Γεια σου φιλε mindreader...
Θα ηθελα ν'ακουσω την αποψη σου για την ιδιοσυγκρασια των Κουβανων,οποτε εχεις χρονο γραψε κατι..
Ευχαρίστως να ποστάρω τη γνώμη μου φίλε !!
Βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν τη νοοτροπία των Κουβανών είναι πιστεύω τα ελληνικά γνωμικά ‘’Πενία τέχνας κατεργάζεται’’ και ‘’Η φτώχια φέρνει γκρίνια’’.
Μου έδιναν πολλές φορές την αίσθηση πονηρών, και φιλύποπτων ανθρώπων. Σε κάποιες δε περιπτώσεις μου έδιναν την αίσθηση κουτοπόνηρων, υπό την έννοια ότι προφανώς υποτιμούσαν τη νοημοσύνη σου όταν προσπαθούσαν να σε εξαπατήσουν με οφθαλμοφανή τρόπο πιστεύοντας ότι είσαι εντελώς βλάκας και δεν θα το καταλάβεις.
Επίσης όσο και να προσπαθούσαν δεν μπορούσαν πίσω από ‘’πέτσινα’’ χαμόγελα να κρύψουν ότι σε φθονούσαν παρόλο που σαν τουρίστα σε χρειαζόντουσαν για οικονομικούς λόγους. Σε πολλές δε περιπτώσεις λειτουργούσαν μεταξύ τους ‘’συνωμοτικά’’ σε άτυπες ‘’συμμαχίες’’ απέναντι στον ξένο τουρίστα με στόχο την ΄΄εξαπάτησή’’ του.
Τη πρώτη φορά που πήγα όλα αυτά τα ένοιωσα στο πετσί μου. Τόσο οι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού όσο και οι επαγγελματίες εργαζόμενες του χώρου του πληρωμένου σέξ στο παραπάνω μοτίβο λίγο πολύ λειτουργούσαν. Λίγες μόνο εξαιρέσεις θυμάμαι που εκτιμούσαν το γεγονός ότι τους φερόσουν καλά.
Μετά τη πρώτη φορά που αν και σχετικά εμπειρος ταξιδιώτης δεν το πολύ ευχαριστήθηκα το έψαξα καλύτερα.
Ετσι τις άλλες 2 φορές που κατέβηκα για διακοπές από το Μόντρεαλ που δούλευα στη Κούβα δεν πολυασχολήθηκα με ‘’σκληρές επαγγελματίες’’.
Εψαξα και βρήκα ένα συνάδελφό μου Σουηδό πενηντάρη τότε που έκανε επί 15 περίπου χρόνια διακοπές στη Κούβα. Ετσι τη δεύτερη και τη τρίτη φορά που πήγα απέφυγα τις κακοτοπιές που τοσο εκείνος όσο και εγώ είχα στο πρώτο μου ταξίδι βιώσει. Καλή του ώρα όπου είναι τώρα του Σβεν.
Ετσι περίπου 5-6 μήνες πριν πάω τη δεύτερη φορά στο νησί ‘’ψάρευα’’ μέσα από dating sites κάποιες περιπτώσεις που μου άρεσαν. Πέραν του ότι υπήρχαν πάρα πολλές όμορφες κοπέλες να διαλέξεις, μπορούσες να εστιάσεις και σε πιο ‘’’ποιοτικά’’ στοιχεία. Για παράδειγμα κάποιες όμορφες φοιτήτριες πέρα από καλό σέξ, ήταν μορφωμένες και έξυπνες άρα μπορούσαν και λειτουργούσαν και σαν άτυποι ‘’ξεναγοί’’ στη χώρα τους. Ομορφες έξυπνες με καλή διάθεση, εκτιμούσαν και αυτό που τους πρόσφερες, ήταν καλή παρέα, τους φερόμουν και εγώ όμορφα και γενναιόδωρα, όλα καλά κυλούσαν Με πήγαιναν σε ‘’ψαγμένα’’ club με live μουσική. Επίσης σε καλά και σχετικά φτηνα εστιατόρια με πραγματικά τοπικό και όχι ‘’τουριστικό’’ φαγητό, που μόνος μου αποκλείεται να εύρισκα. Μου έδειχναν τα αξιοθέατα κλπ.
Επίσης με προφύλασαν από κακοτοπιές πού όταν εκ των υστέρων μου επεσήμαιναν καταλάβαινα ότι δεν πέρναγαν από το μυαλό μου.
Για παράδειγμα στα καλά ξενοδοχεία που τότε έκλεινα πολύ δύσκολα έβαζες μέσα γυναίκες. Επρεπε όπως ο φίλος μου με είχε συμβουλέψει να λαδώσεις από φύλακες μέχρι ρεσεψιονίστ για να βάλεις μέσα γυναίκα με αποτέλεσμα να διπλασιάζεται το κόστος. Όταν όμως από την κράτηση που έκανες εκτός από το όνομά σου έδινες και το όνομα της κοπέλας που θα έμενε μαζί σου, έμπαινες κανονικά και με το νόμο στο check in και δεν μπορούσε να σου πει κανείς τίποτα. Βέβαια άλλη γυναίκα δεν μπορούσα να βάλω μέσα αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας. Διότι στο τετραήμερο ( συνήθως ) άλλαζα ξενοδοχείο τοποθεσια η πόλη και κοπέλα επίσης.
Το μόνο αρνητικό το ότι έπερεπε να ‘’σκηνοθετήσω’’ την ‘’άφιξή’’ μου εκ νέου στο αεροδρόμιο μια και η άλλη κοπέλα πάντα θα ερχόταν εκεί να σε υποδεχθεί.
Βέβαια τότε ήμουν νέος και πέρναγε γενικά η ‘’μπογια μου’’.
Οσον αφορά τις κουβανές.
Οι Κουβανές κατά την άποψή μου βγάζουν περίεργα γούστα στη συναναστροφή τους με τους άντρες. Πέρα από το λατινοαμερικάνικο μπρίο, και πέρα απο ότι ο καθένας μας εννοεί με τη λέξη πάθος, έχουν ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία.
Σου βγάζουν σεξουαλικότητα, δύναμη, αλλά και πόνο ψυχής ταυτόχρονα. Το βλέμμα της κοπέλας στη φωτογραφία που πόσταρα μια σελίδα πριν για όσους είναι φυσιογνωμιστές αυτά εκφράζει, κατά την ταπεινή μου άποψη τουλάχιστον. Αρκεί όμως μια ειλικρινής κίνηση αβρότητας από μεριάς σου η μια μικρή έκπληξη, πράγματα για τα οποια πραγματικά διψούν, για να σου σκάσουν ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και να αρχίσουν να σε τραβολαγάνε σε ένα ατελείωτο πάρτι μέχρι πρωίας με όλα τα παρελκόμενα. Καταλυτικός παράγοντας στη συμπεριφορά τους πιστέυω είναι το να σε γουστάρουν σαν άντρα τόσο απο πλευράς εμφάνισης όσο και απο πλευράς συμπεριφοράς. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται οξύμωρο ιδίως για τις σκληρές επαγγελματίες. Ομως για αυτό που οι Αγγλοι λένε semipro, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Κάτι όμορφες φοιτητριες δηλαδή που περιστασιακά πάνε με κάποιο τουρίστα για να βγάλουν κανένα έξοδο.
Κοίταζα το τρόπο που οι κοπελίτσες χόρευαν στα κλαμπάκια και τις χαιρόμουν γιατί έδειχαν ότι διψούσαν για ζωή παρόλη την οικονομική τους ανέχεια.
Αυτά κατάλαβα εγώ από τις γυναίκες τους.
Καλές γιορτές σε όλους !!