Νέα

Linux, Ubuntu, κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 338
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tο νεο ubuntu 7.10(gutsy gibbon);

• Το εχω ηδη βαλει

Ψήφοι: 7 100,0%
  • θα το βαλω

Ψήφοι: 0 0,0%
  • θα το δοκιμασω(ισως dual boot)

• Δεν τα αλλαζω τα windows xp

• θα βαλω τα windows (s)vista

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    7
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
[size=16pt]To Ubuntu 9.10 πέρασε το τεστ της ξανθιάς!!!
fiesta.gif
[/size][/b[/URL]]

Το είχα αφήσει ανοιχτό και το χρησιμοποίησε μια για πρώτη φορά, ενώ εγώ είχα πεταχτεί εκτός κτηρίου.
Κατευθείαν βρήκε τα παιχνίδια και τον Firefox στο μενού και μετά που της έδειξα το Software Center, εγκατέστησε άλλα 2 μόνη της.

Αποδεικνύεται έτσι ότι όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Ubuntu άμεσα και ότι δεν είναι πυρηνική φυσική.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα του ότι από πριν η ανάλυση της οθόνης σου είναι λίγο χάλια και για αυτό κρύβονται οι μπάρες.
Τα 8.10 δουλεύουν καλύτερα γιατί πλέον έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεται το ubuntu τις αναλύσεις, προσπαθούν να το κάνουν πιο αυτόματα μέσω GUIs, χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο για  να κάνουν δυναμική αλλαγή στις αναλύσεις και κάπου εκεί είναι π τρώει σκάλωμα σε ΄σενα.. Το πρόβλημα σου είναι με τα γραφικά, o kernel μια χαρά τρέχει.. :grin:
του χώρου και εσύ;
εντυπωσιάζομαι μπορώ να πω.

να πω ότι ο kernel είναι για την διαχείριση εκτέλεση etc. των διεργασιών που θέλει να κάνει ο χρήστης.
το γραφικό είναι μία από τις βασικές διεργασίες.

για τον φίλο με το πρόβλημα της ανάλυσης.
είτε χρησιμοποιείς Vesa drivers είτε της αντίστοιχης εταιρίας με την κάρτα γραφικών και δεν μπορείς να βάλεις την υποστηριζόμενη από την οθόνη ανάλυση μπορείς να το κάνεις και πιο ωμά μέσω κονσόλας.
να προσέχεις ομως γιατί λάθη και αλλαγές σε πράγματα που δεν είναι συμβατά με την οθόνη σου μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.
θα μπεις με κάποιον editor στο /etc/X11/xorg.conf .
εκεί θα δεις να γράφει διαφορα περίεργα .. αλλά θα έχει και φράσεις του στυλ "1024x768@60" δηλαδή ανάλυση 1024 επί 768 σε refresh rate 60 frames(fps).
θα αλλάξεις σε κάθε σημείο του συγκεκριμένου αρχείου το "1024x768@60" με την ανάλυση που θες ... και ΔΕΝ πειράζεις τα frames.
το "1024x768@60" το λέω σαν παράδειγμα... αν σου έχει καμιά περίεργη ανάλυση όπως το "873x479@60" προτίμησε να αλλάξεις αυτή.
αυτό είναι στην κρίση σου. αν δεν δουλεύει η μέγιστη ανάλυση δηλαδή δεν σου βγάζει το "1680x1050@60" που ήθελα εγώ αλλά μου έβγαζε ένα "1400x1050" άλλαξα όλα τα 1400 με 1680 και δούλεψε μια χαρά. ξέροντας ότι η οθόνη μου υποστηρίζει αυτή την ανάλυση

αν κάνεις reboot το pc σου και δεν μπορεί να σηκώσει γραφικό τότε μπορείς άφοβα να μπεις στο ίδιο path μέσω της γραμμής εντολών που θα σε πετάξει και σαν root θα το κάνεις delete και το σύστημα στο επόμενο reboot θα δημιουργήσει ένα καινούριο αρχείο προσπαθόντας να δώσει τις καλύτερες ρυθμίσεις.

να θυμάσαι ότι με τις εντολές kdm ή gdm μπορείς να ανοίξεις από γραμμή εντολών τον Desktop Manager που είναι υπεύθυνος για το log in screen και να καλέσει τις διεργασίες για να σηκώσει γραφικό περιβάλλον.
ελπίζω να βοήθησα.
το google είναι ΓΕΜΑΤΟ από λύσεις.... και ειδικά για ubuntu....κάνε ένα search και θα βρεις την υγεία σου

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ναι ρε μάγκες αλλά εγώ έχω ένα bluetooth ποντίκι φόρτωσα μια διανομή του Μεγαλέφαντου και μετά πάπαλα.

Ναι αν το ψάξω θα δω ότι πρέπει να φορτώσω drivers κλπ αλλά άντε που ούτε την γραμμή εντολών δεν μπορώ να βρω.

Άμα ήταν έτσι μέναμε και στο DOS.

Ειδοποιείστε με όταν θα γίνει πραγματικά user-friendly.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166

δες εδώ και αν δεν το λύσεις το πρόβλημα

κάνε ένα search μαζί με το μοντέλο του ποντικιού και το πρόβλημα , ή προσθέτοντας το μοντέλο στην αναζήτηση που έκανα στο 1ο λινκ.
τα πάντα λύνονται... απλά θέλει υπομονή.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Λοιπον θα πω και εγω την ιστορια μου με τα Linux

Σε notebook απο το πλαισιο που εχω διπυρηνο,εχω δυο patitions ενα με τα Vista(το μεγαλυτερο..) και ενα μικροτερο με Ubuntu

Αμεσως μολις εβαλα τα Ubuntu, τα  γαμωVista αρχισαν τα τρελλα τους και τα κουφα τους ,ξερεις,απο εκεινα που σε κανουν να θελεις να ριξεις μπουνιδι στην οθονη...

Το bluetooth ποντικι δεν λειτουργουσε(στα Λινουξ κανονικοτατα..) και στο ανοιγμα μολις εβαζα το πομπο μου εβγαζε μπλε οθονη...Τα ρημαδια κρασαρανε....Η microsoft με παρεπεμπε να κατεβασω ενα κολοαρχειο το οποιο υποτιθεται θα ελυνε το προβλημα αλλα εις ματην...

Ολοι μου ελεγαν να απεγκαταστησω τα Ubuntu αλλα εγω ουτε που το διανοηθηκα....Αποκτησα ενα cory των Windows 7 δια μεσω γνωστων οδων (χεχεχεχ) το εγκατεστησα πανω στα Σβιστα και βρηκα την υγεια μου...

Το μονο θεμα που εχω με τα Ubuntu ειναι οτι ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ ρε γαμωτο..
  Καποιος driver μαλλον δεν θα υπαρχει και δεν ειμαι γνωστης για να ξερω τι χρειαζεται...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
θα κάνεις μέσω κάποιου package manager τους alsa drivers

alsamixergui
alsa-oss
alsaplayer-alsa
alsaplayer-common
alsaplayer-daemon
alsaplayer-esd
alsaplayer-gtk
alsaplayer-jack
alsaplayer-nas
alsaplayer-oss
alsaplayer-text
alsaplayer-xosd
alsa-utils

είναι περίπου στο 1.5 MB
θα ανοίξεις κάποιο sound mix ... αν είσαι σε kde το kmixer
και θα βάλεις ένα τραγούδι να παίζει συνέχεια και θα αλλάζεις τις ρυθμίσεις στον mixer
πάντα έτσι μου λύνεται το πρόβλημα
αυτά για debian ... επειδή όμως το ubuntu είναι ανεπίσημα κάτι από debian testing(squezee) νομίζω ότι τα πακέτα είναι τα ίδια
αν δεν είναι τότε γούγλισε

dark_eyes

Μέλος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Like
2
Πόντοι
6
του χώρου και εσύ;
εντυπωσιάζομαι μπορώ να πω.

Ναι και εγώ του χώρου.. :cheesy:

το google είναι ΓΕΜΑΤΟ από λύσεις.... και ειδικά για ubuntu....κάνε ένα search και θα βρεις την υγεία σου

Το πιο σωστό που έχει ειπωθεί..κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα..όλοι ψαχνόμαστε.. :grin:

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66

Σε notebook απο το πλαισιο που εχω διπυρηνο,εχω δυο patitions ενα με τα Vista(το μεγαλυτερο..) και ενα μικροτερο με Ubuntu

Αμεσως μολις εβαλα τα Ubuntu, τα  γαμωVista αρχισαν τα τρελλα τους και τα κουφα τους ,ξερεις,απο εκεινα που σε κανουν να θελεις να ριξεις μπουνιδι στην οθονη...

Το bluetooth ποντικι δεν λειτουργουσε(στα Λινουξ κανονικοτατα..) και στο ανοιγμα μολις εβαζα το πομπο μου εβγαζε μπλε οθονη...Τα ρημαδια κρασαρανε....Η microsoft με παρεπεμπε να κατεβασω ενα κολοαρχειο το οποιο υποτιθεται θα ελυνε το προβλημα αλλα εις ματην...

Ολοι μου ελεγαν να απεγκαταστησω τα Ubuntu αλλα εγω ουτε που το διανοηθηκα....Αποκτησα ενα cory των Windows 7 δια μεσω γνωστων οδων (χεχεχεχ) το εγκατεστησα πανω στα Σβιστα και βρηκα την υγεια μου...

Το μονο θεμα που εχω με τα Ubuntu ειναι οτι ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ ρε γαμωτο..
  Καποιος driver μαλλον δεν θα υπαρχει και δεν ειμαι γνωστης για να ξερω τι χρειαζεται...

Ένας συχνός λόγος είναι ότι για κάποιο λόγο στο alsamixer είναι κατεβασμένα πολύ χαμηλά κάποια κανάλια ήχου.
Άνοιξε λοιπόν τερματικό (Application->Accessories->Terminal) και δώσε την εντολή alsamixer.
Όποια μπάρα δεις χαμηλά, ανέβασέ τη στο φουλ και έλεγχε παράλληλα αν ακούγεται το αρχείο μουσικής.

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
Στο desktop εχω πλεον win 7 64bit  και ubuntu 9.10 64bit τα οποια και τα δυο ειναι μια χαρα εβγαλε και revision στο kernel .15 η canonical το οποιο βελτιωνει αρκετα προβληματα.στο φορητο μονο win 7 64bit λογο δισκου.

deepthroat

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
4
Πόντοι
1
  Αμεσως μολις εβαλα τα Ubuntu, τα  γαμωVista αρχισαν τα τρελλα
  Το bluetooth ποντικι δεν λειτουργουσε(στα Λινουξ κανονικοτατα..)
  Ολοι μου ελεγαν να απεγκαταστησω τα Ubuntu αλλα εγω ουτε που το

Γαμώ το Δία μου, είναι

ΤΟ Linux
TO Ubuntu

Tόσο δύσκολο είναι;

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Δοκιμάστε το Ubuntu πρώτα (τζάμπα και δε θέλει καν εγκατάσταση!!!! :o) και μετά πείτε μου για mac.
Η αρχιτεκτονική του πυρήνα τους είναι παρόμοια, με τη διαφορά ότι στην Apple είναι αγιογδύτες
και δε σου δίνουν δωρεάν ούτε σκοινί να κρεμαστείς.

φίλε μπορείς να εξηγήσεις λίγο κάποια πράγματα?

καταρχήν είναι δωρεάν?
γιατί η σελίδα που παραθέτεις έχει download.

μετά, αντικαταστείς τι πράγμα?

τα windows ή τον εξπλόρερ?

γράφει ότι Ubuntu is an open-source alternative to Windows and Office

δηλ αν το κατεβάσω τι κάνω μετά με τα windows?

τα σβήνω?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906

καταρχήν είναι δωρεάν?

τα σβήνω?
τζειμς επειδη εχω και ειναι φοβερα...ειναι αλλο λειτουργικο...μπορει να εχεις και διπλη λειιτουργια με γουιντοουζ αν το υποστηριζει το λαπτοπ...ειναι δωρεαν το κατεβασμα με ολες τις εφαρμογες που περιλαμβανουν....κανεις burn σε ενα σιντι και απο κει κανεις reboot....δεν κολλας ιους και μαλακιες....ειναι στα ελληνικα ....δεν σχολιαζω τα περι εξπλορερ...τον ειχα καταργησει και απο πριν .....mozila kai chrome....

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

καταρχήν είναι δωρεάν?

τα σβήνω?

James070: 
Ειναι αψογο λειτουργικο  ;)

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
Ευχαριστώ παίδες!

νομίζω ότι θα το δοκιμάσω κάπια στιγμή γιατί το είδα προχθές σ ένα φίλο και μου άρεσε!!!!

Το cd και το boot είναι απαραίτητα ή μπορεί να γίνει και αυτόματα αμέσως μετά το κατέβασμα?

έχω vista σε λάπτοπ που το πήρα πέρσι το καλοκαίρι.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Ευχαριστώ παίδες!

νομίζω ότι θα το δοκιμάσω κάπια στιγμή γιατί το είδα προχθές σ ένα φίλο και μου άρεσε!!!!

Το cd και το boot είναι απαραίτητα ή μπορεί να γίνει και αυτόματα αμέσως μετά το κατέβασμα?

νομιζω χρειαζεται αλλα γινεται και με usb...διαβασε τα σχετικα ποστ του μεγαλεφαντου στο θρεντ λινουξ....

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Ευχαριστώ παίδες!

γινεται με οποιον τροπο σε βολευει: pc, burned image, usb, etc

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
Ευχαριστώ παίδες!

Υπάρχουν άπειροι τρόποι. Λογικά αυτός θα σε ενδιαφέρει για μια πρώτη δοκιμή:
Κατεβάζεις το http://wubi-installer.org/]wubi[/url], το οποίο εγκαθιστά το Ubuntu μέσα στα windows, λες και είναι συνηθισμένο πρόγραμμα.
Δηλαδή μπορείς να κάνεις και απεγκατάσταση κανονικά.  :S

Δώσε γλώσσα ελληνικά ή αγγλικά, όνομα χρήστη και κωδικό, περιβάλλον εργασίας Ubuntu (Όχι με K,X στην αρχή)
και χώρο 12-20 GB, αναλόγως πόσος σου περισσεύει.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
μια βοηθεια...ειπα να βαλω κα σε ενα νετμπουκ που εχω hp ουμπουντου ρεμιξ νετμπουκ παραλληλα με τα windows....ολα καλα αλλα δεν εντοπιζει ασυρματο δικτυο....συνδεσα και το εθερνετ καλωδιο....δεν βγαζει κατι....πως θα λυσω το προβλημα για να μπαινω ιντερνετ;σημειωτεον οτι σε αλλο λαπτοπ ασερ και πιο παλιο κανενα αντιστοιχο προβλημα,εντοπισε αυτοματα τα ασυρματα δικτυα,αλλα εκει εχω μονο ουμπουντου....καμια ιδεα κανεις;μεγαλεφαντος αν ακουει; :helpplea:

Zegna

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2009
Κριτικές
15
Like
4
Πόντοι
10
Eγώ έχω ένα άλλο πρόβλημα με τα ubu.Κατέβασα το wubi επέλεξα το remix έχω γύρω στα 20 Gb "αφιερωμένα" για ubu όταν ξεκινά το pc μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέγω ανάμεσα στα W7 και στο ubu.Το θέμα είναι πως κολλά απίστευτα με τα ubu τόσο που δεν κάνει ποτέ login καμιά φορά με την τρίτη προσπάθεια κάνει login.Έχω κάνει περί 3 φορές format στα ubu  αλλά το πρόβλημα παραμένει ίδιο  :'(

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom