Νέα

Linux, Ubuntu, κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tο νεο ubuntu 7.10(gutsy gibbon);

• Το εχω ηδη βαλει

Ψήφοι: 7 100,0%
  • θα το βαλω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • θα το δοκιμασω(ισως dual boot)

• Δεν τα αλλαζω τα windows xp

• θα βαλω τα windows (s)vista

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
παντως απο τα vista οτι προσφατο linux  και να βαλεις καλυτερο θα ειναι τελειως για τον πουτσο λειτουργικο τα vista τα εχει ενας φιλος με καινουργιο μηχανημα  μιλαμε για κανα 1500 ευρω pc ουτε 1 μηνα και σερνεται σαν εχεις 386 και μιλαμε με 2GB μνημη  τετραπυρηνο και μου ελεγε κοιτα τι κανει το aero γαμαει και του λεω μην λες μαλακιες παμε να δεις τι κανει στο youtube το  compiz fusion,του λεω ειδες οτι ελεγες μαλακιες ουτε το 1/3 τον εφε δεν εχουν τα svista ειδικα σε αυτο με τον κυβο εμεινε μαλακας και οταν ειχε βαλει ενας τυπος ενα video το οποιο επαιζε στην γωνια των δυο πλευρων του κυβου εκανε μοκο.του λεω μαλακα τα πληρωσες κιολας δεν τα ετρωγες στις πουτανες καλυτερα.η αλλη μαλακια που εχουν τα vista ειναι οτι γραφεις κατι στον υπολογιστη σου σε cd η dvd και δεν παιζει σε αλλον μπραβο bill για την ηλικια σου καλη η μαλακια σου.κανε τετοια και θα τα βγαλεις μονο σου τα ματια σου. η αλλη μαλακια τουλαχιστον εδω χαλκιδα παω να παρω φορητο και τους λεω χωρις τα vista γινεται να των παρω δηλαδη να δωσω τα λεφτα για το hardware αλλα οχι και για τα vista δεν θελω να χασω τα λεφτα μου αφου δεν θα τα χρησιμοποιωσω γαμω την πουτανα μου.οχι μου λενε οποτε θα παω μαλλον σε dell η καποια αλλη που δεν θελει να πληρωσω το αντιτιμο τον 200ευρω για τα κολοβιστα.μπορει να μεταπιδησω και να παω σε kubuntu αμα βγει ο KDE 4.

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Ρε παιδιά να ρωτήσω κι ργώ κάτι?
Αν και χρησιμοποιώ XP και θα λέγα ότι είμαι σε πολύ καλό επίπεδο με τα προιόντα της γαμώ-MS, ψήνομαι να βάλω λίνουξ για να δω τι γίνεται. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ.
Δλδ, άμα βάλω ubuntu στο σπίτι θα μπορώ πχ να βλέπω ταινιούλες HD που θέλω κτλπ? Παίζει για τα ubuntu πρόγραμματάκι ανάλογο του BSPlayer(ταινείες με ξεχωριστό αρχείο υποτίτλων)? Είναι εύκολη η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου?
Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει λίγο?

Για παιχνίδια, δεν με πολυενδιαφέρει. Στο σπίτι κάνω 3 πράγματα ταινίες-μουσική-νετ.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Μπες στο εχει γαμω τα linux sections.

Ασυρματο και linux ειναι λιγο μπλεξιμο μερικες φορες, αλλα πολλες φορες δουλευει αψογα.

Οσο για multimedia και αλλα τετοια, ειναι μια χαρα.

Δεν ειναι αναγκη να ξεβολευτεις απο τα windows, μπορεις να το βαλεις δοκιμαστικα σε ενα αλλο partition να το κρατησεις καμποσο καιρο να δεις τι σου αρεσει και τι οχι, και αναλογα το κρατας η οχι.

Για μουσικη υπαρχει o amarok, ο καλυτερος για εμενα Player σε ολα τα λειτουργικα ανεξαιρετως, για internet υπαρχουν απειρες λυσεις, οπως και για downloading φυσικα.

Οπως και για ταινιες ειναι ο,τι πρεπει.

Αν θες μπορεις να το κανεις και Multimedia center το pc, υπαρχουν ειδικες διανομες που το κανεις αν θες αυτο, και απο οσο εχω δει ειναι αρκετα καλες.

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Ευχαριστώ anal θα το δοκιμάσω.
Απλά ξέρεις καμιά φορά όταν βολευτείς κάτι (XP) είναι λίγο δύσκολο να δοκιμάσεις κάτι άλλο.
Καλά εννοείται ότι για Vista δεν το συζητάω. ΜΑΚΡΙΑ.
Θα κάνω όμως ένα κόπο για λίνουξ. Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον.

Από codecs και λοιπές τέτοιες μαλακίες τι παίζει, ξέρεις? 

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Απο codecs για τι ακριβως?

Για multimedia υπαρχουν τα παντα.

Αν θες κατι συγκεκριμενο πες μου και αν ξερω θα σου πω.

Απλα μην απογοητευτεις αν στην αρχη δεν καταλαβαινεις τι σου γινεται, ειναι λογικο, δουλευει εντελως διαφορετικα απο τα windows. ( για παραδειγμα η εγκατασταση οποιου software γινεται απο μια κεντρικη τοποθεσια μεσω ενος προγραμματος της καθε διανομης και δεν χρειαζεται να ψαχνεις εδω και εκει σε αμφιβολου ποιοτητας site για να βρεις αυτο που θες και αλλα πολλα που ειναι εντελως διαφορετικα απο τα windows )

Απλα δωστου λιγο χρονο, αν εχεις φυσικα, και εξερευνησε το, ισως σου αρεσει.

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Ναι για multimedia έλεγα. Θένκς με κάλυψες πλήρως.
Θα το δοκιμάσω σχετικά σύντομα πιστεύω.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Ναι για multimedia υπαρχουν τα παντα.

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
οσοι παντος πιστευουν οτι ειναι μαλακια και λενε τα χειροτερα για linux χωρις να τα εχουν βαλει για μενα ειναι πολυ λαθος.τσαμπα ειναι ουτως η αλλως δεν χανεται τιποτα αν τα δοκιμασετε,αμα μετα απο μια εβδομαδα ασχολιας σας με αυτα συνεχιζετε να το πιστευετε τοτε  πειτε οτι θελετε εγω δεν θα μπορω να πω τιποτα.

Yiannis323

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2005
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Επιτέλους!!! Το LINUX είναι το σωστό, όχι ΤΑ LINUX.

destro

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
11
Χωρίς να είμαι τεχνικός ή γνώστης, έχω φάει χρόνια με απανωτά φορμάτ στα windows, αν και τα xp sp2 με βολέψανε, ε λοιπόν είναι ΑΙΣΧΡΟ να μην μπορείς να πάρεις υπολογιστή από μεγάλο κατάστημα χωρίς να έχει προεγκατεστημένα τα ΣΒΗΣΤΑ. ΠΡΟΤΙΜΩ να βάλω το ubuntu, το οποίο οταν είδα τι κάνει με το compiz fusion πραγματικά ζαλίστηκα. Τσατίζομαι οταν βλέπω οτι σου πουλάνε μόνο μόστρα εμφάνιση αερο και αερολογίες, και κάθε φορά να πληρώνεις ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για μια έκδοση του λειτουργικού που ήδη χρησιμοποιούσες. καλύτερα να τα φάμε στις π****νες !!! Πλέον αγοράζουμε τέρατα δυνατοτήτων τετραπύρηνα με κατι γιγα ραμ, για μοστρα ???  Απο εφαρμογές απο κει και πέρα ;; Οσες είχαν συνήθως τα windows. Τίποτα ...

DIMPIM

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ χρησιμοποιώ LINSPIRE απο Live cd  μπασ και μαθω τιποτα απο LINUX αλλα πουυυυυυυυ.
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

destro

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
11
:2funny: το ίδιο θα πάθω και γω, αλλα υπομονή ! με λίγο αναζήτηση και βοήθεια απο τα φόρουμ, ευελπιστώ κατι να γίνει

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
ρε παιδια για μισο λεπτακι....!για να καταλαβω...!!στο παλιο μου pc χρησιμοποιουσα xp sp2 και τωρα στο καινουριο χρησιμοποιω vista...!!κανενα προβλημα μεχρι στιγμης....!!ειναι πιο εφετζιδικα...!!το οτι θες καλο pc  για να τα βαλεις (αυτο το ξερω) ...!!απο το μαγαζι που τα πηρα μου δωσανε και linux...!δεν τα εχω δει ποτε και ετσι δεν μπορω να εκφερω γνωμη αλλα θα ηθελα να μου πει καποιος τι παιζει...!ειναι αληθεια οτι πολλα προγραματα δεν ειναι συμβατα οτι δεν σου χρειαζεται antivirus κλπ κλπ...!!ειναι συμβατα με τα πιο απλα programs (winamp bs player Qtime msn messenger)??????

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
και επισης ακουσα οτι δεν πιανουνε πολυ χωρο...!!δλδ το pc μονο με τα linux θα πεταει???εχω ακουσει διαφορα...!!μου λεγε ενας απο ενα μαγαζι οτι καθομαι και μαθαινω τα βιστα....!ε λεω και γω θα ναι δυσκολα τα βιστα για να καθεται ο τεχνικοσ να τα μαθενει...!!και οταν το πα σε ενα φιλαρακι μου μου λεει μην λεσ μαλακιες...!!κατσε πρωτα να τα δουλεψεις δεστα και μετα ελα να τα πουμε...!!και οντως ειχε δικιο...!!

Amale

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
1
Επείδη βλέπω πως και εδώ έφτασε η μανία του Linux να σας παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία μαζί με μερικές συμβουλές.

Όντως το ubuntu είναι μακράν η ευκολότερη για τον νέο χρήστη στο Linux.Προσφέρει ένα σαφώς πιο εξελιγμένο Desktop από τα Vista και πολύ πιο ελαφρύ.Εγώ λόγου χάρη το έβαλα σε Amd1000Mhz με 512Ram στα 200Mhz και Ati Radeon 9600.ΣΤο ίδιο Pc ούτε ο installer των Vista δεν έμπαινε :P.

¨Απαξ και συνηθίσεις το 3D Desktop πολύ δύσκολα θα παραδουλέψεις σε απλό.Δείτε και μόνοι σας

Εδώ είναι το αντίστοιχο της μαλακίας που έχουν τα Vista

Και εδώ είναι τα υπόλοιπα που θα θέλαν να έχουν τα Vista για να δικαιολογήσουν τις απαιτήσεις τους...

Τώρα όσον αφορά το τί μπορείς να κάνεις.Τα περισσότερα που μπορείς στα Windows χωρίς να ανησυχείς για Ioυς Spamware Malware.Οι μόνοι περιορισμοί που θα χρειαστείτε ακροβατικά είναι να τρέξεις Συγκεκριμένο Software για Windows.Για αυτο έχουν βγεί οι εξής εφαρμογές που διευκολύνουν τον άσχετο.

Για αντιστοιχία προγραμμάτων με αυτά που ξέρετε στα Windows δείτε εδώ.
Εδώ έχω να προσθέσω τα Pidgin για messenger ή το Amsn και το VlC για multimedia player.

Η εκτέλεση Exe σε linux Γίνεται με την βοήθεια του Wine

Για αυτομαποιημένες όμως λύσεις του Wine υπάρχουν οι εξής εφαρμογές

Για Ms Office,Photoshop και παρεμφερή

Για Games
που επιτρέπει την εγκατάσταση και λειτουργία πληθώρας παιχνιδιών για windows όπως βλέπετε και στην επόμενη λιστα

Τέλος αν δεν θέλετε με wine ή η εφαρμογή είναι ξεροκέφαλη υπάρχει και δυνατότητα να θυσιάσετε μέρος της Ram σας και να σηκώσετε Windows Explorer μέσω seamless Virtualization.To αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε και εδώ

Τα μόνα που πρέπει να προσέχετε είναι αν έχετε ATI (κάποιες συγκεκριμένες κάρτες)ενδεχεται να ταλαιπωρηθείτε μέχρι να βάλουν τον Open Compositing Driver στα Repositories αν θέλετε και παίχνιδια.Μέχρι πολύ πρόσφατα η ATI δεν υποστήριζε το Linux τρελλά.Επίσης για βαρίες εμπορικές εφαρμογες σε επίπεδο multimedia Adobe Premier και τα λοιπά δεν υπάρχουν εναλλάκτικα.

Τέλος αν δεν έχετε την υπομονή και το ενδιαφέρον και έχετε την απαίτηση τα πάντα να γίνονται με τον Ms τρόπο αφήστε το.Αν θέλετε να παίξετε μπορείτε και χωρίς να κάνετε partition με το Windows Ubuntu Installer (Wubi)

Καλή διασκέδαση

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Εγω ειμαι Φεντορακιας που ειναι πιο απαιτιτικα απο Ubuntu αλλα πιο hi end απο τεχνολογια,αλλα θελει ψαξιμο αν ομως την συνιθισεις τοτε γινεσαι οπαδος της Fedora.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Αmale.....μου φαινεται οτι πρεπει κατι να ξερεις απο υπολογιστες...

Τα σεβη μου...μου εδωσες αφορμη για ψαξιμο...ευχαριστω

liferider

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
52
Πόντοι
1

Amale

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
1
Δεν είναι τίποτα το ιδίετερο.Το τρέχεις κατεβάζει αυτόματα το iso του Ubuntu και δημιουργεί ένα φάκελο εκεί που του πείς με το όνομα wubi.Εκεί μέσα δημιουργεί 2 αρχεία που είναι και καλά ο σκληρός που θα βάλεις το Linux.Μετά οταν ξεκινάς τα windows θα σε ρωτήσει ο boot manager των Windows ποιο λειτουργικό θές.

Ότι πειράξεις στο Filesystem partition θα αλλάζει στο αρχειάκι στον φάκελο wubi και δεν θα ενοχλείς την αρχική διάταξη των αρχειων στον σκληρό.Αν τα κάνεις κώλος μπορείς απλά να κανει add remove και να το ξαναβάλεις από την αρχή.Το Wubi install δεν είναι το ιδιο γρήγορο και σταθερο με το κανονικό αλλά ιδανικό για όσους θέλουν μια γεύση χωρίς να πειράζουν τον σκληρό τους...

destro

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
11
Υπάρχει κανείς με εγκατεστημένη την έκδοση 7,10 Gutsy Gibbon με compiz fusion ?? Τα εγκατέστησα, όλα οκ, με τους drivers για την κάρτα γραφικών οκ, αλλά μερικά εφε δεν λειτουργούν, αν και είναι τσεκαρισμένο το διπλανό κουτάκι. Κανείς να γνωρίζει ??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom