erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 93
- Πόντοι
- 866
Η στροφή της οικονομίας στον τριτογενή τομέα, έδωσε θέσεις εργασίας σε εκατομμύρια γυναίκες, και επομένως χρήμα και εξουσία.
Δικηγόρίνες, γιατρέσες, πληροφορικάριες, αρχιτεκτόνισες, καθηγήτριες, εμπορουπάλληλοι, ΔΥ, καταστηματάρχισες, κλπ
Αντίθετα, στέρησε το δικαίωμα από εκατομμύρια άνδρες να ασκήσουν τις σωματικές ικανότητες στις οποίες υπερτερούσαν έναντι των γυναικών, (προειπώθηκαν: Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, ξυλοκόποι, μαρμαράδες, λατόμοι, χτίστες, σιδεράδες, νατυικοί, εργάτες, κλπ) προκειμένου να βγάλουν λεφτά και να έχουν μια ισχύ στην κοινωνία.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κύρηξη της ισότητας των 2 φύλων, η οποία ήταν καθαρά κόλπο των καπιταλιστών, προκειμένου να ρίξουν στην αγορά εργασίας δισεκατομμύρια γυναίκες, ρίχνοντας έτσι τους μισθούς.
Η κατάργηση της αναγραφής στην ταυτότητα του επαγγέλματος: ΟΙΚΙΑΚΑ, ήταν η αρχή του κακού...
γιατι ρε σκιουρακι μονο τα χερια σας πιανουν δηλαδη; απο μυαλουδακι δεν ; εγω βλεπω πολυ αξιους αντρες σε καθε τομεα με θετικη σκεψη και πρακτικα μυαλα σε ολους τους τομεις που λες. Εκτος αυτου επειδη σε κοινωνια ζω γνωριζω πολυ καλα και απο πρωτο χερι πως στις εργασιες μια γυναικα για να κανει καριερα... πρεπει να γινει¨"αντρας" αλλιως δεν θα τα καταφερει ειδικα αν κανει οικογενεια οποτε ως μανα απασχοληθει με το μεγαλωμα παιδιων παραλληλα με την εργασια. περαν τουτου ειναι μεγαλη η παλη ωστε να μην ανελθει μια γυναικα απο τους αντρες. (εγω τουλαχιστον το εχω δει εμφανεστατα να συμβαινει)
και στο κατω κατω της γραφης αφου οι γενιες που λες δεν μεγαλωσαν ως αγροτες εργατες οικοδομοι κτλ αυτο σημαινει οτι μεγαλωσαν σαν φλωροι; επειδη εγιναν επιστημονες η πηγαν πανεπιστημιο; και αυτο σημαινει οτι δεν μπορουν να διαπρεψουν; η οτι οι γυναικες τους πηραν στο φαλαγγι ; ασε που εγω προσωπικα γνωριζω ανθρωπους που ειναι τεχνιτες και πιανουν τα χερια τους, που εργαζονται σε συνεργεια σε αγροτικες εργασιες ακομα και στα προβατα ειτε επισης ηλεκτρολογοι κτλ.