Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης-ΝΔ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 102K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 21 άτομα (2 μέλη και 19 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.106
Πόντοι
3.656
οσο καλυτερος και να γινεις, παραπανω απο κατι ψιχουλα για το θεαθηναι (με τοσες αυξησεις σε ολα), δε θα παρεις.
γιατι πολυ απλα, πισω απο σενα, περιμενουν αλλοι 50 για τη θεση σου.
νομιζεις το αφεντικουλη δεν το ξερει αυτο η' επειδη εισαι καλος αν λακισεις, θα στεναχωρηθει μη σε χασει ?
η' νομιζεις οτι πλεον υπαρχουν δουλειες της προκοπης εξω και σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες.
σε αυτο πατανε ολα τα καθικια και ετσι εχουν κανει ολο το κολπο τα πολιτικα αρχιδια.
Εγώ θα στο θέσω αλλιώς...και δεν μιλάω τώρα για εταιρείες με τζίρους εκατομυρίων και βάλε...μιλάω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις....

όταν η κατάσταση στην αγορά είναι ζω πεθαίνω...και όταν ο επιχειρηματίας βάζει τα κεφαλαία του και ρισκάρει ακόμα και να πάει φυλακή...ποσά πρέπει να πάρει ένας υπάλληλος??? Πες μου ένα νούμερο?

Υπολογίζοντας ότι...ότι δουλειά και να κάνει...δεν παίρνει κάνει ρίσκο και φυσικά δεν έχει τις ευθύνες

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.279
Πόντοι
5.506
εχω φιλο που με 20 χρονια προυπηρεσια παιρνει 900... σε ιδιωτικη εταιρεια και με ειδικη συγκεκριμενη δουλεια, οχι απλου εργατη.
Αυτός είναι Γιώργη;

giphy-dhmosio-.gif

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
οσο καλυτερος και να γινεις, παραπανω απο κατι ψιχουλα για το θεαθηναι (με τοσες αυξησεις σε ολα), δε θα παρεις.
γιατι πολυ απλα, πισω απο σενα, περιμενουν αλλοι 50 για τη θεση σου.
νομιζεις το αφεντικουλη δεν το ξερει αυτο η' επειδη εισαι καλος αν λακισεις, θα στεναχωρηθει μη σε χασει ?
η' νομιζεις οτι πλεον υπαρχουν δουλειες της προκοπης εξω και σε περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες.
σε αυτο πατανε ολα τα καθικια και ετσι εχουν κανει ολο το κολπο τα πολιτικα αρχιδια.
Εάν έχεις γνωστό τότε έχεις μέλλον. Εάν δεν τότε κλάμα.

Γνωστή ζυθοποιεία σχεδόν όλοι εταιρία είναι συγγενείς εκεί μέσα. Αντε να σε προσλάβουν εκεί...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.106
Πόντοι
3.656
Θυμάμαι είχα δώσει κοντά στα 3500 ευρώ για μια πιστοποίηση της MS. Την πήρα τελικά. Όταν πήγα στο BOSS και του λέω θέλω να ανέβω στον 3ο στους μηχανικούς μου λέει θα το δούμε. 4 μήνες το έβλεπε και τελικά ανέβηκα. Μετά από 3 μήνες του λέω αύξηση και γυρνάει κ μου λέει. Ξέρεις πόσοι είναι έξω και περιμένουν για την θέση σου? Εξυπνάκιας εγώ τότε λέω ναι αλλά δεν έχουν πιστοποίηση. Γυρνάει με ύφος και μου λέει...δεν μετράνε τα χαρτιά αρκεί να ξέρεις να κάνεις την δουλειά. Εκεί κατάλαβα ότι πέταξα 3500 στον κουβά.
Τύπε δεν μπορεί κανείς να κρίνει μια κατάσταση από αυτές τις πληροφορίες. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή...από αυτά που έχω δει...αν είσαι απαραίτητος για μια δουλειά που ο άλλος βγάζει καλά λεφτά....θα πάρεις και εσύ καλά λεφτά...το καλά είναι σχετικό για τον καθένα.

• Like
Αντιδράσεις: barock

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.279
Πόντοι
5.506
Εγώ θα στο θέσω αλλιώς...και δεν μιλάω τώρα για εταιρείες με τζίρους εκατομυρίων και βάλε...μιλάω για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις....

όταν η κατάσταση στην αγορά είναι ζω πεθαίνω...και όταν ο επιχειρηματίας βάζει τα κεφαλαία του και ρισκάρει ακόμα και να πάει φυλακή...ποσά πρέπει να πάρει ένας υπάλληλος??? Πες μου ένα νούμερο?

Υπολογίζοντας ότι...ότι δουλειά και να κάνει...δεν παίρνει κάνει ρίσκο και φυσικά δεν έχει τις ευθύνες
Κλασσικά υπαλληλάκια με αριστερά μυαλά. Περιμένουν με ένα μαγικό τρόπο να πάει ο βασικός 2500. Γιατί; Γιατι μια χαρά είναι ο βασικός, ανειδίκευτος, ελάχιστες ευθύνες και η ζωή είναι ωραία. Κάτι σαν ΔΗΜΟΣΙΟ δηλαδή, το παλιό το δημόσιο το ορθόδοξο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.106
Πόντοι
3.656
Κλασσικά υπαλληλάκια με αριστερά μυαλά. Περιμένουν με ένα μαγικό τρόπο να πάει ο βασικός 2500. Γιατί; Γιατι μια χαρά είναι ο βασικός, ανειδίκευτος, ελάχιστες ευθύνες και η ζωή είναι ωραία. Κάτι σαν ΔΗΜΟΣΙΟ δηλαδή, το παλιό το δημόσιο το ορθόδοξο.
Με την κατάσταση σήμερα καθόλου μια χαρά δεν είναι ο βασικός. Ο σημερινός βασικός ήταν μια χαρά το 2012-2015. Σήμερα με τα ενοίκια και την ακρίβεια ούτε 800 δε φτάνουν...αλλά αυτό πρακτικά είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις...ας κάνουν τον βασικό και 1500...την επόμενη ΩΡΑ θα έχουμε 900.000 απολύσεις.

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.501
Πόντοι
27.261

απο 1000 ευρω επρεπε να ξεκιναει ο μισθος, τελος.
στην αλλαγη δραχμη ευρω, ολα πηραν τα πανω τους σε τριπλασια μορφη (π.χ. νερο δες μονο 50δρχ - 50σεντς) και ο μισθος εμεινε σταθερος παλι.
600 επαιρνα το 2004, οπως ειπε και ο δαντης.
απο τοτε μεχρι τωρα, ΟΛΑ εχουν παρει αυξηση και ο μισθος εχει μεινει εκει... + -

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Δεν υπάρχει εξέλιξη από μόνη της. Η αγορά είναι ζούγκλα...για να εξελιχθείς πρέπει να γίνεις καλύτερος και να παρέχεις παραπάνω υπηρεσίες. Το ότι βάζεις τριετίες δεν σου δίνουν τίποτα περισσότερο από 10 ευρώ ανά τριετία. Και αν θες την γνώμη μου η εργατική νομοθεσία έχει πολλά στραβά...αλλά αυτό δεν είναι...

γιατί να πληρώνω έναν εργάτη κάθε χρόνο παραπάνω αν παρέχει τα ίδια...να κοιτάξει να ειδικευθεί..να μάθει παραπάνω...να προσφέρει περισσότερα...να γίνει απαραίτητος και μετά να ζητήσει αντί για 700 ακόμα και 1000...θα τα έχει κερδίσει.

Εδώ διαφωνώ...ευκαιρίες υπήρχαν και υπάρχουν...-ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ-...το πρόβλημα είναι ότι ο βασικός σήμερα δεν φτάνει για να ζήσεις ούτε με νερό και κονσέρβες.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εξαρτάται από την δουλειά...τις ώρες...και πολλά άλλα. Να στο θέσω αλλιώς..πόσα έπρεπε να παίρνει???
Να στο θέσω αλλιώς... Ένας τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος,που μήνα Αύγουστο σου λέει "α αυτή είναι άδεια της προηγούμενης χρονιάς,της τωρινής δεν ξεκίνησε ακόμη" παίρνει 1200€

Βάλτα κάτω και υπολόγισε

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.279
Πόντοι
5.506
Με την κατάσταση σήμερα καθόλου μια χαρά δεν είναι ο βασικός. Ο σημερινός βασικός ήταν μια χαρά το 2012-2015. Σήμερα με τα ενοίκια και την ακρίβεια ούτε 800 δε φτάνουν...αλλά αυτό πρακτικά είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις...ας κάνουν τον βασικό και 1500...την επόμενη ΩΡΑ θα έχουμε 900.000 απολύσεις.
Δε με κατάλαβες, εννοώ "μια χαρά θα βολευόταν με δουλειά βασικού μισθού (αν ήταν 2500") γιατί είναι ακαμάτηδες, άχρηστοι και ευθυνόφοβοι, δεν έχουν όνειρα και φιλοδοξίες, ούτε τη σπίθα να πιάσουν τη ζωή από τα κέρατα και να πετύχουν.

Δεν είπα οτι είναι μια χαρά βασικός 700. Όχι πως είναι και άσχημα για έναν ΠΡΩΤΟΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ.

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936
Τύπε δεν μπορεί κανείς να κρίνει μια κατάσταση από αυτές τις πληροφορίες. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή...από αυτά που έχω δει...αν είσαι απαραίτητος για μια δουλειά που ο άλλος βγάζει καλά λεφτά....θα πάρεις και εσύ καλά λεφτά...το καλά είναι σχετικό για τον καθένα.
Εμενα με καλυψε το παραπάνω πόστ. Δεν έχω να προσθέσω κατι

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.501
Πόντοι
27.261
Αυτός είναι Γιώργη;

giphy-dhmosio-.gif
ειπα συγκεκριμενη δουλεια και οχι αυτες που κανεις εσυ στο πουστοκομμα σου.
καθαρισε τη μαπα σου απο τη χυσαμολη που εφαγες σημερα, να δεις καλυτερα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.106
Πόντοι
3.656
στην αλλαγη δραχμη ευρω, ολα πηραν τα πανω τους σε τριπλασια μορφη (π.χ. νερο δες μονο 50δρχ - 50σεντς) και ο μισθος εμεινε σταθερος παλι.
απο τοτε μεχρι τωρα, ΟΛΑ εχουν παρει αυξηση και ο μισθος εχει μεινει εκει... + -
1000 ευρώ καθαρά ξέρεις τι σημαίνει? 1400 μεικτά...στην καλύτερη ε....1400 επί 14 είναι 20.000 το χρόνο....ο εργοδότης σε μια μικρή επιχείρηση που έχει πχ 3 εργαζόμενους ποσά νομίζεις ότι θα βγάλει? Η αγορά είναι τέτοια που να επιτρέπει στον εργοδότη να σου δώσει τόσα???

Και για να λες να ξεκινάει...δηλαδή να δίνω 20Κ το χρόνο σε έναν που σκουπίζει και βάζει κούτες στην αποθήκη πχ? Δεν το κάνω καλύτερα μόνος μου να μου μείνουν τα 20 τούβλα στην άκρη? Κάτι δεν υπολογίζεις καλά.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.279
Πόντοι
5.506
ειπα συγκεκριμενη δουλεια και οχι αυτες που κανεις εσυ στο πουστοκομμα σου.
καθαρισε τη μαπα σου απο τη χυσαμολη που εφαγες σημερα, να δεις καλυτερα.
Έλα που εγώ όμως δε ζω 20 χρόνια με 900 ψωροευρώ, ούτε μυξοκλαίγομαι.
Τώρα, ο φίλος σου είτε είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ τελείως και πολλά του είναι τα 900 ή που είναι μαλάκας να βολεύεται 20 χρόνια με τα 900.
Ή και τα δυο ταυτόχρονα.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Τι αύξηση και συ τύπε πήραν ρε τύπε;

Ο Κούλη ασκεί την καλύτερη επιδοματικη πολιτική απ'την μεταπολίτευση και μετά.

Ο εργαζόμενος τέτοια στήριξη δεν έχει λάβει ποτέ ξανά :confused:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.106
Πόντοι
3.656
Να στο θέσω αλλιώς... Ένας τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος,που μήνα Αύγουστο σου λέει "α αυτή είναι άδεια της προηγούμενης χρονιάς,της τωρινής δεν ξεκίνησε ακόμη" παίρνει 1200€

Βάλτα κάτω και υπολόγισε
Το έχω πει 100 φορές και θα το λέω άλλες 100...οι δημοσίου υπάλληλοι είναι η πληγή της χώρας και λόγω (και) αυτών χρεοκοπήσανε.

Μακάρι να έπαιρναν ΠΟΥΛΟ όλοι και να γινόταν καθαρή διαδικασία πρόσληψης με προσόντα και κυρίως με ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ όπως στον ιδιωτικοτομέα. Ψόφος στο δημόσιο βόθρο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.279
Πόντοι
5.506
1000 ευρώ καθαρά ξέρεις τι σημαίνει? 1400 μεικτά...στην καλύτερη ε....1400 επί 14 είναι 20.000 το χρόνο....ο εργοδότης σε μια μικρή επιχείρηση που έχει πχ 3 εργαζόμενους ποσά νομίζεις ότι θα βγάλει? Η αγορά είναι τέτοια που να επιτρέπει στον εργοδότη να σου δώσει τόσα???

Και για να λες να ξεκινάει...δηλαδή να δίνω 20Κ το χρόνο σε έναν που σκουπίζει και βάζει κούτες στην αποθήκη πχ? Δεν το κάνω καλύτερα μόνος μου να μου μείνουν τα 20 τούβλα στην άκρη? Κάτι δεν υπολογίζεις καλά.
Όχι ρε συ τύπε, ο εργοδότης να κόψει τον κώλο του να δίνει 20 χαρτιά το χρόνο, δεν κατάλαβα, αφού τόσα ζητάει ο υπάλληλος. Να μη σου πω πως του κάνει και χάρη και δε ζητάει 1500 καθαρά. :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.501
Πόντοι
27.261
Εάν έχεις γνωστό τότε έχεις μέλλον. Εάν δεν τότε κλάμα.

Γνωστή ζυθοποιεία σχεδόν όλοι εταιρία είναι συγγενείς εκεί μέσα. Αντε να σε προσλάβουν εκεί...
κατι γαλαζοσιχαματα εχουν μαθει σε τετοια κολπετα και μας το παιζουν καμποσοι μετα.
εγω μονος, οπου και να εχω δουλεψει.
την τρεχουσα (3 χρονια τωρα), απο αγγελια τη βρηκα και με κανανε επιλογη μεσα απο 50 ατομα.
γιατι απλα ειδαν οτι κοβει το ματι μου και δεν ειμαι χαπατο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.106
Πόντοι
3.656
Όχι ρε συ τύπε, ο εργοδότης να κόψει τον κώλο του να δίνει 20 χαρτιά το χρόνο, δεν κατάλαβα, αφού τόσα ζητάει ο υπάλληλος. Να μη σου πω πως του κάνει και χάρη και δε ζητάει 1500 καθαρά. :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:
Για αυτό δεν βγάζουμε άκρη ποτέ στην Ελλάδα...ενώ για παράδειγμα θα ήταν ένα απόλυτα λογικό αίτημα των εργαζόμενων να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ώστε να πάει πχ ο βασικός 800 καθαρά...

Αλλά που?

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.319
Πόντοι
3.936

Τι εκανε το κράτος για τον εργοδότη με 3 εργαζόμενους? Εκτός από να τον φορολογεί από το 1ο ευρώ.

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.501
Πόντοι
27.261
Έλα που εγώ όμως δε ζω 20 χρόνια με 900 ψωροευρώ, ούτε μυξοκλαίγομαι.
Τώρα, ο φίλος σου είτε είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ τελείως και πολλά του είναι τα 900 ή που είναι μαλάκας να βολεύεται 20 χρόνια με τα 900.
Ή και τα δυο ταυτόχρονα.
εσυ εισαι ενας απο τους μιστερ μαλακες ολων των εποχων και μας το αποδεικνυεις καθημερινως, οσο και να θες να κρυψεις των κωλοτρουπιδα σου.
μην αγχωνεσαι, εδω υπαρχουν ολα και ενα δειγμα το ενιωσες σημερα... στο ρελαντι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom