κουβα-γυφτικος μαχαλας με φοινικες
λοιπον όπως σας ειχα πι θα εγραφα λεπτομερως για το ταξιδι μας στη κουβα --με αλλους τρεις φιλους ,δεν εγραψ αμεσως μετα τον ερχομο μου διοτι ειχα πολλες δουλειες αφησει πισω
θα πω ότι το παρακατ κειμενο είναι αποκλειστικα προσωπικη μου αποψη για την κουβα χωρις να θελω ν προσβαλλω κανενα κουβανοφιλο εδώ μεσα και απα θα το γραψω για να προττεψω αλλους να κανουν αυτό το πειραμα δλδ να παν για διακοπες κουβα απλα εκφραζει και τους 4 μας που πηγαμε και επαναλαμβάνω εγω προωπικα εχω παει σε 25 χωρες του κοσμου ενώ οι αλλοι φιλοι μου από 6-7 φορες ταυλανδη καπμοτζη μανιλα .....οποτε δεν μιλαμε για αβγαλτα ατομα από το καβουκι τους απλα για ατομα με πειρ στα ταξίδια καθως και εγω εχω παει και σε μετακομουνιστικες χωρες αλλα και σε κομμουνιστικες οποτε εχω πολύ μικρη εμπειρια από κομμουνισμο
Πριν ξεκινησω να σας περιγραφω για κουβα θα ηθελα να ξεχασετε ότι φαντζεστε για κουβα και να ξεκιναμε από την αρχη σαν να σας μιλαω για μια αγνωστη παντελως χωρα -ας που σουαζιλανδη
λοιπον πηγαμε από 11-28 ιανουαριου από θεσσαλονικη με blue panorama χαλια αεροπλάνα χαλια εταιρια και γυρισαμε με meridian λιγο καλυτερη εταιρια μεσω ιταλιας...αναμε 1100 χιλιομετρ στην κουβα σε 4 μερη και πηγα σε όλα τα τουριστικ μερη όπως αβανα σινφουεγκος σαντα κλαρα τρινιντατ βαραντερο
ο κοσμος ζει στον κομουνισμο αφου να φανταζτειτ ολο και ολο εχει δυο παλια τυπου κυληκεια το αεροδρομια χωρις νερο--ναι χωρις νερο
ο κοσμος είναι ενοχλητικος και αν δεν του απαντας σε βριζει στα ισπανιακα
α μην ξεζασω ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΚΟΥΒΑ
ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν υπαρχει παραμονο οπου εχει διπλα την κρατικη εταιρα αντιστοιχει ΟΤ αλλα σε 4 ελληνικα κινητ η καρτα δεν μπορουσε να εισχωρηθει και οποτε δεν είχαμε ιντερνετ καθολου παρα μονο στο νασιοναλ ξενοδοχειο
από φαγητο μονο κατεψυγμένα κοτόπουλα χοιρινα και γενικα την χειροτερη κουζινα που εχω φαει αφου 3 παθαμε από διαφορετικα εστιατόρια γαστρεντεριτιδα και τα ιντερνασιοναλ φαρμακεια πουλαν στους τουρίστες χρυσαφι τα φαρμακα ενώ την ελλαδα κανυν 6 ευρω εκει για τους τουρίστες κανουν 20
οι τουρίστες πληρωνουν στο δολαριο κουβα που είναι κλειδωμενο με το δολλριο αμερικης ενώ οι ντοπιοι με πεσος και για να φας θελεις στη παλια αβανα 15 ευρω και για φαγητο σαν της βουλγαριας επι κομμουνισμου
τ κλαμπακια λασ πιεδρας σεσιλια καζα ντε λα μιουζικα και σαλον νρε ροηο εινι κατσιβελικα μαγαζια με καθαρα πορνες μεσα που ζηταν μπροστα τα λεφτα και ενώ κανονιζεις για ολη την νυχτα στο πρωτ γαμησι χανονται και ζηταν από 60-100 δολλαρια ενώ στο δρομο της αβανας στην απλαι πολη εχει σαπακια μαυρες που ξκιναν από 30-50 δολλαρια που βρωμάνε-----ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΙΖΕΙΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ Η ΜΠΟΧΑ ,βλεπουν για πρωτη φορα ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ και δεν ξερουν τι είναι!!!!!επισης χρησιμοποιουν την οδοντοβουρτσα σου σαν να είναι δικη τους και γενικα εχουν κωλολατινικη συμπεριφορα σαν πουτανεσ δεν φτουρν μια απέναντι στις σλαβες και στιςε ταυλανδες
γενικα είναι κλεφτες αφου τον έναν του εκλεψαν και την τσανταα αλλα ευτυχως χωρισ διαβατηρ και λεφτα
Η μαλεκον σαν ερειπωμενη περιοχη κατι σαν παραλιακη αλλα πριν 70 χρονια χωρισ να αξιοποιουν τα σπιτια και σαν αν είναι βομβαρδσμενο τοπιο γενικα μιος σε ότι καλαισθητο έφτιαχναν οι αμερικανοι επι εποχη τους
στην πολη σινφουγκος σαν να πηγαινω σε μαχαλα γυφτικο με φοινικες δυο κλμπακια το αρτεξ και άλλο ένα στο πλακοστρωτο πριν την πλατεια ενώ στη μαλεκον εχει ένα άλλο με 15 χρονο παντα μιλαμε για σαβουρες
τρινινταντ αξιζει για μια μερα η παλια πολη να την δεις ν την χαεψεις φγραφικη που είναι και να φυγεις και εκει εχει μια παραλια την ανκον χωρις ουτε ένα μπιτςμπαρ και δυο κλαμπακια την σπυλια με γυφτισσες και το καζα ντε λα μιουζικα που ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΒΛΕΠΑ ΕΥΡΩΠΙΑΙΕς ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΑΠΑΔΕς ΠΑΡΑ ΑΝΤΡς ΜΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΛΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΤΟ
Σαντα κλαρα πηγαμε στο μνημειο του πουστη τα γκεβαρα και μετα στη διασημη βαραβτερο που δυστυχως η χαλκιδικη και ητο ιονιο εχει πολύ καλυτερες θαλασσες από αυτό το χαλι χωρισ να εχει 8 χλμ ουτε ένα μπιτσ μπαρ παρα μονο ένα αναψυκτηριο χωρισ στοιχιωδη πραγματα μεσα οπου ο ναβαγοσωστς καλει χροι και σερβιτορου-κομμουνισμος
και τελοσ γυρισαμε αβανα που μειναμε άλλες 4 μερες στην παλια πολη ενώ στη αρχη μειναμε στο διασημο βενταντο οπου ολοι μου ελεγαν να μεινουμε και τελικα είναι μια ερημια τη νυχτα που φοβάσαι να περπατησεισ ενώ μετα μειναμε στο ψιλοτερο κτηριο το FOCSA τιμες από 30-50 δολλαρια το ατομο για το δωματιο +5 ευρω πρωινο που κανουν οι σπιτονοικοκύρηδες στις καζες που είναι διαίτης πρωινα και μην μου πει κανεις ότι κακοπεσα διοτι αλλαξα 6 καζες στην κουβα
μην ξεχασω να πω ότι η πολη είναι γεματη τρακαδορους γεματη γυφτιά κακογουστιά πεινα εξαθλιωση αφου περνουν 30 δολλαρια μισθο και οι πουτανες μαλιστα είναι ψευτρες και μαλιστα μια άλλη πηγε να κλεψει ένα φιλο ενώ εκανε μπανιο αλλα αυτος ειχε δωσει το ταντακι σε εμενα επειδή την ψιλιαστικαμε ότι είναι κωλορατσα -γενιακ δεν εχουν σχεση με αυτό που φανταζόμαστε χαμογελαστοι ανθρωποι με μουσικοι παιδεια -εχουν παιδεια αλλα επιλεγμενη παιδεια λογω κομμουνισμου χωρις να ξερουν τιποτα για τον εξω κοσμο
στο κεββατι θα ελεγα είναι καλες από οσες πηραμε αλλα με το φοβο η σε κλεψουν Τι να το κανεις αλλα το 95% είναι σαπακια βρωμιάρες φορανε βρακες αφου δεν εχουν στρινγκ εκει και κακοντυμένες -οι λευκες ζηταν 100 δολλαρια και οι μαυρες από 30 κι πανω
τα κρατικα μαρκετ εινια λιγα με αδεια ραφια και το κρεας στους παγλους να εει αλλαξει 100 χρωματα αφου η ταυλανδη φανταζει μπροστα στη κουβα, ελβετια
οσοι πουν ότι είμαι απόβρασμα καπιταλιστικου ιμπεριαλισμου να πω ότι θεωρουσα τον εαυτο μου ααριστερο αλλα η κουβα με εκανε δεξιο
οσο για την ωρα σαν την ελλαδα σε εκταση λιγο πιο μικρη με ιδιο πλυθησμο και η αληθεια είναι ότι οι αμερικανοι στην αρχη επειδή δυσανασχετισαν με τον μπατιστα που θα εβαζε φορυς στους καζιναρχες αποφασισαν να στηριξουν τον καστρο και τους 81 ντεμεκ επαναστατες και όταν καταλαβ ο μπατιστα ότι δεν εχει την υποστηριξη των αμερικανων τοτε εφυγε και ενώ ο φινταλ ηταν τους πρωοτυς μηνες δημοκρατικος συνταγματικος ο ντεμεκ μαρξιστης γκεβαρα τον επεισε να τραφει προς τον χρουσττσωβ και ετσι ξεκινησε η αντιπαλοτητα απλα οι αμερικανοι επιτειδες κραταν την κουβα χωρις να παρεμβαινουν πλεον να την εχουν σαν παράδειγμα προς αποφυγειν για τις άλλες χωρες αν θελουν κομμουνισμο -δειτε πως πειναει ο κοσμος
όταν εφτασα στο αεροδομιο ης ρωμης και ειδα κοοκο σανελ αρμανι μακντοναλτς εκλαιγα από συγκινηση βλεπωντας την υπερπληθωρα αγαθων
λυπαμει φιντελ αλα απετυχες και καιρος α παψουν να υπαρχουν απολυτα καιεστωτα ειτε κομμουνιτικα ειτε φασιστια για ατο λοιπον
VIVA LA DEMOCRACY HASTA LA VICRORIA SIEMPRE
ΔΕΝ θελω να τρομάξω κανεναν αλλα αυτή είναι η μεπειρια μου από κουβα και των αλλων τριων μου φιλων και παντα προσωπικη γνωμη χωρις να θλω να προσβαλλω κουβανους και επαναλαμβάνω και οι 4 ειμαστε πολυταξιδεμένοι κκαι εγω εχω ζησει και ρωσσια και βουλγαρια οποτε ξερω και εχω δει τι σημαινει πεινα και κακουχιες
VIVA LA DEMOCRACY HASTA LA VICRORIA SIEMPRE