Νέα

Μισογυνισμός στην Ελλάδα και επίπτωση στην νεολαία...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 252
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
τι εννοεις; πως απαξιωθηκε ο αντρας δηλαδη;

δεν έχει λεφτά, δουλειά, αμαξι, τσαμπουκά, γυμνασμένο σώμα, πάρλα, και πολλά άλλα

εγώ το έλεγα και πριν την κρίση, στο τρένο έβλεπα παρέες από κορίτσια να γυαλίζει η φάτσα τους και να είναι μες στην τρελή χαρά, και άνδρες χλωμοί και κατσούφηδες να λένε από μέσα τους (που θα πάει αυτό το πράμα ρε πούστη;...)

η κρίση άλλαξε τα πράματα ως προς το πρώτο μισό. Πλέον και οι γυναίκες έχουν καταστεί περισυλλεγάμενες και σκυθρωπούλες...

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
δεν έχει λεφτά, δουλειά, αμαξι, τσαμπουκά, γυμνασμένο σώμα, πάρλα, και πολλά άλλα

εγώ το έλεγα και πριν την κρίση, στο τρένο έβλεπα παρέες από κορίτσια να γυαλίζει η φάτσα τους και να είναι μες στην τρελή χαρά, και άνδρες κατσούφηδες να λένε από μέσα τους (και τωρα τι θα γίνει ρε πούστη;...)

η κρίση άλλαξε τα πράματα ως προς το πρώτο μισό. Πλέον και γυναίκες έχουν καταστεί περισυλλεγάμενες και σκυθρωπούλες...

καταρχας διαφωνω. Πριν την κριση τα γυμναστηρια ηταν γεματα, δουλεια οποιος ηθελε ψιλοειχε και αυτοκινητο σχεδον απο τα 18.τουλαχιστον θεσσαλονικη. Οι φοιτητες δεν εβγαιναν σε κουτουκια αλλα σε μπουζουκια.. μιας και ειχαν λεφτα να πανε και για ποτακια και για μπουζουκια και για βρωμικα μετα;. Εν πασει περιπτωσει εγω δεν εχω δει πριν την κριση κακομοιρους τους αντρες να μην μετεχουν στην ζωη και οι γυναικες να πετανε. τωρα τι να σου πω ισως αθηνα ειναι αλλιως.
τωρα μετα την κριση εχουμε απαξια γενικη ζωης. οποτε ολοι αργα η γρηγορα θα σκυρωπιασουν μιας και μας πιασαν απο τον λαιμο οποτε ο αερας μειωνεται..

ZANCLOD72

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
καλημερα πουλι μου  :)
δεν την εχω διαβασει την συνεντευξη; αν θελεις εξηγησε μου
Ελεγε χαρακτηριστικα οτι ο ανδρας εχει χασει την ταυτοτητα του και εχει απαξιωθει απο τις σημερινες γυναικες και οτι μας καταλαβαινει, χονδρικα στα λεω...

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166

εγώ το έλεγα και πριν την κρίση, στο τρένο έβλεπα παρέες από κορίτσια να γυαλίζει η φάτσα τους και να είναι μες στην τρελή χαρά, και άνδρες χλωμοί και κατσούφηδες να λένε από μέσα τους (που θα πάει αυτό το πράμα ρε πούστη;...)

η κρίση άλλαξε τα πράματα ως προς το πρώτο μισό. Πλέον και οι γυναίκες έχουν καταστεί περισυλλεγάμενες και σκυθρωπούλες...
εγω τα πουλησα ολα..αμαξια μηχανες δουλειες....καιδεν ξανασαχοληθικα με γκομενες εδω και δυο χρονια ζω ερημιτης απομονομενος στο νησι... :-

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866

εγώ το έλεγα και πριν την κρίση, στο τρένο έβλεπα παρέες από κορίτσια να γυαλίζει η φάτσα τους και να είναι μες στην τρελή χαρά, και άνδρες κατσούφηδες να λένε από μέσα τους (και τωρα τι θα γίνει ρε πούστη;...)

η κρίση άλλαξε τα πράματα ως προς το πρώτο μισό. Πλέον και γυναίκες έχουν καταστεί περισυλλεγάμενες και σκυθρωπούλες...

καταρχας διαφωνω. Πριν την κριση τα γυμναστηρια ηταν γεματα, δουλεια οποιος ηθελε ψιλοειχε και αυτοκινητο σχεδον απο τα 18.τουλαχιστον θεσσαλονικη. Οι φοιτητες δεν εβγαιναν σε κουτουκια αλλα σε μπουζουκια.. μιας και ειχαν λεφτα να πανε και για ποτακια και για μπουζουκια και για βρωμικα μετα;. Εν πασει περιπτωσει εγω δεν εχω δει πριν την κριση κακομοιρους τους αντρες να μην μετεχουν στην ζωη και οι γυναικες να πετανε. τωρα τι να σου πω ισως αθηνα ειναι αλλιως.
τωρα μετα την κριση εχουμε απαξια γενικη ζωης. οποτε ολοι αργα η γρηγορα θα σκυρωπιασουν μιας και μας πιασαν απο τον λαιμο οποτε ο αερας μειωνεται..

Επισκέπτης
Για πάρα πολλούς αιώνες, η περηφάνια και η μαγκιά του άνδρα, κρίνονταν επάνω στις σκληρές εργασίες και σωματικές δραστηριότητες.
Άνδρας παιλότερα σήμαινε στρατιώτης (πραγματικός όχι όπως οι σημερινοί γιωτάδες) σιδεράς, αγρότης, ξυλοκόπος, χαμάλης, κλπ
Ακόμη και πριν από 50 χρόνια, το 80 % των ανδρών ασχολούνταν με σκληρές εργασίες, όπως αγρότες, ξυλοκόποι, μαρμαράδες, εργάτες, ναυτικοί, κλπ
Ο εκσυγρονισμός της οικονομίας, η στροφή προς την τριτογενή παραγωγή και η ηλίθια νοοτροπία της ημισκληραγωγημένης (βοηθούσαν λιγουλάκι τους πατεράδες τους στα χωράφια) προηγούμενης γενιάς "το παιδί να σπουδάσει", έχει πλημμυρίσει την Ελλάδα με μυριάδες φλώρους που δεν
ξέρουν που παν τα τέσσερα, δεν έχουν δει στη ζωή τους γαιδούρι και κότα από κοντά, το πιο σκληρό εργαλείο που έχουν πιάσει μέχρι τα 30 τους είναι το τιμόνι της μερσεντές του μπαμπά, και που τα δαχτυλάκια τους είναι πιο αδύνατα κι από 12χρονης κοπέλας. Πολλοί από αυτούς δε, για να γλυτώσουν απ το χάλι τους πηγαίνουν και φουσκώνουν στα γυμναστήρια και γίνονται ακόμη πιο γελοίοι...

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Καλημέρα σε όλους
Το θέμα αυτό είναι σχετικά με τον μισογινισμό στην Ελλάδα, από που προέρχεται και άλλα σχετικά. Το δημιούργησα για να ακούσω τις γνώμες σας σχετικά με αυτόν. Εσείς πώς νιώθετε απέναντι σε μια γυναίκα υπεράνω,μίσος αγάπη τι? Είναι από τα παλιότερα θέματα στην χώρα μας και γενικά σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται τον εαυτό σας πιο ανώτερο από μια γυναίκα ίσο ή κατώτερο. Εγώ παρατηρώ ολοένα και πιο βίαιη συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες και ειδικά από πιτσιρικάδες στην ηλικία μου.Στους περισσότερους είτε από χωρισμένους γονείς αλλού από κληρονομιά από τον πατέρα στον γιο,μια πιθανή απόρριψη άλλοι απ τον τρόπο ζωής τους(πουτάνες κτλπ.) Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχει αυτή η ανωτερότητά που υπήρχε από παλιά στην Ελλάδα και πιστεύω ότι όντως ο θεός έπλασε την γυναίκα σαν βοηθό του άντρα και πάντα θα την βλέπω υποτιμητικά μέχρι να πεθάνω..  
Πάνε στην κουζίνα σου τώρα και φέρε μας μπύρες να μιλήσουμε!! :2funny: :rockon:
Πόσο πιτσιρικάς είσαι φίλε και τι δουλειά έχεις εδώ;; :knuppel:
Αλλά τι ρωτάω...θα σε στη σχολική γιορτή εσύ τώρα.. :P

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Ελεγε χαρακτηριστικα οτι ο ανδρας εχει χασει την ταυτοτητα του και εχει απαξιωθει απο τις σημερινες γυναικες και οτι μας καταλαβαινει, χονδρικα στα λεω...

Οι ανθρωποι γενικα εχουν χασει τις ταυτοτητες τους αντρες και γυναικες, αυτο να το καταλαβω. Αλλα οτι η γυναικα εχει βρει την ταυτοτητα της και ο αντρας οχι σορρυ αλλα δεν το καταλαβαινω πως συμβαινει αυτο και που πρακτικα φαινεται αυτο.  :think:

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
93
Πόντοι
866
Για πάρα πολλούς αιώνες, η περηφάνια και η μαγκιά του άνδρα, κρίνονταν επάνω στις σκληρές εργασίες και σωματικές δραστηριότητες.
Άνδρας παιλότερα σήμαινε στρατιώτης (πραγματικός όχι όπως οι σημερινοί γιωτάδες) σιδεράς, αγρότης, ξυλοκόπος, χαμάλης, κλπ
Ακόμη και πριν από 50 χρόνια, το 80 % των ανδρών ασχολούνταν με σκληρές εργασίες, όπως αγρότες, ξυλοκόποι, μαρμαράδες, εργάτες, ναυτικοί, κλπ
Ο εκσυγρονισμός της οικονομίας, η στροφή προς την τριτογενή παραγωγή και η ηλίθια νοοτροπία της ημισκληραγωγημένης (βοηθούσαν λιγουλάκι τους πατεράδες τους στα χωράφια) προηγούμενης γενιάς "το παιδί να σπουδάσει", έχει πλημμυρίσει την Ελλάδα με μυριάδες φλώρους που δεν
ξέρουν που παν τα τέσσερα, δεν έχουν δει στη ζωή τους γαιδούρι και κότα από κοντά, το πιο σκληρό εργαλείο που έχουν πιάσει μέχρι τα 30 τους είναι το τιμόνι της μερσεντές του μπαμπά, και που τα δαχτυλάκια τους είναι πιο αδύνατα κι από 12χρονης κοπέλας. Πολλοί από αυτούς δε, για να γλυτώσουν απ το χάλι τους πηγαίνουν και φουσκώνουν στα γυμναστήρια και γίνονται ακόμη πιο γελοίοι...

ε καλα ακραια αποψη τυπου η δουλεια κανει τον αντρα το γιαπι το πιλοφορι το μυστρι.

Επισκέπτης
Οι ανθρωποι γενικα εχουν χασει τις ταυτοτητες τους αντρες και γυναικες, αυτο να το καταλαβω. Αλλα οτι η γυναικα εχει βρει την ταυτοτητα της και ο αντρας οχι σορρυ αλλα δεν το καταλαβαινω πως συμβαινει αυτο και που πρακτικα φαινεται αυτο.  :think:

Η στροφή της οικονομίας στον τριτογενή τομέα, έδωσε θέσεις εργασίας σε εκατομμύρια γυναίκες, και επομένως χρήμα και εξουσία.
Δικηγόρίνες, γιατρέσες, πληροφορικάριες, αρχιτεκτόνισες, καθηγήτριες, εμπορουπάλληλοι, ΔΥ, καταστηματάρχισες, κλπ

Αντίθετα, στέρησε το δικαίωμα από εκατομμύρια άνδρες να ασκήσουν τις σωματικές ικανότητες στις οποίες υπερτερούσαν έναντι των γυναικών, (προειπώθηκαν: Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, ξυλοκόποι, μαρμαράδες, λατόμοι, χτίστες, σιδεράδες, νατυικοί, εργάτες, κλπ) προκειμένου να βγάλουν λεφτά και να έχουν μια ισχύ στην κοινωνία.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η κύρηξη της ισότητας των 2 φύλων, η οποία ήταν καθαρά κόλπο των καπιταλιστών, προκειμένου να ρίξουν στην αγορά εργασίας δισεκατομμύρια γυναίκες, ρίχνοντας έτσι τους μισθούς.

Η κατάργηση της αναγραφής στην ταυτότητα του επαγγέλματος: ΟΙΚΙΑΚΑ, ήταν η αρχή του κακού...

Ρanas

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2011
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Η κοινωνία μας είναι γυναικοκρατούμενη,οι άντρες είναι τα πραγματικά θύματα.Επειδή δε θέλω να γίνομαι γραφικός δεν αναφέρω τα γνωστά που όλοι λίγο πολύ τα ξέρουν αλλά επειδή δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν κάθονται και ασχολούνται μαζί τους (ελλεϊνίδες-καμάκι-πουτάνες κτλπ),σε αυτό που θα σταθώ είναι ότι στα άτομα νεανικής ηλικίας αυτό που παρατηρώ είναι η ΜΟΥΝΟΔΟΥΛΕΙΑ τους και όχι η βιαιότητα τους.

lustforlife

Τιμημένος
Εγγρ.
9 Σεπ 2010
Κριτικές
82
Like
43
Πόντοι
1.246
ίου καλε :S κε μπαναλ :S

ZANCLOD72

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Σωστη η παρατηρηση σου,αλλα χανοντας ο αντρας την ταυτοτητα του, την εχασε η γυναικα και πλεον το παιζει αντρακι, ετσι δεν ειναι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom