Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (3 μέλη και 21 επισκέπτες)

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.939
Πόντοι
19.795
Δεν υπάρχει χρυσή τομή....ανέβασε αρκετά τον κατώτατο και οι μισές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν η δεν θα θέλουν να τον πληρώσουν...θα δεις να γίνονται απολύσεις με το τσουβάλι....από την άλλη αυτή τη στιγμή τα έξοδα διαβίωσης είναι περισσότερα από τον βασικό μισθό....

για εμένα θα έπρεπε να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές πολύ περισσότερο ώστε να μπορέσει ο εργαζόμενος να πάρει περισσότερα λεφτά χωρίς να επιβαρυνθεί ο εργοδότης. Πέραν των μέτρων που πρέπει να παυθούν για την ακρίβεια.
Τι βασικότερο που θα τονώσει την οικονομία, θα μειώσει την φοροδιαφυγή, αλλά και θα ελαφρύνει τον μισθωτό, είναι η μείωση του ΦΠΑ.
Το 100ρικο με έξι γύρες γίνεται 20ρικο. Τα υπόλοιπα 80 (χωρίς να υπολογίσω τους φόρους στα καύσιμα) πάνε στα κρατικά ταμεία σε ένα Α χρονικό διάστημα. Αν αυτό το χρονικό διάστημα γίνει 2Α, δηλ. μειωθεί ο ΦΠΑ στο μισό, το κράτος απλώς θα εισπράξει καθυστερημένα τους φόρους που του αναλογούν. Δεν θα τους χάσει όμως. Απλώς θα καθυστερήσει η είσπραξη τους. Έτσι δίνεις μεγάλη ανάσα στην οικονομία, μειωνεις την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, κινείται το χρήμα και ανασαίνει ο εργαζόμενος.
Απαραίτητη προϋπόθεση.
Όποιος επαγγελματίας τολμήσει να φοροδιαφυγει τον ΦΠΑ, που θα είναι στο 12%, του κόβεις κυριολεκτικά τον κωλο και τον κλείνεις ισόβια.

• Like
Αντιδράσεις: barock

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
οι τριετιες θα ξεκινησουν απο την αρχη...σιγα το κοστος ρε συ 10% επι του βασικου ειναι και μεχρι 3 δικαιουται ο εργαζομενος
Δηλαδή ακόμα και ένας εργαζόμενος που παίρνει 1000 ευρώ θα δικαιούται τριετίες για τον βασικό? Αυτό δεν το γνωρίζω.

Επίσης δεν γνώριζα ότι θα ξεκινήσουν από την αρχή.

10% του βασικού που ορίζεται εκείνη την στιγμή? και 10% κάθε τριετία επίθεση της προηγούμενης? Δεν είναι λίγα χρήματα αυτά...και είναι οι ετήσιες αποδοχές.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.719
Πόντοι
12.756
Δηλαδή ακόμα και ένας εργαζόμενος που παίρνει 1000 ευρώ θα δικαιούται τριετίες για τον βασικό? Αυτό δεν το γνωρίζω.

Επίσης δεν γνώριζα ότι θα ξεκινήσουν από την αρχή.

10% του βασικού που ορίζεται εκείνη την στιγμή? και 10% κάθε τριετία επίθεση της προηγούμενης? Δεν είναι λίγα χρήματα αυτά...και είναι οι ετήσιες αποδοχές.
ειναι 10% επι του βασικου και οχι επι 1000 πχ αν παιρνει ο εργαζομενος και θα ξεκινησουν απο την αρχη...το εχει υποσχεθει Μητσοτακης...
αν δεν το κανει να πα να γαμηθει

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Τι βασικότερο που θα τονώσει την οικονομία, θα μειώσει την φοροδιαφυγή, αλλά και θα ελαφρύνει τον μισθωτό, είναι η μείωση του ΦΠΑ.
Το 100ρικο με έξι γύρες γίνεται 20ρικο. Τα υπόλοιπα 80 (χωρίς να υπολογίσω τους φόρους στα καύσιμα) πάνε στα κρατικά ταμεία σε ένα Α χρονικό διάστημα. Αν αυτό το χρονικό διάστημα γίνει 2Α, δηλ. μειωθεί ο ΦΠΑ στο μισό, το κράτος απλώς θα εισπράξει καθυστερημένα τους φόρους που του αναλογούν. Δεν θα τους χάσει όμως. Απλώς θα καθυστερήσει η είσπραξη τους. Έτσι δίνεις μεγάλη ανάσα στην οικονομία, μειωνεις την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, κινείται το χρήμα και ανασαίνει ο εργαζόμενος.
Απαραίτητη προϋπόθεση.
Όποιος επαγγελματίας τολμήσει να φοροδιαφυγει τον ΦΠΑ, που θα είναι στο 12%, του κόβεις κυριολεκτικά τον κωλο και τον κλείνεις ισόβια.
Καλά για αρχή πρέπει να είναι κάποιος πολύ μαλάκαςς για να μην δηλώνει στην μηνιαία ολόκληρο το φπα....ιδιαίτερα τώρα με το mydata...

Αλλά ναι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν μια πολύ βασική αρχή. Εμένα μου αρέσει επίσης και η πρόταση που έχει γίνει να δηλώνουν τα φυσικά πρόσωπα τα έξοδα τους ώστε να φοροεκπιπτουν.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
ναι εντάξει...αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις...όταν είσαι 20 χρόνων, δεν έχεις δουλέψει μια μέρα στη ζωή σου και δεν ξέρεις ούτε να βάλεις την υπογραφή σου τι περιμένεις? Όμως αν δουλέψεις και γίνεις απαραίτητος στην εταιρεία σου μπορείς να πας παραπάνω μισθωλογικά αν μπορείς να προχωρήσεις σε ένα καλύτερο πόστο.

Όταν ο άλλος είναι 10 χρόνια στην ίδια θέση να πηγαίνει κούτες από δω και από εκεί χωρίς να ζητάει περισσότερες ευθύνες τι περιμένει να πάρει?
Πιτσιρικας στο σουπερ μαρκετ της γειτονιας ηταν μια ταμιας τσακμακι, σπιρτο, γρηγορη στη δουλεια της και ικανη. Αφου ολοι λεγανε <Παμε στη γρηγορη.>
Καποια πολλα χρονια μετα, η ιδια στο ιδιο ποστο της, η αποδοση της σαν να ηταν η πρωτη της μερα στη δουλεια, μεχρι που πηρε συνταξη.
Για σενα αυτη δεν δικαιουνταν αυξηση-τριετιες αφου δεκαετιες εκανε το ιδιο;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
ειναι 10% επι του βασικου και οχι επι 1000 πχ αν παιρνει ο εργαζομενος και θα ξεκινησουν απο την αρχη...το εχει υποσχεθει Μητσοτακης...
αν δεν το κανει να πα να γαμηθει
Ναι ρε μπρο και λεω....την πρώτη τριετία θα πάει 825...την δεύτερη τριετία θα πάει 907,50...την Τρίτη τριετία θα πάει 998,25 (σχεδόν 1400 μεικτά).....αν μου έρθει εμένα ένας με 3 τριετίες στην πλάτη του για δουλειά...γιατί να τον προσλάβω αντί για τον πιτσιρικά που θα του δίνω 1000 ευρώ για την ίδια δουλειά?

Μιλάω για δουλειά χωρίς ειδίκευση πάντα. Αυτό που εξηγώ είναι ότι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στους εργαζόμενους.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.719
Πόντοι
12.756
Ναι ρε μπρο και λεω....την πρώτη τριετία θα πάει 825...την δεύτερη τριετία θα πάει 907,50...την Τρίτη τριετία θα πάει 998,25 (σχεδόν 1400 μεικτά).....αν μου έρθει εμένα ένας με 3 τριετίες στην πλάτη του για δουλειά...γιατί να τον προσλάβω αντί για τον πιτσιρικά που θα του δίνω 1000 ευρώ για την ίδια δουλειά?

Μιλάω για δουλειά χωρίς ειδίκευση πάντα. Αυτό που εξηγώ είναι ότι μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στους εργαζόμενους.
και παλια ηταν παγιδα αυτο τα εχω ζησει...ΟΜΩΣ ειναι καλυτερο για τους εργαζομενους να υπαρχουν οι τριετιες και ας υπαρχει δυσκολια ευρεσης δουλειας αν τις εχουν στην πλατη τους

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.939
Πόντοι
19.795
Καλά για αρχή πρέπει να είναι κάποιος πολύ μαλάκαςς για να μην δηλώνει στην μηνιαία ολόκληρο το φπα....ιδιαίτερα τώρα με το mydata...

Αλλά ναι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν μια πολύ βασική αρχή. Εμένα μου αρέσει επίσης και η πρόταση που έχει γίνει να δηλώνουν τα φυσικά πρόσωπα τα έξοδα τους ώστε να φοροεκπιπτουν.
Δεν λέω να μην τον δηλώνει. Λέω να μην τον εισπράττει. Άλλο να λεει ο ηλεκτρολόγος στην κυρά Κατίνα 100 + 24 ο ΦΠΑ , και άλλο να λέει 100 + 10-12. (Που καμμία φορά για να πάρει την δουλειά μπορεί να τα βάλει και από την τσέπη του, όπως κάναμε κάποιοι παλιοί το 1988 όταν πρωτοεφαρμόστηκε, γιατί δεν θέλαμε να φαινόμαστε ακριβοί στον πελάτη.)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Πιτσιρικας στο σουπερ μαρκετ της γειτονιας ηταν μια ταμιας τσακμακι, σπιρτο, γρηγορη στη δουλεια της και ικανη. Αφου ολοι λεγανε <Παμε στη γρηγορη.>
Καποια πολλα χρονια μετα, η ιδια στο ιδιο ποστο της, η αποδοση της σαν να ηταν η πρωτη της μερα στη δουλεια, μεχρι που πηρε συνταξη.
Για σενα αυτη δεν δικαιουνταν αυξηση-τριετιες αφου δεκαετιες εκανε το ιδιο;
Δικαιούται για 2-3 διαφορετικούς λόγους.

1. Η δουλειά του ταμεία έχει ευθύνες και ρίσκο εκ φύσεως και δεν θα έπρεπε να αμοίβεται με τον βασικό μισθό.
2. ήταν κάποια που έκανε την δουλειά της καλύτερα από την διπλανή της που έξυνε τα @@ της.
3. Έμεινε σταθερή στην απόδοση της.

Και εάν αντί αλυσίδα σούπερ μάρκετ δούλευε σε μπακάλικο ο μπακάλης που δεν βγάζει εκατομμύρια αλλά 30 χιλιάδες το χρόνο δεν θα ήθελε να πληρώνει τις τριετίες γιατί είναι από το αίμα του.

Δεν λέω ότι δεν τις αξίζει...λεω ότι ενδεχόμενος να μην τις πάρει....

Επίσης αν μιλάγαμε για μια ταμεία που μέχρι να βγει στη σύνταξη έξυνε τα @@ της όχι δεν θα τις έδινα εγώ.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
και παλια ηταν παγιδα αυτο τα εχω ζησει...ΟΜΩΣ ειναι καλυτερο για τους εργαζομενους να υπαρχουν οι τριετιες και ας υπαρχει δυσκολια ευρεσης δουλειας αν τις εχουν στην πλατη τους
Διαφωνώ τύπε....θεωρώ ότι πολλοί θα απολυθούν και θα χάσουν ευκαιρίες έτσι. Τώρα θα μου πεις σιγά τις ευκαιρίες...αλλά αν δεν έχεις να φάς...όλα ευκαιρία είναι.

Δεν είναι λίγα χρήματα πάντως είναι περίπου 400 ευρώ παραπάνω από έναν εργαζόμενο χωρίς τριετίες. Επίσης μιλάμε για μια χώρα που οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της χώρας ΑΠΟΛΥΟΥΝ κάθε χρόνο τους εργαζόμενους και τους επαναπροσλαμβάνουν...ή κάνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνο κάτω από έτος....

ακριβώς για να μην χτίσουν ποτέ αυτά τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτά βέβαια δεν τα λέει ο Μητσοτάκης....

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.719
Πόντοι
12.756
Διαφωνώ τύπε....θεωρώ ότι πολλοί θα απολυθούν και θα χάσουν ευκαιρίες έτσι. Τώρα θα μου πεις σιγά τις ευκαιρίες...αλλά αν δεν έχεις να φάς...όλα ευκαιρία είναι.

Δεν είναι λίγα χρήματα πάντως είναι περίπου 400 ευρώ παραπάνω από έναν εργαζόμενο χωρίς τριετίες. Επίσης μιλάμε για μια χώρα που οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της χώρας ΑΠΟΛΥΟΥΝ κάθε χρόνο τους εργαζόμενους και τους επαναπροσλαμβάνουν...ή κάνουν συμβάσεις ορισμένου χρόνο κάτω από έτος....

ακριβώς για να μην χτίσουν ποτέ αυτά τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτά βέβαια δεν τα λέει ο Μητσοτάκης....
ολα αυτα ειναι γνωστα ομως εστω για τις λιγες σοβαρες που θα τις δωσουν ειναι καλο να υπαρξουν οι τριετιες και πιστευω θα επανελθουν οταν το ποσοστο ανεργιας πεσει κατω απο 10%

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
Δεν λέω να μην τον δηλώνει. Λέω να μην τον εισπράττει. Άλλο να λεει ο ηλεκτρολόγος στην κυρά Κατίνα 100 + 24 ο ΦΠΑ , και άλλο να λέει 100 + 10-12. (Που καμμία φορά για να πάρει την δουλειά μπορεί να τα βάλει και από την τσέπη του, όπως κάναμε κάποιοι παλιοί το 1988 όταν πρωτοεφαρμόστηκε, γιατί δεν θέλαμε να φαινόμαστε ακριβοί στον πελάτη.)
Συμφωνώ...αλλά αν η κυρά κατίνα ήξερε ότι τα 100 θα τα πέρναγε στα έξοδα της δεν θα του ζήταγε χωρίς απόδειξη....και αυτό θα βοηθούσε επίσης.

Ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι 10% στα βασικά αγαθά...η και 6% όπως είναι το ρεύμα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
ολα αυτα ειναι γνωστα ομως εστω για τις λιγες σοβαρες που θα τις δωσουν ειναι καλο να υπαρξουν οι τριετιες και πιστευω θα επανελθουν οταν το ποσοστο ανεργιας πεσει κατω απο 10%
Το θέμα για ένα νόμο δεν είναι αν θα οφελήσει λίγους που δουλεύουν σε σοβαρές εταιρείες αλλά τους πολλούς.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό το μέτρο δεν θα ωφελήσει τους πολλούς....είναι καλό θεωρητικά αλλά στην πράξη δεν θα γίνει.

Μιλάμε για ελεύθερη αγορά όχι για το δημόσιο.

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.719
Πόντοι
12.756
Το θέμα για ένα νόμο δεν είναι αν θα οφελήσει λίγους που δουλεύουν σε σοβαρές εταιρείες αλλά τους πολλούς.

Εγώ πιστεύω ότι αυτό το μέτρο δεν θα ωφελήσει τους πολλούς....είναι καλό θεωρητικά αλλά στην πράξη δεν θα γίνει.

Μιλάμε για ελεύθερη αγορά όχι για το δημόσιο.
οπως ηταν παλια οταν ισχυαν θα ειναι και τωρα οταν επανελθουν..στην πραξη θα δουμε αν και ποσο θα ωφελησει

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Απαραίτητη προϋπόθεση.
Nαι, την εχω ξανακουσει αυτη τη θεωρια, οτι το ποσοστο του ΦΠΑ ειναι ουσιαστικα αδιαφορο, αφου απλως ειναι ζητημα χρονου το ιδιο ποσό να αποδώσει τον συγκεκριμενο φορο. Ειλικρινα δεν γνωριζω αν ειναι βασιμο αυτο, δεν εχω τις οικονομικες γνωσεις. Ακουγεται λογικο παντως.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.939
Πόντοι
19.795
Συμφωνώ...αλλά αν η κυρά κατίνα ήξερε ότι τα 100 θα τα πέρναγε στα έξοδα της δεν θα του ζήταγε χωρίς απόδειξη....και αυτό θα βοηθούσε επίσης.

Ο ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι 10% στα βασικά αγαθά...η και 6% όπως είναι το ρεύμα.
Κανονικα τα παντα επρεπε να περναγανε στα εξοδα και να μην φορολογουνται Αν π.χ. εχεις ενα ετησιο εισοδημα 30000 ευρω και το ξοδεψεις ολο, δεν πρεπει να φορολογησαι καθολου. Κατ αρχας εχεις ηδη πληρωσει ενα ποσοστο του σε ΦΠΑ καταναλωσης.(Μου φαινεται το αμερικανικο συστημα ειναι ετσι.) Και επισης θα τονωσεις την αγορα, γιατι πολλοι θα προτιμουν να ξοδεψουν παρα να τα εχουν στο στρωμα και να πληρωνουν φορους.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.506
Πόντοι
12.756
αρχισαν οι δεξιοι να μιλάνε για υπερωριες .. ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ , που φτασανε ρε μαλακα ...

Μάλλον εργοδότες θα είναι .. και θα λενε για το προσωπικο τους :tooth::tooth::tooth:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.104
Πόντοι
3.656
οπως ηταν παλια οταν ισχυαν θα ειναι και τωρα οταν επανελθουν..στην πραξη θα δουμε αν και ποσο θα ωφελησει
στην πράξη μπορεί να δεις εργαζόμενους που ψάχνουν δουλειά να λένε δεν θέλω τις τριετίες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Κανονικα τα παντα επρεπε να περναγανε στα εξοδα και να μην φορολογουνται Αν π.χ. εχεις ενα ετησιο εισοδημα 30000 ευρω και το ξοδεψεις ολο, δεν πρεπει να φορολογησαι καθολου. Κατ αρχας εχεις ηδη πληρωσει ενα ποσοστο του σε ΦΠΑ καταναλωσης.(Μου φαινεται το αμερικανικο συστημα ειναι ετσι.) Και επισης θα τονωσεις την αγορα, γιατι πολλοι θα προτιμουν να ξοδεψουν παρα να τα εχουν στο στρωμα και να πληρωνουν φορους.
Ναι, το αμερικανικο συστημα ειναι ετσι, αλλά για να αποδωσει χρειαζεται δρακόντειο ελεγκτικο μηχανισμο. Ο αμερικανικος μηχανισμος δεν σου επιτρεπει να ξοδεψεις ούτε ενα δολαριο χωρις να εμφανιζεται η πορεια του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom