Νέα

Linux, Ubuntu, κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tο νεο ubuntu 7.10(gutsy gibbon);

• Το εχω ηδη βαλει

Ψήφοι: 7 100,0%
  • θα το βαλω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • θα το δοκιμασω(ισως dual boot)

• Δεν τα αλλαζω τα windows xp

• θα βαλω τα windows (s)vista

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
μεγαλεφαντε εχω το 9.04 κατεβασα βεβαια και τα καινουρια να υπαρχουν....πρεπει να κανω κατι;ή θα ενημερωθει αυτοματα το υπαρχον συστημα ετσι και αλλιως;ή να κανω τα 10.04 εγκατασταση απο την αρχη στον υπολογιστη;
Το κακό είναι ότι έτσι θα πρέπει να κάνεις 2 αναβαθμίσεις 9.04->9.10->10.04.
Μπορείς να πάρεις backup όλο το /home σε εξωτερικό δίσκο, μετά να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να τα ξανααντιγράψεις όλα στο νέο /home.

Μην ξεχάσεις να γράψεις κάπου τα password,bookmarks κλπ που έχεις για το ιντερνετ.

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
debian ρεεεεεεεεεεεε
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Για τα μέλη του bourdela, υπάρχει ειδική έκδοση: το Lesbian Linux!!! :tits2:

23982869_240x240_Front.jpg

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Εγώ ένα έχω να σας πω:
URL]]

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
η επανάσταση των geeks  :2funny:
γεια σου οχια με ωραία σου ;)

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Το κακό είναι ότι έτσι θα πρέπει να κάνεις 2 αναβαθμίσεις 9.04->9.10->10.04.
Μπορείς να πάρεις backup όλο το /home σε εξωτερικό δίσκο, μετά να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να τα ξανααντιγράψεις όλα στο νέο /home.

Μην ξεχάσεις να γράψεις κάπου τα password,bookmarks κλπ που έχεις για το ιντερνετ.

Δεν χρειαζεται να το κανει αυτο.

Σε linux ειναι οχι στα windows.

Δινει rsync -axv /home /newdirectory και σωζονται τα παντα ως εχουν στο /newdirectory και ολα ωραια και καλα.

Μαθετε να το χρησιμοποιειτε επιτελους ρε παιδια, εφοσον βγαλατε τα windows αποβαλλετε και τις πρακτικες των windows που στις περισσοτερες φορες περισσοτερο κοπο και ζημια φερνουν παρα βοηθεια.

Οσο για το φορματ, δεν χρειαζεται, απλα ενημερωνεις το synaptic με τα νεα repositories κανεις dist-upgrade και στο περναει κανονικα.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
αυτο εκανα πραγματι και εγινε η αναβαθμιση κανονικα χθες χωρις κανενα προβλημα.....σημερα τρεχω τα 10.04

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Ο δημιουργός του Ubuntu, Mark Shuttleworth έχει ταξιδέψει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στην Ανταρκτική! :sunglasses:
Πολύ πιο μούρη από το μέσο "μάγκα", συμφωνείτε;

http://[URL unfurl="true"]www.teamteabag.com/wp-content/uploads/2009/01/markshuttleworth.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Γαμώ τα παιδιά!  :2funny: Έχει σώσει πολλούς...  :uglystupid:

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Ρε σεις ειχα κανει τα τελευταια updates στην προτελευταια εκδοση, και μετα οταν ξεκιναγε ο υπολογιστης δεν μπορουσα να ξεκινησω τα ubuntu με την πιο προσφατη εκδοση κερνελ. Tεσπα τα ξεκινησα με την επομενη διαθεσιμη επιλογη μεσα απο το μενου (οχι recovery), και πηγα να κανω ταν αναβαθμιση σε 10.04. Ε καπου κολλησε η μπαρα, δεν προχωραγε, οποτε εκανα επανεκινηση μεσα απο το ubuntu. Οταν ξεκινησα ξανα το συστημα ετρεχε πλεον τα 10.04, αλλα δεν ειχε γραφικο περιβαλλον....
Εκανα reset, ετρεξα παλι τα vista, και εβγαλα το ubuntu. Τωρα θα το βαλω ξανα βαζωντας κατευθειαν το 10.04.
Ειχε κανεις αλλος τετοια προβληματα?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τι εννοεις γραφικο περιβαλλον;γιατι κατι μου βγαζε για rpm kai μενα....

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
startx εδωσες στη μαυρη οθονη?

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Δεν χρειαζεται να το κανει αυτο.

Σε linux ειναι οχι στα windows.

Δινει rsync -axv /home /newdirectory και σωζονται τα παντα ως εχουν στο /newdirectory και ολα ωραια και καλα.

Μαθετε να το χρησιμοποιειτε επιτελους ρε παιδια, εφοσον βγαλατε τα windows αποβαλλετε και τις πρακτικες των windows που στις περισσοτερες φορες περισσοτερο κοπο και ζημια φερνουν παρα βοηθεια.

Οσο για το φορματ, δεν χρειαζεται, απλα ενημερωνεις το synaptic με τα νεα repositories κανεις dist-upgrade και στο περναει κανονικα.
Και εγώ έχω χωριστό /home , αλλά είναι 50GB, ενώ το / είναι 10. Πως θα κάνω την αντιγραφή στο /newdirectory λοιπόν; Αναγκαστικά πρέπει να τα μεταφέρω σε κάποιον άλλο δίσκο. Όσο για το format, σε αυτή την περίπτωση το 9.04 έχει ext3 και grub 1, τα οποία θα παραμείνουν αν δε γίνει καθαρή εγκατάσταση. Με καθαρή εγκατάσταση θα μπει ext4 & grub 2. Άρα δε βλέπω κάποιο λόγο να γίνουν 2 αναβαθμίσεις μέσω δικτύου που θα πάρουν συνολικά 2-3 ώρες, αντί για αντιγραφή του /home και καθαρή εγκατάσταση.

Την αντιγραφή την έκανα με rdiff-backup.
Για όσους δε θέλουν γραμμή εντολών, υπάρχουν και γραφικά εργαλεία φυσικά.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Και εγώ έχω χωριστό /home , αλλά είναι 50GB, ενώ το / είναι 10. Πως θα κάνω την αντιγραφή στο /newdirectory λοιπόν; Αναγκαστικά πρέπει να τα μεταφέρω σε κάποιον άλλο δίσκο. Όσο για το format, σε αυτή την περίπτωση το 9.04 έχει ext3 και grub 1, τα οποία θα παραμείνουν αν δε γίνει καθαρή εγκατάσταση. Με καθαρή εγκατάσταση θα μπει ext4 & grub 2. Άρα δε βλέπω κάποιο λόγο να γίνουν 2 αναβαθμίσεις μέσω δικτύου που θα πάρουν συνολικά 2-3 ώρες, αντί για αντιγραφή του /home και καθαρή εγκατάσταση.

Την αντιγραφή την έκανα με rdiff-backup.
Για όσους δε θέλουν γραμμή εντολών, υπάρχουν και γραφικά εργαλεία φυσικά.

Προφανως και θα ειχες χωριστο /home!

Το rsync δεν ειναι μονο για το δικτυο. Δοκιμασε την εντολη και θα δεις. Ειναι χρησιμοτατο εργαλειο για copy/paste που σου κραταει τα attributes/permissions των αρχειων και σου μεταφερει ο,τι του πεις. Επισης χρησιμευει και για incremental backups.

Δηλαδη πες οτι εχεις εναν φακελο με 500 gb ταινιες και τον κανεις backup τακτικα για να μη τις χασεις. Θα δωσεις μια φορα rsync -axv /mnt/tainies /mnt/Backup ( τα directories προφανως και θα ειναι τα αντιστοιχα ) και την επομενη φορα που θα εχεις κατεβασει πχ 100gb ταινιες και θα θες να τις κανεις και αυτες backup θα ξαναδωσεις την ιδια εντολη, και αυτο θα μεταφερει ΜΟΝΟ τα 100gb που ειναι καινουρια χωρις να μεταφερει στο τζαμπα τα υπολοιπα τα οποια τα βλεπει ηδη εκει και ειναι ιδια και στους δυο φακελους. Το rsync σου μεταφερει τα παντα ως εχουν, δηλαδη το /home σου θα ηταν αυτουσιο, και μετα απο φορματ απλα θα το εκανες mount και θα ηταν σαν να ειχες το παλιο σου desktop.

Δεν θα ειχες προβλημα επομενως να κανεις κατι αντιστοιχο και με το rsync για την περιπτωση σου.

Το ext4 δεν ειναι και τιποτα τρελη αναβαθμιση παντως, ασε που ακομα εχει μερικα προβληματα που μπορει να στα πεταξει απτο πουθενα. Εγω διαφορα ειχα δει μονο στην ταχυτητα διαγραφης η οποια ηταν αστραπιαια. Πουθενα αλλου.

Δεν ειναι δυνατον να κανεις καθε 6 μηνες format, σε καθε νεα εκδοση, αυτο ειναι παρανοικο, και "αντιθετο" ιδεολογικα με αυτο που παει να πλασαρει το linux ( και το κανει ).

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Τα rsync και rdiff-backup, πάνω κάτω τα ίδια κάνουν, incremental με διατήρηση δικαιωμάτων αρχείων κλπ...
Μπορούσα να χρησιμοποιήσω και rsync φυσικά.

Όπως είπα και πριν, συνιστώ format στην περίπτωση του συναγωνιστή, για να αλλάξει το σύστημα αρχείων και το grub.
Για τη 10.10 σε 6 μήνες, προτείνω είτε αναβάθμιση μέσω δικτύου ή format ΜΟΝΟ to / , ενώ το /home να μείνει απείραχτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom