Νέα

Linux, Ubuntu, κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tο νεο ubuntu 7.10(gutsy gibbon);

• Το εχω ηδη βαλει

Ψήφοι: 7 100,0%
  • θα το βαλω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • θα το δοκιμασω(ισως dual boot)

• Δεν τα αλλαζω τα windows xp

• θα βαλω τα windows (s)vista

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7

kosfra

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
20
Πόντοι
6
Βρε συναγωνιστες,εχω εγκαταστησει wubi και εχω κατεβασει εκτος του gnome και το kde environment....με αποτελεσμα να εχω επιλογη οταν μπουταρω σε wubi εαν θελω gnome ή kde, οταν ομως επιλεγω kde ειναι πολυ αργο και το pc σερνεται....
εχω ενα laptop hp pentium4  512mb ram 30gb σκληρο με ελευθερα 10gb windows xp και dual booting wubi.
Μηπως φταει το γεγονος οτι εχω wubι???? και δεν εχω κανονικη εγκατασταση?
Προσπαθησα να κανω κανονικη εγκατασταση αλλα o partition manager του ubuntu σκαει και δεν μπορει να κανει resize τον δισκο μου.
Καμια ιδεα????

aims

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
μπορω να βαλω αυτη την μαλακια το ουμπουντου σε ξεχωριστό σκληρο η πρεπει να ειναι εκει που εχω τα win¨

Amale

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
1
Τα βάζεις όπου θές.Σε ξεχωριστό σκληρό στον ίδιο,σε παρτιτιον η σε wubi.Δεύτερος σκληρός είναι κατ εμέ η ασφαλέστερη και καλύτερη λύση

kosfra το KDE είναι Βαρύ για το μηχάνημα σου.Ιδιέτερα με την εγκατάσταση που εχείς κανεί που τρέχει και Gnome services.Αν και πιο ωραίο στους νέους στο Linux ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ Gnome.To resize τώρα μπορεί να φταίνε πολλά πράγματα από το να χρειάζεσαι checkdisk μέχρι να είναι locked.θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το resize με partition magic αν το έχεις ήδη και να αφήσεις unallocated τον χώρο που σκοπεύεις να βάλεις linux (δίνοντας στο setup ->use free space on disk ) η μπορείς να δοκιμάσεις και αυτό:

destro έβαλες μετα το install το compiz control center από το Add remove?Αν μερικώς έχεις ελαστικά παράθυρα αλλά κάποιο από τα add ons δεν δουλεύει(με την εργοσιακή εκδοση ελπίζω και όχι compiled one) δες αν στο advanced desktop effects στο Visual εχείς επιλέξει το custom settings.Aλλιώς μάλλον έχεις ενεργοποιημένο κάποιο που κάνει confilct (cube ~ desktop wall πχ) οπότε δοκίμασε να πας στο home-->show hidden files και διέγραψε τον φάκελο με τις ρυθμίσεις του compiz fusion.

imperial Δεν πιστεύω κανείς να χρησιμοποιεί IE στο Ubuntu :P

destro

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
11
Amale ευχαριστώ, τελικά ψάχτηκα και μάλλον δίκιο έχεις.  Όλα καλά, είναι τελικά ενα απολαυστικό ντεσκ-τοπ.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Λοιπον, οποιος μπορει να διαφωτισει.
εχω ενα πισι που εχει ουινντοους εξπι, και θελω να τα ξωπεταξω και να βαλω λινουξ συστημα.

Μπορει να διαφωτισει κανεις ως προς τα εξης:

1) την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω
2) απο που να κατεβασω τα λινουξ, κ κυριως ποια εκδοση (με ποια πλεονεκτηματα)
3) προβληματα συμβατοτητας περιφερικων υπαρχουν? (πχ, σκανερ, αναγνωριση φωτογραφικης μηχανης κλπ.)
4) οτι αλλο μπορει να σκεφτει κανεις που θεωρει αππαραιτητο να γνωριζω για τετοια μεταβαση

Ευχαριστω κ εδω θα περιμενω για ιδεες

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
τι το ηθελες το μπλε?
προς στιγμην νομιζα οτι το παρακανα με το Βιαγκρα. :2funny:
προσπαθω να καταλαβω το συμβολισμο ( μπλε γραμματα - linux )
τελος παντων...
μπες στο www.linux.gr/news]linux.gr[/url] ,
εκει θα λυθει καθε σου απορια.
Λοιπον, οποιος μπορει να διαφωτισει.
εχω ενα πισι που εχει ουινντοους εξπι, και θελω να τα ξωπεταξω και να βαλω λινουξ συστημα.

Μπορει να διαφωτισει κανεις ως προς τα εξης:

1) την διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω
2) απο που να κατεβασω τα λινουξ, κ κυριως ποια εκδοση (με ποια πλεονεκτηματα)
3) προβληματα συμβατοτητας περιφερικων υπαρχουν? (πχ, σκανερ, αναγνωριση φωτογραφικης μηχανης κλπ.)
4) οτι αλλο μπορει να σκεφτει κανεις που θεωρει αππαραιτητο να γνωριζω για τετοια μεταβαση

Ευχαριστω κ εδω θα περιμενω για ιδεες
ΜΑΣ ΣΤΡΑΒΩΣΕΣ ...ΦΙΛΕ!!!

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
τι το ηθελες το μπλε?
προς στιγμην νομιζα οτι το παρακανα με το Βιαγκρα. :2funny:
προσπαθω να καταλαβω το συμβολισμο ( μπλε γραμματα - linux )
τελος παντων...
ααα, σορυ ειχα βαλει μπλε γραμματα????
κι εγω που νομιζα οτι ηταν απο το βιαγκρα που ειχα παρει...!!!!

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Πριν καμια ωρα ειδα τη νεα διανομη (HardyHeron) και λεω δε το τρεχω για  αλλαγη?

Το ποστ ειναι μεσα απο linux ubuntu 8.04 (live cd)

Συνημμένα

• Screenshot-1.png
    Screenshot-1.png
    248,1 KB · Εμφανίσεις: 73

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Θα παρακαλούσα ένα από του ειδικούς να μου δώσει 3-4 λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να εγκαταστήσω το ουμπούντου στο λαπτοπ σε κάποιο partition.

Δεν με ενδιαφέρει να παίζω με τον υπολογιστή ούτε να γνωρίσω κάτι καινούργιο.
Κάποιος άλλος λόγος υπάρχει;
Συγκεκριμένα παρακαλώ.
Ευχαριστώ.

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
Μετα απο πολυ καιρο ξαναγραφω στο bourdela και αυτο επειδη δεν μπορουσα να μπω χωρις να μπορω να καταλαβω γιατι,σαν μην υπηρχε το site δεν μπορουσα να μπω απο το σπιτι απο αλλου δεν δοκιμασα και με firefox 2&3.Σημερα επιτελους καταφερα να μπω απο το σπιτι με ubuntu 8.04 και firefox 3 beta 5.

Εξελιξεις πλεον δεν εχω παραθυρα καθολου,εχω μονο linux εδω και 6 μηνες.

Και οντως συμφωνω με τον vothros τα fedora ειναι καλυτερα ειναι πιο high tech και θα τα βαλω οταν αποφασισω να ξανακανω εγκατασταση περιμενω να βγει το 9 sulphur σε 10 μερες απο σημερα,αυτην διανομη χρησιμοποιει και ο Linus Torvalds.

Επισκέπτης
Σημερα με την βοηθεια του πηρα μια ιδεα απο linux ubuntu και kubuntu
ποιο ευχρηστο μου φανηκε το kubuntu
Εχω αγορασει εναν δευτερο σκληρο δισκο στον οποιο θελω να εγκαταστησω καποια εκδοση του linux ωστε να εχω και τα xp
Το pc το χρησιμοποιω για net και μουσικη κυριως
υπαρχει καποια εκδοση καλυτερη απο kubuntu (ποιο γρηγορη και ποιο απλη στην χρηση)? :think:

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
Εχω αγορασει εναν δευτερο σκληρο δισκο στον οποιο θελω να εγκαταστησω καποια εκδοση του linux ωστε να εχω και τα xp
υπαρχει καποια εκδοση καλυτερη απο kubuntu (ποιο γρηγορη και ποιο απλη στην χρηση)? :think:

open suse

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057

Ανοιξε τον dolphin/konqueror αναλογα ποιον εχεις και στο Help->About KDE βλεπεις ποια εκδοση εχεις.
Τωρα σαφως η πολυαναμενομενη 4η εκδοση ειναι αντικειμενικα καλυτερη,αλλα ειναι και θεμα γουστου και συνηθειας.
Για να δεις ποια εκδοση του kubuntu εχεις,δωσε σε τερματικο/κονσολα:

Κώδικας:
cat /etc/issue

και ακολούθος θα πας στο www.kubuntu.org/]site[/url] της να δεις με λεπτομέρειες .

Επισκέπτης
Το KDE και το gnome δουλεβουν σε ολες τις εκδοσεις linux ? και πρεπει να εγκατασταθουν μαζι με το λειτουργικο η μπορουν και αργοτερα?

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Το KDE και το gnome δουλεβουν σε ολες τις εκδοσεις linux ? και πρεπει να εγκατασταθουν μαζι με το λειτουργικο η μπορουν και αργοτερα?
από ότι ξέρω σε όλες της εκδόσεις παίζει και μπορείς να το εγκαταστήσεις και αργότερα .

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Σ'ευχαριστω για την βοηθεια
Καποιος απο εδω μεσα μου ειχε πει να βαλω arch linux
Εσυ linux χρησιμοποιεις?
εγώ δεν χρησιμοποιώ αλλά έχω διαβάσει πολλά βιβλία για linux . για το arch linux δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει . εγώ όμως σου προτείνω να μην τα βάλεις γιατί θα σε παιδέψουν σαν λειτουργικό .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom