Νέα

Μ. Ρεπούση: Μετα τα θρησκευτικά ζητά κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα violetta24
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 577
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Με τον piderof βρές τα!
Εγώ πως είμαι δεξιός λέω, αυτός διαφωνεί. :grin:
Όταν διαφωνείς και με αριστερούς και με δεξιούς πρέπει να ψαχτεις μήπως είσαι κάτι aliud. Φιλελεύθερος δεξιός εδώ μέσα είναι ο άλεξ. Συντηρητικός δεξιός εγω. Εσυ είσαι φιλελεύθερος κεντρώος. Έχε το υπόψη κι ας στο είπε ένας γραφικός χριστιανός.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Ανεξάρτητα από το τί είμαι εγώ τελικά (και ποιόν ενδιαφέρει αυτό άλλωστε;) μου προκαλεί εντύπωση πόσο γρήγορα και πόσο ριζικά άλλαξαν οι "καιροί"!

Πριν λίγα χρόνια το να σε αποκαλέσουν "δεξιό" εθεωρείτο προσβολή και προσπαθούσες να πείσεις πως δεν ίσχυε!
Τώρα λες πως είσαι και δεν το δέχονται! :grin:

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ αυτήν την εξέλιξη εξαιρετικά θετική!
"Δεν επικρατείς πολιτικά, αν πρώτα δεν επικρατήσεις ιδεολογικά!" ;)  

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.643
Πόντοι
25.467
Όταν διαφωνείς και με αριστερούς και με δεξιούς πρέπει να ψαχτεις μήπως είσαι κάτι aliud. Φιλελεύθερος δεξιός εδώ μέσα είναι ο άλεξ. Συντηρητικός δεξιός εγω. Εσυ είσαι φιλελεύθερος κεντρώος. Έχε το υπόψη κι ας στο είπε ένας γραφικός χριστιανός.

Όλα τα αγελαία νιώθουν την ανάγκη να ενταχθούν σε κάποιο σύνολο. Μερικά βέβαια, την νιώθουν περισσότερο από κάποια άλλα.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.643
Πόντοι
25.467
Ανεξάρτητα από το τί είμαι εγώ τελικά (και ποιόν ενδιαφέρει αυτό άλλωστε;) μου προκαλεί εντύπωση πόσο γρήγορα και πόσο ριζικά άλλαξαν οι "καιροί"!

Πριν λίγα χρόνια το να σε αποκαλέσουν "δεξιό" εθεωρείτο προσβολή και προσπαθούσες να πείσεις πως δεν ίσχυε!
Τώρα λες πως είσαι και δεν το δέχονται! :grin:

Παραδέχομαι, ότι αυτό μαζί με το "πατριώτης" και κάποια άλλα, αποτελούσαν (και αποτελούν ακόμα) αγκυλώσεις που εισήγαγε μια λανθάνουσα (κατά την προσωπική μου άποψη) εκφορά της αριστεράς.

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Πέρα από τη Ρεπουσιάδα, υπάρχει κι ένας άλλος παράγων διατήρησης ή μη των διδακτικών ωρών για Αρχαία και κλασσικές σπουδές. Ο αριθμός των φιλολόγων, εδώ και πολλά χρόνια είναι εξαιρετικά μεγάλος. Αυτό, στις παλαιότερες δεκαετίες ήταν λογικό, καθώς τα αρχαία, η Ιστορία, τα Νέα, έτρωγαν πολλές ώρες από την πρώτη κιόλας Γυμνασίου. Με τα χρόνια, παρά τα μαθήματα επιλογής, ο αριθμός των φιλολόγων παραμένει μεγάλος. Η απόφαση για περιορισμό των ωρών διδασκαλίας, Αρχαίων (σε οποιαδήποτε μορφή)Νέων, Ιστορίας, θα δημιουργήσει αμέσως μια μικρή στρατιά ανέργων. Το θέμα είναι πολιτικό, δηλαδή πολιτικής απόφασης, αν κρατάμε ώρες επί ωρών Κλασσικά μαθήματα (που διδάσκονται ως επιλογή έτσι κι αλλιώς) ή αν επιλέξουμε μια τομή στο πρόγραμα, με την ανάλογη μείωση των εισακτέων στις φιλοσοφικές ή τέλος πάντων τον περιορισό διορισμών φιλολόγων με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό (ΦΥσικά, οι ώρες που  "κερδίζονται" μπορούν κάλλιστα να αντικατασταθούν από άλλα μαθήματα κι άλλες ειδικότητες). Κατά τα άλλα, φυσικά η Ρεπούση έχει δίκιο, αλλά το timing είναι εντελώς άκαιρο ενώ μάλλον δείχνε κι αυτή να έχει πέσει θύμα της εικόνας που προβάλλει.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Όλα τα αγελαία νιώθουν την ανάγκη να ενταχθούν σε κάποιο σύνολο. Μερικά βέβαια, την νιώθουν περισσότερο από κάποια άλλα.
Πράγματι. Ίσως γιατί ισχύει η ρήση του Αριστοτέλη ότι ο άνθρωπος είναι ζώον κοινωνικόν. Φυσικά εναπόκειται στον καθένα να παραλείψει το κοινωνικόν και να διατηρήσει σκέτο το ζώον.

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Δε ζητάει κατάργηση βρε τηγάνι.... Ζητάει να μην είναι βασικό μάθημα για αυτούς που δεν επιλέγουν κλασσική κατεύθυνση. Και αυτό είναι και το σωστό. Σωστή η Ρεππούση. Μη μου τη βρίζετε. Είναι γυναικάρα γκομενάρα.
Πρεπει να σαι πολυ αγαμητος...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Οι απόψεις που πρεσβεύει ο voucheristas, αν δε κάνω λάθος δε διαφέρουν και πολύ από τον πρώτο Έλληνα αριστερό διανοητή ο οποίος προσπάθησε να συντονίσει τις έννοιες αριστερά και εθνισμός. Μιλώ φυσικά για τον Μιχάλη Ράπτη, ένα εξαιρετικό αριστερό φιλόσοφο που αν και διαφωνώ με πολλές από τις ιδέες του, κατανοώ την ουσία της σκέψης του.

Σήμερα εκφραστής του Ράπτη (Πάμπλο), είναι ο Γιώργος Καραμπελιάς εκδότης του περιοδικού Άρδην.

Η αλήθεια όμως και πιστεύω ότι θα συμφωνήσει σε αυτό ο voucheristas, είναι ότι ο Ράπτης κινείται εκτός της καθαρής κομουνιστικής γραμμής. Πράγματι ο Μαρξ και ο Έγκελς όταν θεμελίωναν τα αξιώματα της αριστερής ιδεολογίας, είχαν ηθελημένα αποκλείσει κάθε έννοια θρησκείας και εθνισμού από αυτά.

Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι και μπορούμε να τους συζητήσουμε αργότερα.

Και για να μην φεύγουμε από το θέμα, για τη Ρεπούση πιστεύω ότι ο βασικός λόγος που βγαίνει κάθε τόσο και λέει αυτά που λέει, είναι η ανάγκη που νιώθει για να κρατηθεί στη δημοσιότητα. Ότι λέει βέβαια, το πιστεύει γιατί αυτή είναι και η επίσημη πολιτική γραμμή της αριστεράς.

ωραίος ο Καραμπελιάς, δείχνει πώς θα έπρεπε να είναι η αριστερά στην ελλάδα δηλ. πατριωτική και να τιμάει της παραδοσιακές αξίες του έθνους (για το ποιόν του κάποιοι εδώ μέσα έχουν αφήσει αιχμές, ο θεός και η ψυχή του, πάντως τα λέει καλά)

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Ας μην διαφωνούμε απλά για την διαφωνία.
Και φυσικά νοιώθω ποιο κοντά στον Τζήμερο ή τον Μάνο, παρά στην Ν.Δ. του Σαμαρά (ΑΛΛΟ η Ν.Δ. του Μητσοτάκη και θυμώμαστε ποιός τον έριξε, θα το λέω ΠΑΝΤΑ!)

Εκτός από την ακρότητα με τους λαθρομετανάστες δεν έχω βρει άποψη του Τζήμερου πού να μην είναι σωστή. Αν και το μέτρο περί "αναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης" των κτημάτων που κάθονται κάποιοι θα το χαρακτήριζαν κομμουνιστικό.

Ο Τζήμερος είναι το καλύτερο "άλογο" που έχει ο κεντρώος χώρος σήμερα. Δεν είναι σαπισμένος γέρος σαν το Μάνο, δεν έχει σχέση με το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα, ούτε είναι πούστρα σαν τον Βαλλιανάτο. Απλά αρκετές φορές είναι λες και παθαίνει βέρτιγκο, χάνει τη μπάλα και λέει πράγματα που δεν θα 'πρεπε.

ulavut

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
17
Πόντοι
6
ωραίος ο Καραμπελιάς, δείχνει πώς θα έπρεπε να είναι η αριστερά στην ελλάδα δηλ. πατριωτική και να τιμάει της παραδοσιακές αξίες του έθνους (για το ποιόν του κάποιοι εδώ μέσα έχουν αφήσει αιχμές, ο θεός και η ψυχή του, πάντως τα λέει καλά)

Ο Πάμπλο αναρωτιέμαι αν το ξέρει ότι ο διάδοχός του είναι ο Καραμπελιάς. Ειλικρινής ερώτηση Ποιες είναι οι βασικές αξίες του έθνους;

Διόρθωση: ΠΟιες είναι οι παραδοσιακές αξίες του έθνους;

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Εκτός από την ακρότητα με τους λαθρομετανάστες δεν έχω βρει άποψη του Τζήμερου πού να μην είναι σωστή. Αν και το μέτρο περί "αναγκαστικής κολλεκτιβοποίησης" των κτημάτων που κάθονται κάποιοι θα το χαρακτήριζαν κομμουνιστικό.

Ο Τζήμερος είναι το καλύτερο "άλογο" που έχει ο κεντρώος χώρος σήμερα. Δεν είναι σαπισμένος γέρος σαν το Μάνο, δεν έχει σχέση με το αμαρτωλό πολιτικό σύστημα, ούτε είναι πούστρα σαν τον Βαλλιανάτο. Απλά αρκετές φορές είναι λες και παθαίνει βέρτιγκο, χάνει τη μπάλα και λέει πράγματα που δεν θα 'πρεπε.

Προσωπικά και για πολλούς λόγους, τον θεωρώ επικίνδυνο για την Ελλάδα.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ο Πάμπλο αναρωτιέμαι αν το ξέρει ότι ο διάδοχός του είναι ο Καραμπελιάς. Ειλικρινής ερώτηση Ποιες είναι οι βασικές αξίες του έθνους;

Διόρθωση: ΠΟιες είναι οι παραδοσιακές αξίες του έθνους;

το γνωστό τρίπτυχο ας πούμε που καπηλεύτηκε η χούντα και δαιμονοποιήθηκε

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ναι τα Αρχαία όπως διδάσκονται μάλλον απέχθεια δημιουργούν στα παιδιά παρά γνώση προσφέρουν, αλλά δηλαδή τα μαθηματικά του Λυκείου, τα οποία είναι επιπέδου πανεπιστημίου για άλλες χώρες προσφέρουν κάτι ουσιαστικό;
Ποιός χρειάζεται σήμερα γνώσεις μαθηματικών, πέραν της πρακτικής αριθμητικής του δημοτικού;

Την ίδια στιγμή ο κάθε (μορφωμένος υποτίθεται) πολίτης 18+ (έως και 78) δεν έχει λάβει στο σχολείο του καμία πρακτικής σημασίας γνώση σε θέματα καθημερινότητας. Νομικά, ιατρικά, χρηματοοικονομικά, φορολογικά, τεχνικά κλπ.
Δεν ξέρει ας πούμε τί δουλειά κάνει ο Άρειος Πάγος και τί το Συμβούλιο της Επικρατείας ή τί σημαίνει "μεικτό ορκωτό", κακούργημα, πλημέλλημα κλπ.
Δεν ξέρει την έννοια της "ψιλής κυριότητας" και της επικαρπίας.
Επίσης δεν ξέρει βασικές λεπτομέρειες για τον καρκίνο, το έμφραγμα, το πως αντιμετωπίζεις πρόχειρα μια ρινορραγία ή ένα κάταγμα κλπ.
Ακόμα δεν ξέρει τι σημαίνει ομόλογο (πόσο μάλλον "δομημένο"!) και πόσων ειδών αμοιβαία κεφάλαια υπάρχουν, αλλά περί το 2000 όλη η Ελλάδα "έπαιζε" στο ΧΑΑ, σαν να τον άσχετο που μπήκε να παίξει σε καζίνο.
Ακόμα πιθανώς δεν ξέρει (ιδίως αν είναι γυναίκα) τα μέρη της μηχανής του αυτοκινήτου που οδηγεί, ή το πως λειτουργεί το σύστημα κεντρικής θέρμανσης ή κλιματισμού.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η διδακταία ύλη στα σχολεία, ιδίως της δευτεροβαθμίου εκαπίδευσης, οφείλει να αλλάξει ριζικά και να εκσυγχρονισθεί.
Αν η ανοησία και ο φανατισμός της Ρεπούση μπορέσει να συμβάλει σε ένα γόνιμο διάλογο επ' αυτού, ίσως και να έχει κάτι προσφέρει...

Συμφωνώ απόλυτα. Πολυ σωστο ποστ

blooddead

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2012
Κριτικές
18
Like
137
Πόντοι
396
Στα αρχιδια μου η Ρεπουση αλλα εγω που τα περασα εχω να πω πως ειναι χασιμο χρονου τα Αρχαια στην Γενικη παιδεια. 2α και 3η Λυκειου που ειχαμε μια ωρα ηταν ανεκτο αλλα στις προηγουμενες χρονιες που καναμε με το ζορι 3-5 ωρες αρχαια ηταν μαρτυριο. Και ΝΤΑΞΕΙ. Να πω οτι μαθαιναμε και την γλωσσα να πω ΝΤΑΞΕΙ. Αλλα εγω δεν ξερω ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ απο Αρχαια. Περασα τοσες ωρες ανεχομενος το κωλομαθημα που δεν ηθελα να κανω τσαμπα...Και αυτο δεν ισχυει μονο για μενα αλλα για το 99% των μαθητων που δεν ηταν Θεωριτικη...Δηλαδη ελεος. Μπορει να ειναι σπουδαια γλωσσα και σημαντικη αλλα με το ετσι θελω δεν γινεται ο αλλος να μαθει. Και ποιος? ποιος θελει να κατσει να τα μαθει? 2-3 παιδια? Ε βαλτο επιλογης ρε γαμω την θεια σου να πουμε...Δεν θα παμε ποτε μπροστα με τοσο στενομυαλους και ΗΛΙΘΙΟΥΣ που δεν ξερουν ΤΙΠΟΤΑ απο εκπαιδευση και πως να φτιαξουν ενα καλο συστημα. Παλι σκατα και χειροτερα τα εκαναν...Δεν θα ηθελα με τιποτα να ειμαι τωρα στην θεση των παιδιων στην 1η λυκειου..Για τον πουτσο πραγματικα...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και επίσης διαφωνώ σε πολλά σημεία με τον μαρξ, ο οποίος ήταν ένας καλός αντιγραφέας του Ξενοφώντα, απλά την φιλοσοφία του την προσάρμοσε στην βάση της εποχής του.

Καμία σχέση δεν είχε ο Μαρξ με τον Ξενοφώντα.

Μα εντελώς καμία.

Εκτός και αν εννοείς τον φίλο μου τον Φώντα.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Απολυτο δικιο εχει παντως σε αυτο. Μια ωριτσα την εβδομαδα αρχαια γραμματικη και πολυ ειναι. Μη πω επιλογης μονο . Και καμια ωριτσα αρχαια γραμματεια ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Διαφωνω με την καταργηση των θρησκευτικων. Πιστευω πως μια ωριτσα την εβδομαδα καλο ειναι να υπαρχουν και αυτα. Μια πτυχη της ζωης μας ειναι οπως και να το κανουμε

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Η προσωπική μου γνώμη είναι πως ναι τα Αρχαία όπως διδάσκονται μάλλον απέχθεια δημιουργούν στα παιδιά παρά γνώση προσφέρουν, αλλά δηλαδή τα μαθηματικά του Λυκείου, τα οποία είναι επιπέδου πανεπιστημίου για άλλες χώρες προσφέρουν κάτι ουσιαστικό;
Ποιός χρειάζεται σήμερα γνώσεις μαθηματικών, πέραν της πρακτικής αριθμητικής του δημοτικού;

Την ίδια στιγμή ο κάθε (μορφωμένος υποτίθεται) πολίτης 18+ (έως και 78) δεν έχει λάβει στο σχολείο του καμία πρακτικής σημασίας γνώση σε θέματα καθημερινότητας. Νομικά, ιατρικά, χρηματοοικονομικά, φορολογικά, τεχνικά κλπ.
Δεν ξέρει ας πούμε τί δουλειά κάνει ο Άρειος Πάγος και τί το Συμβούλιο της Επικρατείας ή τί σημαίνει "μεικτό ορκωτό", κακούργημα, πλημέλλημα κλπ.
Δεν ξέρει την έννοια της "ψιλής κυριότητας" και της επικαρπίας.
Επίσης δεν ξέρει βασικές λεπτομέρειες για τον καρκίνο, το έμφραγμα, το πως αντιμετωπίζεις πρόχειρα μια ρινορραγία ή ένα κάταγμα κλπ.
Ακόμα δεν ξέρει τι σημαίνει ομόλογο (πόσο μάλλον "δομημένο"!) και πόσων ειδών αμοιβαία κεφάλαια υπάρχουν, αλλά περί το 2000 όλη η Ελλάδα "έπαιζε" στο ΧΑΑ, σαν να τον άσχετο που μπήκε να παίξει σε καζίνο.
Ακόμα πιθανώς δεν ξέρει (ιδίως αν είναι γυναίκα) τα μέρη της μηχανής του αυτοκινήτου που οδηγεί, ή το πως λειτουργεί το σύστημα κεντρικής θέρμανσης ή κλιματισμού.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως η διδακταία ύλη στα σχολεία, ιδίως της δευτεροβαθμίου εκαπίδευσης, οφείλει να αλλάξει ριζικά και να εκσυγχρονισθεί.
Αν η ανοησία και ο φανατισμός της Ρεπούση μπορέσει να συμβάλει σε ένα γόνιμο διάλογο επ' αυτού, ίσως και να έχει κάτι προσφέρει...
δεν μαθαίνει ούτε πως συμπληρώνεται το Ε9, που πάμε σαν χώρα;
εκτός του ότι ένα κάρο από αυτά που ήδη ανέφερες υπάρχουν σε βιβλία και πολλά από αυτά διδάσκονται σε διάφορα μαθήματα π.χ. αρχές οικονομίας, αοδε, δικαιο, κ.ο.κ.
επίσης υπάρχει ενημέρωση στο γυμνάσιο περί πρώτων βοηθειών, τι κάνουμε σε κατάσταση πυρκαγιάς.
κατά τα άλλα άμα έχεις 40 χρόνια να πατήσεις σε σχολείο μια χαρά βγάζεις συμπεράσματα.

αν δεν έχεις καταλάβει μιλάμε για εννιαίο λύκειο, μην μπερδεύετε το εννιαίο με τα άλλα εκπαιδευτήρια.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Η νέα γενιά είναι αμόρφωτη όχι γιατί φταίνε τα αρχαία, τα μαθηματικά και η ιστορία αλλά ο τρόπος που αυτά διδάσκονται στο ελληνικό σχολείο της μεταπολίτευσης. Ελληνίδα 35άρα βουλευτίνα δεν ξέρει να κλίνει τα τριτόκλιτα ουδέτερα στην τηλεόραση, 45άρης καραγκιόζης που δεν καταλαβαίνει απλά μαθηματικά και επιτόκια έφτιαξε κόμμα και έπεισε το 10% των Ελλήνων και οι νέοι σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης απαντάνε ότι την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε το "ΟΧΙ". Τι προτείνετε; Να βγουν αυτά τα μαθήματα από το Λύκειο επειδή εκ του αποτελέσματος δεν προσφέρουν ουσιαστική παιδεία ή να διδάσκονται στο εξής σωστά για να προσφέρουν; Προφανώς το δεύτερο. Τα αρχαία ελληνικά βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση και των νέων ελληνικών, καταπολεμούν τη λεξιπενία της νέας γενιάς και δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσει κανείς την αρχαιοελληνική γραμματεία από το πρωτότυπο που δεν έχει καμία σχέση με μια "στεγνή" νεοελληνική απόδοση.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ο Πάμπλο αναρωτιέμαι αν το ξέρει ότι ο διάδοχός του είναι ο Καραμπελιάς.

Μπορεί να διέπραττε και χαρακίρι αν το ήξερε.

Ακόμη θυμάμαι τον Καραμπελιά σε κάτι διαδηλώσεις να διευθύνει τα "στρατά" εναντίον των ΜΑΤ μέσα από κάτι κάδους σκουπιδιών.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Απολυτο δικιο εχει παντως σε αυτο. Μια ωριτσα την εβδομαδα αρχαια γραμματικη και πολυ ειναι. Μη πω επιλογης μονο . Και καμια ωριτσα αρχαια γραμματεια ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Διαφωνω με την καταργηση των θρησκευτικων. Πιστευω πως μια ωριτσα την εβδομαδα καλο ειναι να υπαρχουν και αυτα. Μια πτυχη της ζωης μας ειναι οπως και να το κανουμε

και μια ωρίτσα μαθηματικά επίσης, κυρίως αριθμητική

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom