The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.100
- Πόντοι
- 25.467
Οι παππουδες εκει φορανε τις κορδελλες τους και λενε παπαριες για να περασει η ωρα
Μπά... γάντια, ποδιά, και μάσημα γαϊδουριών...
Οι παππουδες εκει φορανε τις κορδελλες τους και λενε παπαριες για να περασει η ωρα
Α! Εσυ ξερεις πολλα!!! αλλα μασημα γαϊδουριων τι ειναι?Μπά... γάντια, ποδιά, και μάσημα γαϊδουριών...
Α! Εσυ ξερεις πολλα!!! αλλα μασημα γαϊδουριων τι ειναι?
Όσον αφορά για τα ιδρυτικά μέλη της φιλικής εταιρείας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Έγγραφα με τις υπογραφές τους υπάρχουν σε προθήκες -και συνεπώς είναι προσβάσιμα- στην παλαιά βουλή. Όσον αφορά τους Π. Μελά και Ν. Καζαντζάκη, έγγραφα με τις υπογραφές τους υπάρχουν στα αντίστοιχα μουσεία.
Ακτσουαλυ. η φιλικη εταιρια δεν ηταν μασονικη οργανωση, αλλα ηταν οργανωμενη με τα μασονικα προτυπα για να μη διαρρεουν τα μυστικα της
οχι με τετοια σαφηνειααυτό είπα
από τους φιλικούς έχω διαβάσει ότι μονάχα ο Σκουφάς (αν θυμάμαι καλά) υπήρξε μέλος και ότι μυήθηκε προκειμένου να λάβει γνώση πώς λειτουργεί μια μυστική οργάνωση (συνθηματικά, όρκοι κτλ) και να ιδρύσει κατόπιν την φιλική εταιρεία με με τους άλλους 2 (για τους οποίους δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν μυηθεί)
επίσης απεχώρησε σχεδόν αμέσως από τους κόλπους της στοάς όπου είχε προσχωρησει (πράγμα που συνηγορεί προς την ανωτέρω εκδοχή)
δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι αν ήταν όλα τόσο καλά και τόσο ρόδινα και αν ο ίδιος ήταν εκ πεποιθήσεως τέκτων δεν θα υπήρχε λόγος να αποχωρήσει και να χάσει τις "πλάτες" των "αδελφών" του
πήρε όμως αρκετά από την μικρή του θητεία ως τέκτων και τα χρησιμοποίησε επιτυχώς στην οργάνωση και λειτουργία της Φιλικής Εταιρείας
για τον Μελά δεν γνωρίζω, για τον Καζαντζάκη ομοίως δεν γνωρίζω αλλά δεν μου κάνει και εντύπωση κιόλας (μέγας συγγραφέας και μέγας πλανηθείς, ψαχνόταν γενικότερα στην ζωή του και τελικά δεν βρήκε τίποτα)
επαναλαμβάνω ότι οι τέκτονες διεκδικούν δεκάδες ιστορικά πρόσωπα τα οποία δεν αποδεικνύεται ότι υπήρξαν τέτοιοι
Να σας υπενθυμίσω ότι με ρωτήσατε για το που μπορείτε να δείτε υπογεγραμμένα έγγραφα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προς διερεύνηση.
Παλαιότερα πολλοί, άν όχι οι περισσότεροι τέκτονες, φρόντιζα να κρύβουν αυτήν την ιδιότητά τους. Αυτό ισχύει σε μικρότερο βέβαια βαθμό και σήμερα.
Να συμπηρωσω μαλιστα οτι σε καποια μερη θεωρειται τιμη να το λες οπως πχ.Κυπρος Αγγλια ΟλλανδιαΠαλαιότερα πολλοί, άν όχι οι περισσότεροι τέκτονες, φρόντιζα να κρύβουν αυτήν την ιδιότητά τους. Αυτό ισχύει σε μικρότερο βέβαια βαθμό και σήμερα.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Παλαιοτερα κρυβονταν γιατι μπορουσαν να κατηγορηθουν για αιρεση και να τους κανουν μπαρμπεκιου. Σημερα κατα κανονα δεν κρυβονται, εκτος αν δεν θελουν να γινονται περιεργες κουβεντες γυρω απο το ατομο τουςγιατί κρύβονταν και κρύβονται δεν μπορώ να καταλάβω...αφού δεν κάνουν κάτι κακό...μυστήρια πράγματα...
εγω ρεπαρω απο την σημαιαδουλεύω
άρα δεν έχω άδικο σε αυτό που λέω
διαφορετικά αύριο μεθαύριο θα βγει π.χ. ο "σύλλογος Βαλλιανάτου" και θα υποστηρίξει ότι τα χ πρόσωπα ήταν αδελφές
Να λύσουν τις διαφορές τους στο ρίνγκ!
Να μπουν σε ένα dark room και να μετρηθούν τοιουτοτρόπως.
Να μπουν σε ένα μεγάλο βαρέλι όλοι τους, να βάλουν καπάκι πάνω κάτω τους αρχηγούς τους και με μια κλωτσιά να περιηγηθούν στα πελάγη.
Οι παπάδες συνήθως πετάνε στον αέρα τα λεφτά από το παγκάρι της εκκλησίας τους και λένε ταυτόχρονα:
''Πάρε θεέ μου όσα θες κι ότι αφήσεις να πέσει κάτω το δέχομαι σα δικό μου''
Όταν τους το λέω εκνευρίζονται.
Ευτυχώς όμως που το κράτος μας φροντίζει για να μη λιμοκτονούν κάτι τέτοιοι, δε φτάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, χρειάζεται και δημόσια επιχορήγηση μερικές φορές, όπως εδώ
[size=10pt]Δωρεά 25 στρέμματων, από το κράτος στην εκκλησία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, παρέδωσε σήμερα συμβόλαιο παραχώρησης έκτασης 25 στρεμμάτων, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την κατασκευή πολυχώρου. [/size]
Εδώ το άρθρο:
Ο πολιτισμός της Βαριοπούλας και του οδοστρωτήρα στην υπηρεσία της εξουσίας, πάντοτε σα δεκανίκι για το εκάστοτε σύστημα τυρρανίας, φροντίζει να εμπλέκεται και σε κοκκορομαχίες με το αντίπαλο δέος για να κερδίζει καμμιά στήλη στη δημοσιότητα.
Ουστ καθίκια.
Αυτοί δε φαίνονται πουθενά κι είναι ευνόητο το γιατί.
Γιατί αλλιώς δε θα ήταν ερμητική η γνώση που μοιράζονται ή τα σχέδια που ξεδιπλώνουν.
Ο χρυσος στους ιερεις δεν ειναι κοσμημα, αλλα υποτιθεται οτι σαν ευγενες μεταλλο κραταει μακρια τα μαγια και την βασκανια(μου έκανε εντύπωση που φορούσε μόνο το ράσο δίχως χρυσαφικά κτλ , ναι μεν το έκανε για να μην προκαλέσει αλλά πέραν τούτου ο εν λόγω αρχιεπίσκοπος είναι ταπεινότερος του προκατόχου του...φαίνεται άλλωστε και από το πόσο δεν αναμειγνύεται στα κοινά)
"Μην ρίπτετε τα διαμάντια εις τους χοίρους"
Ερμητικο μοτο...