Νέα

Κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rigormortis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 464
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Το ζήτημα Σιγκμουντ είναι να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές και ιδίως ανηλίκων...
Όταν δίπλα μας πεθαίνουν παιδιά, ή ακόμη χειρότερα, καταστρέφονται ζωές παιδιών, από πρέζες, μεθύσια, συμμορίες κτλ θεωρώ ολίγον fake την ίερατικού τύπου οργή ορισμένων για ένα περιστατικό που δεν έχει προηγούμενο(ακόμη και η υπόθεση μελίστα ήταν τελείως διαφορετική...).
Εντάξει, και τα παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα στην Αφρική, αλλά αυτό δεν μετριάζει την οργή για μια πραξη που συνέβη δίπλα μας.
Και το μόνο λογικό άλμα που βλέπω είναι η επίκληση ενός ΑΔΙΚΟΥ θανάτου ανηλίκου για να δικαιολογηθούν πάσης φύσεως έκτροπα, καταλήψεις, κλεισίματα- σπασίματα σχολείων και σχολών...
Συμφωνώ, αλλά δεν είναι το μόνο λογικό άλμα...
Όσο και αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν λαϊκή εξέγερση, στην πράξη έχουμε ασύδοτη δράση συμμοριών και παρατρεχάμενων υπό πλήρη κάλυψη των media...
Ούτε εγώ πιστεύω πως υπάρχει λαϊκη εξέγερση, αλλά δικαιολογημένη οργή από την πλειοψηφία των πολιτών.
Ο φόνος είναι φόνος Σιγκμουντ...Ο νόμος κάνει διάκριση μεταξύ του εξ αμελείας και του εκ προθέσεως...
Τα νομικά τα ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα. Όμως, με την φτωχή μου λογική, φόνος εξ αμέλειας θα ήταν να σκοτώσεις κάποιον την ώρα που καθαριζεις το περίστροφό σου, και όχι όταν το χρησιμοποιείς μέσα στο πλήθος.
Όσο για τη στάση της αστυνομίας, έχει κάνει αρκετές συλλήψεις, ασφαλώς όχι όσες θα μπορούσε αλλά και εκεί υπάρχει πολιτική σπέκουλα καθώς μια πιο βίαιη επέμβαση θα είχε και συνέπειες, καλοδεχούμενες από εμένα αλλά όχι και τα μμε που τόσο τα φοβάται η κυβέρνηση..
Δεν χρειάζεται καν σκληρή βία. Έχου τελειώσει αναίμακτα πολύ πιο δύσκολες επιχειρήσεις...
Και φυσικά δεν θα μιλήσω για τα δίκτυα υποστήριξης συλληφθέντων τα οποία είναι κοινά με αυτά της υποστήριξης της 17Ν, ληστών τραπεζών, απαγωγέων και λοιπών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων...
Και ποιος τα γαμεί αυτά βρε Str8 ??
Το 1% του πληθυσμού εκφράζουν...
Αλλά και εσύ φανατίζεσαι ρε Σιγκμουντ και κάνεις όχι μόνο λογικά άλματα αλλά και υπέρβαση των δημοκρατικών σου αρχών...
Ένοχος χωρίς δίκη;;;;
Κάτσε να βγει έστω η πρωτόδικη απόφαση...
Προφανώς και δικαιούται μια δικαιη δίκη.
Αυτή είναι η δύναμη της Δημοκρατίας μας.
Και δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν στη παραδειγματικη δύναμη των ποινών.
Αλλά σε μια δημοκρατική κοινωνία, συζητάμε το νόημα των πράξεων...
Και η κοινωνία εκδίδει ηθικές καταδίκες...
Δεν μπορούμε να είμαστε ουδέτεροι εν αναμονή των αποφάσεων του δικαστηρίου.
Με τη λογική αυτή (και για να τραβήξω λίγο...), ο Μιλόσεβιτς και ο Σαντάμ ήταν αθώοι μέχρι να καταδικαστούν...

ekaikala

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ούτε εγώ πιστεύω πως υπάρχει λαϊκη εξέγερση, αλλά δικαιολογημένη οργή από την πλειοψηφία των πολιτών

Οργή εναντίον ποιών; Τι σχέση έχει το κατάστημα με ρούχα με τη δολοφονία;

Με τη λογική αυτή (και για να τραβήξω λίγο...), ο Μιλόσεβιτς και ο Σαντάμ ήταν αθώοι μέχρι να καταδικαστούν...

Εναντίον ποιων στρέφεται η ηθική καταδίκη; Εναντίον του ψυχοπαθή και όσων των υπέθαλψαν ή λειτουργεί αφοριστικά;

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
το βολεφτικο πρεπι να καταργιθι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ούτε εγώ πιστεύω πως υπάρχει λαϊκη εξέγερση, αλλά δικαιολογημένη οργή από την πλειοψηφία των πολιτών.

Δυστυχώς ή ευτυχώς μεγέθη όπως η οργή των πολιτών δεν είναι μετρήσιμα..
Τις μέρες που καιγόταν η Αθήνα, οι επιχειρήσεις συνέχιζαν να δουλευουν κανονικά, το δημόσιο σε μεγάλο βαθμό το ίδιο..
Τα επεισόδια και τις πορείες δεν τις έκαναν οργισμένοι πολίτες αλλά μαθητές, φοιτητές (σαφώς ελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο των μαθητών -φοιτητών) και οι συνήθεις αργόσχολοι επαγγελματίες διαδηλωτές...
Να σου θυμίσω ότι και οι μεν και οι δε κατεβαίνουν με χαρακτηριστική ευκολία στο δρόμο και παρά τα προβλήματα που δημιουργούν είναι μια ελάχιστη μειοψηφία..

Τα νομικά τα ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα. Όμως, με την φτωχή μου λογική, φόνος εξ αμέλειας θα ήταν να σκοτώσεις κάποιον την ώρα που καθαριζεις το περίστροφό σου, και όχι όταν το χρησιμοποιείς μέσα στο πλήθος.

Η λογική σου δεν είναι καθόλου φτωχή και λέγεται στα νομικά ενδεχόμενος δόλος...
Το να τραβάς όπλο ανευ σοβαρού λόγου και αιτίας σε κατοικημένη περιοχή και να το χρησιμοποιείς κιόλας είναι εξωφρενικό...
Είναι σαν να οδηγείς μεθυσμένος ή μαστουρωμένος μέρα- μεσημερί, με 100 χκλ/ ώρα σε πολυσύχναστους δρόμους και ακόμη χειρότερα..
Ωστόσο, ας μην προτρέχουμε...
Να γίνει η δίκη διότι μέχρι σήμερα έχουμε σταδιακή και επιλεκτική ροή πληροφοριών...

Έχου τελειώσει αναίμακτα πολύ πιο δύσκολες επιχειρήσεις..

Είπαμε..Ο πολιτικαντισμός και η σπέκουλα της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητοι...Το επίτευγμά της όχι μόνο να μην κατευνάσει κανέναν αλλά να ξενερώσει όποιν δηλώνει δεξιός είναι πρωτοφανές...
Αλλά προτιμώ έναν άθλιο Πάκη παρά αυτό που είδα στα κανάλια και δη στον Άλφα ή δηλώσεις αλαβάνου και λοιπόν τσυριζαίων...

Και ποιος τα γαμεί αυτά βρε Str8 ??
Το 1% του πληθυσμού εκφράζουν...

Αυτό είναι το πρόβλημα- δεν τους γαμεί κανείς και ξεσπάνε σε εμάς..
Και πράγματι είναι πολύ μικρό ποσοστό αλλά όπως ξέρεις, μια καλά οργανωμένη και αποφασισμένη μειοψηφία με προσβάσεις είναι άκρως αποτελεσματική...Και επικίνδυνη.

Η ηθική καταδίκη είναι κάτι το βαθύτατα υποκειμενικό...Το ίδιο και το νόημα των πράξεων.
Κυρίως διότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ηθικές αξίες ούτε και παραστάσεις και δυνατότητες ερμηνείας...
Αν καταδικάσω κάποιον ηθικά, δεν θα τον κάνω παρέα...Δεν θα σπάσω το μαγαζί κάποιου άλλου...
Και μη ξεχνάς ότι οι "ηθικές καταδίκες", τα "λαϊκά αισθήματα περί δικαίου", οι "αγανακτισμένοι πολίτες" , ειδικά όταν εκφράζονται μέσω οργανωμένων μειοψηφιών και των media, είναι η ατραπός προς το φασισμό, κόκκινο ή μαύρο...

Ο Σαντάμ μιας και το έθιξες, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού από ιρακινό δικαστήριο..
Ο Μιλόσεβιτς δεν πρόλαβε να δικαστεί...

Αν η πολιτική τους ήταν εγκληματική, είναι ένα ζήτημα το οποίο σηκώνει μεγάλο διάλογο...
Είναι θέμα οπτικής γωνίας και ερμηνείας.

Αν όμως ήταν οι ίδιοι εγκληματίες, είναι θέμα ποινικής δικαιοσύνης...Και σε αυτήν την περίπτωση, ναι, έχουν τεκμήριο αθωότητας...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ειλικρινά φίλε η εθελοτυφλία σου απέναντι στις ενδείξεις και αποδείξεις τόσο για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, όσο και για τη συμμετοχή της αστυνομίας στα επεισόδια έχει αρχίζει να μου θυμίζει τον Μαρξ. Όχι αυτόν που πήγε το μυαλό σου αλλά τον Γκράουτσο που είχε πει το θεϊκό ''Who are you going to believe, me or your own eyes?''.

Δηλαδή τα βίντεο και οι φωτογραφίες που αμφισβητείς αν είχαν παιχτεί αντί για την εκπομπή του Λαζόπουλου σε αυτή του Παπαχελά ή του Χατζηνικολάου, τότε θα τα παραδεχόσουν; Αν ναι, τότε συνέχιζε να τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν παπαγαλάκια τύπου Σόμπολου.

Τα επίμαχα βίντεο και φωτό αποδεικνύουν κάτι που ήδη ήξερα..Την ύπαρξη αστυνόμων με πολιτικά που παρακολουθούν από κοντά πορείες...
Αυτό λένε my own eyes...
Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι αυτοί που κάψαν την αθήνα και έχουν καταλάβει πολυτεχνείο, νομική και ασοεε είναι μπάτσοι προβοκάτορες και αυτό που παρακολουθούμε είναι ενδοαστυνομικός εμφύλιος...

Όσο για το θάνατο του παιδιού, μπορείς να καταδικάσεις όποιον θέλεις με βάση αυτά που σου πλασάρουν τα παγαλάκια σε όλα σχεδόν τα κανάλια...
Αν μου το επιτρέψεις, θα περιμένω τη δίκη...

Αυτά τα περί ασύλου είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Και επιπλέον, από ότε η κυβέρνηση νοιάζεται για το τι θα πε ο Αλαβάνος και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά; Δεν τους είδα να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη γνώμη σε θέματα οικονομικής ή εξωτερικής πολιτικής.  

Ειδικά όταν οι απόψεις τους περί εξωτερικής πολιτικής είναι η αναγνώριση των σκοπίων ως δημοκρατία της μακεδονίας και περί οικονομικής το κάψιμο των τραπεζών και όποιου έχει λεφτά γενικώς και χορήγηση άδειας παραμονής σε όλους τους λαθρομετανάστες, πράγματι απορώ γιατί δεν τους ακούει η κυβέρνηση...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Η κυβέρνηση δεν ακούει κανένα επειδή απλά δεν υπάρχει κυβέρνηση

Παμε παρακάτω

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Σήμερα κατέβηκα κέντρο. Τα επεισόδια τα παρακολούθησα στο βαθμό που μου επιτρέπει το ιντερνετ.

Ειμαι παιδί του κέντρου και η θλίψη μου ειναι μεγάλη για αυτό που είδα.

Η όποια οργή κακώς εστράφη κατά των περιουσιών ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. Αναρωτιέμαι αν εκείνη τη στιγμή κάποιος ιδιοκτήτης πυροβολούσε κάποιον τι θα γινόταν.

Δεν ξέρω αν στόχος ειναι να μας βάλουν να πλακωθούμε μεταξύ μας, ουσιαστικά λαμβάνοντας θέση, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφια των προβάτων πιστεύει οτι όλοι οι πολιτικοί ειναι ίδιοι. Αρα δια της βίας τους αναγκάζει να πάρουν θέση και να ψηφισουν. Κάποιον, όποιο μαλάκα βρεθεί να τους υποσχεθεί αυτό που θέλουν.

Οπως ακριβώς έκανε και η τωρινή ομάδα αυλικών που ορισμένοι επιμένουν να ονομάζουν "κυβέρνηση". Σεμνα και ταπεινά, νταβαντζήδες...Απατεώνες που υποσχέθηκαν οτι θα μας γλίτωναν απο τη λεηλασία, θα μας έδιναν μια προοπτική. Τώρα ζούμε την εποχή των διαψεύσεων και η οργή ειναι μεγάλη. Και άκρως δικαιολογημένη

Πολιτικοί ζούνε ζωή προκλητικά πλούσια, οταν την ιδια στιγμή ο μέσος έλληνας σκέφτεται αν θα έχει να πληρώσει τη δόση του δανείου για να μην του παρουν το σπίτι. Ο υπουργός ζητάει να πληρώσουμε την εφορία όταν συνάδελφός του αποδεδειγμένα δεν πληρώνει γιατι ξέρει "τα κόλπα". Κλεψιές αποκαλύπτονται και απάτες εκατομμυρίων και κανείς δεν τιμωρείται, στο όνομα μιας ομερτά που θα ζήλευαν στη Σικελία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αναφέρομαι σε "πολιτικούς" και τους αυλικούς τους και απο τα 2 κόμματα. Γιατί όντως, και τα 2 αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και σίγουρα ΔΕΝ αποτελούν μέρος της λύσης.

Το σκηνικό είναι έντονα παρακμιακό. Διεφθαρμένη κυβέρνηση, ανύπαρκτη αντιπολίτευση, ατιμωρησια, ομερτά, ανικανότητα εγγύσης έστω και βασικών στοιχείων που συνθέτουν μια αξιοπρεπή ζωή. Ο έλληνας έχει χάσει πλεον την αξιοπρέπειά του.

Ειλικρινά λυπάμαι παρα πολύ που όλοι μας, ειτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, ζούμε σε μια χώρα που ποτέ της δεν εδέησε να έχει μια γαμημένη κυβέρνηση που να θέλει έστω για αλλαγή το καλό της χώρας. Ειναι αηδιαστική η κάλυψη και η ατιμωρησία, δεν πάει άλλο. Οι φταίχτες πρέπει να πληρώσουν και οι περισσότεροι απο αυτούς ειναι στη βουλή.

Οσο καθόμαστε και μαλώνουμε παίζουμε το παιχνίδι τους. Δεν ξέρω ιστορία, ποτέ μου δεν έχω διαβάσει ουτε μια σελίδα μετά το λύκειο. Αλλα θυμαμαι οτι παντα φαγωνόμασταν μεταξυ μας. Καιρός να ενωθουμε να διωξουμε απο τη χώρα τους αλήτες

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Σήμερα κατέβηκα κέντρο. Τα επεισόδια τα παρακολούθησα στο βαθμό που μου επιτρέπει το ιντερνετ.

Ειμαι παιδί του κέντρου και η θλίψη μου ειναι μεγάλη για αυτό που είδα.

Η όποια οργή κακώς εστράφη κατά των περιουσιών ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. Αναρωτιέμαι αν εκείνη τη στιγμή κάποιος ιδιοκτήτης πυροβολούσε κάποιον τι θα γινόταν.

Δεν ξέρω αν στόχος ειναι να μας βάλουν να πλακωθούμε μεταξύ μας, ουσιαστικά λαμβάνοντας θέση, σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφια των προβάτων πιστεύει οτι όλοι οι πολιτικοί ειναι ίδιοι. Αρα δια της βίας τους αναγκάζει να πάρουν θέση και να ψηφισουν. Κάποιον, όποιο μαλάκα βρεθεί να τους υποσχεθεί αυτό που θέλουν.

Οπως ακριβώς έκανε και η τωρινή ομάδα αυλικών που ορισμένοι επιμένουν να ονομάζουν "κυβέρνηση". Σεμνα και ταπεινά, νταβαντζήδες...Απατεώνες που υποσχέθηκαν οτι θα μας γλίτωναν απο τη λεηλασία, θα μας έδιναν μια προοπτική. Τώρα ζούμε την εποχή των διαψεύσεων και η οργή ειναι μεγάλη. Και άκρως δικαιολογημένη

Πολιτικοί ζούνε ζωή προκλητικά πλούσια, οταν την ιδια στιγμή ο μέσος έλληνας σκέφτεται αν θα έχει να πληρώσει τη δόση του δανείου για να μην του παρουν το σπίτι. Ο υπουργός ζητάει να πληρώσουμε την εφορία όταν συνάδελφός του αποδεδειγμένα δεν πληρώνει γιατι ξέρει "τα κόλπα". Κλεψιές αποκαλύπτονται και απάτες εκατομμυρίων και κανείς δεν τιμωρείται, στο όνομα μιας ομερτά που θα ζήλευαν στη Σικελία.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αναφέρομαι σε "πολιτικούς" και τους αυλικούς τους και απο τα 2 κόμματα. Γιατί όντως, και τα 2 αποτελούν μέρος του προβλήματος. Και σίγουρα ΔΕΝ αποτελούν μέρος της λύσης.

Το σκηνικό είναι έντονα παρακμιακό. Διεφθαρμένη κυβέρνηση, ανύπαρκτη αντιπολίτευση, ατιμωρησια, ομερτά, ανικανότητα εγγύσης έστω και βασικών στοιχείων που συνθέτουν μια αξιοπρεπή ζωή. Ο έλληνας έχει χάσει πλεον την αξιοπρέπειά του.

Ειλικρινά λυπάμαι παρα πολύ που όλοι μας, ειτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, ζούμε σε μια χώρα που ποτέ της δεν εδέησε να έχει μια γαμημένη κυβέρνηση που να θέλει έστω για αλλαγή το καλό της χώρας. Ειναι αηδιαστική η κάλυψη και η ατιμωρησία, δεν πάει άλλο. Οι φταίχτες πρέπει να πληρώσουν και οι περισσότεροι απο αυτούς ειναι στη βουλή.

Οσο καθόμαστε και μαλώνουμε παίζουμε το παιχνίδι τους. Δεν ξέρω ιστορία, ποτέ μου δεν έχω διαβάσει ουτε μια σελίδα μετά το λύκειο. Αλλα θυμαμαι οτι παντα φαγωνόμασταν μεταξυ μας. Καιρός να ενωθουμε να διωξουμε απο τη χώρα τους αλήτες
το θεμα ινε οτι ποσι δε ινε αλιτεεσ γιατι εγο ιμε ετσι με λεη το γινεκακι και παντα εχι δικιο,

οτι πι το γινεκακι

ζοτο ο στατοσ ζιτο η 21 απιλι ,ζιτο η επαναστασι!!!!!!!!!!!!!

ekaikala

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Είναι απελπιστικό και μοναδικό φαινόμενο, η δολοφονία ενός ανθρώπου να καταλήγει σε ληστρική αντίδραση. Kαι το κράτος να μη κάνει τίποτα. Πώς δικαιολογείται, σε ποια χώρα του κόσμου, εγκλήματα να καταλήγουν σε άλλα και φυσικά θα κληθούν να πληρώσουν πάλι οι ίδιοι, αυτοί που πληρώνουν όλους αυτούς για δικαιολογούν τις εκλογές.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
βόθρε κακώς θέτεις ένα "ψευτοδίλημμα" που έλεγε και κάποιος

δηλαδή ή ατιμωρησία ή τανκς;

Δεν ειναι έτσι.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
βόθρε κακώς θέτεις ένα "ψευτοδίλημμα" που έλεγε και κάποιος

δηλαδή ή ατιμωρησία ή τανκς;

Δεν ειναι έτσι.

εγο ιμε ιπερ του στατου παρολο που μου να γιοτασ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ιθελα να γινο βλιμας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
και σι καλο πεδι,μα εσι δε ισουνα λοκατσισ
οχι ! εχω ζουρλοχαρτο 
γιατι δεν υπεγραψα το πιστοποιητικο
πολιτικων και κοινωνικών φρονημάτων . 
μετα με πηραν αλλά γιωτάς ήμουνα
και καθάριζα τουαλέτες και μαγειρία..
από τα ψυχολογικά που προέκυψαν
από την εμπειρία αυτή το 'ριξα στο στιπ ! 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom