Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πέρα του ότι από πριν η ανάλυση της οθόνης σου είναι λίγο χάλια και για αυτό κρύβονται οι μπάρες.
Τα 8.10 δουλεύουν καλύτερα γιατί πλέον έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεται το ubuntu τις αναλύσεις, προσπαθούν να το κάνουν πιο αυτόματα μέσω GUIs, χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο
για να κάνουν δυναμική αλλαγή στις αναλύσεις και κάπου εκεί είναι π τρώει σκάλωμα σε ΄σενα.. Το πρόβλημα σου είναι με τα γραφικά, o kernel μια χαρά τρέχει..
του χώρου και εσύ;
εντυπωσιάζομαι μπορώ να πω.
να πω ότι ο kernel είναι για την διαχείριση εκτέλεση etc. των διεργασιών που θέλει να κάνει ο χρήστης.
το γραφικό είναι μία από τις βασικές διεργασίες.
για τον φίλο με το πρόβλημα της ανάλυσης.
είτε χρησιμοποιείς Vesa drivers είτε της αντίστοιχης εταιρίας με την κάρτα γραφικών και δεν μπορείς να βάλεις την υποστηριζόμενη από την οθόνη ανάλυση μπορείς να το κάνεις και πιο ωμά μέσω κονσόλας.
να προσέχεις ομως γιατί λάθη και αλλαγές σε πράγματα που δεν είναι συμβατά με την οθόνη σου μπορεί να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.
θα μπεις με κάποιον editor στο /etc/X11/xorg.conf .
εκεί θα δεις να γράφει διαφορα περίεργα .. αλλά θα έχει και φράσεις του στυλ "1024x768@60" δηλαδή ανάλυση 1024 επί 768 σε refresh rate 60 frames(fps).
θα αλλάξεις σε κάθε σημείο του συγκεκριμένου αρχείου το "1024x768@60" με την ανάλυση που θες ... και ΔΕΝ πειράζεις τα frames.
το "1024x768@60" το λέω σαν παράδειγμα... αν σου έχει καμιά περίεργη ανάλυση όπως το "873x479@60" προτίμησε να αλλάξεις αυτή.
αυτό είναι στην κρίση σου. αν δεν δουλεύει η μέγιστη ανάλυση δηλαδή δεν σου βγάζει το "1680x1050@60" που ήθελα εγώ αλλά μου έβγαζε ένα "1400x1050" άλλαξα όλα τα 1400 με 1680 και δούλεψε μια χαρά.
ξέροντας ότι η οθόνη μου υποστηρίζει αυτή την ανάλυση
αν κάνεις reboot το pc σου και δεν μπορεί να σηκώσει γραφικό τότε μπορείς άφοβα να μπεις στο ίδιο path μέσω της γραμμής εντολών που θα σε πετάξει και σαν root θα το κάνεις delete και το σύστημα στο επόμενο reboot θα δημιουργήσει ένα καινούριο αρχείο προσπαθόντας να δώσει τις καλύτερες ρυθμίσεις.
να θυμάσαι ότι με τις εντολές kdm ή gdm μπορείς να ανοίξεις από γραμμή εντολών τον Desktop Manager που είναι υπεύθυνος για το log in screen και να καλέσει τις διεργασίες για να σηκώσει γραφικό περιβάλλον.
ελπίζω να βοήθησα.
το google είναι ΓΕΜΑΤΟ από λύσεις.... και ειδικά για ubuntu....κάνε ένα search και θα βρεις την υγεία σου