Νέα

Μ. Ρεπούση: Μετα τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα violetta24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 577
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Zoύμε σε ένα κράτος όπου έχουμε έναν Μπουμπούκο υπουργό υγείας ο οποίος δεν έχει εργαστεί πραγματικά ποτέ,είναι φόλα νδημοκράτης από τα 18 του και παιδί του κομματικού σωλήνα και έκανε 12 χρόνια να τελειώσει την σχολή του.

Αυτός ο άνθρωπος μιλάει για αργόσχολους Δ.Υ.,''επαγγελματίες'' συνδικαλιστές και ''αιώνιους'' φοιτητές.

Ελλάδα η χώρα της φαρσοκωμωδίας,σαν να παίζεις σε σήριαλ είναι.....
και τα υπόλοιπα που λες είναι τόσο έγκυρα όσο η συγκεκριμένη σου ανάρτηση;

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Να δώσουμε και συγχαρητήρια στους Πειραιώτες ψηφοφόρους της Δημαρ που την εξέλεξαν. Μετά το Μαντούβαλο, το Μίχα, το Φασούλα, τον Ανατολάκη, το Λαφαζάνη, τώρα και Ρεπούση. Η σκατίλα του Αργοσαρωνικού έχει προκαλέσει ανήκεστο, δεν εξηγείται αλλιώς.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Σωστός αλλά με μία σημείωση: ούτε όπως έχουν τα πράγματα μαθαίνεις αρχαία ελληνικά.

Αυτός μπορείς να το επιβεβαιώσεις αν μιλήσεις με κανέναν/μία 50< που όντως έμαθε αρχαία ελληνικά....
δεν μαθαίνεις αρχαία ελληνικά, όπως για παράδειγμα μαθαίνεις αγγλικά: hello, how do you do fine and you fuck you.
δεν μαθαίνεις αρχαία ελληνικά για να τα μιλάς, αλλά για να μπορείς να έχεις κάποια ευχέρεια με τα αρχαία κείμενα και φυσικά σε βοηθάει και στην κατανόηση της δημοτικής(προορισμός λέξεων,ρίζες λέξεων κ.ο.κ.)

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
δεν μαθαίνεις αρχαία ελληνικά, όπως για παράδειγμα μαθαίνεις αγγλικά: hello, how do you do fine and you fuck you.
δεν μαθαίνεις αρχαία ελληνικά για να τα μιλάς, αλλά για να μπορείς να έχεις κάποια ευχέρεια με τα αρχαία κείμενα και φυσικά σε βοηθάει και στην κατανόηση της δημοτικής(προορισμός λέξεων,ρίζες λέξεων κ.ο.κ.)
Άμα δεν μάθεις μια γλώσσα και να την μιλάς δεν την έχεις μάθει πραγματικά αλλά μηχανικά,ντάξει δεν λέω να αρχίσουμε να μιλάμε αρχαία ελληνικά στο δρόμο(αν και ίσως θα έπρεπε,καθαρεύουσα τουλάχιστον).

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Τί το μη έγκυρο βλέπεις;

Ο Σ. - Α. Γεωργιάδης είναι διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη και των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, «Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων» (1992), «Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μύθος καταρρέει» (2002) και «Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις».
    To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.
    Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας εκπομπές, τις «Ελληνική Αγωγή» στον «Blue Sky» και «Ελλήνων Έγερσις» στον «Τηλεάστυ», με θέμα τον πολιτικό σχολιασμό και την τηλεπώληση βιβλίων, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.

από το '92 μέχρι το '06 που πολιτεύτηκε κάτι βλέπω να έκανε.

ο γεωργιάδης είναι μισητός λόγω της ελληνολαγνείας και της αρχαιολαγνείας του.
οι αριστεροί τον σιχαίνονται γι' αυτό το λόγο. είναι βέβαια και γλειώδης τύπος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου και οι αριστεροί τον χρησιμοποιούν ως αναφορά σε πράγματα στα οποια έχει πει.

για τα βιβλία του έχω να πω ότι ότι πολλά από αυτά είναι αδιάφορα, όπως τα βιβλία του λιακό, όμως έχει μερικά που περιέχουν αρχαία κείμενα και δεν έχουν εκδοθεί ποτέ είτε τα γνήσια, είτε με τις μεταφράσεις τους.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Άμα δεν μάθεις μια γλώσσα και να την μιλάς δεν την έχεις μάθει πραγματικά αλλά μηχανικά,ντάξει δεν λέω να αρχίσουμε να μιλάμε αρχαία ελληνικά στο δρόμο(αν και ίσως θα έπρεπε,καθαρεύουσα τουλάχιστον).
ακόμα και η μανα μου που έχει τελειώσει μόνο το δημοτικό μιλάει που και που κάτι αρχαία, παρόλο που δεν το ξέρει.
ξεκινώντας από τα αρχαία ελληνικά, καταλήγουμε να μιλάμε πιο σωστά τη δημοτική και να καταλαβαίνουμε και τα αρχαία κείμενα.

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
    Ο Σ. - Α. Γεωργιάδης είναι διευθυντής των εκδόσεων Γεωργιάδη και των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, «Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων» (1992), «Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: Ο Μύθος καταρρέει» (2002) και «Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις».
    To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών.
    Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4». Αργότερα συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας εκπομπές, τις «Ελληνική Αγωγή» στον «Blue Sky» και «Ελλήνων Έγερσις» στον «Τηλεάστυ», με θέμα τον πολιτικό σχολιασμό και την τηλεπώληση βιβλίων, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου.

από το '92 μέχρι το '06 που πολιτεύτηκε κάτι βλέπω να έκανε.

ο γεωργιάδης είναι μισητός λόγω της ελληνολαγνείας και της αρχαιολαγνείας του.
οι αριστεροί τον σιχαίνονται γι' αυτό το λόγο. είναι βέβαια και γλειώδης τύπος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου και οι αριστεροί τον χρησιμοποιούν ως αναφορά σε πράγματα στα οποια έχει πει.

για τα βιβλία του έχω να πω ότι ότι πολλά από αυτά είναι αδιάφορα, όπως τα βιβλία του λιακό, όμως έχει μερικά που περιέχουν αρχαία κείμενα και δεν έχουν εκδοθεί ποτέ είτε τα γνήσια, είτε με τις μεταφράσεις τους.
Tί ακριβώς βλέπεις να έκανε; Αναγνωρίστηκαν από κανέναν επίσημο φορέα τα βιβλία του ως άξια λόγου; Χρησιμοποιούνται μήπως ως εγχειρίδια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
ακόμα και [size=15pt]η μανα μου που έχει τελειώσει μόνο το δημοτικό μιλάει [/size]που και που κάτι αρχαία, παρόλο που δεν το ξέρει.
ξεκινώντας από τα αρχαία ελληνικά, καταλήγουμε να μιλάμε πιο σωστά τη δημοτική και να καταλαβαίνουμε και τα αρχαία κείμενα.
Έρχεσαι στα λόγια μου,η Ρεπούση είναι ένα ανθελληνικό σκουλήκι αλλά την πρόλαβαν άλλοι.....

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Tί ακριβώς βλέπεις να έκανε; Αναγνωρίστηκαν από κανέναν επίσημο φορέα τα βιβλία του ως άξια λόγου; Χρησιμοποιούνται μήπως ως εγχειρίδια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;
τι σχέση έχει αυτό με το αν έχει εργαστεί;

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
τι σχέση έχει αυτό με το αν έχει εργαστεί;
Εργασία το θεωρείς να τυπώσεις στον εκδοτικό οίκο σου τρία-τέσσερα βιβλία σου(που δεν τα έχεις γράψει αλλά είναι συρραφή) ;

Έχουμε και εδώ μέσα ένα ψώνιο ''κοσαμφαπ'' κάπως έτσι που δηλώνει συγγραφέας έχοντας γράψει ένα βιβλίο.....

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Εργασία το θεωρείς να τυπώσεις στον εκδοτικό οίκο σου τρία-τέσσερα βιβλία σου(που δεν τα έχεις γράψει αλλά είναι συρραφή) ;

Έχουμε και εδώ μέσα ένα ψώνιο ''κοσαμφαπ'' κάπως έτσι που δηλώνει συγγραφέας έχοντας γράψει ένα βιβλίο.....
να σου αποδείξω πόσο συγγραφέας είναι ο μπουμπούκος ή ο τατσόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν έχω όρεξη τέτοια ώρα.
εκτός από συγγραφέας είναι εκδότης, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, σε ραδιοφωνικό σταθμό έχει δουλέψει, εκπομπή στην τηλεόραση.

για να μην το κουράζουμε, θες να σου πω ότι έχεις δίκαιο να τελειώνουμε;

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
να σου αποδείξω πόσο συγγραφέας είναι ο μπουμπούκος ή ο τατσόπουλος ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν έχω όρεξη τέτοια ώρα.
εκτός από συγγραφέας είναι εκδότης, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου, σε ραδιοφωνικό σταθμό έχει δουλέψει, εκπομπή στην τηλεόραση.

για να μην το κουράζουμε, θες να σου πω ότι έχεις δίκαιο να τελειώνουμε;
Για να μην το κουράζουμε: εξαρχής μπήκες σε μία κουβέντα για να μου αποδείξεις πως έχω άδικο.....δεν το έχεις νιώσει ακόμα και συνεχίζεις να προσπαθείς,αν το είχες νιώσει θα με είχες αγνοήσει εδώ και ώρα.

Συγγραφέας κ εκδότης στο εκδοτικό σου οίκο δεν λέει τίποτα και συ και γω αν είχαμε εκδοτικό οίκο θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει.

Όπως και ραδιόφωνο και τηλεοράση αν είχαμε γνωριμία με ραδιοφωνικό παραγωγό ή καναλάρχη(Τηλεάστυ=Καρατζαφέρης=ΝΔ).

Και αυτός ο άνθρωπος τώρα που είναι μες στο κατεστημένο(το σοβιετικό που λέει) και μάγκας με ξένα αρχίδια μιλάει για αξιοκρατία,ελεύθερη αγορά,ξεφόρτωμα του κακού συνδικαλισμού και αναβάθμιση της παιδείας με ξεφόρτωμα των ''αιώνιων''

discreet

Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
5
Like
72
Πόντοι
6
      Πραγματικά, κάποια στιγμή θα ήθελα να βγεί κάποιος και να πεί "Ναί, λέγομαι Κολοκοτρώνης και είμαι 30 και θέλω την ψήφο σας. Ναί, δεν έχω δουλέψει ποτέ για κανέναν που δεν ήταν γνωριμία από το σόι μου, ούτε προσπαθήσει να κάνω μπίζνα με πελάτες που δεν τους ήξερε το σόι μου. Ασχολούμαι με την πολιτική όμως από τα 17, και το να ελιχθείς και να ανέλθεις στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι πλήρης απσχόληση. Οι αθλητές και οι καλλιτέχνες είναι για αρπαχτές από ψήζους χαζών. Όποιος ξέρει κανέναν Γκέιτς που να μπορεί να κάνει στην χώρα αυτό που έκανε στην εταιρία του, να ψηφίσει αυτόν αντί για μένα. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει τέτοιο άτομο."

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
       Πραγματικά, κάποια στιγμή θα ήθελα να βγεί κάποιος και να πεί "Ναί, λέγομαι Κολοκοτρώνης και είμαι 30 και θέλω την ψήφο σας. Ναί, δεν έχω δουλέψει ποτέ για κανέναν που δεν ήταν γνωριμία από το σόι μου, ούτε προσπαθήσει να κάνω μπίζνα με πελάτες που δεν τους ήξερε το σόι μου. Ασχολούμαι με την πολιτική όμως από τα 17, και το να ελιχθείς και να ανέλθεις στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι πλήρης απσχόληση. Οι αθλητές και οι καλλιτέχνες είναι για αρπαχτές από ψήζους χαζών. Όποιος ξέρει κανέναν Γκέιτς που να μπορεί να κάνει στην χώρα αυτό που έκανε στην εταιρία του, να ψηφίσει αυτόν αντί για μένα. Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει τέτοιο άτομο."
Κάπως έτσι,τότε θα υπήρχε τουλάχιστον ειλικρίνεια ανάμεσα μας.

Κάπως όπως το: ''μαζί τα φάγαμε'',το οποίο όμως ήρθε πολύ αργά,αλλά τουλάχιστον ήρθε.....

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Για να μην το κουράζουμε: εξαρχής μπήκες σε μία κουβέντα για να μου αποδείξεις πως έχω άδικο.....δεν το έχεις νιώσει ακόμα και συνεχίζεις να προσπαθείς,αν το είχες νιώσει θα με είχες αγνοήσει εδώ και ώρα.

Συγγραφέας κ εκδότης στο εκδοτικό σου οίκο δεν λέει τίποτα και συ και γω αν είχαμε εκδοτικό οίκο θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει.

Όπως και ραδιόφωνο και τηλεοράση αν είχαμε γνωριμία με ραδιοφωνικό παραγωγό ή καναλάρχη(Τηλεάστυ=Καρατζαφέρης=ΝΔ).

Και αυτός ο άνθρωπος τώρα που είναι μες στο κατεστημένο(το σοβιετικό που λέει) και μάγκας με ξένα αρχίδια μιλάει για αξιοκρατία,ελεύθερη αγορά,ξεφόρτωμα του κακού συνδικαλισμού και αναβάθμιση της παιδείας με ξεφόρτωμα των ''αιώνιων''
και τη νάσα να είχες, αστροναύτης θα γινόσουν σε δική σου εταιρία, δε λέει τίποτα και αυτό.

πάρε μια αναφορά να σου λυθούν μερικές απορίες.
Πέραν των βιβλίων που έχει εκδώσει, ο ίδιος ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία. Το πρώτο είναι ο «ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ» βιβλίο που μέχρι σήμερα έχει κάνει 6 επανεκδόσεις και μάλιστα για τρία χρόνια εδιδάχθη στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, στο Τμήμα της Αρχαιολογίας. Το δεύτερο έχει τίτλο: «ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ». Το βιβλίο αυτό, το οποίο κυκλοφορεί και στην Αγγλική Γλώσσα, έχει κάνει μέχρι σήμερα περισσότερες από 15.000 πωλήσεις και θεωρείται το κορυφαίο στο είδος του. Το τελευταίο του προσωπικό βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την Άλωση της Κων/πόλεως, με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑ ΦΡΑΝΤΖΗ: Η ΑΛΩΣΙΣ». Βρίσκεται στην Τρίτη επανέκδοση.
καταντήσαμε να προσπαθούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα.
σου φτάνει η "αναγνώριση" του βιβλίου του ή είναι και αυτό κυνήγι δαιμόνων και μαγισσών.
ναι σου πω ότι έχεις δίκαιο να τελειώνουμε;

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
και τη νάσα να είχες, αστροναύτης θα γινόσουν σε δική σου εταιρία, δε λέει τίποτα και αυτό.

πάρε μια αναφορά να σου λυθούν μερικές απορίες.καταντήσαμε να προσπαθούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα.
σου φτάνει η "αναγνώριση" του βιβλίου του ή είναι και αυτό κυνήγι δαιμόνων και μαγισσών.
ναι σου πω ότι έχεις δίκαιο να τελειώνουμε;
Διαφωνείς ή ολίγον τί; Θεωρώ τον Μπουμπούκο και τον κάθε μπουμπούκο της ΝΔούλας όπως και όλων των κομμάτων τζάμπα μάγκα ,εσύ τους θεωρείς μάγκες;

Για να τελειώνουμε....ξεκάθαρες απαντήσεις,όχι: ''ναι μεν αλλά.....''

Πέτρος Τατσόπουλος
Ο Σίσυφος στο Μπαλκόνι, νουβέλα, Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2009 [Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2009]

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ποτέ το θέμα δεν ήταν τι θεωρώ εγώ ή εσύ τους μπουμπούκους της βουλής.
το θέμα εξ αρχής ήταν αν έχει εργαστεί ο μπουμπούκος και η απάντηση είναι ναι. το πρώτο του βιβλίο, που το τελείωσε στα 20 του, είχε και κάποια αναγνώριση και εκτός αυτού δραστηριοποιήθηκε σε διάφορα πράγματα μέχρι να πολιτευτεί για πρώτη φορά με το λαος.

το γεγονός ότι εσύ είπες μια ανακρίβεια και εγώ σου απέδειξα ότι είσαι λάθος δεν σημαίνει ότι εγώ γουστάρω τον μπουμπούκο ή τη ν.δ.

τώρα, εάν θες να πιάσουμε άεργους και ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα η λίστα είναι γεμάτη από τσιπραίους, γάπηδες, κουτσούμπηδες, καραμανλήδες και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

ευχαριστώ και για την οφ-τοπικ παράθεση, τώρα μάθαμε ότι και ο τατσόπουλος είναι βλάκας με βραβείο.

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Από τα λίγα που διάβασα σε αυτό το θέμα, καταρχάς κάποιοι πιστεύω κάνουν ένα σημαντικό λάθος. Συνδυάζουν την αριστερά με την αθεϊα και τον ανθελληνισμό. Γενικότερα, αυτό είναι μια νέα μόδα παγκοσμίως.
Εγώ πάντως είμαι αριστερός, χριστιανός ορθόδοξος και με θεωρώ λάτρη του ελληνισμού. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα βρίζω τους μωαμεθανούς ή τους εβραίους, καθώς δε θα κλείνω τα μάτια σε διάφορους άλλους πολιτισμούς που έχουν προσφέρει και προσφέρουν ακόμη.
Φυσικά δεν παραβλέπω ότι και τα μεγάλα κόμματα της αριστεράς σήμερα, πράττουν τουλάχιστον "περίεργα" όσον αφορά το θέμα θρησκεία ή έθνος, κάτι που λογικα δείχνει ότι μάλλον συστημικά είναι και αυτά, με εντολές εκ των άνωθεν.

Τώρα για τη ρεπούση τι να πω, είναι μια ψευτοκουλτουριάρα τύπισσα, με έλλειψη ιδεολογίας και οράματος. Μια απλή μαριονέττα...

Επισκέπτης
re_pussy.jpg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom