Νέα

Linux, Ubuntu, κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tο νεο ubuntu 7.10(gutsy gibbon);

• Το εχω ηδη βαλει

Ψήφοι: 7 100,0%
  • θα το βαλω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • θα το δοκιμασω(ισως dual boot)

• Δεν τα αλλαζω τα windows xp

• θα βαλω τα windows (s)vista

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
Συμφωνώ!

Είμαι χρήστης του Linux εδώ και ένα εξάμηνο και είδα το παλιό μου υπολογιστή να ξανανιώνει!

Αφήστε που δε ξέρω πια τι σημαίνει ιός...

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Κυκλοφορεί η έκδοση 3.0.1 του OpenOffice.org

Μπορεί το Microsoft Office να είναι η δημοφιλέστερη σουίτα εφαρμογών γραφείου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι παίζει χωρίς αντίπαλο. Το OpenOffice.org είναι μια εναλλακτική σουίτα εφαρμογών ανοικτού κώδικα, που βελτιώνεται διαρκώς και κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς με κάθε αναβάθμιση.

Η έκδοση 3 κυκλοφόρησε πρόσφατα και περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές βελτιώσεις, κυρίως όσον αφορά τη συμβατότητα με άλλες σχετικές εφαρμογές. Η τελευταία αναθεώρηση έχει τον κωδικό 3.0.1 και περιλαμβάνει τις εξής βελτιώσεις:

-Grammar checking is now available in OpenOffice.org Writer. Therefore the former dialog gets extended to handle grammar checking too. The dialog is now also able to show a vendor logo as a bitmap and name in the dialog title.
- Let OOo use own file locking mechanics to lock alien formats as well.
- As well as other performance enhancements and fixes.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του OOo από αυτή τη διεύθυνση.

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Έχετε δοκιμάσει τις τελευταίες εκδόσεις του Linux(Ubuntu,Fedora ή κάτι άλλο);
Εγώ το χρησιμοποιώ Ubuntu εδώ και 2 χρόνια και σώθηκα:
Τέρμα οι ιοί, τα spyware, τα trojan, η registry, το defragmentation
Και έχω και εφέ όπως τα παρακάτω σε μονοπύρηνο Athlon, με 512MB μνήμη!!!

Επισκέπτης
Εγω χρησημοποιω ubuntu 8.10 ενα μηνα  :rockon: :rockon: :rockon:
Η πρωτη εβδομαδα ηταν λιγο δυσκολη μεχρι να καταφερω να εγκαταστισω ολους τους σωστους drivers και προγραμματα που ηθελα.
το μονο που δεν εχω καταφερει ειναι να δουλεψει το copmiz fuzion.
εχω athlon 2,2  ram 1,5gb και κατρα γραφικων ati x550 256 μηπος φτεει το hardware που δεν δουλευει το compiz fuzion ?

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Και το ubuntu 8.04 32 bit (σε παλιό pc) και το 8.10 64 bit (σε καινούργιο pc) που δοκίμασα με wubi μια χαρά λειτουργικά ήταν. Εκεί που δυστηχώς υπάρχει πρόβλημα και γι αυτό και το λινουξ κατά την γνώμη μου δεν έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς είναι ότι οι εφαρμογές που μπορείς να τρέξεις στα windows έχουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και είναι πιο προσεγμένες. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις κάτι θα χρειαστείς για το οποίο δεν θα βρίσκεις εφάμιλη εφαρμογή στο λίνουξ και παραμένεις αναγκαστικά με τα windows. Εντωμεταξύ με τα win 7 η μαικροσοφτ έκανε πάρα πολύ μεγάλα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και ο ανταγωνισμός για να πάρει μερίδιο αγοράς το λινουξ γίνεται ακόμα δυσκολότερος.

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
57
Πόντοι
1
Ναι ωραιο ασφαλεστατο και τζαμπα το linux αλλα θελει πολυ ψαξιμο αν χρειαστιες καποια εμπορικη εφαρμογη δυσκολα να βρεις drivers κλπ

Επισκέπτης
Και το ubuntu 8.04 32 bit (σε παλιό pc) και το 8.10 64 bit (σε καινούργιο pc) που δοκίμασα με wubi μια χαρά λειτουργικά ήταν. Εκεί που δυστηχώς υπάρχει πρόβλημα και γι αυτό και το λινουξ κατά την γνώμη μου δεν έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς είναι ότι οι εφαρμογές που μπορείς να τρέξεις στα windows έχουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και είναι πιο προσεγμένες. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις κάτι θα χρειαστείς για το οποίο δεν θα βρίσκεις εφάμιλη εφαρμογή στο λίνουξ και παραμένεις αναγκαστικά με τα windows. Εντωμεταξύ με τα win 7 η μαικροσοφτ έκανε πάρα πολύ μεγάλα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και ο ανταγωνισμός για να πάρει μερίδιο αγοράς το λινουξ γίνεται ακόμα δυσκολότερος.
Με το προγραμμα wine που μπορεις να εγκαταστησεις στο linux πανευκολα και μεσα απο αυτο μπορεις να κανεις εγκατασταση προγραμματων των windows .exe
για να καταλαβεις εχω εγκαταστhσει στο ubuntu microsoft office 2003  :rockon:

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους drivers της Ati. Πήγα στο System->Administration->Hardware Drivers και τους εγκατέστησε μια χαρά.
Όσον αφορά τις εφαρμογές, αν το μόνο που κάνεις είναι να μπαίνεις στο Ίντερνετ και στο MSN, να βλέπεις ταινίες και να ακούς μουσική, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να χτικιάζεις με τα windoze. Μόνο τα παιχνίδια μου λείπουν.

Επισκέπτης
Εχω ενα laptop hp το οποιο το πηρα με vista...
Θα δουλεψει καλα με linux???drivers???

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
ubuntu.. :rockon:

Εγω χρησημοποιω ubuntu 8.10 ενα μηνα  :rockon: :rockon: :rockon:
Η πρωτη εβδομαδα ηταν λιγο δυσκολη μεχρι να καταφερω να εγκαταστισω ολους τους σωστους drivers και προγραμματα που ηθελα.
το μονο που δεν εχω καταφερει ειναι να δουλεψει το copmiz fuzion.
εχω athlon 2,2  ram 1,5gb και κατρα γραφικων ati x550 256 μηπος φτεει το hardware που δεν δουλευει το compiz fuzion ?

χμμμ..
δεν θέλω να σε απογοητεύσω..αλλά μάλλον δεν
παίζει να σου δουλέψει το compiz..
o driver της ati για linux είναι λίγο μάπα..
αυτός π δίνει η ίδια η ati ίσως σου κάνει distortion
στα παράθυρα,άμα τον ενεργοποιήσεις κ μάλλον
ο opensource δεν έχει καλό 3d rendering π χρειάζεται
το compiz για να τρέξει..
νομίζω επίσης τo compiz έχει στην black list τον  fglrx (official/proprietary  driver ths ati)
λόγω του πιθανότατα θα σου κάνει distortion στα παράθυρα..

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6

είναι σαν να ρωτάς: έχω ένα αμάξι,μπορώ να πιάσω 200km/h τελική?  ;)
δώσε κανά link να δούμε ποιο μοντέλο είναι..
αν κ κατά πάσα πιθανότητα θα δουλεύει αν έχει nvidia κάρτα γραφικών
γιατί έχει καλύτερη υποστήριξη για driver σε linux...
κοίτα,λογικά αν μπορεί να τρέξει το live cd μπορεί να δουλεψει κ η southbridge
άρα κ ο σκληρός..κ από κει κ πέρα παίζει ρόλο τι είναι τα υπόλοιπα..

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
To Linux περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους drivers εξαρχής, σε αντίθεση με τα windows που τους βάζεις μόνους σου.
Η εξαίρεση είναι για την κάρτα γραφικών(συνήθως πανεύκολη εγκατάσταση) αν θες τα 3d εφέ και το ασύρματο δίκτυο(θα πρέπει να συνδεθείς πρώτα με καλώδιο για να στον κατεβάσει και να στον εγκαταστήσει το Linux)
Κατέβασε το Ubuntu από εδώ:www.ubuntu.com/getubuntu/download]http://www.ubuntu.com/getubuntu/download[/url], γράψτο σε ένα cd με την επιλογή "burn image" σε χαμηλή ταχύτητα και bootαρε από το CD. Λογικά θα δεις ότι όλα δουλεύουν ΟΚ.

Στείλε μου ΡΜ να σε κατευθύνω για κάρτα γραφικών και ασύρματο.

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240

Τα HP Laptops συνήθως δουλεύουν πολύ καλά με Linux, και μπορείς να το κάνεις
και dual boot ώστε αν σου χρειαστεί ποτέ κάτι από τα sVista να το έχεις.

Επίσης, για τα παιδιά που λένε για Office να πώ οτι το Open Office.org διαβάζει
και γράφει κανονικότατα τα αρχεία του MS Office και είναι και δωρεάν και τρέχει
και σε winblows και σε linux.

komis diablo

Μέγας
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
205
Πόντοι
3.983
Παιδια εγω εχω το linux εδω και τριαμισι χρονια και δεν εχω αντιμετοπισει κανενα
απολυτως προβλημα εχω κατεβασει ανοιξει και τρξει ιους χωρις απολυτως κανενα προβλημα

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Επίσης, για τα παιδιά που λένε για Office να πώ οτι το Open Office.org διαβάζει
και γράφει κανονικότατα τα αρχεία του MS Office και είναι και δωρεάν και τρέχει
και σε winblows και σε linux.
Και είναι πολύ πιο εύκολο από το MS Office 2007.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775

Ποια εφαρμογη ηθελες και δεν την βρηκες?

Γιατι στα windows για να βρεις αυτο που θες πρεπει να ψαχνεις με τις ωρες στο internet, ενω στο Linux απλα ψαχνεις στο προγραμμα της διανομης που εχεις, για οποιο προγραμμα θελεις και σε μερικα λεπτα το εβαλες, χωρις crack και λοιπες μαλακιες.

Τα win 7 δεν εχουν καποια καινοτομια φιλε. Το περιβαλλον εργασιας ειναι ολο copy paste ( και μαλιστα σκατο αντιγραμμενο ) απο το KDE 4. Ριξε μια ματια, και μετα ριξε και μια ματια στους υπολογιστες που μπορει να τρεξουν τα win 7 με φουλ εφε και linux + KDE 4 + φουλ εφε και σχηματισε γνωμη. ( στη πρωτη περιπτωση θες το latest hardware ενω στην δευτερη ακομα και pc 5-7 ετιας δουλευει 100% μια χαρα και γρηγοροτερα-ασφαλεστερα απο τα win )

Επισκέπτης
Κυκλοφόρησε  το Ubuntu 9.04

Νέα χαρακτηριστικά του Ubuntu 9.04
- Συντομότερη εκκίνηση
Οι μικρότεροι χρόνοι εκκίνησης, σε κάποιες περιπτώσεις 25 δευτερόλεπτα μόνο, επιτρέπουν γρήγορη πρόσβαση σε ένα πλήρες υπολογιστικό περιβάλλον για τα περισσότερα μοντέλα υπολογιστών γραφείου, φορητών υπολογιστών και netbooks.

- Βελτιωμένη υποστήριξη αναστολής και επαναφοράς
Οι βελτιωμένες λειτουργίες αναστολής, αδρανοποίησης και επαναφοράς προσφέρουν στους χρήστες φορητών υπολογιστών μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και άμεση επαναφορά μετά την αδρανοποίηση.

- Υποστήριξη περισσότερων συσκευών ασύρματης δικτύωσης και καρτών 3G
Η λειτουργία έξυπνης εναλλαγής μεταξύ Wi-Fi και 3G δικτύων έχει διευρυνθεί με την υποστήριξη περισσότερων συσκευών ασύρματης δικτύωσης και καρτών 3G, με αποτέλεσμα βελτιωμένη εμπειρία χρήσης για τους περισσότερους χρήστες.

- Η πιο πρόσφατη έκδοση 3.0 της σουίτας εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org
To Ubuntu 9.04 έρχεται με προεγκατεστημένη τη σουίτα εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org 3.0, δίνοντας στους χρήστες ένα πλήρες περιβάλλον γραφείου απόλυτα συμβατό με το Microsoft Office. To
ελεύθερο και δωρεάν αυτό λογισμικό παραγωγικότητας γραφείου παρέχει άμεσο όφελος τουλάχιστο 200 ευρώ για χρήστες που χρειάζονται να δημιουργούν παρουσιάσεις, να γράφουν κείμενα ή να διαχειρίζονται λογιστικά φύλλα στο γραφείο και στο σπίτι.

- Νέο σύστημα ειδοποιήσεων
Ένα νέο ολοκληρωμένο σύστημα ειδοποιήσεων εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ubuntu 9.04. Το σύστημα αυτό συνδυάζει τις μεθόδους ειδοποίησης διαφόρων εφαρμογών και παρουσιάζει τις ειδοποιήσεις με ένα ενιαίο απλό και διακριτικό τρόπο.

- Νέα εικονίδια και εικαστικά
Σε αυτή την έκδοση περιέχονται νέα εικονίδια και εικαστικές αλλαγές στην εμφάνιση της επιφάνειας εργασίας, στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης της εμπειρίας χρήσης του Ubuntu.

Κατεβάστε το Ubuntu 9.04
Για να κατεβάσετε το Ubuntu 9.04, ή να σας σταλούν δωρεάν CD, επισκεφθείτε τη σελίδα:

Στους χρήστες του Ubuntu 8.10 θα προταθεί αυτόματη αναβάθμιση στο 9.04
από τον διαχειριστή ενημερώσεων. Για οδηγίες σχετικά με την αναβάθμιση δείτε τη σελίδα:
/upgrading

Βοηθήστε στην ανάπτυξη του Ubuntu
Αν θέλετε να βοηθήσετε κι εσείς στην ανάπτυξη του ubuntu, ρίξτε μια ματιά στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε, στη σελίδα:

Πηγή: Ελληνική κοινότητα Ubuntu-gr

Atux

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
544
Πόντοι
301
Λίνουξ ,λίνουξ και πάλι λίνουξ.Ξεκίνησα από το 8.04 και τώρα είμαι με την 9.04 ,είμαι απολύτως ευχαριστημένος  και νίωθω πολύ καλύτερα από ότι πρώτα με τα windows .Δεν τα αλλάζω με τίποτα .Τρέχω τα ubuntu  σε acer λάπτοπ.

Επισκέπτης
ubuntu.. :rockon:

χμμμ..
δεν θέλω να σε απογοητεύσω..αλλά μάλλον δεν
παίζει να σου δουλέψει το compiz..
o driver της ati για linux είναι λίγο μάπα..
αυτός π δίνει η ίδια η ati ίσως σου κάνει distortion
στα παράθυρα,άμα τον ενεργοποιήσεις κ μάλλον
ο opensource δεν έχει καλό 3d rendering π χρειάζεται
το compiz για να τρέξει..
νομίζω επίσης τo compiz έχει στην black list τον  fglrx (official/proprietary  driver ths ati)
λόγω του πιθανότατα θα σου κάνει distortion στα παράθυρα..
Τελικα δουλεψε με τον opensource πολυ καλητερα απότι με τον οδηγο της ati

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
ερωτηση ασχετου σε λινουξ!!
αν βαλω λινουξ στο πισι μου θα τρεχει πιο γρηγορα?
απο οτι εχω ακουστα δεν εχει αναγκη απο antivirus αληθευει?
θα μπορω να τρεξω προγραματα για μουσικη για εγγραφη μουσικης ταινιων χρηση ιντερνετ mozila αντε και κανα προγραμα επεξεργασιας εικονας! δηλ με λιγα λογια θα μπορω να κανω οτι κανει ενας απλος χρηστης με τα windows??

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom