Νέα

Mr. MALAKAS Bourdela.com 2020

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιον επιλέγετε για Μίστερ μαλάκας bourdela.com 2020;

• Stekas72

Ψήφοι: 16 10,9%
  • Jean Claude

Ψήφοι: 12 8,2%
  • Kappa fi

Ψήφοι: 35 23,8%
  • Pussy wagon

Ψήφοι: 20 13,6%
  • Acapoeira

Ψήφοι: 6 4,1%
  • Whois

Ψήφοι: 26 17,7%
  • Peter van Norden

Ψήφοι: 11 7,5%
  • Barock

Ψήφοι: 7 4,8%
  • Kolonoskopos

Ψήφοι: 8 5,4%
  • nik1410

Ψήφοι: 6 4,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    147
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.001
Πόντοι
3.936
Γιατι ξερουμε εσυ ποιος εισαι για να ξερουμε και για αυτον;

Μονο εναν γνωριζουμε ολοι μας καλα εδω μεσα.

Ενας ειναι ο απολυτος αρχων του συμπαντος που περπαταει στη λαικη και χυνει τα λαχανα.

:S

Εγώ είμαι αυτός που είμαι.

Για τον kappa fi ρώτησα επειδή δεν τον έχω δει να γράφει εδώ.

Εσυ άραγε είσαι αυτός που λες ;

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.803
Πόντοι
3.506
Ενα ειναι το αστερι που εχει υψωθει ψηλα οσο ποτε κανενα αλλο.

Τα πραγματικά αστέρια (είτε διαχρονικά, είτε διάττοντα) τα ξέρουμε όσοι παρακολουθούμε εδώ, χρόνια... είτε ως μέλη, είτε ως επισκέπτες.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.803
Πόντοι
3.506

Δεν πειράζει... ένας λιγότερο λαϊκίζων mindreader είναι. Στον αστερισμό του Κοέλιο δηλαδή.

Ενίοτε ενδιαφέρων αν τον διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, σπανίως όμως με τέτοιες εκλάμψεις.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Δεν πειράζει... ένας λιγότερο λαϊκίζων mindreader είναι. Στον αστερισμό του Κοέλιο δηλαδή.

Ενίοτε ενδιαφέρων αν τον διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, σπανίως όμως με τέτοιες εκλάμψεις.
:hi:
Πώς προέκυψα εγώ ως "διάττων" ( με εκλάμψεις ) λαικιστής φίλε ?? :hi:

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Εγώ είμαι αυτός που είμαι.

Εσυ άραγε είσαι αυτός που λες ;

Σου εχω δωσει τη δυνατοτητα στο να το μαθεις τυπε, τι ρωτας;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
    Στα αρχαία και παλαιότερα ελληνικά η λέξη μαλακία, πέρα από την «μαλακότητα», σήμαινε, μεταξύ άλλων, την αδυναμία και ασθένεια, τη βλακεία, την εκθήλυνση, την κιναιδεία και τον γυναικείο αυνανισμό.

Στον Επιτάφιο του Περικλή του Θουκυδίδη υπάρχει η φράση «Φιλοκαλούμεν τε γὰρ μετ’ ευτελείας καὶ φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας», όπου η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα, την απώλεια της ενεργητικότητας, τη νωθρότητα. Στα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την αποφυγή των κόπων και των δυσχερειών, ως αντίθετη της καρτερικότητας («τὸ φεύγειν τὰ επίπονα»). Ως λατινική λέξη η malacia υποδήλωνε την ήρεμη θάλασσα και την απόλυτη ηρεμία, σημασίες που απαντούν και στα ελληνικά, στον Καισάριο, τον 4ο αι. Η γενίκευση της σημασίας «αυνανισμός» (και για τους άνδρες) εμφανίστηκε στα μεσαιωνικά χρόνια.

Στα νεότερα χρόνια η λέξη «μαλακία» ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εξού και η φράση «μαλάκυνση εγκεφάλου». Επίσης, στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η ίδια σημασιοδότηση, αντιδιαστέλλεται δηλαδή η σωματική («νόσος») από την νοητική («μαλακία») πάθηση: «από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Την ίδια σημασία, την ταύτιση με τον «γεροξεκούτη», απέκτησε και η λέξη «μαλάκας». Η πρώτη εμφάνισή της στο γραπτό λόγο εντοπίζεται -έως τώρα- το 1888, σε μετάφραση κειμένου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Εστία και ήταν απόδοση του γαλλικού ramolli («ραμολί», «ραμολιμέντο» από τα ιταλικά). Με αυτήν τη σημασία εμφανιζόταν στον έντυπο λόγο τουλάχιστον μέχρι τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αι., οπότε και κάποια στιγμή παρατηρήθηκε η ανοικτή μετατόπιση και εντέλει ταύτιση με τον «αυνανιζόμενο», μια σημασιολογική διασύνδεση που πιθανότατα υπολάνθανε.

2020 μείνε σπίτι,
Μαλάκας= Όποιος δεν συμφωνούμε μαζί του.

Οπότε, επάξια αξίζω αυτόν τον τίτλο  :grin:

Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο...  :2funny:

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Like
1.758
Πόντοι
216
    Στα αρχαία και παλαιότερα ελληνικά η λέξη μαλακία, πέρα από την «μαλακότητα», σήμαινε, μεταξύ άλλων, την αδυναμία και ασθένεια, τη βλακεία, την εκθήλυνση, την κιναιδεία και τον γυναικείο αυνανισμό.

Στον Επιτάφιο του Περικλή του Θουκυδίδη υπάρχει η φράση «Φιλοκαλούμεν τε γὰρ μετ’ ευτελείας καὶ φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας», όπου η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα, την απώλεια της ενεργητικότητας, τη νωθρότητα. Στα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την αποφυγή των κόπων και των δυσχερειών, ως αντίθετη της καρτερικότητας («τὸ φεύγειν τὰ επίπονα»). Ως λατινική λέξη η malacia υποδήλωνε την ήρεμη θάλασσα και την απόλυτη ηρεμία, σημασίες που απαντούν και στα ελληνικά, στον Καισάριο, τον 4ο αι. Η γενίκευση της σημασίας «αυνανισμός» (και για τους άνδρες) εμφανίστηκε στα μεσαιωνικά χρόνια.

Στα νεότερα χρόνια η λέξη «μαλακία» ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εξού και η φράση «μαλάκυνση εγκεφάλου». Επίσης, στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η ίδια σημασιοδότηση, αντιδιαστέλλεται δηλαδή η σωματική («νόσος») από την νοητική («μαλακία») πάθηση: «από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Την ίδια σημασία, την ταύτιση με τον «γεροξεκούτη», απέκτησε και η λέξη «μαλάκας». Η πρώτη εμφάνισή της στο γραπτό λόγο εντοπίζεται -έως τώρα- το 1888, σε μετάφραση κειμένου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Εστία και ήταν απόδοση του γαλλικού ramolli («ραμολί», «ραμολιμέντο» από τα ιταλικά). Με αυτήν τη σημασία εμφανιζόταν στον έντυπο λόγο τουλάχιστον μέχρι τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αι., οπότε και κάποια στιγμή παρατηρήθηκε η ανοικτή μετατόπιση και εντέλει ταύτιση με τον «αυνανιζόμενο», μια σημασιολογική διασύνδεση που πιθανότατα υπολάνθανε.

2020 μείνε σπίτι,
     Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο...  :2funny:

Ωοοο τον αγαπητό, αξιολάτρευτο κύριο @.Dod0s.....  :hi:
Θα σας ήμουν υπόχρεος, αν με τιμούσατε με την ψήφο σας  :grin:

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
     Στα αρχαία και παλαιότερα ελληνικά η λέξη μαλακία, πέρα από την «μαλακότητα», σήμαινε, μεταξύ άλλων, την αδυναμία και ασθένεια, τη βλακεία, την εκθήλυνση, την κιναιδεία και τον γυναικείο αυνανισμό.

Στον Επιτάφιο του Περικλή του Θουκυδίδη υπάρχει η φράση «Φιλοκαλούμεν τε γὰρ μετ’ ευτελείας καὶ φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας», όπου η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα, την απώλεια της ενεργητικότητας, τη νωθρότητα. Στα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την αποφυγή των κόπων και των δυσχερειών, ως αντίθετη της καρτερικότητας («τὸ φεύγειν τὰ επίπονα»). Ως λατινική λέξη η malacia υποδήλωνε την ήρεμη θάλασσα και την απόλυτη ηρεμία, σημασίες που απαντούν και στα ελληνικά, στον Καισάριο, τον 4ο αι. Η γενίκευση της σημασίας «αυνανισμός» (και για τους άνδρες) εμφανίστηκε στα μεσαιωνικά χρόνια.

Στα νεότερα χρόνια η λέξη «μαλακία» ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική δυσλειτουργία, εξού και η φράση «μαλάκυνση εγκεφάλου». Επίσης, στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η ίδια σημασιοδότηση, αντιδιαστέλλεται δηλαδή η σωματική («νόσος») από την νοητική («μαλακία») πάθηση: «από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Την ίδια σημασία, την ταύτιση με τον «γεροξεκούτη», απέκτησε και η λέξη «μαλάκας». Η πρώτη εμφάνισή της στο γραπτό λόγο εντοπίζεται -έως τώρα- το 1888, σε μετάφραση κειμένου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Εστία και ήταν απόδοση του γαλλικού ramolli («ραμολί», «ραμολιμέντο» από τα ιταλικά). Με αυτήν τη σημασία εμφανιζόταν στον έντυπο λόγο τουλάχιστον μέχρι τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αι., οπότε και κάποια στιγμή παρατηρήθηκε η ανοικτή μετατόπιση και εντέλει ταύτιση με τον «αυνανιζόμενο», μια σημασιολογική διασύνδεση που πιθανότατα υπολάνθανε.

2020 μείνε σπίτι,
      Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο...  :2funny:

:2funny: :2funny: :2funny:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
Ωοοο τον αγαπητό, αξιολάτρευτο κύριο @.Dod0s.....  :hi:
Θα σας ήμουν υπόχρεος, αν με τιμούσατε με την ψήφο σας :grin:
    Τι σας κάνει να πιστεύετε, ότι δεν θα έχω την χαρά να σας τιμήσω με την ψήφο μου!! Ειδικά τώρα με τον καινούριο όρο που δώσατε στην έννοια!! και αφού έχουμε συμφωνήσει, ότι διαφωνούμε...
    :hi:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 193184

Επισκέπτης
       Έξω βρέχει, γιατί ακούω γάτα να την ξεκωλιάζουν;; δεν κρύβονται τα μαλακισμένα;;
       :think:

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
ουτε εγω ψηφισα μπαροκ