Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου από το ταξίδι μου στην Κούβα, μιας και αυτό το site και ειδικά τα ενεργά μέλη με βοήθησαν ώστε να έχω έναν μπούσουλα.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον φετινό χειμώνα με παρέα μεικτή. Φυσικά εγώ δεν συνοδευόμουν από κοπέλα...
Το όλο ταξίδι προγραμματίστηκε από άλλους οπότε δεν πληρούσε 100% τα στάνταρ του φόρουμ, καθώς και τα δικά μου, αλλά είναι κάτι το οποίο δεν με πολυπείραζε διότι το εισιτήριο ήταν δώρο και καθότι τέτοια ταξίδια, κατά την γνώμη μου, επουδενή δεν αξίζει τον κόπο να επικεντρωθούν μόνο στον σεξοτουρισμό.
Καθίσαμε καμιά 10αρια μέρες Havana και από 2-3 μέρες αν θυμάμαι καλά Trinidad και Cienfuegos.
Havana μείναμε κέντρο, λάθος κατά την αποψή μου, κάποιες μέρες σε hotel και κάποιες σε casa, Trinidad σε hotel και Cienfuegos σε casa.
Η επιλογές της διαμονής δεν ήταν επίσης δικές μου αν και τους είχα φάει τα αυτιά να κλείσουμε σε cases παρά σε hotel.
Τελικά μου έδωσαν δίκαιο όταν είδαν από κοντά τι εστί βερίκοκο και ευτυχώς κάποιες μέρες που είχαμε αφήσει σπεαρ τις περάσαμε σε casa.
Η Κούβα λοιπόν είναι μια ιδιαίτερη χώρα ή οποία είναι ένας must προορισμός για κάθε τουρίστα πορνό ή μη!
Είναι μια από τις ελάχιστες χώρες με κουμμουνιστικό καθεστώς ότι κι αν σημαίνει αυτό. Για εμένα που η πιο κοντινή περίπτωση σε κουμμουνισμό που έχω δει είναι η Βουλγαρία προ 2ετίας, το ταξίδι στην Κούβα ήταν μια σοβαρή αλλαγή από τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Προσωπικά αν με ρωτούσε κάποιος τις εστί Κούβα θα έλεγα: ΠΕΙΝΑ!
Ο κόσμος εκεί ζει σε ψιλοάθλιες συνθήκες με έλλειψη σε βασικά, για εμάς, αγαθά.
Οι υποδομές τους είναι άθλιες και ακόμα και το, για κάποιους, άριστο σύστημα υγείας είναι ακόμα πιο άθλιο μιας και αναγκαστήκαμε να το επισκεφθούμε!
Εντάξει δεν συζητώ για κτίρια, δρόμους, συγκοινωνίες και λοιπές υποδομές....
Παρόλαυτά ή Κούβα είναι μια ζωντανή χώρα με αλέγρους ανθρώπους, αξιοπρεπή νυχτερινή διασκέδαση και φυσικά αρκετά πουτανάκια που την κάνει κατα την γνώμη μου εναν ελκυστικό προορισμό για μια τουλάχιστον φορά.
Παμε λοιπόν στα θέματα που μας απασχολούν:
1) Διαμονή
Οπως προείπα τα ξενοδοχεία της κούβας είναι μέγα απάτη. Υπηρεσίες και κτήρια το πολύ 2 αστέρων με τιμές 5! Οι τιμές για τα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Αβάνας είναι από 100-120 και πάνω (παίζουν και 300αρια).
Αντιθέτως, άπειρες cases με τιμές από 25 cuc και πάνω τα αντίστοιχα room to let αλλά κάποια σε αρκετά καλή κατάσταση και με πολύ μεράκι διατηρημένα
Προφανώς μένοντας σε casa βιώνει κανείς και καλύτερα την κουβανική κουλτούρα ή οποία αδιαμφισβήτητα έχει ένα ενδιαφέρον.
2) Μετακίνηση.
Χμμμ. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Νοικιάσαμε αμαξια για τις εξορμήσεις μας εκτός havanas και για κάποιες μέρες εντός. Την πρώτη μέρα που τα πήραμε έπεσε ένας παπαρας πάνω μας σε μια κεντρική διασταύρωση! Προφανώς δεν σταμάτησε.
Διαδικασία? καλείς την αστυνομία (ευτυχώς ειχαμε κάποιους ισπανόφωνους μαζί). Συνεννοείσαι. Έρχονται μετά από 2 ώρες. Καταγράφουν το γεγονός, σε πάνε στο νοσοκομείο για εξετάσεις να δουν αν έχεις πάρει τπτ. περιμένεις κι εκει κανα 2ωρο. Εξετάσεις δεν μου κάναν απλά με ρώτησε αν ξερω να οδηγώ και αφού είπα si μου έδωσε το χαρτί!
Στην συνέχει πάς στο τμήμα να φτιάξουν άλλο έγγραφο για την ασφάλιστική για να μην πληρώσεις. Αναμονή αλλο ένα 2ωρακι.
Συνολο μια μέρα χαμένη, αλλά δεν πληρώνεις τπτ και σου δίνουν νεο αμάξι και μαλιστα επειδή δεν είχαν το ιδιο μου δώσαν καλύτερο!
Συμπέρασμα: Οι κουβανοί οδηγούν 150 φορές χειρότερα από τους κρητικούς, οι δρόμοι τους είναι 280 φορές χειρότεροι από την διαδρομή Αθήνα-πύργος.
Παρολαυτά οδήγησα havana-trinidad-cienfuegos και τουμπαλιν. Λιγο χεσμένος αλλα οδήγησα
Από την άλλη τα ταξί για μέσα στην πόλη είναι μια καλή επιλογή αλλα:
α) θέλουν παζάρι. Πήγα ενα βράδυ σε μια πιάτσα στο κέντρο και λεω casa de la musica miramar (απόσταση 10-15χλμ) μου λενε 25. Καλα κρασια του λέω και πάω να φύγω. Πετάγετε ενα μου λεει 10. Ok του λέω. Μπαίνω και με πάει στην casa de la musica στο κετρο. Του λεω ασε τις μαλακιές και πήγαινε με στην miramar. Μα μου λέει δεν έχει μα. Τελικά με πήγε....
β) προτείνω, μιας και το έκανα κι εγώ να βρεις έναν νεαρό και να τον έχεις ψιλοστάνταρ. Θα γίνεται και φιλαράκια στο τέλος και θα πίνετε μπύρες μαζί!
3) Νυχτερινή ζωή.
Το κέντρο της Αβάνας πεθαίνει από τις 12.Εχει βέβαια φουλ φαγάδικα και μπαράκια οπού μπορείς να κάνεις χουζούρι, αλλά είναι το μοναστηράκι της Κούβας. Γιαυτό αλλωστε είπα πριν οτι δεν αξίζει να μείνει κανείς εκεί.
Η νυχτερινή ζωή στην αβανα είναι miramar, η οποία βεβαια είναι και η πλέον απομακρυσμένη περιοχή, και καλύτερα το vedado που είναι καπου στην μέση.
Τώρα όσον αφορά τα μαγαζία πρέπει να γίνει ενα νεο review διοτι τα μαγαζία που αναφέρεται σε αυτό εδώ το ποστ δεν κινούνται, τουλάχιστον οσον αφορα τον πορνοτουρισμό.
Casa de la musica κεντρο:
Κλασσικό salso μαγαζο με live. Καλούτσικο για τους χορευτές και ισως για λιγο καμάκι. Την μια φορά που πήγα είχε φουλ κοσμο εντός αλλά κυρίως ζευγάρια ή μεγαλύτερες παρέες. Μου φάνηκε κανονικό μαγαζί οπου απλά μπορείς να κάνεις και το πέσιμο σου. Χόρεψα 2 σαλσες, ηπια και 2 μπύρες κουτάκι περιπτέρου και έφυγα. Απέξω βέβαια κανουν πιάτσα αρκετά τεμάχια τα οποία αν βγεις για τσιγάρο σου ζητάν να τα βάλεις μεσα ή να τα πάρεις για φόρτωμα. Επίσης πιάτσα κάνουν εκεί και διάφοροι τεμπελχαναδες κουβανοι που πουλανε απο ναρκωτικά ως και την μανα τους. Ψιλοτραγική φάση για τα γούστα μου... Δεν ψώνισα.
casa de la musica miramar
Πρωτη φορά στην ζωη μου βλέπω σαλσομαγαζο φουλ με τραπεζακια και μηδεν χωρο για χορο!
πήγα 2 φορές! Την μια είχε live.
Τραγικο μαγαζί από ολες τις απόψεις. Εχεις εισοδο, δεν εχει χώρο να χορεψεις, από γκόμενες είχε κάποιες παραπάνω από του κέντρου αλλά οχι κάτι που να τραβάει το μάτι.
Το μαγαζί αυτό λοιπόν ΔΕΝ είναι για γκόμενες. Πας παρέα πίνεις το ποτό σου και περνάς καλά. Αν υπάρχει τπτ ξεμπαρκω χώνεσαι. Αλλα προς θεού το μαγαζί δεν είναι για ψωνιστήρι τουλάχιστον πλέον! Το τονίζω διότι σε προηγούμενα ποsτ υποτίθεται οτι ηταν το Νο1...
Diablo tum tum διπλα από το casa de la musika miramar
Και τις 2 φορες που βρέθηκα εκει το μαγαζί ήτνα κλειστό....
Επίσης κάποια μαγαζία που αναφέρονται οτι γίνεται πανηγύρι στο κέντρο π.χ. inglatera cafe διπλα στο Καπιτώλιο, είναι μουφα. Οκ περνάνε διάφορες γκόμενες αλλά ντάξει οπου και να κάτσεις στο κέντρο θα δεις να περνάν γκόμενες. Αφού οι μισές τον παίρνουν. Δεν θα περάσουν από το πιο κεντρικό σημειο της πόλης? Αλλα παιχνίδι δεν έχει. Το πολύ να σε σταματήσει κανενα κουβανός θέλοντας να σου πουλήσει κάτι! Ακόμα και γκόμενες!
Λύση για την νυχτερινή ζωή:
Αφού είδα και απόειδα με τα προτεινόμενα μαγαζιά τούτου του ποστ εκανα την τρίπλα και έβαλα γκολ στο 45. Τις ημέρες που δεν είχαμε αμάξι στην αβανα προτιμήσαμε να παίρνουμε ένα ταρίφα για να μας μετακινεί. Έναν 30αρη ονόματι Φερνάντο! Το παλικάρι αυτό λοιπόν, καλή η ώρα του, ήξερε και κάτι κουτσοαγγλικά και συνενουμάσταν μια χαρά οταν λειπαν οι ισπανόφωνοι. Μετά απο 2-3 μερες λοιπόν του προτείνω όταν τελειώσουμε τις βόλτες με τους υπολοίπους να τους βάλω για ύπνο και να συνεχίσουμε 2μας, κάτι που άλλωστε εγώ το έκανα αλλά μονός. Έτσι κι έγινε.
Εκεί είδα το φώς μου. Με πήγε λοιπόν miramar σε ένα μαγαζί το οποίο δυστυχώς δεν θυμάμαι το ονομάτου. έξω αυλιτσα με μπαράκι και χαλαρή μουσική, και μέσα κλειστώ κλαμπάκι με dj ή live το οποίο ξεκινούσε αργα!
Εκει εχασα το φώς μου! Μπαίνω μεσα στην αυλή και τι να δώ? καμιά 80-100 γκομεναρες να κάθονται χαλαρές να πίνουν μπυριτσα σκόρπιες μεσα στο καταστημα και καμια 30-40 τουρίστες να κανουν χαζι με καποιες και να κανονιζουν τα οικονομικά.
Οι γκόμενες λοιπόν έμαθα είναι freelancer δεν πληρώνουν είσοδο απλά πληρώνουν το ποτό τους. Αν προλάβουν να πάρουν μόνες γιατί με το που σε δουν σε πλησιάζουν και σου ζηταν να τις κεράσεις κάτι.
Η αρχική τιμή 100 cuc αλλά με διαπραγματεύσεις πέφτει στο 60αρι άμεσα. Μιλάμε για νωρίς.
Το μαγαζί αυτό λοιπόν είχε τοπ μωρά.
Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Την άλλη μέρα ο ταρίφας με πήγε σε ένα ντόπιο μαγαζάκι από την αντίθετη πλευρά της πόλης, δεν θυμάμαι περιοχή αλλά οδηγώντας πρέπει να πήγαμε βορειοανατολικά!
Καμιά σχέση με τα τουριστικά μέρη. Μαγαζάκι που δεν το έπιανε το μάτι σου, σαν σπίτι απέξω και μέσα να γίνεται ο χαμός! γκομενακια να λικνίζονται στους ρυθμούς της reggaeton! Πίνουμε κάτι μπύρες εκεί έρχονται κάτι φίλοι του ταρίφα φεύγουμε από εκεί και πάμε παραπέρα σε ένα λαμπάκι που είχε live. Μπαίνουμε μέσα χαμός και εκεί! Εκεί που πίνω την μπύρα μου και κουνιέμαι κι εγώ έρχεται ένα αραπάκι και μου λέει κάτι ισπανικά, και τεκερο και κατι μεγουστας, οπα λεω τι εχουμε εδω...Επαγγελματίας λεω η γκομενα. Ρωτάω τον ταρίφα ποσα θελει ρε αυτη του λεω? Δεν θελει τπτ λεει σε γουστάρει!χαχαχα
Είμαστε και ωραια παιδια ρε παιδακι μου! Εντάξει δεν το περιμενα.
Για να μην τα πολυλογώ αν προσπαθούσα να βγάλω άκρη με τα μαγαζια που εχουν προτείνει κατα καιρούς καποια μελη ακόμα θα πάλευα.
Ο φερνάντο εκανε δουλεια. Μεχρι και για μπύρα σε βενζινάδικο πήγαμε μετά από το κλασσικό κλείσιμο των κλαμπ στις 3. Τιγκα το βενζινάδικο στο λαο. 200 άτομα μεσα στον αυλιο χώρο του βενζινάδικου να πίνουν μπύρες και να τα λενε. Ενταξει κάποιοι κάπνιζαν και διπλα στην μάνικα.....
Γκόμενες-πορνοτουρισμος
Από ότι κατάλαβα, το παιχνίδι σε γίνεται σε κάποια μαγαζιά σαν αυτό που πήγα στο miramar αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του.
Απλά τα μαγαζιά αυτά έχουν πλέον αλλάξει. Δεν είναι αυτά που προτείνουν τα πάλαια μελή.
Στα υπόλοιπα μαγαζάκια οκ γίνεται παιχνίδι αλλά οχι στανταρ.
Εκεί που γινεται φουλ παιχνίδι και δεν χρειάζεται να ψάχνεις είναι στον δρόμο....
Φίλοι μου αυτές που πηδιούνται από το δρόμο δεν τις παίρνει το ματι σου.
Ειμαι παλι με τον ταριφα ο οποίος πειράζει οτι θηλυκό δει στον δρόμο.
Είναι αργά και δεν έχει μαγαζιά να πάμε. Λίγο πριν την casa μου στο κέντρο ενώ είμαστε στο ταξί βλέπουμε σε ένα πεζοδρόμιο να κάθονται 4 20χρονα. 2 αγορια 2 κοριτσια. Σταματαει λεει τα ισπανικά του και μου λεει ποια θέλεις? Του λεω την έτσι. Ενα γκομενακι σαν τα κρυα τα νερα. Αλλα μικρούλικο ρε φιλε...20 θα ηταν δεν θα ταν. 70 μου λεει. πολλα του λεω ειναι. 40 μου λεει. οκ λεω.
Την μικρή την εφερε ο φιλος/γκόμενος μεχρι την casa...
Τραγική φάση αλλα στα του αγώνα GFE φάση.
Τρινιδαδ
πολύ ωραία περιοχή. Ωραίος μέρος με cemipro καταστάσεις το casa de la musika (παντου υπάρχει αυτό μαγαζί?
) και στο κλαμπ στην σπηλιά.
cienfuegos
όμορφη επαρχιούπολη χωρίς πολλά πολλά στην σεξ σκηνή. Πήγα σε κάνα δυο μαγαζιά που προτείνει ο cambino αλλα πολύ εμποροπανύγυρις η φάση και γκομενακια ξέμπαρκα δεν είδα. Εδώ το παιχνίδι παίζει περισσότερο στο δρόμο...
Σε γενικές γραμμές ένα ταξιδάκι που θα το θυμάμαι για καιρό, μιας και είναι το πλέον μακρύνω μου.
Όμορφο μέρος με ιστορία αλλά και με πολλά στραβά όπως π.χ. οι ενοχλητικοί κουβανοί στο κέντρο της Αβάνας που προσπαθούν να πουλήσουν ότι έχουν και ζητάν διαρκώς να τους δώσεις κανένα cuc.
H λαμογια που έχουν κάνει με το 2πλό νόμισμα τον καθιστά έναν όχι και τόσο φθηνό προορισμό.
Γκομενάκια αρκετά με ως επι το πλείστον 2 λύσεις. Μαγαζιά καθαρά για τον σκοπό αυτό που πάνε γκόμενες και ψωνίζονται με τιμές όχι και τόσο δελεαστικές (τουλάχιστον αρχικές). Λύση δεύτερη ο δρόμος οπού οι τιμές είναι πιο φθηνές 30cuc και πάνω...
3η λύση το παιχνίδι στο γενικό όπου ότι πιάσεις έπιασες.
Κομβικής σημασίας παράγοντας καλοπέρασης, όπως σε κάθε ξένη χώρα, το να έχεις έναν γνωστό/φίλο/ταρίφα ως ξεναγό.
Αυτά από μέρος μου. Ελπίζω να έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην ενημέρωση του πορνοταξιδιώτη!