Νέα

Μ. Ρεπούση: Μετα τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα violetta24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 577
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Κάθε ιδεολογία τοποθετείται στον πολιτικό χάρτη ανάλογα με το τι πρεσβεύει σε 3 ζητήματα:
1) οικονομία
2) εθνισμός / διεθνισμός
3) άξονας ισότητα - ελευθερία.
Η αριστερά ιστορικά είτε είναι σοσιαλδημοκρατική, είτε κομμουνιστική πρεσβεύει τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, το διεθνισμό και προάγει την ισότητα των κοινωνών έναντι της ελευθερίας. Στην ιστορική διαδρομή της ανθρωπότητας δημιουργήθηκαν αρκετά παρακλάδια, αλλά αυτά τα 3 χαρακτηριστικά ήταν κοινά. Μοναδική εξαίρεση ο εθνικοσοσιαλισμός που ενώ στα 2 εκ των 3 είναι συνεπής προς την αριστερή ιδεολογιά (κεντρικός σχεδιασμός οικονομίας, ισότητα), στη θέση του διεθνισμού, τοποθετεί όχι απλώς τον εθνισμό αλλά τον εθνικισμό. Κακώς κατά τη γνώμη μου τοποθετείται στην άκρα δεξιά. Είναι ιδεολογία της άκρας αριστεράς, τόσο γιατί έχει περισσότερες ομοιότητες με την αριστερά από ότι διαφορές όσο και γιατί ο βασικότερος παράγοντας για να γίνει η κρίση είναι η οικονομία.
Η φράση "είμαι αριστερός, εθνικιστής, θρησκευόμενος, και στηρίζω τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας" αποτελεί το ιδεολογικό προφίλ ενός εθνικοσοσιαλιστή.

Απλά νομίζω ότι υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ εθνικιστή και πατριώτη!!

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Το να είναι (τουλάχιστον να δηλώνει) κάποιος "φιλελεύθερος δεξιός" και ταυτόχρονα απολύτως άθεος, γίνεται δεκτό ή ξενίζει άραγε;

Δεν ξέρω εάν το ερώτημα σου είναι ειρωνικό ή όχι αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.

Νομίζω ότι δεν ξενίζει γιατί αντίθετα με την αριστερή ιδεολογία, η δεξιά πολιτική θεώρηση, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο ιδεολογικό πύρινα σκέψης. Έτσι έχουμε την λαϊκή δεξιά, τον καπιταλισμό, τον φιλελευθερισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και τόσες άλλες πολιτικές θεωρήσεις που στην ουσία είναι οικονομικά μοντέλα πολιτικής διαχείρισης.

Η θρησκεία δηλαδή μπαίνει σε δεύτερο ρόλο.

Αυτό φαίνεται καθαρά από την σύγχρονη μορφή παγκοσμιοποίησης που μας επιβάλλεται μέσω της νέας τάξης πραγμάτων και τον καπιταλισμό.

Εάν το καλοσκεφτούμε, θα δούμε ότι στην σύγχρονη παγκοσμιοποίηση, ενώ το μοντέλο της οικονομίας είναι ο καπιταλισμός, στο τομέα της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης, επιστρατεύτηκαν οι τακτικές της σοβιετικής παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό βλέπεις σήμερα πολιτικούς όπως η Ρεπούση, να χρηματοδοτούνται από οικονομικά κέντρα όπως εκείνο του Σόρρος, για να διαδίδουν τις ιδέες τους…

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Οί Ρώσοι ήταν καταπιεσμένοι αγρότες πού από τά χέρια τύπων μέ άλογα καί παλάτια βρέθηκαν στά χέρια τύπων μέ μαύρες κούρσες καί παλάτια. Μία τραγική ιστορία.

Όντως ο μύθος λέει πως στην κορύφωση της δόξας του ο Στάλιν είχε πει στη μητέρα του.
"Μάνα έγινα Τσάρος!"

Και η μάνα του (υποτίθεται πως) του απάντησε.
"Παιδί μου εγώ ονειρευόμουν να γίνεις δάσκαλος!"

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Ή απλά ο μαρξ , απέκλειε εντελώς από τη φιλοσοφία του την ίδια την ανθρώπινη φύση, λόγω του ντετερμινισμού του όπως σωστά έγραψες. Αλλά η ψυχή δεν μετριέται με εξισώσεις.

Έκανε τόν ιδεαλιστικό διαλεκτισμό τού Χέγκελ υλιστικό καί ξέχασε τόν Πλάτωνα. Εκεί έγινε ή κόμπλα.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Δεν ξέρω εάν το ερώτημα σου είναι ειρωνικό ή όχι αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.

Νομίζω ότι δεν ξενίζει γιατί αντίθετα με την αριστερή ιδεολογία, η δεξιά πολιτική θεώρηση, δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο ιδεολογικό πύρινα σκέψης. Έτσι έχουμε την λαϊκή δεξιά, τον καπιταλισμό, τον φιλελευθερισμό, τον νεοφιλελευθερισμό και τόσες άλλες πολιτικές θεωρήσεις που στην ουσία είναι οικονομικά μοντέλα πολιτικής διαχείρισης.

Η θρησκεία δηλαδή μπαίνει σε δεύτερο ρόλο.

Αυτό φαίνεται καθαρά από την σύγχρονη μορφή παγκοσμιοποίησης που μας επιβάλλεται μέσω της νέας τάξης πραγμάτων και τον καπιταλισμό.

Εάν το καλοσκεφτούμε, θα δούμε ότι στην σύγχρονη παγκοσμιοποίηση, ενώ το μοντέλο της οικονομίας είναι ο καπιταλισμός, στο τομέα της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης, επιστρατεύτηκαν οι τακτικές της σοβιετικής παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό βλέπεις σήμερα πολιτικούς όπως η Ρεπούση, να χρηματοδοτούνται από οικονομικά κέντρα όπως εκείνο του Σόρρος, για να διαδίδουν τις ιδέες τους…

Τί ειρωνικό να είναι ρε σύ; Το προσωπικό μου παράδειγμα ανέφερα. :)

Κατά τα λοιπά δεν τα λες και λάθος...

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Όντως ο μύθος λέει πως στην κορύφωση της δόξας του ο Στάλιν είχε πει στη μητέρα του.
"Μάνα έγινα Τσάρος!"

Και η μάνα του (υποτίθεται πως) του απάντησε.
"Παιδί μου εγώ ονειρευόμουν να γίνεις δάσκαλος!"

Στάλιν καί Χίτλερ είχαν καποια κοινά. Διδάχτηκαν γράμματα από παπάδες καί μισούσαν τόν πατέρα τους.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Απλά νομίζω ότι υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ εθνικιστή και πατριώτη!!
Ο πατριώτης είναι μια παρεξηγημένη έννοια που κακώς έχει μπει στον πολιτικό στίβο από την ενοχική δεξιά όταν κατηγορείτο από την αριστερά ως εθνικιστική ή φασιστική. Πατριώτης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, από τον νεοφιλελέυθερο ως τον κομμουνιστή και από τον αναρχικό ως τον βασιλόφρονα απλώς γιατί πατριώτης σημαίνει αυτός που αγαπά την πατρώα γη, δηλαδή τη γη που έζησαν και θάφτηκαν οι πρόγονοί του. Πατρώα γη μπορεί να είναι μια βουνοπλαγιά, μια πόλη, ένα νησί, ένα κράτος ή μια ήπειρος.
Η πολιτική διαχωριστική γραμμή μπαίνει από τους όρους εθνισμός - εθνικισμός (δηλαδή παθητική ή αντίστοιχα ενεργητική κατάφασις του έθνους) και διεθνισμός - οικουμενισμός (δηλαδή διάλυση των πάσης φύσεως διαχωριστικών γραμμών μεταξύ των ανθρώπων και παγκοσμιοποιημένη σύλληψη της ανθρώπινης κοινωνίας).
Εκεί και η αριστερά και η δεξιά έχουν απαντήσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Αριστερά σημαίνει διεθνισμός και δεξιά εθνισμός ή εθνικισμός.

Analyst

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2009
Like
1
Πόντοι
1
Η συζήτηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον κι εγώ πρέπει να γυρίσω στη δουλειά γιατί πνίγομαι.

Η παραπάνω διαπίστωση είναι τρανή απόδειξη του ότι δεν μπορείς να φιλοσοφήσεις απερίσπαστα εάν δεν έχεις προηγουμένως λύσει το βιοποριστικό σου πρόβλημα.

Ο piderof είπε κάτι που με βρίσκει σύμφωνο, ωστόσο μου θυμίζει μία ερώτηση που μου είχε θέσει παλιότερα ένας άλλος σε αυτό το φόρουμ. Με είχε ρωτήσει εάν διαφέρει και πόσο ο πατριωτισμός από τον εθνικισμό.

Ζορίστηκα για να βρω ξεκάθαρη απάντηση και τελικά το απέφυγα. 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Eαν η προθεση της ανθρωπομορφης αυτης σαυρας ηταν οσα γραφεις, τοτε την εχουμε παρεξηγησει...

αυτη που μιλουσε για συνωστισμο ενω εσφαζαν γυναικοπαιδα οι μογγολοι...

αλλα δεν ειναι αυτη η προθεση της...και οσων κρυβονται πισω της και την σπρωχνουν..

σκοπος τους ειναι η πολτοποιηση των νεων παιδιων..η κυμαδοποιηση τους...να μην εχουν καμια σχεση με ελλαδα, θρησκεια, οικογενεια, ηθη και εθιμα..

απο τα 12 να κυκλοφορουν σαν πουτανια και σαν χασικληδες εξω..

Υποθέτω το απλούστερο πως η πρόθεσή της είναι απλά να προκαλέσει και να γίνει σούσουρο γύρω από το όνομά της (που το έχει καταφέρει!), επειδή προφανώς η πραγματική της επιστημονική αξία θα είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη.

Απλά λέω πώς μπορεί μια ανοησία κάποιας άσχετης και προκλητικής δήθεν επιστήμονος, να φανεί τελικά χρήσιμη.

Εκτός αν πιστεύει κανείς πως σήμερα το σχολείο όντως μορφώνει τα παιδιά και ο μόνος κίνδυνος είναι να χάσουν αυτή την μορφωτική προσφορά αν τυχόν εισακουσθούν οι βλακείες της Ρεπούση, που ΔΕΝ θα εισακουσθούν και το ξέρει κι η ίδια.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Το να είναι (τουλάχιστον να δηλώνει) κάποιος "φιλελεύθερος δεξιός" και ταυτόχρονα απολύτως άθεος, γίνεται δεκτό ή ξενίζει άραγε;
Όχι τύπε δε μπορεί να γίνει δεκτό. Με την εξής έννοια. Η δεξιά είναι εθνιστική ή εθνικιστική. Συνεπώς στηρίζει οτιδήποτε τονίζει την εθνική αυτοσυνειδησία και τον αυτοπροσδιορισμό έναντι των άλλων εθνών. Ένας εκ των 2-3 βασικότερων συνεκτικών δεσμών ενός έθνους είναι η εθνική θρησκεία. Ειδικά για έθνη που τα έχει διασώσει ως τέτοια στην ιστορική τους διαδρομή. Ένας άθεος φιλελεύθερος είναι μάλλον κεντρώος παρά δεξιός. Ο καθαρός φιλελευθερισμός είναι το απόλυτο κέντρο. Όταν αυτοαποκαλείσαι δεξιός υπάρχει ένα ιδεολογικό φορτίο που δεν μπορείς να το επικαλείσαι a la carte.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Όχι τύπε δε μπορεί να γίνει δεκτό. Με την εξής έννοια. Η δεξιά είναι εθνιστική ή εθνικιστική. Συνεπώς στηρίζει οτιδήποτε τονίζει την εθνική αυτοσυνειδησία και τον αυτοπροσδιορισμό έναντι των άλλων εθνών. Ένας εκ των 2-3 βασικότερων συνεκτικών δεσμών ενός έθνους είναι η εθνική θρησκεία. Ειδικά για έθνη που τα έχει διασώσει ως τέτοια στην ιστορική τους διαδρομή. Ένας άθεος φιλελεύθερος είναι μάλλον κεντρώος παρά δεξιός. Ο καθαρός φιλελευθερισμός είναι το απόλυτο κέντρο. Όταν αυτοαποκαλείσαι δεξιός υπάρχει ένα ιδεολογικό φορτίο που δεν μπορείς να το επικαλείσαι a la carte.

Τα έχεις τόσο "τακτοποιημένα" στο μυαλό σου που δεν θέλω να στα "χαλάσω"! :cheesy:

Ωραία λοιπόν "κεντρώος" και φανατικός αντικομμουνιστής που δεν δέχομαι τον όρο εμφύλιος και προτιμώ το "συμμοριτοπόλεμος" και επίσης αμφισβητώ ευθέως τον μύθο της "Εθνικής Αντίστασης", αλλά και του "Πολυτεχνείου". (Στα γεγονότα του οποίου και συμμετείχα!)

Επίσης δε φανατικός αντιϊσλαμιστής με πρόταση να απαγορευθεί η χρήση της "μαντήλας" στη χώρα μας με οποιοδήποτε πρόσχημα, έστω αυτό της "δημόσια τάξης" (και καλά για να μην κρύβονται κάτω από την μαντήλα όταν ενδεχομένως διαπράξουν αξιόποινες πράξεις) και σε όποιον και όποια τους αρέσει!

Μην μου αντιλεχθεί πως αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός! Την ελευθερία, την δική σου και της χώρας σου, οφείλεις να την διαφυλάξεις ακόμα και περιορίζοντας κάποιες ελευθερίες αυτών που αποδεδειγμένα την επιβουλεύονται.
Αν η πρακτική των Γιακωβίνων με την τόση αιματοχυσία μας έχει αφήσει μια χρησιμότητα αυτή είναι.
Αυτό που ειρωνικά αποκαλείται "φωταδισμός". Πως δηλαδή αν θέλεις να είσαι μέλος μιας ελεύθερης κοινότητας θα αποδεχθείς τους ΔΙΚΟΥΣ της όρους, θέλεις δεν θέλεις. Αλλιώς φεύγεις!

Επιμένεις πως είμαι "κεντρώος"; :)

Εγγρ.
6 Νοε 2009
Κριτικές
10
Like
2.635
Πόντοι
4.125
Δε ζητάει κατάργηση βρε τηγάνι.... Ζητάει να μην είναι βασικό μάθημα για αυτούς που δεν επιλέγουν κλασσική κατεύθυνση. Και αυτό είναι και το σωστό. Σωστή η Ρεππούση. Μη μου τη βρίζετε. Είναι γυναικάρα γκομενάρα.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Τα έχεις τόσο "τακτοποιημένα" στο μυαλό σου που δεν θέλω να στα "χαλάσω"! :cheesy:

Ωραία λοιπόν "κεντρώος" και φανατικός αντικομμουνιστής που δεν δέχομαι τον όρο εμφύλιος και προτιμώ το "συμμοριτοπόλεμος" και επίσης αμφισβητώ ευθέως τον μύθο της "Εθνικής Αντίστασης", αλλά και του "Πολυτεχνείου". (Στα γεγονότα του οποίου και συμμετείχα!)

Επίσης δε φανατικός αντιϊσλαμιστής με πρόταση να απαγορευθεί η χρήση της "μαντήλας" στη χώρα μας με οποιοδήποτε πρόσχημα, έστω αυτό της "δημόσια τάξης" (και καλά για να μην κρύβονται κάτω από την μαντήλα όταν ενδεχομένως διαπράξουν αξιόποινες πράξεις) και σε όποιον και όποια τους αρέσει!

Μην μου αντιλεχθεί πως αυτό δεν είναι φιλελευθερισμός! Την ελευθερία, την δική σου και της χώρας σου, οφείλεις να την διαφυλάξεις ακόμα και περιορίζοντας κάποιες ελευθερίες αυτών που αποδεδειγμένα την επιβουλεύονται.
Αν η πρακτική των Γιακωβίνων με την τόση αιματοχυσία μας έχει αφήσει μια χρησιμότητα αυτή είναι.
Αυτό που ειρωνικά αποκαλείται "φωταδισμός". Πως δηλαδή αν θέλεις να είσαι μέλος μιας ελεύθερης κοινότητας θα αποδεχθείς τους ΔΙΚΟΥΣ της όρους, θέλεις δεν θέλεις. Αλλιώς φεύγεις!

Επιμένεις πως είμαι "κεντρώος"; :)
Με αυτά που μου περιγράφεις θα έλεγα πως είσαι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του Έλληνα κεντρώου. Το κέντρο στην Ελλάδα ήταν ιστορικά σφόδρα αντικομμουνιστικό, πρωταγωνίστησε κατά το συμμοριτοπόλεμο, οι περισσότεροι αξιωματικοί του εθνικού στρατού ήταν βενιζελικοί (Ζέρβας κλπ.) και ο πιο αντικομμουνιστικός λόγος στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχει εκφωνηθεί από τον Γεώργιο Παπανδρέου (το γηραιό, όχι το τσουτσέκι) τον πρόεδρο της Ένωσης Κέντρου μετά τις μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι.
Όσο για τα πιστεύω σου περί μαντήλας κλπ. (που φαντάζομαι ισχύουν και για τις εικόνες, τους σταυρούς και τα μανουάλια) είναι επίσης μέτρα κοσμικού φιλελεύθερου κράτους όπως η Γαλλία.
Δυστυχώς ο πολιτικός σου χώρος τύπε εξαφανίστηκε στην Ελλάδα το 1980 όταν απορροφήθηκε από τον υπαρκτό λαικισμό του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ. Σήμερα μάλλον είσαι πιο κοντά στο Τζήμερο και στους Φιλελεύθερους.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Δε ζητάει κατάργηση βρε τηγάνι.... Ζητάει να μην είναι βασικό μάθημα για αυτούς που δεν επιλέγουν κλασσική κατεύθυνση. Και αυτό είναι και το σωστό. Σωστή η Ρεππούση. Μη μου τη βρίζετε. Είναι γυναικάρα γκομενάρα.

Σε φιάχνει η Ρεπούση τύπε μου;
Δεν βαριέσαι, υπάρχουν και χειρότερα! :grin:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Με αυτά που μου περιγράφεις θα έλεγα πως είσαι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του Έλληνα κεντρώου. Το κέντρο στην Ελλάδα ήταν ιστορικά σφόδρα αντικομμουνιστικό, πρωταγωνίστησε κατά το συμμοριτοπόλεμο, οι περισσότεροι αξιωματικοί του ήταν βενιζελικοί (Ζέρβας, Ψαρρός κλπ.) και ο πιο αντικομμουνιστικός λόγος στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχει εκφωνηθεί από τον Γεώργιο Παπανδρέου (το γηραιό, όχι το τσουτσέκι) τον πρόεδρο της Ένωσης Κέντρου μετά τις μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι.
Όσο για τα πιστεύω σου περί μαντήλας κλπ. (που φαντάζομαι ισχύουν και για τις εικόνες, τους σταυρούς και τα μανουάλια) είναι επίσης μέτρα κοσμικού φιλελεύθερου κράτους όπως η Γαλλία.
Δυστυχώς ο πολιτικός σου χώρος τύπε εξαφανίστηκε στην Ελλάδα το 1980 όταν απορροφήθηκε από τον υπαρκτό λαικισμό του σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ. Σήμερα μάλλον είσαι πιο κοντά στο Τζήμερο και στους Φιλελεύθερους.

Ας μην διαφωνούμε απλά για την διαφωνία.
Και φυσικά νοιώθω ποιο κοντά στον Τζήμερο ή τον Μάνο, παρά στην Ν.Δ. του Σαμαρά (ΑΛΛΟ η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και θυμώμαστε ποιός τον έριξε, θα το λέω ΠΑΝΤΑ!)

Ασφαλώς δε ούτε οι σταυροί και τα μανουάλια μου αρέσουν, αλλά δεν αισθάνομαι ότι "απειλείται" ο τρόπος ζωής μου από αυτά. Συνεπώς δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος νομικίστικου ευρήματος για να τα απαγορεύσω, όπως την μαντήλα και την σαρία.
Απλά όποιου του αρέσουν οι εικόνες και τα μανουάλια τον θεωρώ "γραφικό".
Όποιου όμως του αρέσουν οι μαντήλες και η σαρία τον θεωρώ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! (Υποθέτω πως θα συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο τελευταίο)

Υ.Γ. Έχει χαθεί και ο Πάπιας μαζί με όλα τα συναφή "λουλούδια" (ποντικούς, νάτσους, κοντινούς κλπ) για να τους έλεγες πως οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι "κεντρώες" να γελούσαμε λίγο. Διότι αυτοί τις θεωρούν ακραία δεξιές!
(Εγώ απλά "φιλελεύθερα δεξιές" είπαμε)

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
H re-pussy ειναι μια εβραια μαριονετα της νεας ταξης και τιποτα αλλο!
Εχει γεμισει η βουλη εβραιους ανθελληνες που δουλεια  τους και στοχος τους ειναι να σκοτωσουν την Ελλαδα και τους Ελληνες και να εξαφανισουν οτιδηποτε Ελληνικο!
Ακομα και τουρκος πρακτορας ειναι βουλευτης στην Ελληνικη η' μαλλον εβραικη βουλη!

Η αρχαια Ελληνικη γλωσσα ειναι η μητερα ολων των γλωσσων του πλανητη γη ειναι συμπαντικη γλωσσα!
Στο σχολειο δεν μαθαινουν τα παιδια αρχαια Ελληνικα απλως βασανιζουν τα παιδια με τις προδοτικες μεθοδους τους!

Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως. Όσο πιο πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιο αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιο....καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.

Γατί δεν διδάσκουν σωστά τα Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία μας!

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Ας μην διαφωνούμε απλά για την διαφωνία. Και φυσικά νοιώθω ποιο κοντά στον Τζήμερο ή τον Μάνο, παρά στην Ν.Δ. του Σαμαρά (ΑΛΛΟ η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και θυμώμαστε ποιός τον έριξε, θα το λέω ΠΑΝΤΑ!)

Ασφαλώς δε ούτε οι σταυροί και τα μανουάλια μου αρέσουν, αλλά δεναισθάνομαι ότι "απειλείται" ο τρόπος ζωής μου από αυτά. Συνεπώς δεν θεωρώ πψς υπάρχει λόγος νομικίστικου ευρήματος για να τα απαγορεύσω, όπως την μαντήλα και την σαρία.
Όποιου όμως του αρέσουν οι μαντήλες και η σαρία τον θεωρώ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! (Υποθέτω πως θα συμφωνήσουμε τουλάχιστον στο τελευταίο)

Υ.Γ. Έχει χαθεί και ο Πάπιας μαζί με όλα τα συναφή "λουλούδια" (ποντικούς, νάτσους, κοντινούς κλπ) για να τους έλεγες πως οι πολιτικές μου πεποιθήσεις είναι "κεντρώες" να γελούσαμε λίγο. Διότι αυτοί τις θεωρούν ακραία δεξιές!
Αν μίλαγες σε ένα πολιτικό επιστήμονα για 2-3 λεπτά σχετικά με την ιδεολογία σου θα σε κατέτασσε χωρίς δεύτερη σκέψη στο παραδοσιακό ελληνικό φιλελεύθερο κέντρο. Εγώ προσωπικά αν και είμαι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ, το κέντρο το σέβομαι και το τιμώ, έχει τεράστια προσφορά ιστορικά στην εθνική προσπάθεια και είναι δυστύχημα για τη χώρα ότι εξαφανίστηκε με την έλευση του Σκατά-στον-τάφο-του. Προφανώς βρέθηκες πολιτικά άστεγος και μπήκες στη ΝΔ του Μητσοτάκη (η οποία πράγματι ήταν περισσότερο φιλελεύθερη παρά συντηρητική δεξιά). Επειδή έχω διαβάσει όλο το πρόγραμμα της Δημιουργίας Ξανά όταν εμφανίστηκε για να την αξιολογήσω και να δω τι θα ψηφίσω () νομίζω ότι είσαι εκεί. Τώρα αν αυτοπροσδιορίζεσαι δεξιός σαν αντίδραση στον πάπιο που θεωρεί δεξιό οποιονδήποτε δεν ασπάζεται το Μαρξ, τον Έγκελς, τον Προυντόν και τον Μπακούνιν, τι να σου πω...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.466
Πόντοι
25.467
Ας μην διαφωνούμε απλά για την διαφωνία.
Και φυσικά νοιώθω ποιο κοντά στον Τζήμερο ή τον Μάνο, παρά στην Ν.Δ. του Σαμαρά (ΑΛΛΟ η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και θυμώμαστε ποιός τον έριξε, θα το λέω ΠΑΝΤΑ!)

Ασφαλώς δε ούτε οι σταυροί και τα μανουάλια μου αρέσουν, αλλά δεν αισθάνομαι ότι "απειλείται" ο τρόπος ζωής μου από αυτά. Συνεπώς δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος νομικίστικου ευρήματος για να τα απαγορεύσω, όπως την μαντήλα και την σαρία.

Δεν θέλω να καμωθώ τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά εξαιρουμένου του κ. Πούπη, τα "συναφή λουλούδια" θεωρούν "ακραία" δεξιές κάποιες άλλες πεποιθήσεις που έχετε κατά καιρούς εκφράσει.

Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν σημαίνει πως οι εν λόγω δεν έχουν εκφράσει κατά καιρούς ακραία αριστερές πεποιθήσεις.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Δεν θέλω να καμωθώ τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά εξαιρουμένου του κ. Πούπη, τα "συναφή λουλούδια" θεωρούν "ακραία" δεξιές κάποιες άλλες πεποιθήσεις που έχετε κατά καιρούς εκφράσει.

Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό δεν σημαίνει πως οι εν λόγω δεν έχουν εκφράσει κατά καιρούς ακραία αριστερές πεποιθήσεις.

Με τον piderof βρές τα!
Εγώ πως είμαι δεξιός λέω, αυτός διαφωνεί. :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom