Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.958
Πόντοι
19.795
Nαι, την εχω ξανακουσει αυτη τη θεωρια, οτι το ποσοστο του ΦΠΑ ειναι ουσιαστικα αδιαφορο, αφου απλως ειναι ζητημα χρονου το ιδιο ποσό να αποδώσει τον συγκεκριμενο φορο. Ειλικρινα δεν γνωριζω αν ειναι βασιμο αυτο, δεν εχω τις οικονομικες γνωσεις. Ακουγεται λογικο παντως.
Αν δεν ανηκεις σε μια ταξη, (και εγω, εδω δεν ειμαι σιγουρος, αλλα απο οτι εχω ακουσει) που δεν θα βγαλεις το χρημα σε τραπεζες του εξωτερικου, αλλα θα το κρατησεις και θα το καταναλωσεις εντος Ελλαδος, η φοροεισπραξη θα ειναι η ιδια, (για να μην σου πω μεγαλυτερη) ειτε ο ΦΠΑ ειναι 24% ειτε ειναι 12 η, 10.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.958
Πόντοι
19.795
Ναι, το αμερικανικο συστημα ειναι ετσι, αλλά για να αποδωσει χρειαζεται δρακόντειο ελεγκτικο μηχανισμο. Ο αμερικανικος μηχανισμος δεν σου επιτρεπει να ξοδεψεις ούτε ενα δολαριο χωρις να εμφανιζεται η πορεια του.
Μα το ειπα παραπανω, απαραιτητη προυποθεση για να πετυχει κατι τετοιο, οποιον φοροδιαφευγει να του κοβεις τον κωλο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Κανονικα τα παντα επρεπε να περναγανε στα εξοδα και να μην φορολογουνται Αν π.χ. εχεις ενα ετησιο εισοδημα 30000 ευρω και το ξοδεψεις ολο, δεν πρεπει να φορολογησαι καθολου. Κατ αρχας εχεις ηδη πληρωσει ενα ποσοστο του σε ΦΠΑ καταναλωσης.(Μου φαινεται το αμερικανικο συστημα ειναι ετσι.) Και επισης θα τονωσεις την αγορα, γιατι πολλοι θα προτιμουν να ξοδεψουν παρα να τα εχουν στο στρωμα και να πληρωνουν φορους.
Κάποιος πρέπει να πληρώνει κάτι....απλά αυτό το κάτι δεν μπορεί να είναι ο ίδιος φόρος 12 φορές....

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
2. Ναι είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν ΕΤΗΣΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ με τα δηλωμένα ΩΡΟΜΙΣΘΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι αν εγώ μισθώσω έναν εργαζόμενο την μια βδομάδα για 4 ώρες τη μέρα και την επόμενη για 8 ώρες τη μέρα είναι στην καλή διάθεση της εταιρείας (και των ελέγχων αν γίνονται) να δηλωθούν όλα τα ωράρια. Αν εσύ νομίζεις ότι δηλώνονται όλα τα ωράρια είσαι πιο άσχετος από εμένα. Κανονικά θα έπρεπε να δηλώνουν καθημερινά πίνακα προσωπικού....αλλά δεν γίνεται ΠΟΤΕ..διότι χρεώνουν με την ώρα και όχι με την ημέρα.
Αυτό και ΜΟΝΟ, δείχνει πόσο ΑΣΧΕΤΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.
Για παράδειγμα π ετήσιος σε ένα resort, υποβλήθηκε στο τέλος του 2022, με 1-2 υπαλλήλους που ήταν τότε.

Εσύ λες ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, το ξενοδοχείο ΔΕΝ υποχρεούται να υποβάλει ξανά Ε4;
Πως ανακοινώνει τις προσλήψεις και τις αλλαγές των ρεπό κλπ;

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.958
Πόντοι
19.795
Κάποιος πρέπει να πληρώνει κάτι....απλά αυτό το κάτι δεν μπορεί να είναι ο ίδιος φόρος 12 φορές....
Μα ουτως η, αλλως οτι καταναλωνεις πληρωνεις φορο. Απλως κανεις μια εκτιμηση ποσους φορους εισπρατεις με 24% ΦΠΑ και ενα ποσοστο 40-50% τουλαχιστον φοροδιαφυγη (για να μην πω για το επισημο αφηγημα που μιλαει για 70%) και ποσους φορους θα εισεπρατες με ΦΠΑ 10-12% και σχεδον μηδενικη φοροδιαφυγη. Συνυπολογιζοντας και το οφελος που θα ειχες απο την τονωση της αγορας.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Αυτό και ΜΟΝΟ, δείχνει πόσο ΑΣΧΕΤΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.
Για παράδειγμα π ετήσιος σε ένα resort, υποβλήθηκε στο τέλος του 2022, με 1-2 υπαλλήλους που ήταν τότε.

Εσύ λες ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2023, το ξενοδοχείο ΔΕΝ υποχρεούται να υποβάλει ξανά Ε4;
Πως ανακοινώνει τις προσλήψεις και τις αλλαγές των ρεπό κλπ;
Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει πρέπει να ανεβαίνει στο ΕΡΓΑΝΗ ακόμα και αν μιλάμε για 2 ώρες υπερωρία σε real time.

Εγώ λέω ότι το resort δεν θα υποβάλει τις πραγματικές ώρες και ημέρες που δούλεψε κάποιος.

Δηλαδή τον έχει δηλωμένο 4 ώρες την ημέρα και δουλεύει 8.

Εγώ είμαι άσχετος τύπε...δεν είπα ποτέ ότι είμαι λογιστής...εσύ που όπως φαίνεται ξέρεις τι είναι το Ε4 γιατί δεν μας λες τι υποβάλλουν οι εταιρείες παροχής ανθρώπινου δυναμικού και πως πληρώνουν τους εργαζόμενους τους? Έχεις διαχειριστεί καμία από αυτές?

Τους προσλαμβάνουν με σύμβαση αορίστου χρόνου? part time? το πρόγραμμα που αλλαζει απο ωρα σε ωρα.....το αναρτουν στο εργάνη????

δίνουν όλες αυτές οι εταιρείες τον σωστό μισθό η μήπως δίνουν τον κατώτατο και τους στέλνουν σε δουλειές οικοδομής στην καλύτερη?

αν εγώ κρατήσω τον εργάτη 3 ώρες παραπάνω θα του μετρήσουν υπερωρία η θα πάρει απλά 9 ευρώ στη σούμα?

Κάνε μας τη χάρη να πούμε

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.504
Πόντοι
12.756
Μα ουτως η, αλλως οτι καταναλωνεις πληρωνεις φορο. Απλως κανεις μια εκτιμηση ποσους φορους εισπρατεις με 24% ΦΠΑ και ενα ποσοστο 40-50% τουλαχιστον φοροδιαφυγη (για να μην πω για το επισημο αφηγημα που μιλαει για 70%) και ποσους φορους θα εισεπρατες με ΦΠΑ 10-12% και σχεδον μηδενικη φοροδιαφυγη. Συνυπολογιζοντας και το οφελος που θα ειχες απο την τονωση της αγορας.
Μην τρελενεστε με το συστημα της Αμερικης
Οτι περναει σε επιστροφη φόρου ειναι πράγματα που ειτε εκει πληρωνεις ενω εδω όχι και επίσης ειναι μέχρι ενα ποσοστο

Σαν individual δεν εχει κάποιο καλό κέρδος , για επιχειρήσεις ναι , μπορει να βοηθήσει

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Δεν ξέρω αν η οικονομία της χώρας είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Σίγουρα θα ωφελούσε αν μειωνόταν ο ΦΠΑ στα ποσοστά που λες...και αν τα φυσικά πρόσωπα έχτιζαν έξοδα...γιατί παντού θα ζήταγαν απόδειξη και το κράτος δεν θα χρειαζόταν να κάνει ελέγχους.

Βέβαια στην εστίαση και ιδιαίτερα στην νυχτερινή διασκέδαση μην περιμένεις και πολλά.....θα βγεις εσύ έξω με γκομενακια θα πιεις 3 μπουκάλια θα κανείς 400 ευρώ λογαριασμό και μετά θα τσακωθείς με τη σερβιτόρα επειδή έφερε απόδειξη 120 ευρώ?

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Nαι, την εχω ξανακουσει αυτη τη θεωρια, οτι το ποσοστο του ΦΠΑ ειναι ουσιαστικα αδιαφορο, αφου απλως ειναι ζητημα χρονου το ιδιο ποσό να αποδώσει τον συγκεκριμενο φορο. Ειλικρινα δεν γνωριζω αν ειναι βασιμο αυτο, δεν εχω τις οικονομικες γνωσεις. Ακουγεται λογικο παντως.
Η θέση οτι αν μειωθεί ο ΦΠΑ στο μισό, τότε σε διπλάσιο χρόνο, με διπλάσιες εμπορικές πράξεις, θα εισπραχθεί το ίδιο ποσό, είναι ορθή.
Τόσο ορθή όσο να λέμε οτι ένας δικηγόρος που κερδίζει 40κ τον χρόνο θα βγάζει τα ίδια, αλλά σε δύο χρόνια κάνοντας την διπλάσια δουλειά.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Μα το ειπα παραπανω, απαραιτητη προυποθεση για να πετυχει κατι τετοιο, οποιον φοροδιαφευγει να του κοβεις τον κωλο.
Kαι τωρα η ερωτηση του ενος εκατομμυριου δολαριων. Ποσοι νομιζεις οτι το θελουν αυτο? Δεν εξαιρω ούτε αυτους που γκρινιαζουν μια ζωη για χαμηλα εισοδηματα και φορομπηχτικές πολιτικές του κρατους.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.504
Πόντοι
12.756
Kαι τωρα η ερωτηση του ενος εκατομμυριου δολαριων. Ποσοι νομιζεις οτι το θελουν αυτο? Δεν εξαιρω ούτε αυτους που γκρινιαζουν μια ζωη για χαμηλα εισοδηματα και φορομπηχτικές πολιτικές του κρατους.
κανεις

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Η θέση οτι αν μειωθεί ο ΦΠΑ στο μισό, τότε σε διπλάσιο χρόνο, με διπλάσιες εμπορικές πράξεις, θα εισπραχθεί το ίδιο ποσό, είναι ορθή.
Τόσο ορθή όσο να λέμε οτι ένας δικηγόρος που κερδίζει 40κ τον χρόνο θα βγάζει τα ίδια, αλλά σε δύο χρόνια κάνοντας την διπλάσια δουλειά.
Δεν μου φαινεται δόκιμη η συγκριση. Επαναλαμβανω βεβαια οτι στερουμαι των απαραιτητων γνωσεων.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Όλοι όσοι είναι μισθωτοί και έχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Μια ακομη ημερα ποιοτικων συζητησεων στο μπου κομ...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.958
Πόντοι
19.795
Την φοροδιαφυγη που λογικα θα μειωθει στο ελαχιστο, λογω του οτι θα ειμαι πολυ ουγκανο σαν επαγγελματιας να φοροδιαφυγω και να διακινδυνεψω να κλεισει η επιχειρηση μου και να παω φυλακη για 10- 12%, την υπολογιζεις;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Όλοι όσοι είναι μισθωτοί και έχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Δεν ξερω τύπε, πολλοι μισθωτοι εχουν εισοδημα και απο αλλού (π.χ. καποιο ενοικιο), ενω δεν μπορω να διανοηθω πώς μια επιχειρηση δεν μπορει να φοροδιαφυγει, οποια κι αν ειναι η μορφη της

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.958
Πόντοι
19.795
Δεν ξερω τύπε, πολλοι μισθωτοι εχουν εισοδημα και απο αλλού (π.χ. καποιο ενοικιο), ενω δεν μπορω να διανοηθω πώς μια επιχειρηση δεν μπορει να φοροδιαφυγει, οποια κι αν ειναι η μορφη της
Κοιτα, διατηρω 2 ιντερνετικες επιχειρησεις που το 100% των συναλλαγων τους γινονται με πιστωτικη καρτα. Πως μπορω να φοροδιαφυγω; Αλλα ακομα και στα φυσικα καταστηματα που εχω, το 80-90% των συναλλαγων γινονται με καρτα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.102
Πόντοι
3.656
Δεν έχει να κάνει με την μορφή αλλά με το αντικείμενο της....πιστεύεις ότι το μιντιαμακρτ δεν κόβει τιμολόγια?

Δε μιλάω για τον γιατρό που δεν κόβει απόδειξη η για τον δικηγόρο που σου λέει τα δικαστικά ήταν 400ε και στην πραγματικότητα τα παράβολα ήταν 250 και τα υπόλοιπα τα έβαλε τσέπη.

Ο ίδιος μισθωτός που παίρνει ενοίκιο έχει και φορολογία 30% στο ενοίκιο....που αν πέρναγε ως έξοδα (ξόδευε) τα λεφτά που παίρνει νόμιμα από το ενοίκιο δεν θα πλήρωνε 30% φορολογία. Επίσης αυτός που πληρώνει ενοίκιο δεν θα δεχόταν να δίνει μαύρα γιατί θα πέρναγε το 100% του μισθώματος στα έξοδα του.

Αυτή η τακτική συμφέρει όσους παίρνουν λίγα και ξοδεύουν όσα βγάζουν σχεδόν...αλλά σίγουρα δεν συμφέρει όσους βάζουν στην άκρη 10 χιλιάρικα το μήνα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom