You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Linux, Ubuntu, κλπ
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 338
- Εμφανίσεις 25K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Σωστός.Και για πιο απλα ακομα, εχει και προσθηκη-αφαιρεση προγραμματων.
Είναι στο Applications->Add/Remove Programs.
Σε αντίθεση με τα windowze, εδώ χρησιμεύει πράγματι ΚΑΙ για εγκατάσταση προγραμμάτων.
Στα windowze είναι χρήσιμο μόνο για την απεγκατάσταση.
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, αλλά πάντως υπάρχει τώρα πια το wubi με το οποίο δε χρειάζεται καν να παίξεις με partitions κλπ. Απλά θέτεις ένα αρχείο πχ 16GB στο δίσκο και εγκαθιστά Ubuntu σα να ήταν drive!
Βάζει γραμμή στο Boot menu οπότε κάποιος μπορεί αν θέλει να το απεγκαταστήσει από τα XP/Win7 σα να ήταν ένα κοινό πρόγραμμα! Εξαιρετική ιδέα. Επίσης να πω ότι αντιλαμβάνεται αν η CPU έχει 64-bit extensions, οπότε κατεβάζει το amd64 αντί για το i386 image.
Βάζει γραμμή στο Boot menu οπότε κάποιος μπορεί αν θέλει να το απεγκαταστήσει από τα XP/Win7 σα να ήταν ένα κοινό πρόγραμμα! Εξαιρετική ιδέα. Επίσης να πω ότι αντιλαμβάνεται αν η CPU έχει 64-bit extensions, οπότε κατεβάζει το amd64 αντί για το i386 image.
easyrider77
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 6
- Like
- 242
- Πόντοι
- 86
Καλη φαση ρε πριστιν..! ευκολια μεγαλη..ουτε κατεβασε το image, καυτο, φτιαξε partition κανε δειξε..
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Έβαλα το Ubuntu 9.10 RC (η "τελική" έκδοση βγαίνει 29/10/09) και πάει σφαίρα!!
Στο laptop έχω τσιπάκι γραφικών Intel και με την προηγούμενη έκδοση 9.04 είχε
πρόβλημα ο driver και σερνόταν , οπότε είχα μείνει στην έκδοση 8.10.
Μου άρεσε πολύ το προεγκατεστημένο Ubuntu One(σαν το Dropbox είναι),
το Software Center που θα βοηθήσει πάρα πολύ τους νέους χρήστες στην εγκατάσταση προγραμμάτων
και κυρίως η αύξηση στην ταχύτητα.(είναι πιο γρήγορο σε όλα τα pc ανεξαρτήτως κάρτας γραφικών)
Σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με Ubuntu,
προτείνω να περιμένουν μέχρι 29/10/09, που βγαίνει η τελική έκδοση.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το Release Candidate:
Στο laptop έχω τσιπάκι γραφικών Intel και με την προηγούμενη έκδοση 9.04 είχε
πρόβλημα ο driver και σερνόταν , οπότε είχα μείνει στην έκδοση 8.10.
Μου άρεσε πολύ το προεγκατεστημένο Ubuntu One(σαν το Dropbox είναι),
το Software Center που θα βοηθήσει πάρα πολύ τους νέους χρήστες στην εγκατάσταση προγραμμάτων
και κυρίως η αύξηση στην ταχύτητα.(είναι πιο γρήγορο σε όλα τα pc ανεξαρτήτως κάρτας γραφικών)
Σε όσους θέλουν να το δοκιμάσουν και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με Ubuntu,
προτείνω να περιμένουν μέχρι 29/10/09, που βγαίνει η τελική έκδοση.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το Release Candidate:
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Βγήκε η επίσημη έκδοση 9.10 σήμερα και ετοιμάζομαι για format και εγκατάσταση.
Αν κάνω αναβάθμιση πάνω στην παλιά, θα μείνει το παλιότερο σύστημα αρχείων ext3,
σε απλά ελληνικά δε θα ξεκινά σφαίρα όπως με την "καθαρή" εγκατάσταση.
Θα σας πω εντυπώσεις όταν τελειώσω.
Αν κάνω αναβάθμιση πάνω στην παλιά, θα μείνει το παλιότερο σύστημα αρχείων ext3,
σε απλά ελληνικά δε θα ξεκινά σφαίρα όπως με την "καθαρή" εγκατάσταση.
Θα σας πω εντυπώσεις όταν τελειώσω.
Βγήκε η επίσημη έκδοση 9.10 σήμερα και ετοιμάζομαι για format και εγκατάσταση.
To εγκατέστησα σ' ένα netbook κ δουλεύει τέλεια!
Πολλά + ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα εδώ...
Έβαλα το Ubuntu 9.10 RC (η "τελική" έκδοση βγαίνει 29/10/09) και [size=12pt]πάει σφαίρα[/size]!!
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Τη στάνταρ έκδοση ή www.ubuntu.com/getubuntu/download-netbook]Netbook Remix[/url];;To εγκατέστησα σ' ένα netbook κ δουλεύει τέλεια!
Το netbook remix είναι γαμάτο στα netbook, γιατί δε σου βγαίνουν τα μάτια με μικροσκοπικά μενού και εικονίδια.
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Και ένα tip:
Με την παρακάτω εντολή εγκαθίστανται codecs για τα πάντα, γραμματοσειρές της Μ$, αποκωδικοποίηση DVD, Java runtime & flash!
Και για την μετατροπή αρχείων youtube (όχι των flv όμως, μόνο των mp4...) υπάρχει το πολύ απλό στη χρήση soundconverter.
ή από το Software Center.
Με την παρακάτω εντολή εγκαθίστανται codecs για τα πάντα, γραμματοσειρές της Μ$, αποκωδικοποίηση DVD, Java runtime & flash!
Κώδικας:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
Και για την μετατροπή αρχείων youtube (όχι των flv όμως, μόνο των mp4...) υπάρχει το πολύ απλό στη χρήση soundconverter.
Κώδικας:
sudo apt-get install soundconverter
Τη στάνταρ έκδοση ή http://www.ubuntu.com/getubuntu/download-netbook]Netbook Remix[/url];;
Το netbook remix είναι γαμάτο στα netbook, γιατί δε σου βγαίνουν τα μάτια με μικροσκοπικά μενού και εικονίδια.
Tην Remix φυσικά...
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
πως φτιαχνει;ξερει κανεις;Οχι, γιατι δεν θα σου κανει ext4 το δισκο σου. Αλλα και αυτο φτιαχνει μετα
Έκανα format τελικά στο netbook κι έβαλα τα 9,10 και μου έκανε κάτι κουλά,όπως στην αρχή δεν εμφάνισε καμιά μπάρα,ούτε πάνω ούτε κάτω και έπρεπε να τις φτιάξω μόνος μου,όπως επίσης δε συνδεόταν ασύρματα στο router,καθώς επίσης τρεμόπαιζε η οθόνη,δηλαδή άλλαζε μόνο του φωτεινότητα και μου το έδειχνε πάνω δεξιά,ακόμα και όταν συνέδεα τη μπαταρία και έπαιρνε ρεύμα άλλαζε συνέχεια μόνο του τη φωτεινότητα και μόλις το δούλευα λίγο σταματούσε.Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έιχα και στα 9,04.Έβαλα και τα netbook,αλλά εκτός του ότι δε μου άρεσαν,δεν είχαν Gimp και μου παρουσίαζαν και τα ίδια προβλήματα με τη φωτεινότητα και το δίκτυο!Τελικά ξαναγύρισα στα 8,10 που μέχρι τώρα δουλεύουν οκ... :-
Καμιά βοήθεια;
Καμιά βοήθεια;
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Εγώ στο netbook (Acer Aspire One)έχω βάλει το easy peasy και πάει μια χαρά.Έκανα format τελικά στο netbook κι έβαλα τα 9,10 και μου έκανε κάτι κουλά,όπως στην αρχή δεν εμφάνισε καμιά μπάρα,ούτε πάνω ούτε κάτω και έπρεπε να τις φτιάξω μόνος μου,όπως επίσης δε συνδεόταν ασύρματα στο router,καθώς επίσης τρεμόπαιζε η οθόνη,δηλαδή άλλαζε μόνο του φωτεινότητα και μου το έδειχνε πάνω δεξιά,ακόμα και όταν συνέδεα τη μπαταρία και έπαιρνε ρεύμα άλλαζε συνέχεια μόνο του τη φωτεινότητα και μόλις το δούλευα λίγο σταματούσε.Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έιχα και στα 9,04.Έβαλα και τα netbook,αλλά εκτός του ότι δε μου άρεσαν,δεν είχαν Gimp και μου παρουσίαζαν και τα ίδια προβλήματα με τη φωτεινότητα και το δίκτυο!Τελικά ξαναγύρισα στα 8,10 που μέχρι τώρα δουλεύουν οκ... :-
Καμιά βοήθεια;
Ένα τροποποιημένο Ubuntu είναι, δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.
Λογικά θα βγάλει καινούργια έκδοση σύντομα...
dark_eyes
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Οκτ 2008
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Έκανα format τελικά στο netbook κι έβαλα τα 9,10 και μου έκανε κάτι κουλά,όπως στην αρχή δεν εμφάνισε καμιά μπάρα,ούτε πάνω ούτε κάτω και έπρεπε να τις φτιάξω μόνος μου,όπως επίσης δε συνδεόταν ασύρματα στο router,καθώς επίσης τρεμόπαιζε η οθόνη,δηλαδή άλλαζε μόνο του φωτεινότητα και μου το έδειχνε πάνω δεξιά,ακόμα και όταν συνέδεα τη μπαταρία και έπαιρνε ρεύμα άλλαζε συνέχεια μόνο του τη φωτεινότητα και μόλις το δούλευα λίγο σταματούσε.Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έιχα και στα 9,04.Έβαλα και τα netbook,αλλά εκτός του ότι δε μου άρεσαν,δεν είχαν Gimp και μου παρουσίαζαν και τα ίδια προβλήματα με τη φωτεινότητα και το δίκτυο!Τελικά ξαναγύρισα στα 8,10 που μέχρι τώρα δουλεύουν οκ... :-
Καμιά βοήθεια;
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα του ότι από πριν η ανάλυση της οθόνης σου είναι λίγο χάλια και για αυτό κρύβονται οι μπάρες.
Τα 8.10 δουλεύουν καλύτερα γιατί πλέον έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεται το ubuntu τις αναλύσεις, προσπαθούν να το κάνουν πιο αυτόματα μέσω GUIs, χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο για να κάνουν δυναμική αλλαγή στις αναλύσεις και κάπου εκεί είναι π τρώει σκάλωμα σε ΄σενα.. Το πρόβλημα σου είναι με τα γραφικά, o kernel μια χαρά τρέχει..
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 15
- Εμφανίσεις
- 2K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 127
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 302