Νέα

κλασσικος μαραθωνιος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 126
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.911
Πόντοι
9.275
Παιδιά ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μεγάλο γεγονός και όσοι έχουν συμμετάσχει γνωρίζουν ότι η χαρά του να μπαίνεις κατάκοπος στο Καλλιμάρμαρο είναι ανείπωτη. Είναι και μια εξαιρετικά οργανωμένη διοργάνωση (για τα ελληνικά δεδομένα), σε βοηθούν και σε ενθαρρύνουν σε όλη την διαδρομή. Βασικά στην αρχή πας για την χαρά της συμμετοχής, την δεύτερη χρονιά και μετά αρχίζεις να βλέπεις και προσωπικές επιδόσεις κλπ. Προσωπικά παροτρύνω όλους να συμμετάσχουν (έστω στα 5 ή 10 χιλ), υπό τον όρο ότι δεν έχουν προβλήματα υγείας. Η συμμετοχή είναι αξέχαστη εμπειρία και πηγή μεγάλης περηφάνιας. Δυστυχώς φέτος δεν θα τρέξω λόγο πρόσφατου απαγορευτικού μικροτραυματισμού, αν και έχω δηλώσει συμμετοχή. Είπαμε τρέχουμε μόνον αν είμαστε υγιείς. Θα πάω όμως στον τερματισμό για να καμαρώσω την οικογένεια και τους φίλους. Προφανώς και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε την μισή (και παραπάνω) διαδρομή περπατώντας, δεν είμαστε αθλητές και δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ. Η συμμετοχή και ο τερματισμός μετράνε. Στο μαραθώνιο έχουν τερματίσει αρκετοί φίλοι μου σαραντάρηδες και μάλιστα με αρκετά κιλά (ένας με 100+) οπότε τίποτα δεν είναι αδύνατο αν το λέει η καρδιά σου και κάνεις την κούρσα με λογική. Για όσους τρέξουν για πρώτη φορά καλό είναι να λάβουν μερικές πρακτικές συμβουλές από κάποιους που έχουν ξανατρέξει τον αγώνα, απλά για να γλυτώσουν από τα χαζά λάθη των αρχαρίων. Η συμμετοχή και μόνο είναι μια καλή ευκαιρία για περισσότερη άθληση και καλύτερη διατροφή για όλους μας, τουλάχιστον μερικούς μήνες πριν, και αυτό μόνο καλό έχει να κάνει στην υγεία μας. Τώρα αν πάνε και μερικοί βλάκες εντελώς απροπόνητοι και νομίζουν ότι θα τερματίσουν, τρέχουν χαζά, και στα 5-10 χιλιόμετρα εξαντλούνται και απογοητεύονται τι να κάνουμε, αυτά θα υπάρχουν πάντα και παντού και δεν τα λαμβάνουμε υπόψη.
Το σχόλιο του dimis για τα 5 χιλ ισχύει, ειδικά στο Block 1 (αυτό με τους καλύτερους χρόνους) το επίπεδο είναι υψηλότατο, ειδικά σε όσες τρέχουν με τα αθλητικά μαγιώ. Με τέτοιους λαγούς κάνεις άνετα νέο ατομικό ρεκόρ. Απλά στοχεύεις και ακολουθείς, πιστέψτε με, τα σωματικά και ψυχικά σας αποθέματα θα πολλαπλασιαστούν με μαγικό τρόπο!
Μην ακούτε όσους φοβούνται να συμμετάσχουν και να χαρούν ομαδικά σε ένα τέτοιο εξαιρετικό και ελληνοκεντρικό γεγονός.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ρε παιδια αμα δεν έχεις προβληματα καρδιας δεν παθαινεις ανακοπη επειδη θα πάς να τρέξεις ελεος.

Το να συνεχισει κάποιος αν και κατακοπος και παλι δεν θα πάθει ανακοπη απλα θα γμησει τα ποδια του και να ειστε σιγουροι πως οταν δεν θα μπορειτε να τρέξετε παραπανω ο οργανισμος θα το κοψει απο μονος του πχ μια κράμπα ή ενας πονος στη σπληνα που δειχνει κουραση.

Αν το παμε ετσι και στις ειδικες δυναμεις του στρατού ή στα βατράχια που αυτο που περνανε μεσα εκει ειναι τρις χειροτερο απο την προετοιμασια που έχουν κανει πριν θα έπρεπε να τους σκοτωσει απο ανακοπη αλλα αυτα δεν υπάρχουν αν δεν εισαι καρδιοπαθης δεν κινδυνευεις να πεθανεις απο αιφνιδιο θάνατο την ωρα της γυμναστικής. Να πηδηξεις τα ποδια σου ναι. Οτιδηποτε αλλο ομως ειναι λιγακι εως πολυ σπανιο και απιθανο. Τωρα να ξεκολησει μια αθηρωματικη πλακα στο ξαφνικο να σου φράξει το αγγειο και να δημιουργηθουν αρρυθμιες που θα επιφέρουν το θάνατο ειναι εξαιρετικα σπάνιο και ειναι σαν να λεμε περιμενες στη στάση και επεσε το λεωφορειο πάνω σου μια μέρα με ήλιο που πηγαινες ραντεβουδάκι στο Ζάπειο. Ε δε γινονται αυτα. Αν τωρα έχεις καρδιοπαθεια και πας να τρεξεις ε εκει κακο του κεφαλιου σου.

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Μπόλντη θα πας, έτσι;

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μπόλντη θα πας, έτσι;

Δεν ξερω εχω τη σχολη. Τα σαββατοκυριακα ειμαι μονο εξοδουχος. Ολη την εβδομαδα τρεχω εκει μεσα ε το σαββατοκυριακο καθομαι να χαλαρωσω για να μη πάρω τα ποδια στο χέρι καμια μέρα. Δεν ειμαστε και αλωβητοι θέλει λιγακι μέτρο και προσοχη.

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
Δεν ξερω εχω τη σχολη. Τα σαββατοκυριακα ειμαι μονο εξοδουχος. Ολη την εβδομαδα τρεχω εκει μεσα ε το σαββατοκυριακο καθομαι να χαλαρωσω για να μη πάρω τα ποδια στο χέρι καμια μέρα. Δεν ειμαστε και αλωβητοι θέλει λιγακι μέτρο και προσοχη.

Κανοκά έπρεπε να είχες προπονηθεί/ξεκουραστεί ώστε να είσαι έτοιμος την Κυριακή. Μια φορά το χρόνο μόνο γίνεται τέτοιο ιβέντ, αμαρτία να το χάσεις!

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
222.jpg

Το νενικήκαμεν! ζει.

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
Πρώτα πρέπει την προηγούμενη να πάμε μέχρι Φάληρο μεριά να πάρουμε αριθμό συμμετοχής.Και μετά στην εκκίνηση πρέπει να είμαστε απο τις 8 το πρωϊ.Σκότωμα είναι αλλά αξίζει τον κόπο...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Κανοκά έπρεπε να είχες προπονηθεί/ξεκουραστεί ώστε να είσαι έτοιμος την Κυριακή. Μια φορά το χρόνο μόνο γίνεται τέτοιο ιβέντ, αμαρτία να το χάσεις!

Θα συμμετασχω του χρονου αλλα να ξέρεις θέλει προσοχη και καλη προετοιμασια δεν ειναι παιξε γέλασε.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τυπικη συμμετοχη τυπε ή θα πας για χρονο?

Δεν έχω τρεξει πάνω απο 15χλμ συνεχομενα ποτε στη ζωη μου  :S

τα 10 χλμ τα έχω κάνει 40 - 45 λεπτά. Έχει και μικρους μαραθωνιους με 5 και 10χλμ αντιστοιχα.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Δεν έχω τρεξει πάνω απο 15χλμ συνεχομενα ποτε στη ζωη μου  :S

τα 10 χλμ τα έχω κάνει περιπου 45 λεπτά. Έχει και μικρους μαραθωνιους με 5 και 10χλμ αντιστοιχα.
τυπε δεν θα τον βγαλεις
καλυτερα να πας στα 10 χλμ

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
αφου δεν σου βγηκε η ψυχη παλι καλα να λες τυπε :grin:

Αν ημουν πιο χαλαρος και το πηγαινα πχ 5¨30 - 5¨45 το χιλιομετρο τζοκιν δηλαδη 20 χιλιομετρα πιστευω τα έβγαζα.

Τεσπα ο κλασσικος μαραθωνιος στα 40 τοσα χιλιομετρα ειναι πολυ ζορικος και πιστευω καταπονειται απο ενα σημειο και μετα ο οργανισμος καλο ειναι να μην υπερβάλλουμε.

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Μπολντυ είσαι γρήγορος...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ρε παιδια αμα δεν έχεις προβληματα καρδιας δεν παθαινεις ανακοπη επειδη θα πάς να τρέξεις ελεος.

Το να συνεχισει κάποιος αν και κατακοπος και παλι δεν θα πάθει ανακοπη απλα θα γμησει τα ποδια του και να ειστε σιγουροι πως οταν δεν θα μπορειτε να τρέξετε παραπανω ο οργανισμος θα το κοψει απο μονος του πχ μια κράμπα ή ενας πονος στη σπληνα που δειχνει κουραση.

Αν το παμε ετσι και στις ειδικες δυναμεις του στρατού ή στα βατράχια που αυτο που περνανε μεσα εκει ειναι τρις χειροτερο απο την προετοιμασια που έχουν κανει πριν θα έπρεπε να τους σκοτωσει απο ανακοπη αλλα αυτα δεν υπάρχουν αν δεν εισαι καρδιοπαθης δεν κινδυνευεις να πεθανεις απο αιφνιδιο θάνατο την ωρα της γυμναστικής. Να πηδηξεις τα ποδια σου ναι. Οτιδηποτε αλλο ομως ειναι λιγακι εως πολυ σπανιο και απιθανο. Τωρα να ξεκολησει μια αθηρωματικη πλακα στο ξαφνικο να σου φράξει το αγγειο και να δημιουργηθουν αρρυθμιες που θα επιφέρουν το θάνατο ειναι εξαιρετικα σπάνιο και ειναι σαν να λεμε περιμενες στη στάση και επεσε το λεωφορειο πάνω σου μια μέρα με ήλιο που πηγαινες ραντεβουδάκι στο Ζάπειο. Ε δε γινονται αυτα. Αν τωρα έχεις καρδιοπαθεια και πας να τρεξεις ε εκει κακο του κεφαλιου σου.

το πεισμα σε παει μακρια. οταν φτανει να παραδοσει το κορμι τοτε μπαινει μπροστα το μυαλο, κλειδωνεις και συνεχιζεις. εχω τρεξει ξερνωντας ρουκετες ταυτοχρονα εχω τρεξει μηχανικα ειναι περιεργο οταν σπασεις το φραγμα του 'δεν παει αλλο' πανε τα ποδια μονα τους και δε νιωθεις τιποτα νομιζεις οτι μπορεις να συνεχιζεις επ απειρον  :dancing:

Traveller 2

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
153
Πόντοι
16
Καλά, όταν σπάσεις το "φράγμα" πηγαίνεις σαν ρομπότ (μέχρι κάποιο όριο πάλι..  ;) )

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
το πεισμα σε παει μακρια. οταν φτανει να παραδοσει το κορμι τοτε μπαινει μπροστα το μυαλο, κλειδωνεις και συνεχιζεις. εχω τρεξει ξερνωντας ρουκετες ταυτοχρονα εχω τρεξει μηχανικα ειναι περιεργο οταν σπασεις το φραγμα του 'δεν παει αλλο' πανε τα ποδια μονα τους και δε νιωθεις τιποτα νομιζεις οτι μπορεις να συνεχιζεις επ απειρον  :dancing:

Ισχυει οτι το στομάχι γινεται πλυντηριο οταν τρέχεις. Εγω ειμαι πιο νυφιτσα σε αυτά βέβαια με το που ξεκινάνε τα στομαχικά σταματάω. Καταλαβαινω οτι ζοριζεται πλεον ο οργανισμος και αντε να συνεχισω κανα δυο χιλιομετρα ακομα... σιγα σιγα δεν τρεχει τιποτα  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom