Νέα

Καταλήψεις, το τελευταίο καταφύγιο του κάθε αλήτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mdanton
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Εγω απλα ελεγα οτι στην θεωρια ολα καλα!

Ακομα κι ο λακης που φωναζει με τα λεφτα του μπαμπα και τα πατρικα του σπιτια ζει! ...

Στην δουλεια μου βλεπω ανθρωπους με πτυχια που παιρνουν 680 ευρω! Αυτο γιατι?
Γιατι βαρεθηκαν να ψαχνουν? Γιατι δεν εχουν ορεξη να δουλεψουν? Ή μηπως γιατι αποδεχθηκαν την "πραγματικοτητα"?

ΜΠροστα σου ειναι εκτως κι αν εισαι σιγουρος οτι καπου θα "βολευτεις" κι εσυ και δεν σε νοιαζει!
Κοιτα εγω ειμαι μικρος και δεν καταλαβαινω απο αφεντικα και γαλωνια! Ο 50ρης με πτυχιο ηλεκτρονικου(τωρα με τις πολυεθνικες λακη ολοι οσοι ανέφερες δουλευουν υπαλληλοι στα επισημα σερβις) παιρνει 900 ευρω και ζει 4! Αυτος που θα παει?

Επισκέπτης
φκ μαλλον μπερδευεις τους μισθους στην γερμανια με τους μισθους-ο θεος να τους κανει-στην ελλαδα!!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Εντάξει παίδες.. και επειδή κουβέντα ένας εναντίον τριών δεν μπορώ να κάνω, θα σας αφήσω με την υπόθεση ότι έχετε δίκιο.

Και την εξής υποσημείωση.

Ζούμε στο 2007. Όχι στο 1917. Σε αυτό , κατ εμέ, ο Λάκης έχει δίκιο. Δεν υπάρχει, στην Ελλάδα, όπως υπήρχε κάποτε, ο "εργάτης". Κατ εμέ, που δεν έχω επαφή με την πραγματικότητα.

Αρκεί να δείτε την τεράστια απόπειρα που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες για την αγορά δύο τεράστιων τραπεζών με "αέρα". Η αγορά άλλαξε.. για αυτό και είναι αγορά, και όχι εργοστάσιο.

Αυτά, και να με συγχωρείτε αν σας κούρασα με τις μωρολογίες μου. Καλό κουράγιο στην συγκεκριμενοποίηση του μισθού του μέσου Έλληνα πολίτη.

Δεν επέδειξες το ίδιο σθένος πάντως όταν μου την πέφτανε πολλάκις πέντε και παραπάνω ταυτοχρόνως εδώ μέσα. Και ήσουνα ένας απ αυτούς, το ξέχασες;

Ούτε επιδεικνύεις κοινωνική ευαισθησία με το να μη σε νοιάζει αν μπορεί να ζήσει η οχι ακομα και ο κατώτερος κοινωνικά εργαζόμενος στην Ελλάδα!

Επισκέπτης
καλυπτουμε τα νωτα των συντροφων μας!!!

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Δεν επέδειξες το ίδιο σθένος πάντως όταν μου την πέφτανε πολλάκις πέντε και παραπάνω ταυτοχρόνως εδώ μέσα. Και ήσουνα ένας απ αυτούς, το ξέχασες;

Ούτε επιδεικνύεις κοινωνική ευαισθησία με το να μη σε νοιάζει αν μπορεί να ζήσει η οχι ακομα και ο κατώτερος κοινωνικά εργαζόμενος στην Ελλάδα!

Πέτρο, μήπως είχαν ακούσει τα σχολιανά τους κι αυτοί?

Κατά δεύτερον, δεν είπα τίποτα τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι θέλω να πιστεύω περισσότερο στη λογική " ο καθένας φτιάχνει το κρεβάτι που θα κοιμηθεί" παρά "ο καθένας κοιμάται στο κρεβάτι που του στρώνουν".

Επιπλέον, Μαντμαν, αυτό το "πτυχία" έχει συζητηθεί πολλάκις. Ας μην επεκτείνουμε.Δόξα το Θεώ, με τόσα ΤΕΙ, ΙΕΚ, Deere, Branch ξένων κολλεγίων σε συνδυασμό με τα απανταχού 5άρια, υπάρχουν άπειρα.
Όσο για το παράδειγμα που ανέφερες, δεν μπορώ παρά να παραδεκτώ πως έχεις δίκιο.. η κατάσταση είναι σε πολλές περιπτώσεις έτσι, δυστυχώς.

Όσο για τα ειρωνικά σχόλια κάποιων, δεν έχω να πω κάτι. Όσοι τα ξέρουν όλα ας μην κομπλάρουν κι εμάς τους υπόλοιπους, ας τα χαίρονται μόνοι τους. Patronizing αλλού, και του χειρίστου είδους μάλιστα...

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Από ότι καταλαβαίνω το θέμα πέρασε σε άλλο κεφάλαιο.

Αυτό του ελάχιστου μισθού.

Να ρωτήσω "πόσος" θα έπρεπε να έιναι?

(ποσό ανά βαθμίδα εκπάιδευσης κλπ)

Και πριν βιαστείτε, συμφωνώ ότι δεν μπορεί κάποιος σήμερα να επιζήσει στην Αθήνα με 600Ε το μήνα μόνο.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Πέτρο, μήπως είχαν ακούσει τα σχολιανά τους κι αυτοί?

Κατά δεύτερον, δεν είπα τίποτα τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι θέλω να πιστεύω περισσότερο στη λογική " ο καθένας φτιάχνει το κρεβάτι που θα κοιμηθεί" παρά "ο καθένας κοιμάται στο κρεβάτι που του στρώνουν".

Επιπλέον, Μαντμαν, αυτό το "πτυχία" έχει συζητηθεί πολλάκις. Ας μην επεκτείνουμε.Δόξα το Θεώ, με τόσα ΤΕΙ, ΙΕΚ, Deere, Branch ξένων κολλεγίων σε συνδυασμό με τα απανταχού 5άρια, υπάρχουν άπειρα.
Όσο για το παράδειγμα που ανέφερες, δεν μπορώ παρά να παραδεκτώ πως έχεις δίκιο.. η κατάσταση είναι σε πολλές περιπτώσεις έτσι, δυστυχώς.

Όσο για τα ειρωνικά σχόλια κάποιων, δεν έχω να πω κάτι. Όσοι τα ξέρουν όλα ας μην κομπλάρουν κι εμάς τους υπόλοιπους, ας τα χαίρονται μόνοι τους. Patronizing αλλού, και του χειρίστου είδους μάλιστα...

Οσο για τα σχολιανα που λες, εισαι ελευθερος να πεις οτι θες, εγω δεν παραπονεθηκα ποτε οτι μου την πεφτανε πεντε μαζι, παραπονεθηκα οταν το γυριζανε στις αηθεις επι του προσωπικου επιθεσεις.
Επί της ουσίας τώρα, μήπως είναι καλύτερα να σκεφτόμαστε πως "ο καθένας θα έχει ένα κρεβάτι να κοιμηθεί και ένα πιάτο φαϊ για να φαει";

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Από ότι καταλαβαίνω το θέμα πέρασε σε άλλο κεφάλαιο.

Αυτό του ελάχιστου μισθού.

Να ρωτήσω "πόσος" θα έπρεπε να έιναι?

(ποσό ανά βαθμίδα εκπάιδευσης κλπ)

Και πριν βιαστείτε, συμφωνώ ότι δεν μπορεί κάποιος σήμερα να επιζήσει στην Αθήνα με 600Ε το μήνα μόνο.

Δεν υπαρχει "ανα βαθμιδα εκπαιδευσης", Γιώργο. Ο μη μορφωμενος πειναει λιγοτερο η κοπιαζει λιγοτερο στη δουλεια, λες;

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
ΑΣΟΕ,  ειναι πιστευεις ευκολο να σε παρει καποιος οταν πρεπει να σου δινει 14 μισθους?
Ή πιστευεις οτι σε κανουν διευθηντη ή προισταμενο στα 26???

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αν είναι ρακοσυλλεκτης και κοιμαται στα παγκακια, ισως! 
Δεν υπαρχει "ανα βαθμιδα εκπαιδευσης", Γιώργο. Ο μη μορφωμενος πειναει λιγοτερο η κοπιαζει λιγοτερο στη δουλεια, λες;

Το ίδιο λέμε, απλά στην περίπτωση που αναφέρεις η βαθμίδα είναι μηδέν.

Αλλά στο θέμα μας. Πόσος πρέπει να έιναι ο ελάχιστος μισθός για τον αγράμματο, τον απόφοιτο γυμνασίου, λυκείου κλπ...?

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Το ίδιο λέμε, απλά στην περίπτωση που αναφέρεις η βαθμίδα είναι μηδέν.

Αλλά στο θέμα μας. Πόσος πρέπει να έιναι ο ελάχιστος μισθός για τον αγράμματο, τον απόφοιτο γυμνασίου, λυκείου κλπ...?

Τουλάχιστον σε ένα ύψος απολαβών που να του επιτρέπει να ζει αξιοπρεπώς. Πράγμα που δεν συμβαίνει όμως, ας όψονται οι θιασώτες της "ελεύθερης αγοράς".

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Εγω συμφωνω να δινει μπονους στο πτυχιο οπως γινεται και σημερα!
Αλλα να ξεκινα απο 930 και οχι 630 που ειναι σημερα!
Γιατι καποιος με πτυχειο ΑΕΙ παιρνει σημερα βασικο 630 + 850 με 950 τον χρονο δουλεύοντας ως υπάλληλος.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
ΑΣΟΕ,  ειναι πιστευεις ευκολο να σε παρει καποιος οταν πρεπει να σου δινει 14 μισθους?
Ή πιστευεις οτι σε κανουν διευθηντη ή προισταμενο στα 26???

Να το επαναλάβω, patronising αλλού. Και ειρωνία επίσης.

Αφού είπαμε, εσύ ξέρεις εγώ δεν ξέρω. Ξέχνα την κοινωνική σου ευαισθησία και άσε με εμένα να πιστεύω ό,τι γουστάρω.

Υ.Γ. Ξέχασες ένα Ε. ΑΣΟΕΕ είναι. Να προσφέρω κι εγώ κάτι ελάχιστον στον ποταμό της γνώσης

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6

Αφού είπαμε, εσύ ξέρεις εγώ δεν ξέρω. Ξέχνα την κοινωνική σου ευαισθησία και άσε με εμένα να πιστεύω ό,τι γουστάρω.

Υ.Γ. Ξέχασες ένα Ε. ΑΣΟΕΕ είναι. Να προσφέρω κι εγώ κάτι ελάχιστον στον ποταμό της γνώσης

Χωρις ειρωνεια παντως, ο Μαρκος Βαμβακαρης που εχεις ως αβαταρ (και πολυ καλα κανεις), ηταν αυτος που μιλησε για τα βασανα και τους καημούς των απλων ανθρωπων της βιοπαλης, μην το ξεχνας.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν υπαρχουν αξιοπιστες κρατικες υπηρεσιες να το μετρησουν αυτο; Πάντως όχι 600 ευρώ!

Δλδ. ότι μας πουν αυτές οι υπηρεσίες θα το δεχτούμε?

Δεν έχουμε άποψη?

Δεν νομίζω ότι είναι ικανή απάντηση αυτή για να συνεχίσουμε την συζήτηση.

Συμφωνήσαμε...τα 600Ε δεν είναι αρκετα.

ΟΚ, πάμε για ύπνο τώρα δλδ?

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6

Δεν ειπα οτι δεν ξερεις απλα σου λεω ξανα οτι ειναι αλλιως εξω απο τον χορο! Καταλαβα απο τα λεγομενα σου οτι εισαι εκτως της αγορας εργασιας! ΑΣΟΕΕ δεν με ενδιεφερε ποτε!
Αλλα αυτα παιρνει καποιος χωρις ειδικότητα!
Και ειδικότητα σημαινει δουλευω τρια χρονια στην θεση που εχω σπουδασει!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Δλδ. ότι μας πουν αυτές οι υπηρεσίες θα το δεχτούμε?

Δεν έχουμε άποψη?

Δεν νομίζω ότι είναι ικανή απάντηση αυτή για να συνεχίσουμε την συζήτηση.

Συμφωνήσαμε...τα 600Ε δεν είναι αρκετα.

ΟΚ, πάμε για ύπνο τώρα δλδ?

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ρε φιλαρακι, τι να κανουμε τωρα; Δεν μπορώ να μιλάω αέρα πατέρα, συγγνώμη.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Εγώ δεν τα αρνήθηκα αυτά. Αλλά όποιος ειρωνεύεται ας αποταθεί αλλού, γιατί μάλλον λάθος ξύπνησε το πρωί, και έχει ακόμα τσίμπλες.

Επίσης μίλησε για τον έρωτα, και για τον οντά ενός πασά. Το '50, επίσης.

Μην βγάζετε συμπεράσματα για τον συνομιλητή σας, τί έχει ζήσει, τί ξέρει και τί όχι, από πληροφορίες λιγότερες και από τα ψίχουλα του Χανσελ και της Γκρέτελ. Γιατί αλλιώς προσβάλλετε την νοημοσύνη του. Τόσο απλά

EDIT : Έχω δουλέψει τρία καλοκαίρια συνεχόμενα, και όχι σε καφέ και ταβέρνες. Ευχαριστημένος? Μπορώ έστω να ρίχνω κανένα παλαμάκι στο χορό?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom