Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 23 άτομα (1 μέλη και 22 επισκέπτες)

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Την φοροδιαφυγη που λογικα θα μειωθει στο ελαχιστο, λογω του οτι θα ειμαι πολυ ουγκανο σαν επαγγελματιας να φοροδιαφυγω και να διακινδυνεψω να κλεισει η επιχειρηση μου και να παω φυλακη για 10- 12%, την υπολογιζεις;
Σε αυτά συμφωνώ φυσικά.
1. Στο οτι έχω μεγαλύτερο κίνητρο να δουλέψω και να κονομήσω χωρίς το κράτος να παίρνει το τεράστιο 24% επι της προστιθέμενης αξίας του προιοντος μου.
2. Στο ότι μειώνεται το κίνητρο να φοροκλέψω γιατί η ωφέλεια είναι μικρή μπροστά στην τιμωρία.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.506
Πόντοι
12.756

Δεν ξερω τύπε, πολλοι μισθωτοι εχουν εισοδημα και απο αλλού (π.χ. καποιο ενοικιο), ενω δεν μπορω να διανοηθω πώς μια επιχειρηση δεν μπορει να φοροδιαφυγει, οποια κι αν ειναι η μορφη της

Βαζω και του Αλεξ το μηνυμα γιατι το εχει καταλαβει το θεμα ..

Το ΦΠΑ ειναι ο πιο ευκολος φόρος για να φοροδιαφυγη , αμεσα λεφτα στην τσεπη , και βολευει τους παντες , επισης ειναι και ο πιο μισητός φόρος για τον πληθυσμο , οποτε ολοι (χωρις να ξερουν τον λογο) θελουν να τον αποφύγουν ..

Επειδη στο ΦΠΑ και στην αποφυγη του εχω Phd τουλάχιστον , δεν υπαρχει τρόπος να σταματησεις τον κόσμο απο το να τον κλεβει..
Οποια πατεντα και τρόπο και να βγαλουν ειναι ζητημα μιας εβδομαδας να βρεθει ενναλακτική για καποιον που θελει να μην τον πληρωνει, και να αποφύγει και προσωποκρατήσεις και μαλακίες.

Για να εξαλειφθει στο 95% η απατη με το ΦΠΑ θα πρεπει το κρατος , ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ να απαγορεψει την διακίνηση φυσικού χρήματος και να γίνουν όλα ηλεκτρονικα μεσω τραπέζης ή αλλου μεσάζοντα.
Οποιος εχει μετρητα να συλαμβάνεται , δηλαδη να σε σταματανε στο δρόμο και να σε ψαχνουν σαν να ψαχνουν για ναρκωτικά ή δεν ξερω εγω τι άλλο , εξακρίβωση στοιζείων κτλ..
Θα γινει ποτέ αυτό ;;; δεν νομίζω :coffee:

Και πάλι με αυτον το τρόπο υπαρχουν τρυπες με τριγωνικες , με αγορες απο εξωτερικό με την διαφορά ΦΠΑ και με παρα πολλους αλλους τρόπους , αλλα εκει μιλάμε για οργανωμένα πραγματα και οχι για τον κοσμάκη ή τον μαγαζάτορα με 300Κ ή 2μυρια τζιρο το έτος.

Οποτε να ζησει ο ΦΠΑ :rockon:

Τελευταία τροποποίηση:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Κοιτα, διατηρω 2 ιντερνετικες επιχειρησεις που το 100% των συναλλαγων τους γινονται με πιστωτικη καρτα. Πως μπορω να φοροδιαφυγω; Αλλα ακομα και στα φυσικα καταστηματα που εχω, το 80-90% των συναλλαγων γινονται με καρτα.
Ακριβως το ιδιο θεμα εχει και η κολομπιανα μου με το ιντερνετικο της καταστημα, δεν μπορει να κρυψει ούτε ενα πέσο και ο Πέτρο εχει γαμηθει να βαζει φορους

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.506
Πόντοι
12.756
Κοιτα, διατηρω 2 ιντερνετικες επιχειρησεις που το 100% των συναλλαγων τους γινονται με πιστωτικη καρτα. Πως μπορω να φοροδιαφυγω; Αλλα ακομα και στα φυσικα καταστηματα που εχω, το 80-90% των συναλλαγων γινονται με καρτα.
Α μπραβο , στο περίπου αυτο που αναφερω και εγω , μετα ειδα το μηνυμα σου
Βεβαια μπορεις ακόμα να κλεψεις απο τους προμηθευτες σου ..δεν ειναι μονο οι πελατες .. εχεις και προμηθευτες κολλητε μου .. :coffee:

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.939
Πόντοι
19.795
Σε αυτά συμφωνώ φυσικά.
1. Στο οτι έχω μεγαλύτερο κίνητρο να δουλέψω και να κονομήσω χωρίς το κράτος να παίρνει το τεράστιο 24% επι της προστιθέμενης αξίας του προιοντος μου.
2. Στο ότι μειώνεται το κίνητρο να φοροκλέψω γιατί η ωφέλεια είναι μικρή μπροστά στην τιμωρία.
Κυριως το δευτερο. Και στο λεω απο εμπειρια, πριν απο χρονια που ασχολουμουν με χονδρικες πωλησεις και ειχα πελατες απο Ροδο, που ο ΦΠΑ ηταν 12%. Κανενας ποτε δεν μου ζητησε υποτιμολογιση η, καποιο μειωμενη τιμολογηση.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006

Το ΦΠΑ ειναι ο πιο ευκολος φόρος για να φοροδιαφυγη , αμεσα λεφτα στην τσεπη , και βολευει τους παντες , επισης ειναι και ο πιο μισητός φόρος για τον πληθυσμο , οποτε ολοι (χωρις να ξερουν τον λογο) θελουν να τον αποφύγουν ..

Επειδη στο ΦΠΑ και στην αποφυγη του εχω Phd τουλάχιστον , δεν υπαρχει τρόπος να σταματησεις τον κόσμο απο το να τον κλεβει..
Οποια πατεντα και τρόπο και να βγαλουν ειναι ζητημα μιας εβδομαδας να βρεθει ενναλακτική για καποιον που θελει να μην τον πληρωνει, και να αποφύγει και προσωποκρατήσεις και μαλακίες.

Για να εξαλειφθει στο 95% η απατη με το ΦΠΑ θα πρεπει το κρατος , ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ να απαγορεψει την διακίνηση φυσικού χρήματος και να γίνουν όλα ηλεκτρονικα μεσω τραπέζης ή αλλου μεσάζοντα.
Οποιος εχει μετρητα να συλαμβάνεται , δηλαδη να σε σταματανε στο δρόμο και να σε ψαχνουν σαν να ψαχνουν για ναρκωτικά ή δεν ξερω εγω τι άλλο , εξακρίβωση στοιζείων κτλ..

Και πάλι με αυτον το τρόπο υπαρχουν τρυπες με τριγωνικες , με αγορες απο εξωτερικό με την διαφορά ΦΠΑ και με παρα πολλους αλλους τρόπους , αλλα εχει μιλάμε για οργανωμένα πραγματα και οχι για τον κοσμάκη ή τον μαγαζάτορα με 300Κ ή 2μυρια τζιρο το έτος.

Τωρα που ειπες "τριγωνικες"....
Θυμαμαι εναν φιλο μου επιχειρηματια που προσπαθουσε να μου εξηγησει τι ειναι οι τριγωνικές και πώς φοροδιαφευγεις με αυτες, ντρεπομαι να ομολογησω οτι δεν καταλαβαινα Χριστό και αντιληφθηκα γιατι δεν θα μπορούσα ποτέ να γινω επιχειρηματιας.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.506
Πόντοι
12.756
Κυριως το δευτερο. Και στο λεω απο εμπειρια, πριν απο χρονια που ασχολουμουν με χονδρικες πωλησεις και ειχα πελατες απο Ροδο, που ο ΦΠΑ ηταν 12%. Κανενας ποτε δεν μου ζητησε υποτιμολογιση η, καποιο μειωμενη τιμολογηση.

Τα σαλια μου τρεχουν !! μην μου λες για μειωμένους συντελεστες , με τρωνε τα χέρια μου να καβατζωσω κανα καραβι λεφτά πάλι

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.105
Πόντοι
3.656

Και πάλι με αυτον το τρόπο υπαρχουν τρυπες με τριγωνικες , με αγορες απο εξωτερικό με την διαφορά ΦΠΑ και με παρα πολλους αλλους τρόπους , αλλα εχει μιλάμε για οργανωμένα πραγματα και οχι για τον κοσμάκη ή τον μαγαζάτορα με 300Κ ή 2μυρια τζιρο το έτος.

Τύπε η συζήτηση είναι με τι τεχνάσματα μπορείς να. εισπράξεις ΦΠΑ και μετά να μην τον αποδώσεις η πως θα τονωθεί η οικονομία?

Εντάξει βρες και έναν αχυράνθρωπο να το ν βάλεις διαχειριστή σε μια επε με έδρα την Αλβανία να σου κόβει 300 χιλιάρικα τιμολόγια το μήνα.....άντε το έκανες....

ο μισθωτός που παίρνει 1500 ευρώ το μήνα γιατί να μην θέλει να μειωθεί ο ΦΠΑ και να περνάει έξοδα αυτά που αγοράζει?

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Δεν ξερω τύπε, πολλοι μισθωτοι εχουν εισοδημα και απο αλλού (π.χ. καποιο ενοικιο), ενω δεν μπορω να διανοηθω πώς μια επιχειρηση δεν μπορει να φοροδιαφυγει, οποια κι αν ειναι η μορφη της
Οι επιχειρήσεις που έχουν ένα σεβαστό μέγεθος δεν ασχολούνται με ανόητα ρίσκα να μην κόψουν τιμολόγιο, ή να μην δηλώσουν εργασία για να κερδίσουν κανένα φραγκοδίφραγκο.
Γλιτώνουν κάποιους φόρους βέβαια με φοροαποφυγή. Νόμιμες διαδικασίες δηλαδή, όχι κλοπές.
Και μην ξεχνάς βέβαια οτι προιόντος του χρόνου οι ηλεκτρονικές συναλαγές δυσκολεύουν τις διάφορες μαμουνιές.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.506
Πόντοι
12.756
Τύπε η συζήτηση είναι με τι τεχνάσματα μπορείς να. εισπράξεις ΦΠΑ και μετά να μην τον αποδώσεις η πως θα τονωθεί η οικονομία?

Εντάξει βρες και έναν αχυράνθρωπο να το ν βάλεις διαχειριστή σε μια επε με έδρα την Αλβανία να σου κόβει 300 χιλιάρικα τιμολόγια το μήνα.....άντε το έκανες....

ο μισθωτός που παίρνει 1500 ευρώ το μήνα γιατί να μην θέλει να μειωθεί ο ΦΠΑ και να περνάει έξοδα αυτά που αγοράζει?
Γιατι οσο εγω ψωνίζω απο τον Αλβανό./Βουλγαρο/Γκανέζο μπορω να του παρεχω προιοντα σε χαμηλοτερη τιμη απο της αγορας και να επωφελειται ο μισθωτος, περισσοτερο απο τον φόρο που θα γλυτωνε..
Γιατι στα έξοδα δεν θα το περάσει ποτέ προιον που δεν εκπιπτει.
Μεχρι και στην Αμερικη ειπαμε οτι δεν εκπιπτουν ολα , και δεν γινεται να εκπιπτουν όλα, σε καποιο σημείο πρεπει να πληρωθει φόρος, αλλιως γιατι να φτασουμε στο τελευταια σταδιο στον τελικο καταναλωτη για τον εκπιπτουμε και να εχουμε τοση μεγαλη γραφειοκρατία και να μην τον καταργησουμε εντελως ..
Επίσης σκεψου και τις υπηρεσίες , δεν ειναι μονο τα προιόντα

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.939
Πόντοι
19.795
Α μπραβο , στο περίπου αυτο που αναφερω και εγω , μετα ειδα το μηνυμα σου
Βεβαια μπορεις ακόμα να κλεψεις απο τους προμηθευτες σου ..δεν ειναι μονο οι πελατες .. εχεις και προμηθευτες κολλητε μου .. :coffee:
Πως να κλεψεις ΦΠΑ οταν εσυ εισαι ο λιανεμπορας και τα κοβεις ολα σε αποδειξεις λογω καρτων; Απλως αν ο προμηθευτης σου κοψει μειωμενο ΦΠΑ, αυτος ο φορος που θα γλυτωσει αυτος, εσυ θα τον αποδωσεις λογω του οτι εισαι ο τελευταιος κρικπος της αλυσιδας.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Γιατι οσο εγω ψωνίζω απο τον Αλβανό./Βουλγαρο/Γκανέζο μπορω να του παρεχω προιοντα σε χαμηλοτερη τιμη απο της αγορας και να επωφελειται ο μισθωτος, περισσοτερο απο τον φόρο που θα γλυτωνε..
Μεχρι και στην Αμερικη ειπαμε οτι δεν εκπιπτουν ολα , και δεν γινεται να εκπιπτουν όλα, σε καποιο σημείο πρεπει να πληρωθει φόρος, αλλιως γιατι να φτασουμε στο τελευταια σταδιο στον τελικο καταναλωτη για τον εκπιπτουμε και να εχουμε τοση μεγαλη γραφειοκρατία και να μην τον καταργησουμε εντελως ..
Ελα να γυρνάει... το καρουζέλ.:rockon:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.105
Πόντοι
3.656
Το ίδιο είπα και εγώ....κάποια στιγμή κάποιος φόρος θα πρέπει να πληρωθεί...αλλιώς θα κερδίσουν όλοι εκτός από τα κρατικά ταμεία. Δεν θα γίνει ποτέ.

Δεν με κατάλαβες ως προς το τι θα ψωνίζεις από τον Βούλγαρο τύπε :2funny: και δεν είδες...έχουμε πήξει στα φτηνά προϊόντα...όλα made in Taiwan....

κάνε όσες τριγωνικές θες....κάποια στιγμή ο ΦΠΑ θα έρθει στην πόρτα σου...εκτός αν πάει στην πόρτα του άλλου που ούτε αυτός το ανέχεται για σένα....αυτός στην χώρα του δεν πληρώνει φόρο? Επίσης στις ενδοκοινοτικές από όσο ξέρω 24% έχει στην παροχή υπηρεσιών τουλάχιστον.

Στις υπηρεσίες πραγματικά μπορείς να κλέψεις τον φπα...αν απευθύνεσαι σε μικροπελάτες. Εκτός αν εννοείς ότι θα πάρεις μια σύμβαση με το δημόσιο η με μια μεγάλη εταιρεία και θα τους κανείς παζάρια για το ΦΠΑ :confused:

Όσοι κλέβουν ΦΠΑ το κάνουν σε μικροδουλειές...που μπορεί ατομικά να τους επιφέρει πολλά λεφτά αλλά και πάλι σε μικροδουλειές.

Εκτός σου ξανά λέω αν βρεις ένα κορόιδο στην άλλη άκρη του κόσμου να σε γεμίζει έξοδα αέρα

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.105
Πόντοι
3.656
Πως να κλεψεις ΦΠΑ οταν εσυ εισαι ο λιανεμπορας και τα κοβεις ολα σε αποδειξεις λογω καρτων; Απλως αν ο προμηθευτης σου κοψει μειωμενο ΦΠΑ, αυτος ο φορος που θα γλυτωσει αυτος, εσυ θα τον αποδωσεις λογω του οτι εισαι ο τελευταιος κρικπος της αλυσιδας.
Μπορείς μόνο να το καθυστερήσεις....για παράδειγμα στο τέλος του μήνα που έχεις κάνει τρελές πωλήσεις να παραγγείλεις εμπόρευμα (δεδομένου ότι δεν λήγει ή δεν χαλάει) και να συμψηφίσεις.....

για να γλιτώσεις εντελώς δεν γίνεται

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.506
Πόντοι
12.756

Πολλοι τρόποι
Γι αυτο εγραψα οτι η καταργηση του μετρητου ειναι ενα μεγάλο μέρος για να σωθει η κατασταση
Αμα δωσεις την ευκαιρια σε εναν να του κάνεις 40% καλυτερη τιμη πιστευεις δεν θα τρεξει να σηκωσει λεφτα απο την τράπεζα ; με τα 4 θα πάει
7 στους 10 πελατες ειναι προθυμοι να αγοράσουν χωρις αποδείξη.
Νομιζεις οι προμηθευτες δεν εχουν δυνατότητα να δωσουν χωρις χαρτια , ειδικα αν ειναι ο κατασκευαστης ;; λες να τους τσεκαρει κανεις την φύρα ;

Για να τελειωνουμε με το θεμα, ειχα μπλοκαρισμενες καρτες , βασικά ειχα κατασχεση στους λογαριασμους καρτων, οποτε και τα μηχανακια τα ειχα διακοσμητικα στα ταμεια.
επι 9 μηνες δουλευαν τα μαγαζιά μιά χαρα , ειχαν εντολη οι ταμιες να λένε οτι εχουμε προβλημα με τα μηχανακια και δεν μπορουμε να δεχτουμε καρτες και για την ενοχληση αυτη θα τους κανανε εκπτωση ..
Ξερεις ποσοι σε ποσοστο απλα αφηναν τα πραγματα στο ταμειο και εφευγαν ;; κατω απο 15%
Ξερεις πόσοι απο αυτους μολις τους ελεγαν αυτο με τα μηχανακια καρτων ελεγαν οτι αφου δεν υπαρχουν μηχανάκια να τους κανουμε ακομα καλυτερη εκπτωση και να μην τους κοψουμε αποδειξη ;; πανω απο 75%

Ξερεις οτι μετα απο 4 μερες ηρθε ο διευθυντης του καταστηματος της Πειραιως εκει κοντα και μου λεει οτι του δημιουργω πρόβλημα με τους πελατες τους γιατι αδειαζει το ΑΤΜ που πιο συντομα απο οσο εχουν υπολογίσει!!
Επισης Σαββατα μετα τις 13:00 ελεγαν οι ταμειες να πηγαινουν στο ΑΤΜ της Αλφα μπανκ που ηταν 8 στενα πιο κατω , γιατι της Πειραιως ειχε αδειασει , και κανεις δεν ελεγε κουβεντα.

Να κανετε τον σταυρο σας που υπαρχει ακομα ετσι ο ΦΠΑ και σε μια δυσκολη στιγμη μπορειτε να τον πιστολιασετε

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.939
Πόντοι
19.795
Eγω δεν μπορω να καταλαβω πως το εννοει ο Νιπλης και πως μπορεις να μην αποδιδεις ΦΠΑ την στιγμη που κοβεις αποδειξεις. Μονο αν εχεις εικονικα τιμολογια απο προμηθευτες, στα οποια δεν θα πληρωσεις ΦΠΑ μπορει να γινει αυτο. Αλλα τοτε τον ΦΠΑ τον πληρωνουν οι προμηθευτες. Τι δεν καταλαβαινω στην ηλικια που ειμαι;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.516
Πόντοι
3.656
Μην γκρινιάζεις ρε τύπε...στην Ελλάδα 2.0 μια τρύπα έχει μόνο 350 ευρώ και η Αθήνα είναι πιο κοντά στο Μανχάτταν από ότι είναι στο Ισλαμαμπάντ :confused:

Τύπε, ο κατουρημένος σκατάς σώγαμπρος , σερβιτόρος των 90s , με το σάπιο τουαρέγκ του 2004 .... σου πουλάει μούρη ότι έχει πάει και στην Αμερική ;
Μαγικό δεν είναι το μπου.κομ ;;;

Οι κατσικογάμηδες το παίζουν μπον βιβέρ.
Μιλάμε για τύπο που κυκλοφορεί με σκούτερ ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom