φιλοι να παραθέσω και τη δική μου ιστορία απο κούβα αν και δεν πήγα για σεξοτουρισμό, αλλά "πήγα στο Άργος με δικό μου πεπόνι" παρ' όλα αυτά πιστέυω έχει αξία να κάνω ένα update στο τι παίζει εν έτει 2019.
Κατ αρχάς εισιτήρια με eurowings απο duseldorf. Γύρω στα 600 euros όλη η ιστορία. Απο εκεί και πέρα 35 euros η visa απο ένα απο τα 5 ταξιδιωτικά γραφεία που στην Αθήνα που μου πρότεινε η κουβανική πρεσβεία και άλλα 30 euros η (υποχρεωτική)ταξιδιωτική αφάλιση που την έκανα στο ίδιο γραφείο. 4 ημέρες Αβάνα και κατόπιν 4 ημέρες βαραδέρο με κλεισμένα ξενοδοχέια απο Ελλάδα. Ταξί απο το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο στο miramar 25 cuc,ανταλλαγή συναλλάγματος στο αεροδρόμιο με τιμή 1,18, Στην πορεία βρέθηκαν καλοθελητές για ναταλαγή νομίσματος εντός και εκτός ξενοδοχείου μετιμές που δεν συνέφεραν. Ττο ταξί απο το αεροδρόμιο μου έκανε και μια γρήγορη κατήχηση στο θέμα πουτάνες καθώς η δικιά μου δεν μιλούσε ισπανικά καθόλου, ενώ εγώ μιλάω άπταιστα. Ίντερνετ, πουλάνε κάρτες για πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους με wifi όπως πλατείες στην malecon ή στην παλιά αβάνα ή γύρω απο τα γραφεία της Etecsa (κουβανικός ΟΤΕ) με τιμή στο 1 cuc /ώρα, στα ξενοδοχεία ή στα γραφεία της etecsa. Κουβανικό chip (sim) απο ότι μου έιπαν τα παιδιά της πιάτσας κοστίζει γύρω στα 30 euros για την αγορά και άλλα 10 για minimum πακέτο data. Πουτάνες (freelancers) μου την έπεσαν έξω απο το ξενοδοχείο την πρωτη κιόλας βραδιά, ότν χρειάστηκε να κόψω μια βόλτα σόλο (χωρίς το πεπόνι). Ήταν τόσο επιθετικές που αναγκάστηκα να πώ ότι δε μου αρέσουν οι γυναίκες για να ξεφύγω μετά απο την τράκα του τσιγάρου που μου έκαναν.
Λοιπόν γράφω λίγο χ΄μα τις σκέψεις μου αλλά ότι θυμήθώ θα το καλύψω. Ταξί απο μιραμάρ προς αβάνα βιέχα και τούμπαλιν στην καλύτερη με 10 cuc στη χειρότερη 20. Ταξί απο μιραμάρ προς βαραδέρο πέτυχα συμφωνία με 70 CUC και επειδή το έψαξα λίγο το θέμα παίζει να ήταν ότι καλύτερο γίνεται. Μπουκάλια ρούμι (havana club με 8 cuc ,sandero με 5 cuc ) απο panamericana (supermarket). Τσιγάρα H.UPPMANN ή POPULAR στην Άβάνα με 1 cuc το πακέτο ή και λίγότερο. Στο βαραδέρο 2 cuc το κάθε ένα. Καπνός για στριφτό πουθενά να αγοράσεις σε όλο το νησί. Φαίνεται δεν έχουν καν ξανα κούσει για κάτι τέτοιο καθώς όποτε ρώταγα για στριφτό μου απαντούσαν για μαριχουάνα. Τα μοχίτο και γενικά τα κοκτέιλ σε διάφορα μαγαζιά στην παλιά αβάνα ΄, ειδικά σε κάτι πιο απόμερα για τους κουβανούς και όχι για τους τουρίστες με 2 cuc το ένα και γεύση απίστευτη. Ειλικρινά αναρωτιόμουν εάν τα κοκτέιλ που φτιάχνουν στην αθήνα και που πληρώνεις απο 8 - 15 είναι τόσο λάθος φτιαγμένα ή είναι η ψευδαίσθηση του ότι τα πίνω στην κούβα και είναι τόσο γαμάτα. Απο πούρα όπως είπαν και διάφοροι άλλοι φίλοι σε πρηγούμενες σελίδες αυτού του θρεντ, όποιος σε πλησιάσει στο δρόμο πουλάει μπανανόφυλλα για πούρα!!! Εγώ προσωπικά δοκίμασα και "μπανάνες" απο το δρόμο και απο επίσημα καταστήματα. Ένα μόνο πούρο απο το δρόμο αποδείχτηκε ανώτερο ακόμα κι απο τα αγορασμένα απο τα επίσημα μαγαζιά, (μου ορκιζόταν ο τυπάς οτι είναι ταμπακέρο και μου έδειξε και φωτο σέλφι που εφτιαχνε τα πούρα) και παρ' όλο που δεν τον πίστεψα και αγόρασα μόνο ένα έτσι για το χαβαλέ με 3 cuc και ήταν πιό μακρύ κι απο cohiba esplendido, και xωρίς καμία ετικέτα/δαχτυλίδι, αποδείχτηκε γαμάτο!
Οι τιμές στα αυθεντικά πούρα κυμαίνονται γύρω στις τιμές που παίζουν και στην Ελλλάδα, ίσως κανα δυο ευρώ φθηνότερα. ( Δεν έχω ιδέα απο εργοστάσια παραγωγής κλπ καθώς δεν επισκέφθηκα κάποιο). Γενικά σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην κούβα και λόγω του ότι μιλούα μόνο εγώ ισπανικά και όχι η κοπέλα μου, όταν έμπλεκα σε κουβέντες με τους ντόπιους (και έμπλεξα σε πολλές ειθελημμένα και μή) σχεδόν όλοι μου πρότειναν κοριτσάκι αν με ενδιέφερε. Καποιο με συμβούλευαν να μην ακολουθήσω κανέναν κουβανό που μου προτείνει κοριτσάκι. Γενικά όλοι οι hineteros να σε εξυπηρετήσουν με το αζημίωτο για οτιδήποτε θελήσεις ειδικά αν μιλάς ισπανικά πιστεύω ότι θελήσεις το βρίσκεις. Το νερό ήταν κάτι που δεν βρίσκαμε με ευκολία και όπου το βρισκαμε ήταν μικρό μπυκαλάκι στην τιμή του ενός cuc (1 euro) ενώ μεγάλο μπουκάλι ούτε για δείγμα. Μια μέρα ένας hinetero μετά απο κουβέντα με οδήγησε σε ενα μαγαζί ντόπιων και αγόρασα μεγάλα μπουκάλια νερό σε τιμή κάτω του ενός cuc.
Γενικά εγώ ήμουν άτυχος διότι συνοδευόμουν αλλά το μάτι μου έκοβε και σημείωνε.
Πολλά κοριτσάκια περίμεναν για να παρθούν απο οποιοδήποτε διερχόμενο όχημα πήγαινε με κατεύθυνση miramar από αβάνα εισικά από τις 22.00 το βράδυ και μετά. Στο λόμπυ του ξενοδοχείου αλλά και στο μπαρ βραδινές ώρες σύχναζαν μωρά ελευθέρας βοσκής, καθώς επίσης και τα πρωϊνά στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου έμπαινε κάθε λογής κουβάνα και χόρευαν ασύστολα και λάγνα κατά τις 11 με 13.00.
Βαραδέρο σαπίλα, all inclusive ξενοδοχεία, μόνο ρώσσοι με παγουροβαρελα για να χωράνε 1λτρ πινια κολάδα και να τουμπάρου νκάτω απο τον ήλιο, καναδοί που δεν πήραν χαμπάρι τι είναι η κούβα και ελλεεινήδες που αναζητούν την αράπικη ψωλή του χοσέ του κηπουρού τα βράδια.
BTW αμήχανη στιγμή όπου μιλούσα με κουβάνο κάπου και μόλις άκουσε ότι είμαι απο Ελλάδα μου είπε ΩΩΩΩ έχετε οικονομικά προβλήματα εκεί ε;