voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Κάθε ιδεολογία τοποθετείται στον πολιτικό χάρτη ανάλογα με το τι πρεσβεύει σε 3 ζητήματα:
1) οικονομία
2) εθνισμός / διεθνισμός
3) άξονας ισότητα - ελευθερία.
Η αριστερά ιστορικά είτε είναι σοσιαλδημοκρατική, είτε κομμουνιστική πρεσβεύει τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, το διεθνισμό και προάγει την ισότητα των κοινωνών έναντι της ελευθερίας. Στην ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας δημιουργήθηκαν αρκετά παρακλάδια, αλλά αυτά τα 3 χαρακτηριστικά ήταν κοινά. Μοναδική εξαίρεση ο εθνικοσοσιαλισμός που ενώ στα 2 εκ των 3 είναι συνεπής προς την αριστερή ιδεολογιά (κεντρικός σχεδιασμός οικονομίας, ισότητα), στη θέση του διεθνισμού, τοποθετεί όχι απλώς τον εθνισμό αλλά τον εθνικισμό. Κακώς κατά τη γνώμη μου τοποθετείται στην άκρα δεξιά. Είναι ιδεολογία της άκρας αριστεράς, τόσο γιατί έχει περισσότερες ομοιότητες με την αριστερά από ότι διαφορές όσο και γιατί ο βασικότερος παράγοντας για να γίνει η κρίση είναι η οικονομία.
Η φράση "είμαι αριστερός, εθνικιστής, θρησκευόμενος, και στηρίζω τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας" αποτελεί το ιδεολογικό προφίλ ενός εθνικοσοσιαλιστή.
Απλά νομίζω ότι υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ εθνικιστή και πατριώτη!!