Νέα

κλασσικος μαραθωνιος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 126
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
xpapad

xpapad

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
33
Like
3
Πόντοι
1.240
Παίδες προσοχή μ' αυτά, τα 'παμε. Για μαγκιά και για λίγο ξεκινάνε όλοι στην αρχή και μετά...  :priest:
αμα κανεις ενα τεστ κοπωσεως και ενα ηπερηχο καρδιας βλεπεις ρε συ μεχρι που εισαι...!!! τωρα αμα ειναι να την παθεις... εεε τι να πω!!!???

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.636
Πόντοι
5.006
καλα τα λεει ο αντι.....πανε τρεχουν ολα τα πουρα και τους ερχεται ντουβρουτζας....
αν θελουν να τεσταρουν τις αντοχες τους γιατι δεν παιρνουν 2 διμετρες ρωσσιδες call girls??????? :think: :think: :think: :think: :think:
αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου...

Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
30
Like
887
Πόντοι
326
To τρεξιμο οπως κι η καθε ασκηση θελει προσοχη.
Και ουτε ειναι αναγκη να τρεξεις σε μαραθωνιο ντε και καλα.
Το οτι ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΥΣΙ  πεθανε ΕΝΑΣ ανθρωπος σε ολη την Ελλαδα απο ανακοπη τρεχοντας σε αγωνα (Στον Νυκτερινο της Θεσσαλονικης - που μπορουσε να πεθανει και περνωντας τον δρομο) δεν ειναι λογος για να μην κανεις γυμναστικη.
Πιο υγιεις θα ειμασταν ολοι και πολυ λιγοτεροι θα πεθαιναν καθε χρονο απο καρδια - καρκινους αν γυμναζομασταν πιο τακτικα . 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.898
Πόντοι
10.686
Κάθε χρόνο πεθαίνουν καμιά δεκαριά από ανακοπή (2-3 ανακοινώνονται - τους άλλοι μας τους κρύβουν). Τί άλλο πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η τραγωδία;
Ως πρώην μαραθωνοδρόμος υψηλού (για τα Ελληνικά δεδομένα πάντα) επιπέδου,και νυν απλός αθλούμενος,θα συμφωνήσω μαζί σου 100%!Ποιοί διεστραμμένοι και παραδόπιστοι,(μην ξεχνάμε την μπίζνα που λειτουργεί από πίσω...),έχουν πείσει τον κόσμο,ότι ο μαραθώνιος είναι μια υγιής και αθώα άσκηση για όλους;Ότι είναι ζήτημα τιμής και στόχος ζωής να τρέξεις στην κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου!Ότι αντί τη συγκεκριμένη μέρα να πας για καφέ,πηγαίνεις να τρέξεις έναν μαραθώνιο... :jerking: Κακέκτυπη αντιγραφή των διεθνών μαραθωνίων ανά τον κόσμο,όπου εκεί όμως ο γενικός πληθυσμός ασκείται συστηματικά στα τεράστια πάρκα,και ο μαραθώνιος είναι απλώς μία extra επιβάρυνση από την καθημερινή ρουτίνα.Έτσι,παρατηρείται το γελείο,αν όχι επικίνδυνο φαινόμενο,εντελώς άσχετοι και αγύμναστοι-ες να παραπαίουν,αλλά εντελώς εξαντλημένοι και καταπονημένοι να συνεχίζουν για να τερματίσουν,για να έχουν να το θυμούνται και να το διηγούνται...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Θα τρέξω τα 10 χλμ ξανά, το σκεφτόμουνα για τα 42 αλλά δεν έκανα την απαραίτητη προπόνηση φοβάμαι μην μου γυρίσει μπουμερανγκ
Τα πιο πολλά που έχω τρέξει είναι τα 21 του ημι, ζορίστηκα αλλά τα κατάφερα. Αν το επαναλάβω το 2015 ίσως δοκιμάσω τα 42...

AddictedToHighHeels

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ως πρώην μαραθωνοδρόμος υψηλού (για τα Ελληνικά δεδομένα πάντα) επιπέδου,και νυν απλός αθλούμενος,θα συμφωνήσω μαζί σου 100%!Ποιοί διεστραμμένοι και παραδόπιστοι,(μην ξεχνάμε την μπίζνα που λειτουργεί από πίσω...),έχουν πείσει τον κόσμο,ότι ο μαραθώνιος είναι μια υγιής και αθώα άσκηση για όλους;Ότι είναι ζήτημα τιμής και στόχος ζωής να τρέξεις στην κλασσική διαδρομή του μαραθωνίου!Ότι αντί τη συγκεκριμένη μέρα να πας για καφέ,πηγαίνεις να τρέξεις έναν μαραθώνιο... :jerking: Κακέκτυπη αντιγραφή των διεθνών μαραθωνίων ανά τον κόσμο,όπου εκεί όμως ο γενικός πληθυσμός ασκείται συστηματικά στα τεράστια πάρκα,και ο μαραθώνιος είναι απλώς μία extra επιβάρυνση από την καθημερινή ρουτίνα.Έτσι,παρατηρείται το γελείο,αν όχι επικίνδυνο φαινόμενο,εντελώς άσχετοι και αγύμναστοι-ες να παραπαίουν,αλλά εντελώς εξαντλημένοι και καταπονημένοι να συνεχίζουν για να τερματίσουν,για να έχουν να το θυμούνται και να το διηγούνται...

Σιγουρα παιζει ΚΑΙ χρημα απο πισω, αλλα μη πηγαινεις στο αλλο ακρο. Φασκεις και αντιφασκεις. Απο τη μια στο εξωτερικο ειναι μια διαφορα στη ρουτινα.. και απο την αλλη ο Ελληναρας θα πρεπει να κατσει για καφε αντι να τρεξει.  :idiot:
Με μια χρονια φουλ καταχρησεις και 0 προπονηση προφανως και δεν βγαινει το 42αρι. Με λιγη προετοιμασια βγαινει. Η καυλα που νιωθεις στο Παναθηναικο Σταδιο δεν περιγραφεται με λογια. Δεν ειναι τυχαιο που κλαινε οι περισσοτεροι απο τη συγκινηση.

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.898
Πόντοι
10.686
Θα τρέξω τα 10 χλμ ξανά, το σκεφτόμουνα για τα 42 αλλά δεν έκανα την απαραίτητη προπόνηση φοβάμαι μην μου γυρίσει μπουμερανγκ
Τα πιο πολλά που έχω τρέξει είναι τα 21 του ημι, ζορίστηκα αλλά τα κατάφερα. Αν το επαναλάβω το 2015 ίσως δοκιμάσω τα 42...
Καλά θα κάνεις και δεν θα συμμετάσχεις!Αν απλώς αυξήσεις σταδιακά τα διανυόμενα χιλιόμετρα σε 35,σε ορίζοντα έτους πάντα,και χωρίς βιασύνες,θα έρθει εύκολα και με ασφάλεια...

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.898
Πόντοι
10.686
Σιγουρα παιζει ΚΑΙ χρημα απο πισω, αλλα μη πηγαινεις στο αλλο ακρο. Φασκεις και αντιφασκεις. Απο τη μια στο εξωτερικο ειναι μια διαφορα στη ρουτινα.. και απο την αλλη ο Ελληναρας θα πρεπει να κατσει για καφε αντι να τρεξει.  :idiot:
Με μια χρονια φουλ καταχρησεις και 0 προπονηση προφανως και δεν βγαινει το 42αρι. Με λιγη προετοιμασια βγαινει. Η καυλα που νιωθεις στο Παναθηναικο Σταδιο δεν περιγραφεται με λογια. Δεν ειναι τυχαιο που κλαινε οι περισσοτεροι απο τη συγκινηση.
Σαφώς και πρέπει να γυμναζόμαστε όλοι!Αυτό που τονίζω είναι ότι δεν γίνεται από τα ξύδια,να πας να τρέξεις μαραθώνιο!Αν ασκείσαι συστηματικά,έχεις εμπειρία από μικρότερης διάρκειας αγώνες,τότε και μόνο τότε το δοκιμάζεις,με την ανάλογη προετοιμασία πάντα!

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
υπαρχουν αλλοι απο εδω μεσα που θα συμμετεχουν και θα τρεξουν την κλασσικη διαδρομη!!!

Του χρόνου μάλλον φίλε. Δεν έχω καλή φυσική κατάσταση φέτος. Σίγουρα θα τρέξει ο Μπόλντης.

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
ρε΄ςχω μόνο από σπάρταθλο και πάνω κι όχι σπριντ

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
υπαρχουν αλλοι απο εδω μεσα που θα συμμετεχουν και θα τρεξουν την κλασσικη διαδρομη!!!

Κι'εγώ θα τρέξω και στόχος μου θα είναι να ξεπεράσω έναν 85 χρονο Δανό που θα έρθει να τρέξει !!  :rockon:  :grin:

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.884
Πόντοι
5.975
Σαφώς και πρέπει να γυμναζόμαστε όλοι!Αυτό που τονίζω είναι ότι δεν γίνεται από τα ξύδια,να πας να τρέξεις μαραθώνιο!Αν ασκείσαι συστηματικά,έχεις εμπειρία από μικρότερης διάρκειας αγώνες,τότε και μόνο τότε το δοκιμάζεις,με την ανάλογη προετοιμασία πάντα!
Αυτό ακριβ΄ψς πιστεύω και εγ΄ψ. Μου αρέσει να κάνω 10 χλμ. 2 φορές την εβδομάδα, σε συνδιασμό τις υπόλοιπες μέρες με γυμναστική... άντε και καμμία τσάρκα) και το κάνω καθαρά και μόνο για διασκέδαση, εκτόνωση και ψυχαγωγία. Ασχολούμαι με αυτά από μικρό παιδί, ωστόσο δεν έχω συμμετάσχει ακόμα σε αγώνα καθώς δε μου αρέσει αυτό το κλίμα ανταγωνισμού και σε πολλές περιπτώσεις η κοσμοσυρροή πολλές φορές από ευκαιριακά άσχολούμενα με το θέμα άτομα. Εννοείται ότι για να φτάσω να κάνω 10 χλμ με τη μία, ξεκίνησα πριν 1,5 χρόνο περίπου συστηματικά, σιγά και σταδιακά από τα 3 σετάκια των 3 χλμ. και μάλιστα μια φορά την εβδομάδα!

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Κριτικές
107
Like
7.949
Πόντοι
7.815
Μετά από 10 Μαραθώνιους τερματισμούς, πολλές πίκρες αλλά κ μπόλικες χαρές, θα σας πω απλά ότι για να τρέξεις αξιοπρεπέστατα έναν Μαραθώνιο, πρέπει να "βγάζεις" 40-50 χιλ ανά εβδομάδα .. Δηλαδή 2-3 φορές 10άρια κ ένα μεγάλο 26άρι κ πάνω ..

Επίσης θα έχεις καλύτερες ελπίδες κ αντοχές αν πριν τον Μαραθώνιο κάνεις ένα 32άρι, 1-2 φορές από ένα 30άρι κ 1-2 φορές 26άρι ..

Από εκεί κ πέρα, είναι το τι στόχο έχει ο καθένας ..

Πριν 10χρόνια στην Κλασσική οι δρομείς έτρωγαν "χοντρό" κράξιμο, πλέον αποθεώνονται .. Στον Μαραθώνιο της Θεσαλλονίκης το 2009 & 2010, έπεφτε το δούλεμα κ ο χλευασμός σύννεφο σε όλους τους δρομείς από τους φραπεδοσκεμπέδες της παραλιακής ..

Στην δεκαετία του '90 οι δρομείς κρατούσαν όλοι χρήματα μαζί τους για να αγοράσουν νερά κ ισοτονικά από τα περίπτερα στο μήκος της διαδρομής .. από τους 700-800 δρομείς (ξένοι κ 'Ελληνες μαζί) τα τέλη του '90, φτάσαμε στις 8.000 συμμετοές στην επετειακή κ τις >12.500 φέτος ..(δεν "αντέχει" περισσότερους η συγκεκριμένη διαδρομή)

Μετά το 2010 (επετειακή) το παρτυ κ το φαγοπότι του ΣΕΓΑΣ άρχισε για τα καλά ..

Για τον λόγο αυτό κ φέτος δεν θα συμμετέχω, αν κ με πικρία γιατί θα χάσω την στιγμή που πατάς το ταρτάν στο Καλλιμάρμαρο ..

Κατι άσχετο : για την ενημέρωση των φίλων, θα σας πω ότι ο Μαραθώνιος του Σικάγο (ένας από τους 6 Major στον Πλανητη μας) πέρα από τις 50.000 συμμετοχές, είχε budget 250.000.000 Dollars ..
(διαβάσατε το σωστό νούμερο, δεν πρόκειται για λάθος ...)

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Φέτος θα τρέξω και γώ τον τρίτο μου μαραθώνιο.Τα 42 ε!

Παιδιά μην το πάμε στα άκρα το οποιοδήπωτε θέμα και στην συνομωσιολογία.Όλα θέλουν σύνεση
και ο καθ ένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του όταν σκέφτεται να υποβληθεί σε τέτοια
δοκιμασία τόσων χλμ.

Άντε να πω και γω γίνονται τόσα τροχαία,να σταματήσουμε όλοι να οδηγούμε.Δεν πάει έτσι όμως.

Αν κάποιος ξεκινήσει νε τρέχει για τον δικό του -χ- λόγο πχ. για το τσιγάρο ή τη γκόμενα που τον χώρισε
και φτάσει να θέλει μαραθώνιο,το καρδιογράφημα 20 ευρά στοιχίζει και παραπέρα αν θέλει κάνει και μια εγομέτρηση.

Όσο για το πόσα φράγγα παίρνει ο κάθε ΣΕΓΑΣ απ την "αρπαχτή" που λέγεται ΜΑραθώνιος,στ αρχίδια μου.Ας κάνω και γω
αν θέλω να κονομήσω,όλα τ άλλα τ ακούω μπαρμπούτσαλα.

Και κάτι που αφορά το φόρουμ,το τι μουνιά θα δείτε να τρέχουν θα τραβήξετε πολλές  :bigdick:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ειδικά στα 5 χλμ πάνε πολλές μουνιτσες...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ειδικά στα 5 χλμ πάνε πολλές μουνιτσες...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom