Νέα

Linux, Ubuntu, κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tο νεο ubuntu 7.10(gutsy gibbon);

• Το εχω ηδη βαλει

Ψήφοι: 7 100,0%
  • θα το βαλω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • θα το δοκιμασω(ισως dual boot)

• Δεν τα αλλαζω τα windows xp

• θα βαλω τα windows (s)vista

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Eγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα με τα ubu.Κατέβασα το wubi επέλεξα το remix έχω γύρω στα 20 Gb "αφιερωμένα" για ubu όταν ξεκινά το pc μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω ανάμεσα στα W7 και στο ubu.Το θέμα είναι πως κολλά απίστευτα με τα ubu τόσο που δεν κάνει ποτέ login καμιά φορά με την τρίτη προσπάθεια κάνει login.Έχω κάνει περί 3 φορές format στα ubu  αλλά το πρόβλημα παραμένει ίδιο  :'(
εσενα ασυρματα δικτυα εντοπισε;

Zegna

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2009
Κριτικές
15
Like
4
Πόντοι
10
Nαι εντόπισε χωρίς πρόβλημα αλλά τι να το κάνεις αν δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όποτε εσύ θέλεις αλλά όποτε εκείνο γουστάρει?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
μια βοηθεια...ειπα να βαλω κα σε ενα νετμπουκ που εχω hp ουμπουντου ρεμιξ νετμπουκ παραλληλα με τα windows....ολα καλα αλλα δεν εντοπιζει ασυρματο δικτυο....συνδεσα και το εθερνετ καλωδιο....δεν βγαζει κατι....πως θα λυσω το προβλημα για να μπαινω ιντερνετ;σημειωτεον οτι σε αλλο λαπτοπ ασερ και πιο παλιο κανενα αντιστοιχο προβλημα,εντοπισε αυτοματα τα ασυρματα δικτυα,αλλα εκει εχω μονο ουμπουντου....καμια ιδεα κανεις;μεγαλεφαντος αν ακουει; :helpplea:
κανεις; :think: :helpplea:

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Eγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα με τα ubu.Κατέβασα το wubi επέλεξα το remix έχω γύρω στα 20 Gb "αφιερωμένα" για ubu όταν ξεκινά το pc μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω ανάμεσα στα W7 και στο ubu.Το θέμα είναι πως κολλά απίστευτα με τα ubu τόσο που δεν κάνει ποτέ login καμιά φορά με την τρίτη προσπάθεια κάνει login.Έχω κάνει περί 3 φορές format στα ubu  αλλά το πρόβλημα παραμένει ίδιο  :'(

Το πρόβλημα είναι αργοπορία κατά το login ή σέρνεται (και) μετά;
Πήγαινε στο System->Administration->Hardware Drivers και άστο να κατεβάσει τους drivers της κάρτας γραφικών.

Αν δε βοηθήσει ούτε αυτό, γράψου στο και ρώτα, εκεί ξέρουν! :sunglasses:

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Παίδες έχω την εξής απορία...Κατεβάζω υπότιτλους και όταν ανοίγω το αρχειάκι .srt μου τους βγάζει στα κινέζικα.Κλασσικά μόνο τα αγγλικά μου εμφανίζονται κανονικά...Όταν το ανοίγω με το vlc πάλι τα ίδια!Τί μπορώ να κάνω;
Επίσης ήχος παίζει χάλα,είτε απο youtube είτε απο ταινία και  δε μου παίζουν όλα τα ηχεία (έχω 4.1) και drivers για κάρτα ήχου δε βρίσκω.
Έχω 9.10 Ubuntu,any help?

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Παίδες έχω την εξής απορία...Κατεβάζω υπότιτλους και όταν ανοίγω το αρχειάκι .srt μου τους βγάζει στα κινέζικα.Κλασσικά μόνο τα αγγλικά μου εμφανίζονται κανονικά...Όταν το ανοίγω με το vlc πάλι τα ίδια!Τί μπορώ να κάνω;
Επίσης ήχος παίζει χάλα,είτε απο youtube είτε απο ταινία και  δε μου παίζουν όλα τα ηχεία (έχω 4.1) και drivers για κάρτα ήχου δε βρίσκω.
Έχω 9.10 Ubuntu,any help?
ακριβώς για το προβλημά σου δεν θα σου πω αλλά θα σου δώσω μια ιδέα.

ελληνικούς υπότιτλους να βάλεις σε ταινίες είναι λίγο μανίκι. πρέπει να κατεβάσεις fonts και να τα βάλεις σε συγκεκριμένη θέση στο xine , αλλά είναι μεγάλη διαδικασία.. ποτέ δεν μπόρεσα να την κάνω σωστά.
υπάρχουν πολλά tutorials για αυτά ψάξε στο γούγλη.

για τον ήχο βάλε όλα τα πακέτα του alsa driver + γούγλαρε μήπως χρειάζεται και κανένα άλλο πακέτο ή έξτρα πρόγραμμα.

άνοιξε έναν package manager και ψάξε αυτά που σου είπα... και πάνω απ' όλα γούγλαρε

chris_r

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Thanks,αλλα κάτι πιο αναλυτικό απο κάποιον όσον αφορά τους υπότιτλους;
Επίσης όταν ανοίγω αρχεία mov με το vlc μου τα παίζει πολύ αργά!Σα να κολλάει!Τα ίδια αρχειά σε η/υ με windows παίζουν κανονικά...Why and what can I do?

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Από πλευράς αισθητικής, ξεχνάμε το καφέ. Τα προεγκατεστημένα στυλ θα είναι ένα λευκό και ένα μαύρο.
Θα μπορείς να αγοράσεις μουσική μέσα από τον προεγκατεστημένο media player "rhythmbox" (και άλλες εφαρμογές αποκτούν σιγά σιγά τη δυνατότητα).
Ξεκινά πολύ πιο γρήγορα.
Υποστηρίζει κατευθείαν iPhone.
Περιλαμβάνεται το Ubuntu One (σαν το dropbox) για να έχεις backup των αρχείων σου και να τα μοιράζεσαι με φίλους που έχουν Ubuntu.
Open Office 3.2, Firefox 3.6. To Gimp δε θα είναι στη βασική εγκατάσταση, αλλά το εγκαθιστάς από το Software Center.
Το Software Center βελτιώθηκε πολύ από άποψη ευχρηστίας. Προστέθηκε η κατηγορία "featured applications" και αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και εμπορικές επί πληρωμή εφαρμογές.
Για όσους χρησιμοποιούν Facebook, Twitter, Digg, Flickr, Identi.ca, StatusNet, FriendFeed, BrightKite, Qaiku υπάρχει το καταπληκτικό Gwibber που σου επιτρέπει να στέλνεις/λαμβάνεις μηνύματα σε όλα αυτά χρησιμοποιώντας 1 και μόνο πρόγραμμα!!
Η Canonical, η εταιρία που το φτιάχνει και το παρέχει δωρεάν, θα παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για 3 χρόνια. Επίσης δίνεται μεγάλο βάρος στη σταθερότητα για το λόγο αυτό.

Ένα πολύ καλό site με πολλά φρέσκα νέα είναι αυτό:

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει συμβατή έκδοση του chrome με το λειτουργικό ubuntu ?

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Βγήκε σήμερα η επίσημη έκδοση του Ubuntu 10.04! :bounce-glasses:

Είχα δοκιμάσει τις beta εκδόσεις και πήγαινε μια χαρά.
Θα το δοκιμάσω αύριο και θα γράψω εντυπώσεις. Συνιστώ την 32bit έκδοση, διότι το 64bit flash είναι για πέταμα και μπορεί να βγάζει προβλήματα και μικρό fps στο youtube και σε flash παιχνίδια. 
Όποιοι έχουν netbook, καλύτερα να βάλουν το Ubuntu Netbook Edition.
-netbook

Τι καινούργιο έχει:
www.omgubuntu.co.uk/2010/04/ubuntu-1004-lts-lucid-lynx-released.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+d0od+%28Omg!+Ubuntu!%29]www.omgubuntu.co.uk[/url]

* Boot speed: Noticeably quicker on almost any machine and super-fast on SSD-based machines such as netbooks, which means users can speed straight to the browser for fast web access.
* Social from the start: The new 'Me Menu' in Ubuntu 10.04 LTS consolidates the process of accessing and updating social networks including Facebook, Digg, Twitter and Identi.ca. The Me Menu also integrates chat channels so users can talk with friends or colleagues on Google Talk, MSN, IRC and nearly every network.
* Ubuntu One: Enhanced desktop integration for the online service means files and folders can be shared and saved on the cloud more easily. Bookmark and contacts sharing has been added, speeding the move from personal computer to personal computing.
* Ubuntu One Music Store: Music from the world's largest labels and greatest bands available direct to Ubuntu users through the default music player. Purchase tracks, store in Ubuntu One and share DRM-free music from one location across multiple computers and devices.
* Ubuntu Software Centre 2.0: An easy way to find new software, and keep track of it once it's installed in a new, sleeker interface. Users can also single out software provided by Ubuntu, by Canonical partners or by developers who use Canonical's Launchpad Personal Package Archive (PPA) hosting service.
* Ubuntu 10.04 Netbook Edition (UNE): As well as benefiting from the improvements in the Desktop Edition, netbook users will see even faster boot speeds on SSD-based devices, faster suspend/resume that will extend battery life - and the industry-leading interface for these smaller screens.

URL]]

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
μεγαλεφαντε εχω το 9.04 κατεβασα βεβαια και τα καινουρια να υπαρχουν....πρεπει να κανω κατι;ή θα ενημερωθει αυτοματα το υπαρχον συστημα ετσι και αλλιως;ή να κανω τα 10.04 εγκατασταση απο την αρχη στον υπολογιστη;

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Κανεις την αναβαθμιση μεσα απο την εκδοση που εχεις ηδη. Δεν χανεις κανενα αρχειο. Ειναι παρα πολυ ευκολο.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Κανεις την αναβαθμιση μεσα απο την εκδοση που εχεις ηδη. Δεν χανεις κανενα αρχειο. Ειναι παρα πολυ ευκολο.
για βοηθα λιγο.....να κανω κατι;ή θα ερθει μηνυμα αναβαθμισης;

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τι προειδοποιησεις βγαζει ρε γαμωτη; :think:

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
κοιτα λιγο στα forum για το ubuntu. θα βρεις τα παντα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom