Στην Κουβα η θα πας με ταξιδιωτικο πρακτορειο, θα κατσεις εκει 7-10 ημερες και θα δεις ότι θελουνε να δεις η θα πας μονος σου και από εκει και περα ο θεος μαζι σου.Δεν είναι ασφαλως μονο το να ξερεις ισπανικα, αυτό για καποιον που παει εκει μονο για σεξοτουρισμο είναι αυτονοητο, αλλα να ξερεις και την γενικοτερη κουλτουρα της κουβας και της λατινικης αμερικης.εχω παει στην κουβα πανω από 30 φορες, μονος μου αλλα και με παρεα αλλους φιλους ειτε από λατινα ειτε και από ελλαδα.περιπτωση να μην βρεις νερο στο αεροδρομιο της αβανας δεν υπαρχει, ισως στο σαντιαγκο ντε κουβα η στο καμαγουει ναι, αλλα στο χοσε μαρτι αποκλείεται, βρίσκεις μεχρι και ζωντανούς αστακούς που στους κανουνε πακεττο και τους παιρνεις μαζι.στα τουριστικα μερη που αναφέρεις δεν εχω παει καν ουτε μια φορα, σε οποια χωρα και να πας εκει που μαζευωνται τουρίστες θα μαζευτουν και οι κάθε είδους μυγες για να γλείψουνε κανενα κοκαλλακι.η γενικη εντυπωσις μου μετα από τοσα ταξίδια είναι ότι η χωρα ΚΟΥΒΑ Α.Ε ανηκε επι μπατιστα στους αμερικανους και σημερα στην οικογενοια καστρο,τα παντα κινουνται γυρω από αυτους πλην όμως υπαρχει μια σοβαρη μεριδα κοσμου στην κουβα που καθως δεν δουλευει βολευεται με αυτό που λεμε μαυρη οικονομια,νταβατζιλικι κλπ.δεν είναι απαραιτητο να πληρωσεις για να γαμησεις στην κουβα εκτος φυσικα αν εισαι τουρίστας και το δειχνεις ,τοτε εισαι το τελειο θυμα για τους τρακαλερος και τις χινετερας.το περισσοτερο που εχω δωσει σε γυναικα στην κουβα είναι 20 κουκ,πανω από αυτό τρωει σουτ με την μια και χωρις πολλα πολλα.φυσικα αφου θα παρεις το πακεττο ,και όταν πεινασεις εσυ θα πρεπει να τη ταισεις και αυτην,αυτο θα το καναμε σαν ελληνες ειτε στην κουβα ειτε και στην κινα η αλλου.Αυτο που θα πρεπει να ξερετε είναι ότι θα πρεπει να αποφυγετε να πατε χωρις καποιον που γνωριζει την γλωσσα αλλοιως και καλα δεν θα περασετε και πολλα χρηματα θα χαλασετε.H κουβα γενικα δεν είναι ενας φτηνος προορισμος αλλα για οσους γνωριζουν η θα πανε κοντα στην αβανα για μπανιο στην μαρινα ταραρα η θα πανε στην ντισκο café cantante με ζωντανη μουσικη,μερη που δεν τα ξερουνε και δεν πανε οι τουρίστες.βλεπεις στον δρομο με το αμαξι μια ωραια γκομενα, αν δεν ξερεις ισπανικα πως θα της μιλησεις?Οσες πηρα και οσες θα παρω ηταν κανονικες κοπελλες που σπουδαζαν η δουλεύουνε, αποφευγω τα πουτανακια στα μπαρ γιατι είναι σαφως υπερτιμημένα και φουμαρουνε διαφορα και δεν γουστάρω.λεφτα θα σου φανε στην κουβα η η οικογενοια της γκόμενας σου η οι τρακαλερος στον δρομο και τα δυο με χαμογελο αλλα αποφασιστικοτητα αποφευγωνται ορθα κοφτα και τερμα.Los etendimos muchachos o voy seguir?