Νέα

Μετανάστευση σε άλλη χώρα για εργασία - Τί προτείνετε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα georgius
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 250
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
ανταρκτικη.....σιγουρο μελλον και εξασφαλιση :sunglasses:

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
Ετοιμάζουν βαλίτσες για Κύπρο λόγω ανεργίας!

Σημαντικά έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον που καταγράφεται από Έλληνες για εργοδότηση στην Κύπρο, ενώ παρόμοια αύξηση παρουσιάζει και η προσπάθεια ελληνικών εταιρειών να εξασφαλίσουν συμβόλαια του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το τελευταίο εξάμηνο, άτομα με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, αλλά και απόφοιτοι Λυκείου αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση στην Κύπρο. Με βάση την πρόσφατη απογραφή πληθυσμού (Στατιστική Υπηρεσία 2011), οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Κύπρο αριθμούσαν 31.000 άτομα και αποτελούσαν το 17,3% του συνόλου των 179.500 μη Κυπρίων εργαζομένων στη χώρα.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι τον περασμένο Ιανουάριο, από τους 597 νέους εγγεγραμμένους, δηλαδή αυτούς που έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά στο μητρώο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, 190 προέρχονταν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η απασχόληση των Ελλήνων υπηκόων επικεντρώνεται κυρίως σε τέσσερις τομείς: στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας, στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον Ελλήνων να εργαστούν στην Κύπρο επιβεβαιώνει και ο ελεγκτικός οίκος Εrnst& Υoung. Για κάποιες θέσεις που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία, το 20% των αιτήσεων προερχόταν από την Ελλάδα.

Επίσης, η ΡwC διαπιστώνει ότι το τελευταίο τρίμηνο έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον Ελλαδιτών για θέσεις που χειρίζεται ο Οίκος. Στο μεταξύ, αυξάνεται και ο αριθμός των εταιρειών με έδρα την Ελλάδα που αναζητούν συμβόλαια και από την Κύπρο. Σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πολλαπλασιάστηκε ο αριθμός των ελληνικών εταιρειών που εγγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα σύναψης δημοσίων συμβάσεων.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
νεα απο το μετωπο

αγγλια τα πραγματα ειναι κολλημενα..

κυπρος λιγες αγγελιες

πολωνια ζητανε μηχανικους πολυεθνικες

αραβια υπαρχει σχετικη κινηση αλλα συνθηκες εργασιας πολυ ασχημες και τα χρηματα λιγοτερα αισθητα σε σχεση με 2007-2008

bk1981

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2011
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
26
Φουφουτε γιατι δεν παμε πισω στη μανη να βρουμε την ησυχια μας και να πανε να γαμηθουνε ολοι

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
γιατι θελει αρχιδια που δεν τα εχω

bk1981

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2011
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
26
Δεν ειναι αυτο φιλος απλα εχουμε βολευτει εδω και δεν θελουμε να φυγουμε οταν θα πεινασουμε θα δεις που θα γυρισουμε και θα γουσταρουμε κιολας

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Like
30
Πόντοι
66
''Θέλω δουλειά, κάνω τα πάντα''

Περίπου 8.900 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, και για αυτό αναπτύσσονται σύλλογοι και ιστοσελίδες, όπως η hireagreek.com, με συμβουλές από ''παλαιούς '' Έλληνες μετανάστες προς τους νέους.

Η οικονομική κρίση πυροδότησε ένα νέο κύμα μετανάστευσης και η Γερμανία είναι σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο για την Αγορά Εργασίας ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς.

Για χιλιάδες Έλληνες η μετανάστευση αποτελεί πλέον τη μοναδική επιλογή. Περίπου 8.900 Έλληνες - σχεδόν διπλάσιος αριθμός από ότι πριν από την κρίση - μετανάστευσαν στη Γερμανία μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους. Έρχονται με την προσδοκία να βρουν δουλειά στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, ελπίζοντας σε βοήθεια από τους χιλιάδες Έλληνες της Γερμανίας στα πρώτα τους βήματα.

Πολλοί νέοι μετανάστες απευθύνονται στον ελληνογερμανικό επιστημονικό και πολιτιστικό σύλλογο Exantas.
Σήμερα μετρά σχεδόν 100 μέλη και αναζητεί χώρους για νέα γραφεία προκειμένου να παρέχει συμβουλές σε Έλληνες που πατούν για πρώτη φορά το πόδι τους στη γερμανική πρωτεύουσα.
Στο κυριότερο αίτημα των ενδιαφερόμενων ωστόσο, που είναι μια θέση εργασίας, ο σύλλογος δεν μπορεί δυστυχώς να ανταποκριθεί, λέει το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Παπαδόπουλος.
Ο ίδιος είναι μηχανικός, παιδί ελλήνων γκασταρμπάιτερ και ζει από τη δεκαετία του 1970 στη Γερμανία.
Ακόμη και στο κινητό του δέχεται κλήσεις από ενδιαφερόμενους που αναζητούν απελπισμένα δουλειά, άνθρωποι με δυο πτυχία που δεν θέλουν πια να ζουν σε βάρος της τσέπης των γονιών τους, όπως λέει.
Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ελλάδα «μια τραγωδία» ενώ δείχνει απόλυτη κατανόηση για όσους την εγκαταλείπουν. Εντέλει οι Έλληνες του εξωτερικού δεν ξεχνούν ποτέ την πατρίδα τους, λέει ο κ. Παπαδόπουλος για να προσθέσει: «Τη δεκαετία του 1970 οι πόλεις χτίστηκαν με χρήματα από το εξωτερικό». Τα χρήματα των Ελλήνων γκασταρμπάιτερ της Γερμανίας έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, όπως λέει. Και ελπίζει αυτό να επαναληφθεί και στις μέρες μας.

Προορισμός και για καλλιτέχνες

Με την ανεργία να κινείται στο 13 %, το Βερολίνο δεν είναι σίγουρα η καλύτερη δυνατή επιλογή για όσους αναζητούν δουλειά, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Deutsche Welle.
Είναι όμως μια ιδιαίτερα ανοιχτή πόλη, πολυπολιτισμική, και σίγουρα ένας αγαπημένος προορισμός για καλλιτέχνες.

Έτσι το βλέπει και η νεοβερολινέζα σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού που άφησε πίσω της τη Λυρική Σκηνή της Αθήνας και πρωταγωνιστεί στο μεταξύ σε μια ελληνογερμανική συμπαραγωγή στην Όπερα του Νοϊκόλν.
Η εμφάνισή της στην μικρή αυτή σκηνή του Βερολίνου είναι ευτύχημα και για τις δυο πλευρές: ο εκπρόσωπος τύπου της Όπερας παραδέχεται ότι δεν θα μπορούσε να την απασχολήσει εάν αναγκαζόταν να της πληρώνει τα κασέ που έπαιρνε παλαιότερα. Για την ίδια τη σοπράνο είναι η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει μια νέα καριέρα στη Γερμανία. Το Βερολίνο, λέει η Ε. Ζερβού, την ενθουσίαζε ανέκαθεν. Η κρίση της έδωσε απλώς την ευκαιρία για να μετακομίσει μόνιμα.

Προς το παρόν ετοιμάζεται να μετακομίσει στο νέο της διαμέρισμα στην συνοικία Σένεμπεργκ. Μαζί της και ο σύντροφός της, φωτογράφος, που επίσης αποφάσισε να έρθει στη Γερμανία, όντας έτοιμος για όλες τις δουλειές, όπως λέει.

Δίκτυο Ελλήνων για Έλληνες

Πολλοί ιδιοκτήτες φαστ φουντ και εστιατορίων δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα ενδιαφερόμενων από την Ελλάδα
«Κάνω τα πάντα», είναι κάτι που ακούνε συχνά το τελευταίο διάστημα οι ιδιοκτήτες ελληνικών επιχειρήσεων από συμπατριώτες τους που τηλεφωνούν από την Ελλάδα.
Το σημαντικότερο εμπόδιο είναι συνήθως η γλώσσα. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι μιλούν πολύ καλά αγγλικά, δεν βοηθά.

Μοναδική ελπίδα η βοήθεια από τους Έλληνες της Γερμανίας.
Με αυτό το σκεπτικό κατασκευάστηκε και η ιστοσελίδα hireagreek.com. Στόχος είναι να φέρει σε επαφή ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες με ενδιαφερόμενους από την Ελλάδα, πρωτίστως για εξ αποστάσεως συνεργασίες προκειμένου οι τελευταίοι να μην εγκαταλείπουν την πατρίδα τους και τα χρήματα… να παραμένουν στην Ελλάδα. Για τις περισσότερες προσφερόμενες θέσεις εργασίας όμως, η μετανάστευση επιβάλλεται.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
ανταρκτικη.....σιγουρο μελλον και εξασφαλιση :sunglasses:

Και δεν χρειάζεται να μιλάς ξένη γλώσσα, με ποιόν θα μιλήσεις άλλωστε;;;;;;; με τις φώκιες και τις αρκούδες;;;;;;

Το μόνο άσχημο ειναι οτι λόγο ψύχους δεν πλησίαζουν γυναίκες και δεν υπάρχουν και μπουρδέλα.
Αλλά με τόσο κρύο που να μας σηκοθεί;;;

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Και δεν χρειάζεται να μιλάς ξένη γλώσσα, με ποιόν θα μιλήσεις άλλωστε;;;;;;; με τις φώκιες και τις αρκούδες;;;;;;

Το μόνο άσχημο ειναι οτι λόγο ψύχους δεν πλησίαζουν γυναίκες και δεν υπάρχουν και μπουρδέλα.
Αλλά με τόσο κρύο που να μας σηκοθεί;;;

ανταρκτικη..ν αφησεις κι μαλλια και γενια σαν νεαντερταλ

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Καλησπέρα.

Παρατηρώ τελευταία ότι αρκετοί γνωστοί μου φεύγουν σε ΜΗ Ευρωπαικές χώρες για μετανάστευση.

Εσείς ποια χώρα θεωρείται τη κατάλληλη χώρα για μετανάστευση η οποία έχει μισθούς και αξιοπρεπές κόστος ζωής?

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
61
Like
3.078
Πόντοι
7.216
Τα έχουμε πει αρκετές φορές. Η μετανάστευση δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχεις κάποια εξειδίκευση, η οποία θα σου δώσεις καλύτερους όρους ζωής στο εξωτερικό από ότι στην Ελλάδα λόγω ζήτησης ή ύπαρξης θέσεων του αντίστοιχου τομέα εργασίας. Το να μεταναστεύσει κάποιος χωρίς κάποια εξειδίκευση θα οδηγήσει στο να λαμβάνει το βασικό μισθό. Και σε όποια χώρα και αν πας με τον βασικό ίσα που την βγάζεις.
Άρα η απάντηση στην ερώτηση σου είναι σε ποια χώρα υπάρχει ζήτηση/ έλλειψη αυτού που γνωρίζεις να κάνεις.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.860
Πόντοι
3.846
Καλησπέρα.

Παρατηρώ τελευταία ότι αρκετοί γνωστοί μου φεύγουν σε ΜΗ Ευρωπαικές χώρες για μετανάστευση.

Εσείς ποια χώρα θεωρείται τη κατάλληλη χώρα για μετανάστευση η οποία έχει μισθούς και αξιοπρεπές κόστος ζωής?
Υπάρχει ολόκληρο θέμα για εργασία στο εξωτερικό.
Ποιος ο λόγος να ανοίξεις άλλο ένα;

Αν τώρα ρωτάς σοβαρά, γράψε και καμιά χρήσιμη πληροφορία να γίνει κουβέντα.
Τι δουλειές βρήκαν οι φίλοι σου και σε ποιες χώρες;
Αλλιώς είχαμε να λέγαμε.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Υπάρχει ολόκληρο θέμα για εργασία στο εξωτερικό.
Ποιος ο λόγος να ανοίξεις άλλο ένα;

Αν τώρα ρωτάς σοβαρά, γράψε και καμιά χρήσιμη πληροφορία να γίνει κουβέντα.
Τι δουλειές βρήκαν οι φίλοι σου και σε ποιες χώρες;
Αλλιώς είχαμε να λέγαμε.
συγνώμη αλλά δεν έψαξα ότι υπάρχει κάποιο αντίστοιχο θέμα.

Οι φίλοι μου κυρίως πήγαν Ντουμπαι, Αγγλία κλπ. Πληροφορική, μηχανικοί και οικονομικά

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Τα έχουμε πει αρκετές φορές. Η μετανάστευση δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχεις κάποια εξειδίκευση, η οποία θα σου δώσεις καλύτερους όρους ζωής στο εξωτερικό από ότι στην Ελλάδα λόγω ζήτησης ή ύπαρξης θέσεων του αντίστοιχου τομέα εργασίας. Το να μεταναστεύσει κάποιος χωρίς κάποια εξειδίκευση θα οδηγήσει στο να λαμβάνει το βασικό μισθό. Και σε όποια χώρα και αν πας με τον βασικό ίσα που την βγάζεις.
Άρα η απάντηση στην ερώτηση σου είναι σε ποια χώρα υπάρχει ζήτηση/ έλλειψη αυτού που γνωρίζεις να κάνεις.
εγώ έχω σπουδάσει. Έχω τελειώσει το ΛΟΧΡΗ της ΑΣΟΕΕ , έχω και το MBA International από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάζομαι ως Λογιστής σε μεγάλη εταιρεία τώρα, αλλά θέλω να φύγω έξω. Έχω 3 χρόνια προυπηρεσίας

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.860
Πόντοι
3.846

Οι φίλοι μου κυρίως πήγαν Ντουμπαι, Αγγλία κλπ. Πληροφορική, μηχανικοί και οικονομικά
Ντουμπάι αξίζει μόνο αν ασχολείσαι με real state πια.
Προγραμματιστές βρίσκουν δουλειά παντού.
Αγγλία είναι χάλια μετά το ΒΡΕΧΙΤ, θέλει βίζες, είναι ακριβά τα πάντα (όπως και πριν).
Οπότε δεν έγραψες κάτι καινούριο ή ιδιαίτερο.

Σαν λογιστής βρίσκεις δουλειά εύκολα, όμως οι μισθοί είναι νορμάλ.
Θέλεις κάποια εξειδίκευση για να αξίζει τη φασαρία να φύγεις στο εξωτερικό.
9 χρόνια είμαι έξω και δουλεύω μόνο με ξένες εταιρείες και κανείς λογιστής που ξέρω δε βγάζει τρελά λεφτά.

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
892
Πόντοι
81
Για Γερμανια που ειμαι οι λογιστες εχουν ζητηση. Στο Βερολινο που εζησα καποιο διαστημα υπαρχουν 4 Ελληνες λογιστες και λογο φορτου εργασιας δεν παιρνουν καινουριους πελατες. Οποτε μαθε γερμανικα κανε μια ερευνα αγορας να δεις ποια πολη ειναι καλυτερα για σενα .......και καλη τυχη.....

tarzan71

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2019
Like
433
Πόντοι
21

Ντουμπάι με τα 1000 για να ζήσεις και λίγο ζωή. Άσε που θα είσαι και μια χαρά από άποψη γλώσσας αν γνωρίζεις αγγλικά

linear

Σπουδαίος
Εγγρ.
25 Νοε 2014
Κριτικές
17
Like
4.316
Πόντοι
2.836
εγώ έχω σπουδάσει. Έχω τελειώσει το ΛΟΧΡΗ της ΑΣΟΕΕ , έχω και το MBA International από το ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάζομαι ως Λογιστής σε μεγάλη εταιρεία τώρα, αλλά θέλω να φύγω έξω. Έχω 3 χρόνια προυπηρεσίας
Καλή επιτυχία σε ό,τι και αν αποφασίσεις φίλε. Ποτέ δεν κατάλαβα πάντως πώς στα Πανεπιστήμιά μας μπορείς να κάνεις ΜΒΑ με 2-3 χρόνια προϋπηρεσία.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.708
Πόντοι
6.946
Ελλάδα στο κέντρο της Αθήνας φυσικά. Κανονικό εξωτερικό.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Ντουμπάι αξίζει μόνο αν ασχολείσαι με real state πια.
Προγραμματιστές βρίσκουν δουλειά παντού.
Αγγλία είναι χάλια μετά το ΒΡΕΧΙΤ, θέλει βίζες, είναι ακριβά τα πάντα (όπως και πριν).
Οπότε δεν έγραψες κάτι καινούριο ή ιδιαίτερο.

Σαν λογιστής βρίσκεις δουλειά εύκολα, όμως οι μισθοί είναι νορμάλ.
Θέλεις κάποια εξειδίκευση για να αξίζει τη φασαρία να φύγεις στο εξωτερικό.
9 χρόνια είμαι έξω και δουλεύω μόνο με ξένες εταιρείες και κανείς λογιστής που ξέρω δε βγάζει τρελά λεφτά.
σ ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου και τις πληροφορίες. Ίσως στη χώρα που βρίσκεσαι να μη βγάζουν οι λογιστές τρελά χρήματα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι-λογιστές φεύγουν Ελβετία ή σε χώρες που φημίζονται για το μανατζμεντ και το οικονομικό background. Πχ Ελβετία. Βέβαια έχω και περιπτώσεις μιας συμφοιτητριάς μου που τελείωσε το ΛΟΧΡΗ της ΑΣΟΕΕ και έφυγε στη Μαδρίτη επειδή της άρεσε και βγάζει καλά χρήματα εκεί ως senior analyst

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom