπακι στον gerokoro για να τον ελεγχει και να του περιοριζει τις ελευθεριες.Ολες οι μυστικες υπηρεσιες του κοσμου θα παρακολουθουν 24ωρες το 24ωρο με το τσιπακι του Γκειτς τι κανει ο gerokoros.

Τι ωρα κανει login στο μπουρντελα ντοτ κομ;Ποτε πηγε για χεσιμο;Τι εφαγε το μεσημερι ο gerokoros;

Εσύ είσαι και γιατρός; Αγράμματο μοσχάρι είσαι, λυπάμαι τους ασθενείς σου....

Ρε τύπε γιατρός είναι, δεν ξέρει από πληροφορική, τσιπάκια, κάρτες σιμ και όλα αυτά τα καλούδια που θα σου περάσουν με το εμβόλιο η ΝΤΠ.

Τυπάκο μ'αρέσει το χιούμορ σου και τα σχόλια σου και δεκτά είναι εφόσον δεν προσβάλλουν τον συνομιλητή σου, αλλά ν'απαντάς και καμιά φορά με επιχειρήματα στα λεγόμενα μου.
Είναι ή δεν ο Μητσοτάκης μέλος της Μπίλντεμπεργκ, εκτός αν δεν σε ενοχλεί αυτό.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι το εμβόλιο θα έχει τσιπ, δες σημερινό σχόλιο μου, θα έχει στελέχη rna το οποίο θα μας πούνε οι γιατροί μας τι είναι αυτό.
Το να με σαβουριαζεις με όλους τους ψεκασμενους δεν είναι απάντηση αλλά αποφυγή της λόγω μη ύπαρξης επιχειρημάτων...

Ωραία. Τι είναι η Μπίλντεμπεργκ ξέρεις;

Ένα φόρουμ καλή ώρα σαν το μπου.com

Μια χαρά τότε, που το πρόβλημα;

Κανένα πρόβλημα για σένα, αλλά δεν μας το είπε προεκλογικά ότι θα συμμετέχει στην εν λόγω Λέσχη, όπως συμμετέχει η χώρα στους σε διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις όπως πχ ΟΗΕ, ΕΕ, WHO, OSCE, NATO κλπ, για να ξέρω τι θα ψηφίσω...

Εντάξει ρε τύπε, αμα συμμετέχει ο Κούλης σε αυτές τις σκοτεινές μασονικές στοές που κανονίζονται τα πάντα για το μέλλον του κόσμου καλό είναι να έχει λόγο και ο δικός μας εκπρόσωπος. Τι, όχι;

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.441
Πόντοι
3.936
«Η μεγάλη επανεκκίνηση» -Το βιβλίο που μελετά ο Μητσοτάκης για τη νέα τάξη πραγμάτων που ετοιμάζουν μετά την πανδημία!
23 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρατηρητικούς πρόσεξαν κάτι το φαινομενικά τυχαίο, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Επάνω στο γραφείο του βρισκόταν ένα βιβλίο με τον τίτλο “ Covid-19: The Great Reset ” το οποίο θεωρείται -και είναι- η «Βίβλος» του δεύτερου κύματος της νέας παγκοσμιοποίησης μετά τον κορωνοϊό.

Ένα βιβλίο που εξηγεί την προετοιμασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων μετά το πέρας της πανδημίας.

Το βιβλίο αυτό είναι η «Μεγάλη Επαναφορά» ή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Αυτό δείχνει ότι ίσως ο κ. Μητσοτάκης ενστερνίζεται το νέο δόγμα της, πριν και της μετά, κορωνοϊού εποχής, όπου σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου η πανδημία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιτία για την «μεγάλη παγκόσμια μεταρρύθμιση».

Αλλά τι μπορεί να είναι αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση; Μήπως δημιουργία οικονομικής ασφυξίας και κατάρρευσης προκειμένου ο κόσμος να οδηγηθεί σε ένα νέο «οικονομικό μοντέλο» άκρατης παγκοσμιοποίησης, μιλώντας για «νέα εποχή», ως συνέχεια της «νέας παγκόσμιας τάξης» που είχε εγκαινιάσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1990…;

Το “Great Reset” θα γίνει αφορμή για να δούμε κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζονται» και να «μεταρρυθμίζουν» άλλους, ενίοτε και δια απειλών.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της ‘μεγάλης επανεκκίνησης».

H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά μια επίσης «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής».

Φυσικά εχθρός της «νέας εποχής» σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των συγγραφέων του βιβλίου θα είναι η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού κάτι που θα αποτελέσει αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι Schwab και Malleret όμως θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες», δηλαδή όπως οι ίδιοι και οι ελίτ που αντιπροσωπεύουν θεωρούν την αντικατάσταση των κανόνων (εθνικές νομοθεσίες) και των διαδικασιών.

Έτσι επιθυμούν παγκόσμιο μετασχηματισμό όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου θα υπερισχύσουν των πολιτικών θεσμών.

mitso-reset.jpg

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, πριν από την εμφάνιση του Covid-19, επικράτησε μια «ψευδαίσθηση κανονικότητας».

Η κατάσταση τώρα είναι ότι ο ιός «σηματοδοτεί ένα θεμελιώδες σημείο καμπής στην παγκόσμια πορεία μας». Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «μεγέθυνε τα ρήγματα που πλήττουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας».

Και έτσι η λύση που προτείνουν είναι το πρόγραμμα «Αειφόρου Ανάπτυξης» (“Sustainable Development”) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η Agenda 2030, οι Schwab και Malleret προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να συνεργαστούν οι χώρες. Στα μάτια τους, χωρίς “συνεργασία” και “κοινή δράση”, δεν μπορεί να σημειωθεί καμία πρόοδος. Ο Covid-19 προσφέρει την ευκαιρία να «ενσωματώσει μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα και βιωσιμότητα στην ανάκαμψη». Και, ουσιαστικά, αυτό «θα επιταχύνει και όχι θα καθυστερήσει την πρόοδο προς τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης του 2030».

Η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες».

Όταν δημοσιεύθηκε το «Covid-19: The Great Reset», συνοδεύτηκε από ένα άρθρο που γράφτηκε από τους Schwab και Malleret. Με την ονομασία «Η κληρονομιά του COVID-19: Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το Great Reset να λειτουργήσει σωστά», δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο πολλά πράγματα αλλάζουν για πάντα, αλλά «τα χειρότερα της πανδημίας δεν έχουν έρθει ακόμη»:

«Θα ασχολούμαστε με την επιρροή της («πανδημίας») για πολλά χρόνια, και πολλά πράγματα θα αλλάξουν για πάντα. Έχει προκαλέσει (και θα συνεχίσει να προκαλεί) οικονομική αναστάτωση μνημειακών διαστάσεων»

Πράγματι, καμία βιομηχανία ή επιχείρηση δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει τον αντίκτυπο των μελλοντικών αλλαγών. Είτε θα προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν με την ατζέντα του Great Reset (υποθέτοντας ότι έχουν τους πόρους για να το κάνουν), είτε δεν θα επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τoυς Schwab & Malleret, «εκατομμύρια εταιρείες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν», ενώ μόνο «μερικές», π.χ. «εταιρικοί μονόλιθοι», θα είναι αρκετά ισχυροί για να αντέχουν στη διαταραχή. Είναι οι μικρότερες εταιρείες σας και οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις σας που είναι αντιμέτωπες με την καταστροφή, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα εποχή συγχωνεύσεων και εξαγορών που θα διαβρώσουν περαιτέρω την επιλογή και τον ανταγωνισμό των καταναλωτών.

Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας το θέμα του Covid-19 τον χαρακτήρισαν ως έναν «θανατηφόρο ιό που σκοτώνει με ατιμωρησία και χωρίς το αντίδοτο ενός εμβολίου θα μπορούσε να καταβροχθίσει ολόκληρες κοινότητες».

Πάντως οι συγγραφείς παραδέχονται ότι ο Covid-19 είναι «μία από τις λιγότερο θανατηφόρες πανδημίες τα τελευταία 2000 χρόνια», και αν δεν κάνουμε κάτι απρόβλεπτο «οι συνέπειες του ιού θα είναι ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες».

Κατά τη στιγμή της έκδοσης του βιβλίου, το 0,006% του παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρθηκε ότι πέθανε από Covid-19. Αλλά ακόμη και αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν είναι απολύτως ακριβές.

Οι Schwab και Malleret δεν μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι όταν γράφουν ότι ο Covid-19 «δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή ή σοκ που θα αφήσει το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο πληθυσμό για δεκαετίες». Όπως η ισπανική γρίπη και το HIV / AIDS, που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας.

Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο όνομα του Covid-19 έχουν προκαλέσει εκτεταμένη οικονομική καταστροφή και όχι ο ίδιος ο ιός. Αυτή η διάκριση είναι εκείνη που τα συστημικά MME αρνούνται να προβάλουν.

:think:

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.441
Πόντοι
3.936
Δεν κοιτάς καλύτερα την ποιότητα των υπουργών σου που αντί να προσφέρουν έργο γυρνάνε στα κανάλια και κάνουν δηλώσεις ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες και οι περισσότερες ΜΕΘ θα έφερναν περισσότερους νεκρούς; Δεν κοιτάς καλύτερα την ποιότητα του πρωθυπουργού σου που αντί να προσφέρει έργο βιντεοσκοπεί διαγγέλματα κάθε μήνα;
:wink:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Σοβαρό το επεισόδιο! Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός κατά την καταδίωξη..

Άσχημο επεισόδιο μεταξύ νεαρών που έκαναν το… «έγκλημα» να παίξουν σε γήπεδο και αστυνομικών που πήγαν να τους ελέγξουν, μετά από «ρουφιανιά» πολίτη, σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:00, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στην Θεσσαλονίκη.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους νεαρούς να αποχωρήσουν, εκείνοι δεν δέχτηκαν και αντέδρασαν με χαρακτηρισμούς.

Οι αρχές κάλεσαν τότε τον έναν από τους νεαρούς για να του βεβαιώσουν πρόστιμο. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Όταν τον πλησίασαν δέχτηκαν μαζική επίθεση από τους νεαρούς.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Συνελήφθησαν τέσσερις από τους νεαρούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Ένας αστυνομικός της ομάδας Ζ τραυματίστηκε.

Ειχα πει μετα τις πρωτες μερες της καραντινας οτι οι αστυνομικοι δεν εφαρμοζουν το νομο για τη μετακινηση... με αλλα λογια δε κοβουν προστιμα. Αρα γι'αυτο ειναι χυμαδιο εξω... Δεν ειναι θεμα ατομικης ευθυνης ειναι θεμα αστυνομικης εφαρμογης.

Η ΕΛΑΣ λεει

"Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.456) ομοειδείς παραβάσεις." (για τη μετακινηση).

Σε 23 μερες δλδ κοψαν 19.456 προστιμα, ~845 προστιμα τη μερα.

Εχεις ~50.000 αστυνομικους. Εστω οτι εχεις βγαλει εξω για ελεγχους 5000 ατομα (υποτιθεται 6000 εστειλε μονο για το πολυτεχνειο). Τεσπα ας τους κανω 2.000... Ουτε μια κληση ο καθενας δε μπορουν να γραψουν σε ολοκληρη 8ωρη βαρδια? Μα ειμαστε σοβαροι? Υπαρχουν μερη που μαζευουν τοσο κοσμο που μπορεις να γραφεις συνεχεια.

Στη παραπανω ειδηση φαινεται η απροθυμια των αστυνομικων να εφαρμοσουν το νομο. Ξανα.

1) Ο πολιτης καταγγελει την παρανομια.
2) Οι αστυνομικοι πανε και αντι να γραφουν επιτοπου προστιμα κανουν ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ή το διαπραγματευονται με τους παρανομους για να φυγουν ...αυτοι επειδη ξερουν οτι η αστυνομια δεν εφαρμοζει το νομο πανε κοντρα.
3) Ο αστυνομικος προφανως παει να πιασει αυτον που του αντιμιλησε περισσοτερο και παει να γραψει αυτον... δλδ εκει παει να το παιξει εξουσια εκδικητικα, αντι να παει να τους γραψει ολους εξ'αρχης με ουδετερη σταση του τυπου εγω οργανο ειμαι που εκτελω εντολες, τα παραπονα σας στον κουλη και τον χαρδαλια.
4) Μετα γινονται τα εκτροπα...

Μιλαμε για ανοχη της αστυνομιας στη παρανομια. Δλδ το αρθρο περιγραφει παρανομια των αστυνομικων στη μη εφαρμογη των μετρων covid. Οχι οτι δε φαινοταν απ'τα 845 προστιμα τη μερα σε χωρα 11 εκατομμυρια... Για να καταλαβουμε τι λεμε η πιθανοτητα ενος τυχαιου ελληνα να τον πιασουν για προστιμο ειναι 7 στο εκατομμυριο... πες βγαλε μωρα/γερους, αντε να το παμε 15-20 στο εκατομμυριο. Εντελως αστειες πιθανοτητες. Αρα γιατι να μη κυκλοφορουν χυμα αφου η ΕΛΑΣ δεν κανει τη δουλεια της? Επειδη δειχνουν τα καναλια οτι "γραφουν" και ο αλλος φοβαται? Οποιος βλεπει τι γινεται καταλαβαινει οτι στη πραξη θα επρεπε να γραφουν δεκαδες χιλιαδες προστιμα τη μερα και οχι τριψηφια.

Αυτα περα απ'το αν καποιος συμφωνει ή οχι με το μετρο της καραντινας - δε το εξεταζω αυτο καθολου. Εδω μιλαμε για τις ατομικες ευθυνες και τις ευθυνες της πολιτειας. Εγω πιστευω οτι η κυβερνηση μπορει μεν να ψηφιζει νομους αλλα δεν ελεγχει ουτε καν την ΕΛΑΣ. Δε μπορει να την ελεγξει. Γιατι ο αστυνομικος ξερει οτι αυριο ο πολιτης θα εχει κακη γνωμη για τον αστυνομικο αρα η αστυνομια κανει PR (public relations) μη εφαρμοζοντας το νομο και παιζοντας το καλη με το πολιτη που του χαρισε το 300αρι - εκτος απο κραυγαλεες περιπτωσεις τυπου παρτυ στο Athenaeum ή μαλακες που πανε κοντρα και τα ζηταει ο κωλος τους (οπως ο αλλος στην ειδηση που αντι να φυγει το παιζε μαγκας οταν πηγε να τον γραψει). Η εναλλακτικη θεωρια ειναι οτι ο Κουλης ελεγχει την αστυνομια κανονικα αλλα μας κλεινει το ματι να συνεχισουμε την κοινωνικη μας δραστηριοτητα... εβγαλε απο πανω του την υποχρεωση προς τους ξενους να κανει και αυτος lockdown οπως οι ξενοι αλλά επειδη ξερει οτι "η ελληνικη οικονομια δεν αντεχει 2ο lockdown" οπως εχει πει πολλαπλως, θελει να το κανει οσο πιο light γινεται ειδικα με μαυρες δραστηριοτητες ωστε να μη χανει απ'το μαυρο ΑΕΠ που κινει το λευκο ΑΕΠ ή σε λαθρομεταναστες που υπο αλλες συνθηκες θα ασφυκτιουσαν οικονομικα. Δε γινεται να βλεπω πακηδες στα φαναρια να καθαριζουν τζαμια επι κεντρικων δρομων ή μαυρους με εμπορευματα και να μη τους εχει δει ουτε 1 περιπολικο. Εδω περα δουλευομαστε....

Οσον αφορα το ρουφιανιλικι, τη πρωτη μερα που ειχαμε καραντινα πανελλαδικα ειχε >11.000 καταγγελιες... προφανως δεν ειναι ολα για συναθροισεις και παρανομες μετακινησεις αλλα και παλι ειχε τοτε μονο 500 προστιμα για παρανομη μετακινηση. Δλδ ουτε καν στα "leads" απ'το ρουφιανοτηλεφωνο δεν κανουν δουλεια ενω αυτα θα πρεπε να ναι επιτοπου προστιμα και οι τυχαιοι ελεγχοι να προστιθενται απο πανω. Φαινεται και στη περιπτωση την απο πανω που ακομα και στη καταγγελια ο αλλος πηγε για ...συσταση.

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.329
Πόντοι
2.456

Στην ελεύθερη αγορά γιατί να παρεμβαίνει το κράτος;
Σύνταξη στα 50 έπαιρναν σαν πρόωρη συνταξιοδότηση, όπως έδιναν στους οτετζιδες με πλήρη εφάπαξ για να την αγοράσουν στην συνέχεια οι ιδιώτες..
Τώρα τυπε με 2 μισθούς δημοσίου κ χωρίς οικογενειακή κατάσταση ή ρεμουλα δεν χτίζεται βίλα στην Κηφισιά..

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Πριν 2-3 μηνες ειχαμε 3-4% των νεκρων της Σουηδιας.
Αρχες νοεμβρη ειχαμε ~10% των νεκρων της Σουηδιας.
Τωρα πλησιαζουμε το ~30% των νεκρων της Σουηδιας - και εχουμε δρομο ακομα αρκετο γιατι καθε μερα συγκλινουμε... αυτοι βαρανε 10-30 νεκρους εμεις 100αρες.

Εντωμεταξυ με την απαγορευση ως εχει, το να βγεις να κατσεις σε ενα παρκο ή σε μια παραλια και να λιαζεσαι για να παρεις βιταμινη D, θεωρητικα απαγορευεται. Σου λεει μονο για εκτακτη μετακινηση, ασκηση κτλ. Ελα ομως που η ποσοτητα της βιταμινης στο αιμα σχεδον "προβλεπει" τι θα παθει καποιος...

https://[URL unfurl="true"]www.healio.com/~/media/slack-news/endocrinology/infographics/et0920gennari_asbmr_graphic_01.jpg[/img[/URL]]
[URL unfurl="true"]https://www.healio.com/news/endocrinology/20200911/low-vitamin-d-levels-independently-associated-with-severe-covid19-cases-death[/URL]

Οπως ειπε και ο Μαγιορκινης

[b]«μελέτες δείχνουν πως η έλλειψη της συνεπάγεται κακή πρόγνωση».[/b]

[URL unfurl="true"]https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/62682-to-sxolio-magiorkini-gia-to-kokteil-farmakon-pou-elave-o-tramp[/URL]

...οπότε το να κλεισεις τους παντες μεσα να μη τους βλεπει ουτε ο ηλιος ειναι το σωστο μετρο για να μειωσεις εισαγωγες σε ΜΕΘ και θανατους :confused::confused::confused:

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.329
Πόντοι
2.456
«Η μεγάλη επανεκκίνηση» -Το βιβλίο που μελετά ο Μητσοτάκης για τη νέα τάξη πραγμάτων που ετοιμάζουν μετά την πανδημία!
23 Νοεμβρίου 2020

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε σε όσους παρατηρητικούς πρόσεξαν κάτι το φαινομενικά τυχαίο, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Επάνω στο γραφείο του βρισκόταν ένα βιβλίο με τον τίτλο “ Covid-19: The Great Reset ” το οποίο θεωρείται -και είναι- η «Βίβλος» του δεύτερου κύματος της νέας παγκοσμιοποίησης μετά τον κορωνοϊό.

Ένα βιβλίο που εξηγεί την προετοιμασία για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων μετά το πέρας της πανδημίας.

Το βιβλίο αυτό είναι η «Μεγάλη Επαναφορά» ή η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» που έχουν γράψει οι Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερα στελέχη του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Αυτό δείχνει ότι ίσως ο κ. Μητσοτάκης ενστερνίζεται το νέο δόγμα της, πριν και της μετά, κορωνοϊού εποχής, όπου σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου η πανδημία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αιτία για την «μεγάλη παγκόσμια μεταρρύθμιση».

Αλλά τι μπορεί να είναι αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση; Μήπως δημιουργία οικονομικής ασφυξίας και κατάρρευσης προκειμένου ο κόσμος να οδηγηθεί σε ένα νέο «οικονομικό μοντέλο» άκρατης παγκοσμιοποίησης, μιλώντας για «νέα εποχή», ως συνέχεια της «νέας παγκόσμιας τάξης» που είχε εγκαινιάσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1990…;

Το “Great Reset” θα γίνει αφορμή για να δούμε κινήσεις μεγάλων παγκόσμιων θεσμών, όπως είναι η Τριμερής Επιτροπή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση να «μεταρρυθμίζονται» και να «μεταρρυθμίζουν» άλλους, ενίοτε και δια απειλών.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως «το 2021 πρέπει να είναι η χρονιά της ‘μεγάλης επανεκκίνησης».

H «Μεγάλη επανεκκίνηση» είναι ένας όρος που ακούγεται συνέχεια τον τελευταίο καιρό και αφορά τον νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όμως τα παγκόσμια κέντρα εξουσίας θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την «επανεκκίνηση» για να επιβάλλουν την ατζέντα τους που δεν είναι άλλη από την κατάργηση των εθνών και την επιβολή «παγκόσμιων κανόνων» και φυσικά μια επίσης «παγκόσμια επιδημία» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για το ξεκίνημα της «νέας» αυτής «εποχής».

Φυσικά εχθρός της «νέας εποχής» σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των συγγραφέων του βιβλίου θα είναι η άνοδος του εθνικισμού και του προστατευτισμού κάτι που θα αποτελέσει αποτελεί τροχοπέδη στην αναζήτηση της «Μεγάλης Επανεκκίνησης».

Οι Schwab και Malleret όμως θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω. Ο στόχος τους είναι ότι η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες», δηλαδή όπως οι ίδιοι και οι ελίτ που αντιπροσωπεύουν θεωρούν την αντικατάσταση των κανόνων (εθνικές νομοθεσίες) και των διαδικασιών.

Έτσι επιθυμούν παγκόσμιο μετασχηματισμό όπου τα συστήματα και η εποχή του αλγορίθμου θα υπερισχύσουν των πολιτικών θεσμών.

mitso-reset.jpg

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, πριν από την εμφάνιση του Covid-19, επικράτησε μια «ψευδαίσθηση κανονικότητας».

Η κατάσταση τώρα είναι ότι ο ιός «σηματοδοτεί ένα θεμελιώδες σημείο καμπής στην παγκόσμια πορεία μας». Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα «μεγέθυνε τα ρήγματα που πλήττουν τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας».

Και έτσι η λύση που προτείνουν είναι το πρόγραμμα «Αειφόρου Ανάπτυξης» (“Sustainable Development”) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Για να εφαρμοστεί επιτυχώς η Agenda 2030, οι Schwab και Malleret προσφέρουν μια εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν να συνεργαστούν οι χώρες. Στα μάτια τους, χωρίς “συνεργασία” και “κοινή δράση”, δεν μπορεί να σημειωθεί καμία πρόοδος. Ο Covid-19 προσφέρει την ευκαιρία να «ενσωματώσει μεγαλύτερη κοινωνική ισότητα και βιωσιμότητα στην ανάκαμψη». Και, ουσιαστικά, αυτό «θα επιταχύνει και όχι θα καθυστερήσει την πρόοδο προς τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης του 2030».

Η ανοιχτή έκθεση των αδυναμιών στις υπάρχουσες παγκόσμιες δομές «μπορεί να μας αναγκάσει να δράσουμε γρηγορότερα αντικαθιστώντας αποτυχημένους θεσμούς, διαδικασίες και κανόνες με νέους που ταιριάζουν καλύτερα στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες».

Όταν δημοσιεύθηκε το «Covid-19: The Great Reset», συνοδεύτηκε από ένα άρθρο που γράφτηκε από τους Schwab και Malleret. Με την ονομασία «Η κληρονομιά του COVID-19: Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το Great Reset να λειτουργήσει σωστά», δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο πολλά πράγματα αλλάζουν για πάντα, αλλά «τα χειρότερα της πανδημίας δεν έχουν έρθει ακόμη»:

«Θα ασχολούμαστε με την επιρροή της («πανδημίας») για πολλά χρόνια, και πολλά πράγματα θα αλλάξουν για πάντα. Έχει προκαλέσει (και θα συνεχίσει να προκαλεί) οικονομική αναστάτωση μνημειακών διαστάσεων»

Πράγματι, καμία βιομηχανία ή επιχείρηση δεν θα είναι σε θέση να αποφύγει τον αντίκτυπο των μελλοντικών αλλαγών. Είτε θα προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν με την ατζέντα του Great Reset (υποθέτοντας ότι έχουν τους πόρους για να το κάνουν), είτε δεν θα επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τoυς Schwab & Malleret, «εκατομμύρια εταιρείες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν», ενώ μόνο «μερικές», π.χ. «εταιρικοί μονόλιθοι», θα είναι αρκετά ισχυροί για να αντέχουν στη διαταραχή. Είναι οι μικρότερες εταιρείες σας και οι ανεξάρτητες επιχειρήσεις σας που είναι αντιμέτωπες με την καταστροφή, ανοίγοντας την πόρτα σε μια νέα εποχή συγχωνεύσεων και εξαγορών που θα διαβρώσουν περαιτέρω την επιλογή και τον ανταγωνισμό των καταναλωτών.

Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας το θέμα του Covid-19 τον χαρακτήρισαν ως έναν «θανατηφόρο ιό που σκοτώνει με ατιμωρησία και χωρίς το αντίδοτο ενός εμβολίου θα μπορούσε να καταβροχθίσει ολόκληρες κοινότητες».

Πάντως οι συγγραφείς παραδέχονται ότι ο Covid-19 είναι «μία από τις λιγότερο θανατηφόρες πανδημίες τα τελευταία 2000 χρόνια», και αν δεν κάνουμε κάτι απρόβλεπτο «οι συνέπειες του ιού θα είναι ήπιες σε σύγκριση με προηγούμενες πανδημίες».

Κατά τη στιγμή της έκδοσης του βιβλίου, το 0,006% του παγκόσμιου πληθυσμού αναφέρθηκε ότι πέθανε από Covid-19. Αλλά ακόμη και αυτό το χαμηλό ποσοστό δεν είναι απολύτως ακριβές.

Οι Schwab και Malleret δεν μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι όταν γράφουν ότι ο Covid-19 «δεν αποτελεί υπαρξιακή απειλή ή σοκ που θα αφήσει το αποτύπωμά του στον παγκόσμιο πληθυσμό για δεκαετίες». Όπως η ισπανική γρίπη και το HIV / AIDS, που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας.

Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο όνομα του Covid-19 έχουν προκαλέσει εκτεταμένη οικονομική καταστροφή και όχι ο ίδιος ο ιός. Αυτή η διάκριση είναι εκείνη που τα συστημικά MME αρνούνται να προβάλουν.

Άσχετα με τα πασοκοαισθηματα σου..
Σίγουρα δεν βρέθηκε τυχαία εκεί το συγκεκριμένο βιβλίο..
Πάμε για άλλους κατακλυσμούς με τον Μωυσή..
Μας έχει φορτώσει
στην κιβωτό του Νώε
κ όπου μας βγάλει....:vomit:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Εντωμεταξυ αυτο που ειπε ο Γεραπετριτης εχει ενδιαφερον αν το αναλυσουμε υπο το πρισμα του παρακατω

Στις ΜΕΘ πεθαιναν στα 77, εκτος ΜΕΘ στα 84 (διαμεσος).

Τωρα για τις κρατικες εταιριες, ο ΟΤΕ δεν ηταν ζημιογονος. Κερδοφορο τον πουλησαν. Και αυτο παρα κατι σκανδαλα οπως τα υπερογκα τιμηματα για εξαγορα γερμανου και κοσμοτε τα οποια πληρωθηκαν με δανεια.

Η ΔΕΗ και αυτη δε θα μπορουσε να πεσει εξω, οντας μονοπωλιο, χωρις να πουλαει ρευμα κατω του κοστους σε τριτους, να δινει ρευμα που δε το πληρωνεται σε διαφορες βιομηχανιες, να πληρωνει επιδοτησεις σε ηλιακα καθως και να δινει συμβολαια δισεκατομμυριων για λιγνιτικες μοναδες που δε θα δουλεψουν ποτε ωστε να τα κονομανε οι εκλεκτοι εργολαβοι. Αυτα ειναι επιλογες των κυβερνησεων, οχι των διοικησεων της ΔΕΗ.

Οσον αφορα την aegean, οταν εχεις στολο >60 αεροπλανα τοτε ποιο το νοημα της κρατικης επιδοτησης? Ας πουλησει ή ενεχυριασει ενα αεροπλανο. Δε χρειαζεται να εχει ρευστοτητα οταν εχει assets που μπορει να ρευστοποιησει ή ενεχυριασει.

Οι εφοπλιστες αγοραζουν/πουλανε πλοια συνεχεια και αναπροσαρμοζουν τα μεγεθη του στολου οταν αντιμετωπιζουν προβληματα ή αλλαζουν οι συνθηκες στις διεθνεις μεταφορες. Δε βγαινουν να ζητανε λεφτα απ'το κρατος...

Συγκρισεις με γερμανια-γαλλια ειναι ατοπες καθοτι η ελλαδα πουλησε την ολυμπιακη ακριβως για γλυτωσει τη "φυρα" αφου οι καλοι ιδιωτες υποτιθεται οτι ξερουν να μανατζαρουν τις επιχειρησεις τους σε αντιθεση με το κακο κρατος που δεν ηξερε. Αφου λοιπον ξερουν, ας βγαλουν ακρη μονοι τους και εμεις -ως κρατος- να παμε στην ΕΕ και να καταγγειλουμε τους γερμανους και τους γαλλους για παρανομες κρατικες επιδοτησεις που δρουν αντι-ανταγωνιστικα εναντι των ελληνικων αεροπορικων επιχειρησεων. Αλλα ξεχασα, θα παμε εμεις να καταγγειλουμε τους γερμανους και τους γαλλους για παρανομες επιδοτησεις που αλλοιωνουν τον ανταγωνισμο ενω ειμαστε γιουσουφακια τους...

Αλλος ενας λογος που ειναι ατοπες οι συγκρισεις με γερμανια-γαλλια ειναι οτι αυτες δεν ειναι οι πιο χρεοκοπημενες χωρες του κοσμου με χρεος >200% ΑΕΠ. Δε γινεται με τετοια χρεη να το παιζεις δανειστης σε ιδιωτικες εταιριες τετοιου μεγεθους οταν αυτες εχουν αλλες λυσεις οπως την εκποιηση ή ενεχυριαση assets καθως και την συμμετοχη σε αυξηση μετοχικου κεφαλαιου απο τους επενδυτες τους ή τριτους επενδυτες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Άκου βλακάκο Voltaire. Πες με Αλβανό, πες με Βούλγαρο, πες με Κογκολέζο. Το ότι είσαι αγράμματος δεν αλλάζει. Αν ήξερες ελληνικά λοιπόν θα διάβαζες ότι το άρθρο γράφει πως οι εργάτες έρχονται μαζικά με πούλμαν και για λίγους (ίσως ψευδώς) θετικούς σε μερικά από αυτά επέστρεψαν πίσω (ορθώς κατ εμέ) ολόκληρα τα πούλμαν.

Πάμε τώρα πάλι το απλό πρόβλημα που δε χρειάζεται καν πράξεις και περιμένω να το απαντήσεις:
Έχουμε μια ομάδα 1000 ατόμων από τους οποίους 950 χωρίς κορωνοϊό και 50 με κορωνοϊό, και μια άλλη ομάδα 1000 ατόμων από τους οποίους 700 χωρίς κορωνοϊό και 300 με κορωνοϊό. Αν διεξάγουμε rapid test σε όλους, σε ποια ομάδα θα προκύψουν περισσότεροι ψευδώς θετικοί;

Αλβανέ,

1. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ οι Αλβανοί γενικώς. Ας μην ήταν λαμόγια και ας μην έδειχναν πέτσινα τεστ.

2. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ αν οι "εργάτες" Αλβανοί γυρίζουν πίσω. Ας έρθουν με τα πόδια, και όχι με λεωφορεία, οπότε θα περάσουν με ατομικά τεστ.

3. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ τα ψευδώς θετικά τεστ. Το R0 στην Αλβανία τώρα είναι πολύ >>> του 1 οπότε σίγουρα σε ένα λεωφορείο με 50 επιβάτες θα βρεθεί ένας τουλάχιστον πραγματικά θετικός.

4. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ η ηλίθια ερώτηση σου σχετικά με τα τεστ. Όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσα θα περισσότερα θα είναι τα ψευδώς θετικά, τα ψευδώς αρνητικά, τα πραγματικά θετικά και τα πραγματικά αρνητικά. Και λοιπόν;

5. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ τα ψευδώς θετικά τεστ. Το πρόβλημα είναι να τα ψευδώς αρνητικά. Αν ήσουν Έλληνας και όχι Αλβανός αυτά θα σε ενδιέφεραν. Αλλά επειδή είσαι Αλβανός καίγεσαι αν γυρίσουν πίσω έναν Αλβανό που δεν έχει πανούκλα αλλά βρέθηκε θετικός και όχι αν θα περάσει ένας Αλβανός που θα βγεί αρνητικός αλλά θα κολλήσει έναν Έλληνα.

Κατάλαβες Αλβανέ;

• Like
Αντιδράσεις: kinks

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom