Νέα

Εξώδικα έστειλαν δύο μασωνικά ιδρύματα στον μητροπολίτη Πειραιώς

• Μέλος που άνοιξε το νήμα forest
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 72
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Όσον αφορά για τα ιδρυτικά μέλη της φιλικής εταιρείας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Έγγραφα με τις υπογραφές τους υπάρχουν σε προθήκες -και συνεπώς είναι προσβάσιμα- στην παλαιά βουλή. Όσον αφορά τους Π. Μελά και Ν. Καζαντζάκη, έγγραφα με τις υπογραφές τους υπάρχουν στα αντίστοιχα μουσεία.

από τους φιλικούς έχω διαβάσει ότι μονάχα ο Σκουφάς (αν θυμάμαι καλά) υπήρξε μέλος και ότι μυήθηκε προκειμένου να λάβει γνώση πώς λειτουργεί μια μυστική οργάνωση (συνθηματικά, όρκοι κτλ) και να ιδρύσει κατόπιν την φιλική εταιρεία με με τους άλλους 2 (για τους οποίους δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν μυηθεί)
επίσης απεχώρησε σχεδόν αμέσως από τους κόλπους της στοάς όπου είχε προσχωρησει (πράγμα που συνηγορεί προς την ανωτέρω εκδοχή)
δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι αν ήταν όλα τόσο καλά και τόσο ρόδινα και αν ο ίδιος ήταν εκ πεποιθήσεως τέκτων δεν θα υπήρχε λόγος να αποχωρήσει και να χάσει τις "πλάτες" των "αδελφών" του

πήρε όμως αρκετά από την μικρή του θητεία ως τέκτων και τα χρησιμοποίησε επιτυχώς στην οργάνωση και λειτουργία της Φιλικής Εταιρείας

για τον Μελά δεν γνωρίζω, για τον Καζαντζάκη ομοίως δεν γνωρίζω αλλά δεν μου κάνει και εντύπωση κιόλας (μέγας συγγραφέας και μέγας πλανηθείς, ψαχνόταν γενικότερα στην ζωή του και τελικά δεν βρήκε τίποτα)

επαναλαμβάνω ότι οι τέκτονες διεκδικούν δεκάδες ιστορικά πρόσωπα τα οποία δεν αποδεικνύεται ότι υπήρξαν τέτοιοι

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Ακτσουαλυ. η φιλικη εταιρια δεν ηταν μασονικη οργανωση, αλλα ηταν οργανωμενη με τα μασονικα προτυπα για να μη διαρρεουν τα μυστικα της

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.100
Πόντοι
25.467
από τους φιλικούς έχω διαβάσει ότι μονάχα ο Σκουφάς (αν θυμάμαι καλά) υπήρξε μέλος και ότι μυήθηκε προκειμένου να λάβει γνώση πώς λειτουργεί μια μυστική οργάνωση (συνθηματικά, όρκοι κτλ) και να ιδρύσει κατόπιν την φιλική εταιρεία με με τους άλλους 2 (για τους οποίους δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν μυηθεί)
επίσης απεχώρησε σχεδόν αμέσως από τους κόλπους της στοάς όπου είχε προσχωρησει (πράγμα που συνηγορεί προς την ανωτέρω εκδοχή)
δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι αν ήταν όλα τόσο καλά και τόσο ρόδινα και αν ο ίδιος ήταν εκ πεποιθήσεως τέκτων δεν θα υπήρχε λόγος να αποχωρήσει και να χάσει τις "πλάτες" των "αδελφών" του

πήρε όμως αρκετά από την μικρή του θητεία ως τέκτων και τα χρησιμοποίησε επιτυχώς στην οργάνωση και λειτουργία της Φιλικής Εταιρείας

για τον Μελά δεν γνωρίζω, για τον Καζαντζάκη ομοίως δεν γνωρίζω αλλά δεν μου κάνει και εντύπωση κιόλας (μέγας συγγραφέας και μέγας πλανηθείς, ψαχνόταν γενικότερα στην ζωή του και τελικά δεν βρήκε τίποτα)

Να σας υπενθυμίσω ότι με ρωτήσατε για το που μπορείτε να δείτε υπογεγραμμένα έγγραφα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προς διερεύνηση.

επαναλαμβάνω ότι οι τέκτονες διεκδικούν δεκάδες ιστορικά πρόσωπα τα οποία δεν αποδεικνύεται ότι υπήρξαν τέτοιοι

Παλαιότερα  πολλοί, άν όχι οι περισσότεροι τέκτονες, φρόντιζα να κρύβουν αυτήν την ιδιότητά τους. Αυτό ισχύει σε μικρότερο βέβαια βαθμό και σήμερα.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Να σας υπενθυμίσω ότι με ρωτήσατε για το που μπορείτε να δείτε υπογεγραμμένα έγγραφα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι προς διερεύνηση.

άρα δεν έχω άδικο σε αυτό που λέω

διαφορετικά αύριο μεθαύριο θα βγει π.χ. ο "σύλλογος Βαλλιανάτου" και θα υποστηρίξει ότι τα χ πρόσωπα ήταν αδελφές :boobies:

εφόσον δεν αποδεικνύονται, θα πρέπει να υπάρχει κατ'αρχήν τεκμήριο ότι δεν ήταν τέκτονες και όχι ότι ήταν (διαφορετικά πρόκειται για λόγια του αέρα...)

Παλαιότερα  πολλοί, άν όχι οι περισσότεροι τέκτονες, φρόντιζα να κρύβουν αυτήν την ιδιότητά τους. Αυτό ισχύει σε μικρότερο βέβαια βαθμό και σήμερα.

γιατί κρύβονταν και κρύβονται δεν μπορώ να καταλάβω...αφού δεν κάνουν κάτι κακό...μυστήρια πράγματα...

dpk69

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2007
Κριτικές
1
Like
121
Πόντοι
1
Να συμπηρωσω μαλιστα οτι σε καποια μερη θεωρειται τιμη να το λες οπως πχ.Κυπρος Αγγλια Ολλανδια

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.715
Πόντοι
3.715
ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Να λύσουν τις διαφορές τους στο ρίνγκ!
Να μπουν σε ένα dark room και να μετρηθούν τοιουτοτρόπως.
Να μπουν σε ένα μεγάλο βαρέλι όλοι τους, να βάλουν καπάκι πάνω κάτω τους αρχηγούς τους και με μια κλωτσιά να περιηγηθούν στα πελάγη.

Οι παπάδες συνήθως πετάνε στον αέρα τα λεφτά από το παγκάρι της εκκλησίας τους και λένε ταυτόχρονα:
''Πάρε θεέ μου όσα θες κι ότι αφήσεις να πέσει κάτω το δέχομαι σα δικό μου''
Όταν τους το λέω εκνευρίζονται.

Ευτυχώς όμως που το κράτος μας φροντίζει για να μη λιμοκτονούν κάτι τέτοιοι, δε φτάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, χρειάζεται και δημόσια επιχορήγηση μερικές φορές, όπως εδώ

[size=10pt]Δωρεά 25 στρέμματων, από το κράτος στην εκκλησία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, παρέδωσε σήμερα συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης 25 στρεμμάτων, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την κατασκευή πολυχώρου. [/size]

Εδώ το άρθρο:
Ο πολιτισμός της Βαριοπούλας και του οδοστρωτήρα στην υπηρεσία της εξουσίας, πάντοτε σα δεκανίκι για το εκάστοτε σύστημα τυρρανίας, φροντίζει να εμπλέκεται και σε κοκκορομαχίες με το αντίπαλο δέος για να κερδίζει καμμιά στήλη στη δημοσιότητα.

Ουστ καθίκια.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
γιατί κρύβονταν και κρύβονται δεν μπορώ να καταλάβω...αφού δεν κάνουν κάτι κακό...μυστήρια πράγματα...
Παλαιοτερα κρυβονταν γιατι μπορουσαν να κατηγορηθουν για αιρεση και να τους κανουν μπαρμπεκιου. Σημερα κατα κανονα δεν κρυβονται, εκτος αν δεν θελουν να γινονται περιεργες κουβεντες γυρω απο το ατομο τους

εγω ρεπαρω απο την σημαια :birdman:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.100
Πόντοι
25.467
άρα δεν έχω άδικο σε αυτό που λέω

διαφορετικά αύριο μεθαύριο θα βγει π.χ. ο "σύλλογος Βαλλιανάτου" και θα υποστηρίξει ότι τα χ πρόσωπα ήταν αδελφές :boobies:

Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται.  :cool2:

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.715
Πόντοι
3.715
μερικές ομάδες λειτουργούν πραγματικά με ερμητικό χαρακτήρα.
Αυτοί δε φαίνονται πουθενά κι είναι ευνόητο το γιατί.
Γιατί αλλιώς δε θα ήταν ερμητική η γνώση που μοιράζονται ή τα σχέδια που ξεδιπλώνουν.

Excalibur

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
55
Like
5.105
Πόντοι
15.565
γιατι δεν κανουμε μια δημοσκοπηση να δουμε ποσοι ειναι οι τεκτονες στο site ?

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Να λύσουν τις διαφορές τους στο ρίνγκ!
Να μπουν σε ένα dark room και να μετρηθούν τοιουτοτρόπως.
Να μπουν σε ένα μεγάλο βαρέλι όλοι τους, να βάλουν καπάκι πάνω κάτω τους αρχηγούς τους και με μια κλωτσιά να περιηγηθούν στα πελάγη.

Οι παπάδες συνήθως πετάνε στον αέρα τα λεφτά από το παγκάρι της εκκλησίας τους και λένε ταυτόχρονα:
''Πάρε θεέ μου όσα θες κι ότι αφήσεις να πέσει κάτω το δέχομαι σα δικό μου''
Όταν τους το λέω εκνευρίζονται.

Ευτυχώς όμως που το κράτος μας φροντίζει για να μη λιμοκτονούν κάτι τέτοιοι, δε φτάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, χρειάζεται και δημόσια επιχορήγηση μερικές φορές, όπως εδώ

[size=10pt]Δωρεά 25 στρέμματων, από το κράτος στην εκκλησία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, παρέδωσε σήμερα συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης 25 στρεμμάτων, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την κατασκευή πολυχώρου. [/size]

Εδώ το άρθρο:
Ο πολιτισμός της Βαριοπούλας και του οδοστρωτήρα στην υπηρεσία της εξουσίας, πάντοτε σα δεκανίκι για το εκάστοτε σύστημα τυρρανίας, φροντίζει να εμπλέκεται και σε κοκκορομαχίες με το αντίπαλο δέος για να κερδίζει καμμιά στήλη στη δημοσιότητα.

Ουστ καθίκια.

ούτε και γω γουστάρω παπαδαριό

οφείλω να πω όμως ότι πριν λίγες μέρες πέτυχα συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Στάη (δυστυχώς την πρόλαβα το τέλος της) και άκουσα κάποια πράγματα που χρειάζονται διερεύνηση

π.χ. ειπώθηκε ότι είναι μύθος η "τεράστια" εκκλησιαστική περιουσία, έχει μεν ακίνητα η εκκλησία στην ιδιοκτησία της αλλά τα περισσότερα είναι δασική έκταση και άρα μη αξιοποιήσιμα

ειπώθηκε επίσης ότι έχει γίνει πρόταση στον Βενιζέλο να καταγραφεί η περιουσία της εκκλησίας αφενός για να κλείσουν κάποια στόματα και αφετέρου για να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα όπως πρέπει

επίσης ότι έχουν δοθεί πάρα πολλά ακίνητα στο κράτος για την εξυπηρέτηση φιλανθρωπικών σκοπών, τα οποία ουδέποτε εκμεταλλεύθηκαν ως τέτοια παρά διαγουμίστηκαν από τους πολιτικούς και τους συν αυτοίς

και άλλα πολλά

(μου έκανε εντύπωση που φορούσε μόνο το ράσο δίχως χρυσαφικά κτλ , ναι μεν το έκανε για να μην προκαλέσει αλλά πέραν τούτου ο εν λόγω αρχιεπίσκοπος είναι ταπεινότερος του προκατόχου του...φαίνεται άλλωστε και από το πόσο δεν αναμειγνύεται στα κοινά)

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Αυτοί δε φαίνονται πουθενά κι είναι ευνόητο το γιατί.
Γιατί αλλιώς δε θα ήταν ερμητική η γνώση που μοιράζονται ή τα σχέδια που ξεδιπλώνουν.

"Μην ρίπτετε τα διαμάντια εις τους χοίρους"

Ερμητικο μοτο...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
(μου έκανε εντύπωση που φορούσε μόνο το ράσο δίχως χρυσαφικά κτλ , ναι μεν το έκανε για να μην προκαλέσει αλλά πέραν τούτου ο εν λόγω αρχιεπίσκοπος είναι ταπεινότερος του προκατόχου του...φαίνεται άλλωστε και από το πόσο δεν αναμειγνύεται στα κοινά)
Ο χρυσος στους ιερεις δεν ειναι κοσμημα, αλλα υποτιθεται οτι σαν ευγενες μεταλλο κραταει μακρια τα μαγια και την βασκανια

Η αλλαγη στην συμπεριφορα του αρχιεπισκοπου νομιζω οτι ειναι αλλαγη πολιτικης, αφου ειδαν οτι ο προηγουμενος μαζεψε πολλα αρνητικα σχολια απο το ποιμνιο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom