Πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις από Ελβετία. Μπορεί κάποιος να πάει 2-3 χρόνια Γερμανία, να μάθει και Γερμανικά και μετά έχει περισσότερες πιθανότητες για Ελβετία (η οποία είναι από τις δυσκολότερες χωρες για μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή ήπειρο)Ελβετία και μόνο Ελβετία - δες και Μονακο και Λουξεμβούργο ..... ακουσε με και δεν θα χασεις .....
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Μετανάστευση σε άλλη χώρα για εργασία - Τί προτείνετε;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα georgius
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 250
- Εμφανίσεις 13K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
μπορείς να εγκατασταθείες πολυ εύκολα σε Ιταλόφωνα και Γαλλόφωνα καντόνια .... και σαν υπήκοος ΕΕ έχεις κάθε δυνατότητα να εγκατασταθείς αύριο αν βρεις εργοδότη που σε ενδιαφέρει ..... αν μάλιστα είσαι γερμανόφωνος και έχεις κάτι να προσφέρεις επαγγελματικά όλα τα γερμανόφωνα καντόνια είναι ανοιχτα. εσύ που ζεις ? βλέπω δεν έχεις επαφή με την συγκεκριμένη περιοχή ..... εμενα Λουγκάνο αρκετά χρόνια ...... κανένα πρόβλημα ..... αλλά και για διαστηματα και γενευη και ζυρίχη και τσουκ.Πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις από Ελβετία. Μπορεί κάποιος να πάει 2-3 χρόνια Γερμανία, να μάθει και Γερμανικά και μετά έχει περισσότερες πιθανότητες για Ελβετία (η οποία είναι από τις δυσκολότερες χωρες για μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή ήπειρο)
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 18.691
- Πόντοι
- 3.656
Η Ευρώπη και η Ελβετία..είναι μια τρίχα από τα αρχιδια της Αμερικής..όλοι οι Ευρωπαίοι ζηλεύουν τη ζωη στην Αμερική..
Πολύ πιο ασφαλής όμως η Ευρώπη.
Αμερική...ειδικά σε μεγαλουπόλεις...κάνεις το σταυρό σου να γυρίσεις ζωντανός στο σπίτι σου
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 18.691
- Πόντοι
- 3.656
Αμερική αλλού μένουν οι άσπροι άλλοι οι μαύροι..όπως είναι εδώ αλλιώς είναι στη Κηφισιά..αλλιώς στον Ασπρόπυργο..πάντως η ζωή στην Αμερική φαινετε πολύ πιο καλή από Ελλάδα Ευρώπη..γαμας εύκολα.κανεις δραστηριότητες ταξίδια..δουλειές έχουν με τη σέσουλα με 25δολαρια την ώρα μισθό στα Μακ ντονταλντς..τέλειος καιρός..άνετη ζωή..
Αμερική αν δεν έχεις λεφτά...πολλά λεφτά...είσαι το τίποτα
Και τη γειτονιά άσπρων...ούτε στον ύπνο σου δε θα τη δεις
Γι'αυτό σου λέω...καλύτερα Ευρώπη
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.860
- Πόντοι
- 3.846
Όποιος πάει να μείνει σε ξένη χώρα και δεν μάθει τη ντόπια γλώσσα, πάντα θα είναι 2 επίπεδα πιο κάτω ως κάτοικος σε σχέση με τους υπόλοιπους.εμένα θα μου άρεσε στη Γερμανία να μεταναστεύσω,αλλά θεωρω χάλια γλωσσα τα Γερμανικα,μιλάω όσα λίγα θυμάμαι απ το σχολειο. Αλλά σάμπως και οι μετανάστες που είναι εδώ στην Ελλαδα,ξέρουν να τα μιλήσουν τα ελληνικά;
Και τι θα πει χάλια γλώσσα;
Αν κάτσεις κάτω να την μάθεις, μια χαρά μαθαίνεται με γραμματική κλπ.
Είναι πολύ οργανωμένη γλώσσα, απλά έχει δύσκολο λεξιλόγιο.
ας πούμε στη Αμερική, τι μισθό πρέπει να λαμβάνει κάποιος για να ζει αξιοπρεπως? γιατί εγώ ξέρω ότι ως χώρα παρακαλάς να μην αρρωστήσεις, καθώς έχει το χειρότερο σύστημα υγείαςΑμερική αλλού μένουν οι άσπροι άλλοι οι μαύροι..όπως είναι εδώ αλλιώς είναι στη Κηφισιά..αλλιώς στον Ασπρόπυργο..πάντως η ζωή στην Αμερική φαινετε πολύ πιο καλή από Ελλάδα Ευρώπη..γαμας εύκολα.κανεις δραστηριότητες ταξίδια..δουλειές έχουν με τη σέσουλα με 25δολαρια την ώρα μισθό στα Μακ ντονταλντς..τέλειος καιρός..άνετη ζωή..
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Μη λες μαλακίες. Είναι σαφές ποιές περιοχές και καταστάσεις πρέπει να αποφεύγεις, νύχτα . Κάποιες και μέρα.Πολύ πιο ασφαλής όμως η Ευρώπη.
Αμερική...ειδικά σε μεγαλουπόλεις...κάνεις το σταυρό σου να γυρίσεις ζωντανός στο σπίτι σου
Αν δεν είσαι μαλάκας, δεν σε πειράζει κανείς.
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Μαλακίες των αριστερών .ας πούμε στη Αμερική, τι μισθό πρέπει να λαμβάνει κάποιος για να ζει αξιοπρεπως? γιατί εγώ ξέρω ότι ως χώρα παρακαλάς να μην αρρωστήσεις, καθώς έχει το χειρότερο σύστημα υγείας
Με 400$ - 500$ μηνιαία έχεις καλή ασφάλεια.
Το ποσόν ακούγεται εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα , αλλά φαντάσου ότι ένας πάγκος χοτ ντογκ
που δουλεύει 12ωρο , βγάζει καθαρά 5000$ το μήνα, σε μέτριες κακές περιοχές (σε τουριστική βγάζει πολύ παραπάνω) . Οπότε ουσιαστικά δίνει ένας μικρός επαγγελματίας το 8% με 10% για ασφάλεια.
Και έχει ασφάλεια όμως.
Δεν αυτοκτονεί γιατί αργεί η χημειοθεραπεία , ούτε ψοφάει σε ράτζο .
Στην ελλάδα , η ασφάλιση για επαγγελματία (πλην αγροτών) είναι πλέον 300€ το μήνα
με αμοιβές αφρικής και βγάλε.
Αυτό δεν το λέει κανένα καθίκι , από αυτά που κατηγορούν τις ΗΠΑ, ενώ δεν ξέρουν να τις δείξουν στο χάρτη.
σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Άρα αν κάποιος λαμβάνει 5000 δολάρια το μήνα στην Αμερική ως μισθό, ζει αξιοπρεπώς. Και φυσικά εκέι πηδάς άνετα και αβέρτα, καθώς οι Αμερικάνες είναι οι πιο ακομπλεξάριστες γυναίκες στο κόσμοΜαλακίες των αριστερών .
Με 400$ - 500$ μηνιαία έχεις καλή ασφάλεια.
Το ποσόν ακούγεται εξωφρενικό για τα ελληνικά δεδομένα , αλλά φαντάσου ότι ένας πάγκος χοτ ντογκ
που δουλεύει 12ωρο , βγάζει καθαρά 5000$ το μήνα, σε μέτριες κακές περιοχές (σε τουριστική βγάζει πολύ παραπάνω) . Οπότε ουσιαστικά δίνει ένας μικρός επαγγελματίας το 8% με 10% για ασφάλεια.
Και έχει ασφάλεια όμως.
Δεν αυτοκτονεί γιατί αργεί η χημειοθεραπεία , ούτε ψοφάει σε ράτζο .
Στην ελλάδα , η ασφάλιση για επαγγελματία (πλην αγροτών) είναι πλέον 300€ το μήνα
με αμοιβές αφρικής και βγάλε.
Αυτό δεν το λέει κανένα καθίκι , από αυτά που κατηγορούν τις ΗΠΑ, ενώ δεν ξέρουν να τις δείξουν στο χάρτη.
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 18.691
- Πόντοι
- 3.656
Μη λες μαλακίες. Είναι σαφές ποιές περιοχές και καταστάσεις πρέπει να αποφεύγεις, νύχτα . Κάποιες και μέρα.
Αν δεν είσαι μαλάκας, δεν σε πειράζει κανείς.
Κανα βράδυ βάζω και βλέπω κάτι βιντεάκια στο youtube...απο doorbell camera σε αμερικάνικα σπίτια...το τι περνάει έξω απ'την πόρτα τους μέσα στη νύχτα,δεν μπορείς να φανταστείς.Αγριεύομαι και μόνο που τα βλέπω.Φαντάσου να μένεις κιόλας εκεί και να'χεις και παιδιά μες στο σπίτι.Θα κοιμόσουν ποτέ;
Readytogo22
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Σεπ 2022
- Like
- 2.141
- Πόντοι
- 456
Προφανώς όπως και σε οποιοδήποτε άλλο φορολογικό παράδεισο θα γίνεται της πουτάνας με τις βίζιτες αλλά ρε φίλε η νοοτροπία των περισσότερων Κυπρίων δεν αντέχεται.Το ποσταρα και στα θέματα της Κύπρου, αλλά πάρτε και εδώ ενδεικτικά τι κορίτσια κυκλοφορούν στην Κύπρο.
Αυτή είναι στη Λάρνακα.
AVA CRUZ για όποιον θέλει να την ψάξει.
Valkanios Poutsaras
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2023
- Like
- 3.966
- Πόντοι
- 456
Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος προς την Ελβετία για έναν Έλληνα, είναι πιο εύκολος από Γερμανία.Πολύ δύσκολο να ξεκινήσεις από Ελβετία. Μπορεί κάποιος να πάει 2-3 χρόνια Γερμανία, να μάθει και Γερμανικά και μετά έχει περισσότερες πιθανότητες για Ελβετία (η οποία είναι από τις δυσκολότερες χωρες για μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή ήπειρο)
Δεν αναφέρομαι για σεζόν σε ξενοδοχεία και σαλέ, αλλά υπαλληλικές θέσεις.
Ο Ελβετός, ειδικά Ζυρίχη που μένω εγώ, θα δώσει προτεραιότητα σε έναν Έλληνα που έχει ήδη δοκιμαστεί και έχει μαζέψει προϋπηρεσία σε γερμανόφωνη χώρα,παρά σε κάποιον απευθείας από Ελλάδα.
Η Ελβετία για μένα είναι η καλύτερη χώρα όσο αφορά την ποιότητα ζωής,τις υποδομές και το εισόδημα,
από όλες τις ευρωπαϊκές.
Επίσης ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της, ειδικά σε σχέση με με πολέμους,ΝΑΤΟ και άλλες κλαπαρχιδιές που συμβαίνουν ολοένα και περισσότερο, είναι ότι παραμένει αμέτοχη,κλείνει τα σύνορά της και αφήνει τους άλλους να καταστρέφονται.
Έχει 120% δυνατότητα να βάλει όλο τον πληθυσμό της σε καταφύγια και απίστευτους τρόπους να αμυνθεί.
Όσο περί ακρίβειας, εννοείται πως για έναν Έλληνα ή Γερμανό τουρίστα είναι ακριβή χώρα.
Όπως και για κάποιον που καθαρίζει τουαλέτες ή κόβει γύρους στην Ελβετία.
Για όλους τους υπόλοιπους από εμάς, οι τιμές σε αναλογία με το μισθό και την ανταποδοτικότητα του κράτους,
είναι μια χαρά.
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 18.691
- Πόντοι
- 3.656
Η Ελβετία για μένα είναι η καλύτερη χώρα όσο αφορά την ποιότητα ζωής,τις υποδομές και το εισόδημα,
από όλες τις ευρωπαϊκές.
Απο κανονική ζωή όμως,τί λέει;
Όχι υποδομές,ασφάλεια και τέτοια.Τα άλλα εννοώ.Νυχτα,γκόμενες κλπ.Ή γι'αυτά,πρέπει να τραβιέσαι σε άλλες χώρες;
Διαγραμμένο μέλος 226046
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Οκτ 2022
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6.182
- Πόντοι
- 1.056
Δε το έχω πιάσει από την αρχή οπότε θα απαντήσω απλά στην κύρια ερώτηση κατά τη δική μου προσωπική κ ταπεινή γνώμη (πιστεύω ότι μετά από 12-13 διαβατήρια που έχω τερματίσει ότι κάτι έχω δει από εξωτερικό)
Αν υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα μετανάστευσης κ επιλογής κιόλας για το που θα πας θα προτιμούσα αν παίζουν παιδιά μικρά οικογένεια χώρες που θα είχαν σοβαρή εκπαίδευση που θα πιάσει τόπο,όχι να σπουδάζει τόσα χρόνια το παιδί για να γίνει σερβιτόρος η deliveras,χωρίς ποιοτικές όπως αναφέρατε πιο πάνω όπως η Ελβετία, Σουηδία,Νορβηγία Φιλανδία..χώρες με όχι τόσο μεγάλα ποσοστά εγκλήματικοτητας
Αν όμως αφορούσε μόνο εμένα προσωπικα θα πήγαινα καρφί Βιετνάμ που αγοράζεις σπίτι βίλα με πισίνες κ γήπεδο τένις με 30000 ενώ Ευρώπη το ίδιο αντίστοιχο θα στοίχιζε 2-3 μύρια...
Αν υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα μετανάστευσης κ επιλογής κιόλας για το που θα πας θα προτιμούσα αν παίζουν παιδιά μικρά οικογένεια χώρες που θα είχαν σοβαρή εκπαίδευση που θα πιάσει τόπο,όχι να σπουδάζει τόσα χρόνια το παιδί για να γίνει σερβιτόρος η deliveras,χωρίς ποιοτικές όπως αναφέρατε πιο πάνω όπως η Ελβετία, Σουηδία,Νορβηγία Φιλανδία..χώρες με όχι τόσο μεγάλα ποσοστά εγκλήματικοτητας
Αν όμως αφορούσε μόνο εμένα προσωπικα θα πήγαινα καρφί Βιετνάμ που αγοράζεις σπίτι βίλα με πισίνες κ γήπεδο τένις με 30000 ενώ Ευρώπη το ίδιο αντίστοιχο θα στοίχιζε 2-3 μύρια...
Α-Ω
Μέγας
- Εγγρ.
- 15 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 14
- Like
- 4.719
- Πόντοι
- 3.715
μάλλον πρέπει να διώξουμε όλους όσους μας κάνουν να αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι και δρουν για να εντείνουν αυτό το συναίσθημα. Μετά ξαναρίχνουμε τα ζάρια.Ειναι παλιο κατασταση εδω αλλα, καλα θα ηταν να μην αφηνουμε τον τοπο μας,ποιοι θα μεινουν τελικα στο τελος?????
Προτεραιότητα είναι η παύση της κατρακύλας του οικονομικού, πολιτικού, πολιτιστικού επιπέδου της χώρας μας κι αυτό σημαίνει αγώνα για Ελευθερία. Όποιος είναι διατεθειμένος δρα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
ψάξε ΡουμανίαΚαλησπέρα. Είμαι δυσαρεστημένος από τη δουλειά μου και σκέφτομαι σοβαρά να μεταναστεύσω σε άλλη χώρα. Έχω πτυχίο του ΤΕΙ Αυτοματισμού και 4 χρόνια προϋπηρεσία σε βιομηχανίες. Μιλάω πολύ καλά Αγγλικά κι είμαι διατεθειμένος να μάθω αν χρειαστεί οποιαδήποτε γλώσσα. Έχει υπόψιν του κάποιος να μου προτείνει χώρα που να έχω νορμάλ ωράριο και καλές αποδοχές;
Balkan cowboy
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 13 Οκτ 2023
- Like
- 7.792
- Πόντοι
- 1.056
Γερμανία είναι η καλύτερη επιλογή για εξωτερικό για κάποιον που έρχεται από Ελλάδα.
Σκανδιναυία παρακμάζει έχει πολλούς τεμπέληδες,Γαλλία πάει από το κακό στο χειρότερο,η Βρετανία βουλιάζει μετά το Brexit,Ιταλία,Ισπανία έχουν καθηλωθεί οικονομικά και η περιφέρεια της Γερμανίας Ολλανδία,Αυστρία κτλ δεν έχει κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με την καθεαυτό Γερμανία με εξαίρεση την Ελβετία που για να πας χρειάζεται γερμανική ή γαλλική προυπηρεσία.
Για ελεύθερους γαμείς βέβαια που θέλουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου Τσεχία,Πολωνία είναι καλές επιλογές.Βγάζεις λιγότερα από Γερμανία αλλά είναι χώρες σε άνοδο,λευκές χωρίς μειονότητες,τριτοκοσμικούς με πολύ καλή διασκέδαση και χτυπάς πολύ καλύτερες γκόμενες.Δηλαδή για δουλειά,εισοδήματα καλύτερα Γερμανία,για καλοπέραση,διασκέδαση καλύτερα Τσεχία,Πολωνία.
Σκανδιναυία παρακμάζει έχει πολλούς τεμπέληδες,Γαλλία πάει από το κακό στο χειρότερο,η Βρετανία βουλιάζει μετά το Brexit,Ιταλία,Ισπανία έχουν καθηλωθεί οικονομικά και η περιφέρεια της Γερμανίας Ολλανδία,Αυστρία κτλ δεν έχει κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με την καθεαυτό Γερμανία με εξαίρεση την Ελβετία που για να πας χρειάζεται γερμανική ή γαλλική προυπηρεσία.
Για ελεύθερους γαμείς βέβαια που θέλουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου Τσεχία,Πολωνία είναι καλές επιλογές.Βγάζεις λιγότερα από Γερμανία αλλά είναι χώρες σε άνοδο,λευκές χωρίς μειονότητες,τριτοκοσμικούς με πολύ καλή διασκέδαση και χτυπάς πολύ καλύτερες γκόμενες.Δηλαδή για δουλειά,εισοδήματα καλύτερα Γερμανία,για καλοπέραση,διασκέδαση καλύτερα Τσεχία,Πολωνία.
Τελευταία τροποποίηση:
Sub-Zero
Μέγας
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2021
- Like
- 18.691
- Πόντοι
- 3.656
Γερμανία είναι η καλύτερη επιλογή για εξωτερικό για κάποιον που έρχεται από Ελλάδα.
Πάντως και Γερμανία δεν πάει καλά,απ'ότι λένε κάποιοι
Balkan cowboy
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 13 Οκτ 2023
- Like
- 7.792
- Πόντοι
- 1.056
Πάντως και Γερμανία δεν πάει καλά,απ'ότι λένε κάποιοι
Δεν πάει τόσο καλά όσο πήγαινε προ του πολέμου.Πάει όμως καλύτερα από όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.Μόνο Νορβηγία,Ελβετία μπορείς να βγάλεις περισσότερα για την ίδια δουλειά στην Ευρώπη αλλά αυτές είναι χώρες με δυσκολίες,δεν είναι μέλη της ΕΕ.
Spieler
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 5 Ιαν 2024
- Κριτικές
- 26
- Like
- 2.382
- Πόντοι
- 1.196
Αν είσαι single με 5Κ$ το μήνα net σε μεγάλη αμερικάνικη πόλη ζεις ΟΚ, αλλά δεν κάνεις καμιά φοβερή ζωή.σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Άρα αν κάποιος λαμβάνει 5000 δολάρια το μήνα στην Αμερική ως μισθό, ζει αξιοπρεπώς. Και φυσικά εκέι πηδάς άνετα και αβέρτα, καθώς οι Αμερικάνες είναι οι πιο ακομπλεξάριστες γυναίκες στο κόσμο
Καλή ζωή θέλει >100Κ το χρόνο net. Π.χ. στο. San Francisco, ένα τελείως απλό διαμέρισμα έχει 2,5Κ το μήνα.
Στο Κansas City π.χ. το ίδιο διαμέρισμα θα έχει 1-1,2Κ, οπότε με 5Κ είσαι πολύ καλύτερα. Έχει μεγάλη σημασία το που είσαι.
Τελευταία τροποποίηση:
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 874
- Εμφανίσεις
- 36K
Δ
- Απαντήσεις
- 288
- Εμφανίσεις
- 21K