Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 104K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.023
Πόντοι
456
Χωρις καμία διάθεση να σε διαψεύσω και εγω οποτε ρωτουσα δικηγόρους μου ελεγαν "δεν γινονται αυτα τα πραγματα" ...
Εχουν μία α΄ρνηση , αλλα φαντάζομαι οτι θα είναι επαγγελματικός εγωισμος που έχουν καποιοι και δεν θελουν να παραδεχτουν ..
Καλά , επίσης και οτι φαντάζομαι θα έχουν μπερδεματα.

Όμως η πραγματικότητα λεει άλλα

Για αν χρειάζεται να γίνει ή οχι θα σου πω ΑΝ υποθεσουμε οτι γίνεται οτι μια χαρά βολεύει να μεταβληθει σε κάποια πραγματα η απόφαση .. εγω δεν σου λεω να βγει εντελως αναποδα απο την λογικη .. αλλα θα ξερεις καλα οτι καμιά φορά λεπτομέριες της απόφασης μπορει να βολευουν και αυτον που ας πουμε "εχασε"
Οι περισσότερες λανθασμένες αποφάσεις που έχω δει, οφείλονται σε νομικά σφάλματα και όχι σε παράλογα λογικά συμπεράσματα.
Γι' αυτό και γράφω φουλ αναιρέσεις και τα περισσότερα χρήματα στη ζωή μου τα έχω βγάλει από εκεί.
Εκμεταλλεύομαι τη νερντουλίασή μου για οικονομικό όφελος!

Επίσης, αυτοί που σου έλεγαν "δεν γίνονται αυτά τα πράγματα", να ξέρεις ότι ήταν ειλικρινείς από τη πλευρά τους.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.984
Πόντοι
12.756
Οι περισσότερες λανθασμένες αποφάσεις που έχω δει, οφείλονται σε νομικά σφάλματα και όχι σε παράλογα λογικά συμπεράσματα.
Γι' αυτό και γράφω φουλ αναιρέσεις και τα περισσότερα χρήματα στη ζωή μου τα έχω βγάλει από εκεί.
τα νομικα σφαλματα οκ , και καλά κάνεις
δεν ειναι ολα νομικα σφαλματα όμως

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.771
Πόντοι
2.456
Καλα, εσεις για να πατε κοντρα στον Κουλη, ειστε ικανοι να αποθεωσετε ακομη και τον Ερντογαν

Μας κάνει μαθηματα το τσουτσεκι του δικτατορα κι εσεις την αποθεωνετε κιολας.
Υποτακτικος να υποθεσω τύπε?
Αλέκο εμπαινες ζαχαροβα;
:coffee:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.178
Πόντοι
19.795
Οι μύστες στηρίζουμε μιλφογκιλφαρα ζαχαριβα κ όλες τις σοβιετικές αρχοντομουνες
Σκατα στους υποταακτικους του κοκακια..
Γαμιεται η Ζαχαροβα και ο Πουτιν. Εμεις τους κυρηξαμε πολεμο και αυτοι μας γραφουν στ αρχιδια τους:confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.984
Πόντοι
12.756

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.525
Πόντοι
2.886

Επίσης, αυτοί που σου έλεγαν "δεν γίνονται αυτά τα πράγματα", να ξέρεις ότι ήταν ειλικρινείς από τη πλευρά τους.

ΔΕΝ υποστηρίζω τον Κασιδιάρη, τον θεωρώ τρελό, :2funny:
αλλά η καταδίκη του φαίνεται να είναι παράλογη.

Έκανε τραμπουκισμούς, αλλά δεν φαίνεται να διέπραξε κακούργημα .
ΔΕΝ τον υποστηρίζω, αλλά η καταδίκη του ήταν αντίθετη
από την ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ απόφαση της Εισαγγελέα !

Οι δικαστικές αποφάσεις στην Ελλάδα είναι σε πολύ μεγάλο
ποσοστό απαράδεκτες .

Οι δικαστές στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο ποσοστό
ατιμώρητοι, απαράδεκτοι,
και πολλοί πουλάνε τρέλα επίσημα.
Αν έχεις 100% δίκιο, και τέλειο δικόγραφο ,
η πιθανότητα να κερδίσεις είναι - δεν είναι 50%

ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί
να έχει κάποιος που έχει ασχοληθεί με δικαστικές υποθέσεις.

Μόνο ΑΦΕΛΕΙΣ λένε ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική
δικαιοσύνη, και οι παραβατικοί που έχουν λαδώσει και
λένε και αυτοί το παραμύθι αυτό.
Υπάρχουν στην Ελλάδα περίπου 50.000 νομικοί δλδ
δικηγόροι, δικαστές και συμβολαιογράφοι, και μέλη του ΝΣΚ.

Οι δικαστε΄ς είναι περίπου 3.800 , θα έπρεπε να είναι
στο 20 % των καλύτερων νομικών , αλλά ΔΕΝ φαίνεται να είναι .
Πολλοί έχουν έλλειψη κριτικής ικανότητας, δεν γνωρίζουν καλά νομικά,
τις ξεπετάνε τις υποθέσεις, έχουν προκαταλήψεις,
πολλοί τα παίρνουν, τηλεφωνιούνται, και αν μια
υπόθεση είναι στη δημοσιότητα κάνουν "λαϊκό δικαστήριο " .
ΛΙΓΟΙ είναι οι πραγματικά καλοί δικαστές.

Το ποσοστό της μειοψηφίας των καλών δικαστών ( 49- 13 ) το βρίσκει κανείς από το εξής :

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (49-13) τα ακόλουθα :

-Διαβεβαιώνει ότι οι Έλληνες δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υπηρετούν το κράτος δικαίου και τις αρχές της διάκρισης των λειτουργιών , της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της δίκαιης δίκης και της προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας του κάθε πολίτη και εκτελούν τα καθήκοντά τους υπακούοντας μόνον στο Σύνταγμα στους νόμους και στη συνείδηση τους.

Οι 13 δικαστές ψήφισαν αρνητικά !

:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Ποσοστό 13 /49+13 = 13/62 = 20,9 %
Ισχύει κατά κα΄ποιο τρόπο ο νόμος του Pareto

(η αρχή του 80-20)

Οι καλοί άνθρωποι είναι περίπου το 20%

Δείτε και το επόμενο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκε η εισαγγελέας Κέρκυρας που κατηγορείται για εξαφάνιση δικογραφιών – Εκτός Σώματος άλλος ένας δικαστής​

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστική απόλυσης εισαγγελέας Πρωτοδικών η οποία όταν υπηρετούσε στην Κέρκυρα (τώρα είναι στην Αθήνα) είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες και φέρονται να αγνοούνται 153.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Ολομέλεια , όταν κλήθηκε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να επιστρέψει τις εκκρεμείς υποθέσεις προκειμένου να χρεωθούν σε συνάδελφό της, καθώς υπήρχε κίνδυνος σε ορισμένες εξ αυτών να επέλθει παραγραφή των αδικημάτων, αρνήθηκε ότι τις είχε.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν , εκ των 3.010 δικογραφιών οι 1.800 περίπου βρέθηκαν στο σπίτι της, οι 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, άλλες 626 -μετά από έρευνα- βρέθηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν, ενώ 31 δικογραφίες ήταν ενσωματωμένες μέσα σε άλλες δικογραφίες. Τώρα, αναζητούνται ακόμη άλλες 153 δικογραφίες, η τύχη των οποίων αγνοείται! Σε βάρος της έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσίων εγγράφων.

Φανταστείτε πόση ατιμωρησία υπάρχει,
είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες !!!

Μήπως πήρε κα΄ποιο φακελάκι κατά τύχη ;
Μήπως ;;;

:2funny: :2funny::2funny::2funny:

Περίμεναν να μαζευτούν 3.010 δικογραφίες για να της κάνουν πειθαρχικό !!

Η υπόθεση πρέπει να σταλεί στους 330 βουλευτές της ΕΕ που ψήφισαν
ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα !

:2funny::2funny::2funny::2funny:

Τελευταία τροποποίηση:

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.537
Πόντοι
266
Αν σε έπαιρνε θα έκανες κριτική για γεγονότα και όχι για το τι ψηφίζει ο καθένας και αν είναι αριστερός ή δεξιός.

Αλλά όπως είπαμε η πραγματικότητα δεν σε συμφέρει.

Βράσε τη δεξιά φασολάδα σου και βάλτη στο ψυγείο να κρατήσει 1 βδομάδα, ξεπάγωσε και 1-2 μουχλιασμένα ψωμιά από την κατάψυξη και θα την περάσεις σαν πραγματικός καπιταλιστής....τουλάχιστον δεν τρως περιστέρια σα το φίλο σου :tooth:

Εσύ δεν έχεις θέση ρε ντολμά.....η μόνη σου μαλακία είναι ότι ζεις καλύτερα από την εποχή των σπηλαίων και κάτι μαλακίες που ποστάρεις που σου στέλνουν από το κόμμα.

Για όλα τα σκάνδαλα έχεις μια απάντηση "ας μιλήσει η δικαιοσύνη'' δεν σε ενδιαφέρει να ψάξεις τίποτα παραπάνω.

Οπότε στα αρχίδια μας τι ψήφισα εγώ στις εκλογές αφού δεν κυβερνά και ούτε θα κυβερνά για τα υπόλοιπα χρόνια. Για αυτό σου είπα ότι είσαι ένας κακομοίρης....επειδή κανονικά θα έπρεπε εσύ που ψήφισες να είσαι ο πρώτος στα κάγκελα που σε δουλέψανε και κάνανε την Ελλάδα σοβιετία.

Ξύπνα μπάρμπα
Όταν μίλαγα εγώ για την προσωπική διαφορά
Κανένας δε μίλαγε
Όταν είπα θέματα
Εκπαίδευσης να συζητήσουμε
Κανένας
παραδείγματος χάρη του εθνικό πολυκτήριο
Μου στειλε το κόμμα
Ότι νέα δημοκρατία δεν τα έχει καταφέρει στην ακρίβεια
Σχετικά με την ευρώπη
Ορθει ο καραμανλής έπρεπε να δικαστει και να μην είσαι υποψήφιος
Για το πώς αντιμετώπισε η νέα δημοκρατία της επιπτώσεις του χιονιά
Όλα το κόμμα μου τα στέλνει;;;;;
Έχω γράψει
Οταν
Ήταν να βγει νέους αρχηγός νέας δημοκρατίας
Πήγα και να ψηφίσω αλλά είχε ουρές
Τότε θα γραφόμουν στο κόμμα ούτε γραμμένος δεν είμαι

Κοίτα το νέα αυτός
Στον καθρέφτη
Που ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται η δίκη για το μάτι
Δεν λες κουβέντα
Τα πάντα για τα τέμπη

Και ο συνήθως οι φαντασίου για το πώς περνάω εγώ
Δεν μπορώ να αντιμετωπισω
Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου το βαλες
Τι σημασία έχει αν ισχύει δεν ισχύει
Αφού το είπες εσύ οι αποδείξεις δεν σε ενδιαφέρουν
Μία στάση στον άγιο νικόλαο

Οστεο μητσοτάκης το έχει κάνει σοβιετία;
Νέο φιλελεύθερος η ακροδεξιός;

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.525
Πόντοι
2.886
Τύπε Ντάϊμα έχει μεθύσει ;

Έγραψες ,
Οστεο μητσοτάκης

σαν να έγραφες ... οστεοπόρωση ! :2funny:

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.525
Πόντοι
2.886

50% είναι το ποσοστό των πολιτών στην Ελλάδα που θεωρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από κακή έως πολύ κακή.

O εκτιμώμενος χρόνος για να επιλυθεί μια υπόθεση (αστική, διοικητική, εμπορική) δικαστικά σε πρώτο βαθμό στην Ελλάδα είναι περίπου 700 ημέρες. Στη Δανία είναι λιγότερες από 50, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι επίσης λιγότερες από 50 ημέρες, αν και λίγο αυξημένος σε σχέση με τη Δανία.

Ο χρόνος που απαιτείται για να εκδικαστεί μια έφεση (δεύτερος βαθμός) στην Ελλάδα είναι περίπου 650 ημέρες

Ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εκδίκαση της έφεσης είναι λίγο περισσότερες από 200 ημέρες.

Συμπέρασμα ;

:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.504
Πόντοι
786
Aυτο που εγινε ειναι οτι μειωθηκαν οι πρωτοβαθμιοι δικαστες και αυξηθηκαν οι δευτεροβαθμιοι. Ο αριθμος οργανικων θεσεων ειναι σχεδον ο ιδιος επι χρονια.
Επισης θα ηθελα πολυ να μου βρεις καποιο λινκ που να λεει οτι εχουμε αναλογικα λιγους δικαστες, γιατι εγω ξερω οτι αναλογα με τον πληθυσμο εχουμε υπερβολικα πολλους σε σχεση με τα αλλα κρατη της ΕΕ
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ούτε ιδιωτικη εταιρεια την απελυσε, ούτε η κυβερνηση. Πώς να το κανουμε δηλαδη
περίπου το 2011 αυξήθηκαν οι θέσεις στα διοικητικά δικαστήρια κατά 200 περίπου
και τα χρόνια 2011, 2012, 2013 πήραν περίπου διπλάσιους,
διότι εκκρεμούσαν κάπου 500.000 και 30.000 υποθέσεις στα δδ και στο ΣτΕ, αντιστοίχως,
τώρα οι αριθμοί έπεσαν σε 100.000 και 10.000
στο τέλος της δεκαετίας, εάν δεν ξαναγίνει λαρτζ νομοθέτης αλλά συνεχίσει το κυνήγι των τεμπέληδων, θα γίνουμε κανονική χώρα στους χρόνους της διοικητικής δικαιοσύνης

Balkan cowboy

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
9.679
Πόντοι
2.306
και τότε γιατί τον καιρό των μνημονίων δεν καταργούσαν καμιά 200αριά χιλιάδες οργανικές θέσεις αφού όλοι παραδέχονταν ότι το δημόσιο είναι μεγαλύτερο από όσο χρειαζόμαστε?

με τους δικαστές όμως τους διορίζουν.... Δεν θα κάτσω να κάνω λούπες στην συζήτηση... τους διορίζουν....πληρώνονται από τον κρατικό προυπολογισμό....άρα είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

πες το εσύ όπως θες αλλά δεν αλλάζει την ουσία.....και αυτοί έχουν όργανα με καρεκλάδες που τους ελέγχουν ή όχι? Ε τους καρεκλάδες τους διορίζει η κυβέρνηση.

Δεν μπορούσαν να απολύσουν γιατί μετά θα καταργούσαν τους εαυτούς τους ουσιαστικά αφού οι ίδιοι είχσν κάνει τις προσλήψεις.Για αυτό απέτυχαν τα μνημόνια.Η τρόικα τους είπε να απολύσουν πλεονάζον προσωπικό και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και αυτοί είπαν όχι,δε γίνεται,θίγεται ο σκληρός πυρήνας της ελληνικής Δημοκρατίας,θα βρούμε ισοδύναμα.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.504
Πόντοι
786
α) είναι τελείως διαφορετικοί οι όροι ανάμεσα σε πολιτική-ποινική και διοικητική δικαιοσύνη. Θεωρώ το ΣΤΕ πολύ λιγότερο ανεξάρτητο.
ίσως σου φαίνεται,
διότι οι υποθέσεις που δικάζει είναι πιο πολιτικές και εισάγονται απευθείας σ' αυτό
ΩΣΤΟΣΟ
όλοι οι δικαστές του έχουν πολύ υψηλό επίπεδο,
έχουν δουλέψει πολύ
έχουν σίγουρη εξέλιξη
πιο γρήγορη μισθολογική εξέλιξη από τους λοιπούς πληβείους δικαστές
αποφασίζει σε πολυμελείς συνθέσεις,
οπότε και ο επηρεασμένος από τις πολιτικές βλέψεις πρόεδρος, που αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια (πχ ράντος-αντεννα, σακελλαρίου-μνημόνιο), αντιπρόεδρος (καραμανώφ-ερτ) λίγη επιρροή στην τελική απόφαση έχει,

πιο πολύ επηρεάζεται το ΣτΕ από τις προσωπικές φιλοσοφικές απόψεις των μελών (αχελώος, αναγραφή θρησκεύματος σε ταυτότητες, ελληνική υπηκοόητα σε αλλοδαπούς, μάθημα θρησκευτικών),
ίσως από μαγειρεμένες συνθέσεις.
ΑΛΛΑ εάν θέλει ο υπουργός ας επανέλθει, να κριθεί από άλλη σύνθεση.

Τελευταία τροποποίηση:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.216
Πόντοι
3.656
Όταν μίλαγα εγώ για την προσωπική διαφορά
Κανένας δε μίλαγε
Όταν είπα θέματα
Εκπαίδευσης να συζητήσουμε
Κανένας
παραδείγματος χάρη του εθνικό πολυκτήριο
Μου στειλε το κόμμα
Ότι νέα δημοκρατία δεν τα έχει καταφέρει στην ακρίβεια
Σχετικά με την ευρώπη
Ορθει ο καραμανλής έπρεπε να δικαστει και να μην είσαι υποψήφιος
Για το πώς αντιμετώπισε η νέα δημοκρατία της επιπτώσεις του χιονιά
Όλα το κόμμα μου τα στέλνει;;;;;
Έχω γράψει
Οταν
Ήταν να βγει νέους αρχηγός νέας δημοκρατίας
Πήγα και να ψηφίσω αλλά είχε ουρές
Τότε θα γραφόμουν στο κόμμα ούτε γραμμένος δεν είμαι

Κοίτα το νέα αυτός
Στον καθρέφτη
Που ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται η δίκη για το μάτι
Δεν λες κουβέντα
Τα πάντα για τα τέμπη

Και ο συνήθως οι φαντασίου για το πώς περνάω εγώ
Δεν μπορώ να αντιμετωπισω
Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου το βαλες
Τι σημασία έχει αν ισχύει δεν ισχύει
Αφού το είπες εσύ οι αποδείξεις δεν σε ενδιαφέρουν
Μία στάση στον άγιο νικόλαο

Οστεο μητσοτάκης το έχει κάνει σοβιετία;
Νέο φιλελεύθερος η ακροδεξιός

Γύρισες από το τσοντοσινεμά μεθυσμένος ή ξύπνησες μέσα στο βράδυ επειδή σε έπιασε κατούρημα και δεν είχες πάπια? Ούτε μια πρόταση δεν έγραψες σωστά

Ο λόγος που δεν κάνω συζήτηση μαζί σου για τα θέματα αυτά που λες είναι ότι κατεβάζεις σεντόνια που δεν διαβάζει κανένας και μετά βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα θετικά προς την κυβέρνηση. Μια φορά μπήκα στον κόπο αν θυμάμαι καλά με την αγοραστική δύναμη του Έλληνα...

έβαζες κάτι πίνακες μισούς από κάτι στατιστικές που αν τις διάβαζες έλεγαν άλλα τελικά..δεν καταλάβαινες τι είναι αυτά που ποστάρεις και όταν έβρισκες τα σκούρα έλεγες το γνωστό ''όταν ήμουν μικρός ήμασταν χειρότερα''.

Οπότε ναι σε πιστέψαμε δεν είσαι γραμμένος στο κόμμα...δεν γράφεις από ένα υπόγειο στην αχαρνών μαζί με άλλα τρολς και δεν πληρώνεσαι 0,06 το πόστ :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
17.216
Πόντοι
3.656
Δεν μπορούσαν να απολύσουν γιατί μετά θα καταργούσαν τους εαυτούς τους ουσιαστικά αφού οι ίδιοι είχσν κάνει τις προσλήψεις.Για αυτό απέτυχαν τα μνημόνια.Η τρόικα τους είπε να απολύσουν πλεονάζον προσωπικό και να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και αυτοί είπαν όχι,δε γίνεται,θίγεται ο σκληρός πυρήνας της ελληνικής Δημοκρατίας,θα βρούμε ισοδύναμα.
κανένας ποτέ δεν θα απολύσει τους δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα γιατί είναι ο κομματικός στρατός της κάθε κυβέρνησης.

πάρε για παράδειγμα τον καραμανλή....τον φτύνει όλος ο λαός αλλά αυτός βγήκε κανονικά από τους λέχρες των σερρών επειδή τους έχει βολέψει και προφανώς τώρα θα βόλεψε περισσότερους ''δεν πέφτουν τα βουνά'' και τέτοια Ελληνοβλάχικα...:confused:

Μαλάκες είναι να κάνουν το σωστό? Αφού πληρώνουμε οι ηλίθιοι ακόμα....

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.440
Πόντοι
6.256
Ολα τελεια τα κανει αυτη η κυβερνηση πια
Ε σιγα μωρε, φωναζουν οι άπλυτοι,
Αυτοι παντα φωναζουν

Balkan cowboy

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
9.679
Πόντοι
2.306
διότι εκκρεμούσαν κάπου 500.000 και 30.000 υποθέσεις στα δδ και στο ΣτΕ, αντιστοίχως,
στο τέλος της δεκαετίας, εάν δεν ξαναγίνει λαρτζ νομοθέτης αλλά συνεχίσει το κυνήγι των τεμπέληδων, θα γίνουμε κανονική χώρα στους χρόνους της διοικητικής δικαιοσύνης

Ακριβώς 2011,2012,2013.Τι έγινε τότε?Μνημόνια.Πώς έγιναν προσλήψεις μόνο δικαστών ενώ στους άλλους κλάδους είχαν παγώσει οι προσλήψεις?Γιατί αυτό επέτασσε η τρόικα.

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.504
Πόντοι
786
Aυτο που εγινε ειναι οτι μειωθηκαν οι πρωτοβαθμιοι δικαστες και αυξηθηκαν οι δευτεροβαθμιοι. Ο αριθμος οργανικων θεσεων ειναι σχεδον ο ιδιος επι χρονια.
Επισης θα ηθελα πολυ να μου βρεις καποιο λινκ που να λεει οτι εχουμε αναλογικα λιγους δικαστες, γιατι εγω ξερω οτι αναλογα με τον πληθυσμο εχουμε υπερβολικα πολλους σε σχεση με τα αλλα κρατη της ΕΕ
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Ούτε ιδιωτικη εταιρεια την απελυσε, ούτε η κυβερνηση. Πώς να το κανουμε δηλαδη
άρθρο 61 ν. 3900/2010
144 επιπλέον

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Στα διοικητικα δικαστηρια δεν γνωριζω, γιατι δεν ασχολουμαι.
Αν συνεβη παντως κατι τετοιο ειναι θετικοτατο γιατι ειχε καταντησει αρνησιδικια

dorcel

Ανώτερος
Εγγρ.
25 Σεπ 2007
Κριτικές
39
Like
6.765
Πόντοι
7.795
Όχι, ρε μεγάλε! Μη με βρίζεις! Καμία σχέση δεν έχω με τον "φυτευτό" εκ των ΗΠΑ των Democrats που μας τον "κουβάλησαν" εδώ για να ανεβάσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ! Και μόνο που τον βλέπω, μου έρχεται...αναγούλα!

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
2.023
Πόντοι
456
ίσως σου φαίνεται,
διότι οι υποθέσεις που δικάζει είναι πιο πολιτικές και εισάγονται απευθείας σ' αυτό
ΩΣΤΟΣΟ
όλοι οι δικαστές του έχουν πολύ υψηλό επίπεδο,
έχουν δουλέψει πολύ
έχουν σίγουρη εξέλιξη
πιο γρήγορη μισθολογική εξέλιξη από τους λοιπούς πληβείους δικαστές
αποφασίζει σε πολυμελείς συνθέσεις,
οπότε και ο επηρεασμένος από τις πολιτικές βλέψεις πρόεδρος, που αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια (πχ ράντος-αντεννα, σακελλαρίου-μνημόνιο), αντιπρόεδρος (καραμανώφ-ερτ) λίγη επιρροή στην τελική απόφαση έχει,

πιο πολύ επηρεάζεται το ΣτΕ από τις προσωπικές φιλοσοφικές απόψεις των μελών (αχελώος, αναγραφή θρησκεύματος σε ταυτότητες, ελληνική υπηκοόητα σε αλλοδαπούς, μάθημα θρησκευτικών),
ίσως από μαγειρεμένες συνθέσεις.
ΑΛΛΑ εάν θέλει ο υπουργός ας επανέλθει, να κριθεί από άλλη σύνθεση.
Προφανώς έχεις ασχοληθεί περισσότερο, εγώ ειλικρινά ελάχιστα έχω ασχοληθεί με ΣΤΕ και διοικητικά.
Αλλά και με αυτές τις παραδοχές, πάλι για έλλειψη ανεξαρτησίας μιλάμε. Είτε πολιτικές βλέψεις του προέδρου, είτε ιδεολογικές εμμονές των μελών του, στο ίδιο καταλήγουμε. Η αντικειμενική, ανεξάρτητη γνώμη, λείπει.
Μάλλον γι αυτό δεν μου αρέσει το Δημόσιο Δίκαιο. Βασίζεται σε υποκειμενικές θέσεις και όχι σε αντικειμενικά, στεγνά νομικά. Τεσπα.

Επίσης, αναιρούν το υψηλό τους επίπεδο με τον ελιτισμό τους. Αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο της οίκοθεν αναβολής που θεωρείται και απολύτως φυσιολογικό, με βγάζει από τα ρούχα μου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom