Πάτροκλε,παρ' ότι είμαστε εντελώς
,δεν αντέχω να μην πω και το άλλο...."Νταβατζήδες" με την πιο αισχρή έννοια του όρου,δεν υπάρχουν μόνο στα μασαζ η στα μπουρδέλλα.Υπαρχουν και σε πολλούς άλλους "καθως πρέπει" χώρους....Είναι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τις,πολύ θεμιτές,προσδοκίες και όνειρα νέων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή,για ένα καλύτερο μέλλον και αφου τους εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους "αδειάζουν" μόλις βρούν την νεα χρυσοτόκο όρνιθα....
2 παραδείγματα σύντομα....Κοπελλίτσα 25-26 ετων,νεα δικηγόρος,με όρεξη και όνειρα.Κόρη φίλου.Πήγε στο γραφείο γνωστού δικηγόρου για να δουλεψει.Αυτός της υποσχέθηκε οτι σύντομα θα την κάνει το δεξί του χέρι.Την είχε γκόμενα για 3 χρόνια,της διέλυσε τη ζωή.Αυτά τα χρόνια,μόνο κάτι διαμαρτυρημένες επιταγές της έδινε να διεκπεραιώσει....Ξέχασε η κοπέλλα κι αυτά που ήξερε.Μόλις εμφανίσθηκε μια καινούργια για εξάσκηση,την σούταρε στεγνά,χωρίς να της δόσει ούτε μια συστατική επιστολή.
Τραγουδίστρια απο επαρχία με όνειρα για καριέρα στην Αθηνα.Είναι ιστορία που την έζησα προσωπικά.Την παραλαμβάνει 60αρης επιχειρηματίας νυκτερινών κέντρων.Την κουβαλάει μαζί του για 2-3 μήνες,την πάει στα κέντρα που υποτίθεται οτι θα ανοιξει,την παραμυθιάζει κάθε φορά ότι θα είναι στο πρόγραμμα και το όνομά της σε περίοπτη θέση στην ταμπέλλα.Στο μεσοδιάστημα,την "πασάρει" και σε ανθρώπους με τους οποίους κάνει δουλειές για να προωθήσει τις δουλειές του.Οσο τραγούδησα εγω εγω σε μπουζουκτσίδικο,άλλο τόσο τραγούδησε κι αυτή....Στο τέλος,ξαναγύρισε στα σκυλάδικα της επαρχίας.....
Τελικά δεν ξέρω αν οι νταβατζήδες των μασαζ η των μπουρδέλλων είναι οι χειρότεροι.....