Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 21 άτομα (3 μέλη και 18 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Χρηματισμος δεν ειναι και τα πανακριβα δωρα, η συμμετοχη σε κρουαζιερες και ταξιδια σε πανακριβα σαλε της Ελβετιας, και αλλα διαφορα τετοια πραγματα, προσφορα μεγαλων δικηγορικων γραφειων; Η, τα πραγματα εχουν αλλαξει τα τελευταια χρονια;
Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό από αυτά που αναφέρεις.
Θέσεις σε δημόσιο τομέα όμως, αρκετές:
Ένας ναύαρχος στο τιμόνι της ΕΑΒ: Το νέο ΔΣ της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας | LiFO

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ένας ναύαρχος στο τιμόνι της ΕΑΒ: Το νέο ΔΣ της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας | LiFO
Βρε, βρε, βρε....τι μαθαινει κανείς εδω μεσα....Δεν το ηξερα αυτο.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
20 χρόνια και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου χρηματισμός μου κάνει περίεργο .. μαλλον θα είσαι τυχερός .. δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.
Εκτος αν δεν θες να το αναφερεις για δικους σου λόγους που το σεβομαι
Ίσως γιατί δεν ανακατεύομαι με τα πίτουρα για να με φάνει οι κότες.
Αλλά δεν το έχω ακούσει ούτε από συνάδελφο να έχει κάνει ή να του έχει ζητηθεί.
Ακόμα και σε υποθέσεις χοντρές, που γνωρίζετε από τη δημοσιότητα.
Πλην μιας περίπτωσης, που δεν μπορώ να πω.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.777
Πόντοι
2.356
Αρα εν προκειμένω, η δικαστής απολύθηκε από ίδιον συμφέρον του Συμβουλίου, όχι απο κυβερνητική επιλογή/εντολή.
Η όλη συζήτηση δεν αφορά το αν απολύθηκε από ίδιον συμφέρον του Συμβουλίου, αλλά το ότι μια αποδεδειγμένα ανεπαρκής υπάλληλος έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να εργάζεται στο Δημόσιο. Εις βάρος ολων μας.
Και ποιος της παραχωρεί το δικαίωμα αυτό αντί να τη στείλει σπίτι της. Προφανώς μια κυβερνητική επιλογή.
Με τον ίδιο τρόπο που καταργείται η οργανική θέση δημοσίου υπαλλήλου και αντί να απολυθεί, του δίνεται το δικαίωμα να μεταταγεί σε άλλη κενή θέση του δημοσιου.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.543
Πόντοι
12.756
αυτοι ολοι σε λιγο θα παρουν πούλο ... σημείωσε τα λόγια μου
Και αν δεν πάρουν πούλο θα ειναι απλες μαριονέτες

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Πρεπει να θεσπισθει με συνταγματικη διαταξη οτι οι δικαστες δεν μπορούν να καταλαμβανουν καμία θέση σε οργανισμό ή ανεξαρτητη αρχή μετά τη συνταξιοδοτηση τους. Ή εστω για τουλαχιστον 5 ετη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Με τον ίδιο τρόπο που καταργείται η οργανική θέση δημοσίου υπαλλήλου και αντί να απολυθεί, του δίνεται το δικαίωμα να μεταταγεί σε άλλη κενή θέση του δημοσιου.
Οχι, δεν ισχυει αυτο. "Δικαιωμα" δεν εχει. Αν τοποθετηθει σε αλλη θεση ειναι επαναπροσλήψη. Οχι μεταταξη

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
προφανώς οι χρηματισμοί (και εκφοβισμοί ίσως) δεν θα παίζουν ούτε στις μικρές υποθέσεις ούτε στις απλές υποθέσεις.

θα παίζουν σε τίποτα θέματα που επηρεάζονται πολλοί και ωφελούνται απείρως πολύ λίγοι...

όπως κάτι αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικό ή μη ένα νόμο....που αφορούν τα funds και άλλα τέτοια ωραία λαικά.....

και φυσικά δεν είναι μόνο το τι κάνει η δικαιοσύνη αλλά το μεγαλύτερο παιχνίδι παίζεται στο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.....στο ποιούς δεν κυνηγά...σε τι δεν ερευνά αυτεπάγγελτα...πότε κάνει τα στραβά μάτια κτλπ.....

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.543
Πόντοι
12.756

Ισως αυτο που αναφέρεις ...
Ας μην πουμε άλλα και ας δεχθούμε οτι ανήκεις στις εξαιρέσεις

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Πρεπει να θεσπισθει με συνταγματικη διαταξη οτι οι δικαστες δεν μπορούν να καταλαμβανουν καμία θέση σε οργανισμό ή ανεξαρτητη αρχή μετά τη συνταξιοδοτηση τους. Ή εστω για τουλαχιστον 5 ετη.
Πρέπει.
Αλλά παραθυράκια θα βρεθούν. Βλέπε Θάνου. Άμισθη επί Αλέξη, με έξοδα κίνησης (ή κάπως έτσι) , ίσα με παχυλό μισθό.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.543
Πόντοι
12.756
προφανώς οι χρηματισμοί (και εκφοβισμοί ίσως) δεν θα παίζουν ούτε στις μικρές υποθέσεις ούτε στις απλές υποθέσεις.

θα παίζουν σε τίποτα θέματα που επηρεάζονται πολλοί και ωφελούνται απείρως πολύ λίγοι...

όπως κάτι αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικό ή μη ένα νόμο....που αφορούν τα funds και άλλα τέτοια ωραία λαικά.....

και φυσικά δεν είναι μόνο το τι κάνει η δικαιοσύνη αλλά το μεγαλύτερο παιχνίδι παίζεται στο ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.....στο ποιούς δεν κυνηγά...σε τι δεν ερευνά αυτεπάγγελτα...πότε κάνει τα στραβά μάτια κτλπ.....

κι όμως γινεται και στις μικρες απλές υποθέσεις ... ενα παραδειγμα , διαζύγια :coffee:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.948
Πόντοι
19.795
20 χρόνια και δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου χρηματισμός μου κάνει περίεργο .. μαλλον θα είσαι τυχερός .. δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.
Εκτος αν δεν θες να το αναφερεις για δικους σου λόγους που το σεβομαι
Ισως το εχω ξαναγραψει, για μια παλια υποθεση λαθραιας εισαγωγης χρυσου, με γνωστο αθλητη. Αποφαση αθωωτικη μεσα σε 4 μηνες, 3-2, οι 2 που δεν τα πηρανε απειλουσαν θεους και δαιμονες. Την ιστορια την ξερω απο τον πατερα του ενος απο τους συνηγορους του κατηγορουμενου.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.777
Πόντοι
2.356
Οχι, δεν ισχυει αυτο. "Δικαιωμα" δεν εχει. Αν τοποθετηθει σε αλλη θεση ειναι επαναπροσλήψη. Οχι μεταταξη
Ρε τι λες; Με το 154 δε δικαιούται ο υπάλληλος που καταργείται η οργανική του θέση να ζητήσει μετάταξη σε κενή οργανική θέση του ευρύτερου δημοσίου; Το έχουμε δει χιλιάδες φορές το έργο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
κι όμως γινεται και στις μικρες απλές υποθέσεις ... ενα παραδειγμα , διαζύγια :coffee:
χρηματισμός εννοείς?

δεν γνωρίζω...αλλά και να μην γίνεται δεν θα μου έκανε εντύπωση...και να γίνεται δε θα μου έκανε εντύπωση.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.859
Πόντοι
216
Ισως αυτο που αναφέρεις ...
Ας μην πουμε άλλα και ας δεχθούμε οτι ανήκεις στις εξαιρέσεις
Για την πληρότητα, να ξαναπω ότι δεν μου το έχει αναφέρει ποτέ συνάδελφος.
Και τόσο εγώ, όσο και κάποιοι από όσους κάνω παρέα ή συνεργάζομαι, έχουμε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις (και γνωστές), αλλά δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι.
Πλην μιας.

Το ξαναλέω, γιατί να γίνει χρηματισμός; Δεν χρειάζεται.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.543
Πόντοι
12.756
Για την πληρότητα, να ξαναπω ότι δεν μου το έχει αναφέρει ποτέ συνάδελφος.
Και τόσο εγώ, όσο και κάποιοι από όσους κάνω παρέα ή συνεργάζομαι, έχουμε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις (και γνωστές), αλλά δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι.
Πλην μιας.

Το ξαναλέω, γιατί να γίνει χρηματισμός; Δεν χρειάζεται.

Χωρις καμία διάθεση να σε διαψεύσω και εγω οποτε ρωτουσα δικηγόρους μου ελεγαν "δεν γινονται αυτα τα πραγματα" ...
Εχουν μία α΄ρνηση , αλλα φαντάζομαι οτι θα είναι επαγγελματικός εγωισμος που έχουν καποιοι και δεν θελουν να παραδεχτουν ..
Καλά , επίσης και οτι φαντάζομαι θα έχουν μπερδεματα.

Όμως η πραγματικότητα λεει άλλα

Για αν χρειάζεται να γίνει ή οχι θα σου πω ΑΝ υποθεσουμε οτι γίνεται οτι μια χαρά βολεύει να μεταβληθει σε κάποια πραγματα η απόφαση .. εγω δεν σου λεω να βγει εντελως αναποδα απο την λογικη .. αλλα θα ξερεις καλα οτι καμιά φορά λεπτομέριες της απόφασης μπορει να βολευουν και αυτον που ας πουμε "εχασε"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom