Νέα

17 Νοέμβρη.. Παρά(Ξένη) μέρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα LeonAth
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 372
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Γιατί το Πολυτεχνείο είχε κανένα πλάνο ή πρόγραμμα να ρίξει τη χούντα? Νομίζω τα άμεσα αιτήματα ήταν άλλα , καθαρά εκπαιδευτικά. Φυσικά υπήρχε κάπου "πίσω" και εκφράστηκε αυθόρμητα και αυτό.
Ε,και?
Επομένως δεν έχει νόημα να πει κανείς αν πέτυχε ή όχι. Η αλήθεια είναι όμως πως τη δικτατορία Ιωαννίδη την έφερε.
Δες το αναποδα...δεν εφερε την χουντα Ιωαννιδη...ξεφτιλισε την ΔΟΤΗ"κυβερνηση"Μαρκεζινη...Αυτο απο μονο του ΑΡΚΕΙ για μενα...
Πάντως για το αν την έριξε έστω και έμμεσα πως ακριβώς το έκανε? Όταν η χούντα απλά παρέδωσε την εξουσία μετά την αποτυχία της Κύπρου? Άμα ήταν το πολυτεχνείο, ο καταλύτης, τότε δε θα πυροδοτούσε αυτό αλλεπάλληλες εξεγέρσεις? Οπότε η αυξημένη ένταση και πλήθος των εξεγέρσεων θα καταπονούσε το καθεστώς ? Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Δε γνωρίζω καμία έκτοτε απόπειρα εξέγερσης, έστω την παραμικρή. Η χούντα έπεσε από ένα άλλο γεγονός εντελώς άσχετο με το Πολυτεχνείο.
Ναι,αλλα επεσε ως ΧΟΥΝΤΑ...δεν παρεδωσε σε στυλ Τουρκιας στους"κοινοβουλευτικιαρηδες"οπως ΠΟΛΥ θα ηθελαν μερικοι ΤΟΤΕ...Το επιασες τωρα,η να κανω και κακα μου?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ε,και?Δες το αναποδα...δεν εφερε την χουντα Ιωαννιδη...ξεφτιλισε την ΔΟΤΗ"κυβερνηση"Μαρκεζινη...Αυτο απο μονο του ΑΡΚΕΙ για μενα... Ναι,αλλα επεσε ως ΧΟΥΝΤΑ...δεν παρεδωσε σε στυλ Τουρκιας στους"κοινοβουλευτικιαρηδες"οπως ΠΟΛΥ θα ηθελαν μερικοι ΤΟΤΕ...Το επιασες τωρα,η να κανω και κακα μου?
Θες να πεις ότι εκτέθηκε και απέκτησε το στίγμα του στυγνού εγκλματικού καθεστώτος? Ήταν που ήταν δηλαδή.. αλλά μετά χάθηκε και η παραμικρή αμφιβολία για το ποιόν του καθεστώτος.
Έγινε αυτό, αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο αν δεν είχε γίνει η  Κύπρος, θα έφτανε κάτι τέτοιο. Και ήδη παρέθεσα κάτι. Μετά το πολυτεχνείο, αντί να δημιουργηθεί ένα ρεύμα αντίστασης και να πυροδοτήσει κύμα και άλλων εξεγέρσεων , αντίθετα υπήρξε η απόλυτη σιγή. Ο απόλυτος γύψος. Στην τελική αν γινόταν μια αστικοδημοκρατική μεταρρύθμιση τότε, οκ δεν θα μιλάγαμε για κακιά χούντα, ίσως να μην είχε το στίγμα, αλλά μήπως , μήπως λέω δεν είμαι σίγουρος θα είχαμε μια μεταπολίτευση διαφορετική? Βέβαια με χουντικά υπολείματα μέσα, κομματάκι δύσκολο. Αλλά καμιά φορα η ομαλότητα και η ηπιότητα μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από βεβιασμένες κινήσεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Θες να πεις ότι εκτέθηκε και απέκτησε το στίγμα του στυγνού εγκλματικού καθεστώτος? Ήταν που ήταν δηλαδή.. αλλά μετά χάθηκε και η παραμικρή αμφιβολία για το ποιόν του καθεστώτος.
Έγινε αυτό, αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο αν δεν είχε γίνει η  Κύπρος, θα έφτανε κάτι τέτοιο. Και ήδη παρέθεσα κάτι. Μετά το πολυτεχνείο, αντί να δημιουργηθεί ένα ρεύμα αντίστασης και να πυροδοτήσει κύμα και άλλων εξεγέρσεων , αντίθετα υπήρξε η απόλυτη σιγή. Ο απόλυτος γύψος. Στην τελική αν γινόταν μια αστικοδημοκρατική μεταρρύθμιση τότε, οκ δεν θα μιλάγαμε για κακιά χούντα, ίσως να μην είχε το στίγμα, αλλά μήπως , μήπως λέω δεν είμαι σίγουρος θα είχαμε μια μεταπολίτευση διαφορετική? Βέβαια με χουντικά υπολείματα μέσα, κομματάκι δύσκολο. Αλλά καμιά φορα η ομαλότητα και η ηπιότητα μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από βεβιασμένες κινήσεις.

Εσυ τελικα εισαι αιρετικος στις ιδεες σου, το εχω παρατηρησει. Αλλά τελικά αυτά που λες εχουν μια βαση. Μπαινω ομως στον πειρασμο να ρωτησω, και ας ειμαι off-topic. Πιστευεις οτι θα ηταν καλυτερα για την Ελλαδα αν ο Μεταξας ελεγε ΝΑΙ στον Ιταλο πρεσβη? Με ενδιαφερει η αποψη σου.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Εσυ τελικα εισαι αιρετικος στις ιδεες σου, το εχω παρατηρησει. Αλλά τελικά αυτά που λες εχουν μια βαση. Μπαινω ομως στον πειρασμο να ρωτησω, και ας ειμαι off-topic. Πιστευεις οτι θα ηταν καλυτερα για την Ελλαδα αν ο Μεταξας ελεγε ΝΑΙ στον Ιταλο πρεσβη? Με ενδιαφερει η αποψη σου.

πάρε την δική μου και ας μην σε ενδιαφέρει :birdman:

εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι θα ήταν λάθος γιατί θα είχε προσεταιριστεί την πλευρά των ηττημένων.

sonderage

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
18
Like
1
Πόντοι
16
Χρόνια Πολλά Ιλένια !! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

πουτανίτσα βολτέρισα βγήκες απο την τρύπα σου να γιορτάσεις το ψέμα και φέτος..

Η μόνη επετειος που γιορτάζουμε σήμερα είναι η γέννηση του Σοιχίρο Χόντα !!

Να ζήσουν τα S 2000 γαμώ τους ψευτό αγωνιστές και τους ΜΟΥΦΑ νεκρούς σου!

Χαφιεδακο της ΚΥΠ,σημερα εχετε υπερωριες  στην υπηρεσια η σχολατε  στις 6?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
πάρε την δική μου και ας μην σε ενδιαφέρει :birdman:

εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι θα ήταν λάθος γιατί θα είχε προσεταιριστεί την πλευρά των ηττημένων.

Αυτο ναι.
Δηλαδη δεν θα ειχαμε παρει τα δωδεκανησα (τρια χρονια μετα).
Σωστα?

Υ.Γ. Ισως ομως ειχαμε αποφυγει 500.000 νεκρους και εναν εμφυλιο.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Ίσως να αποφεύγαμε την εισβολή των Γερμανών. Βεβαίως αν ο Μεταξάς ΖΟΥΣΕ τον Απρίλιο του 40, ίσως να αντιστεκόταν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ εναντίον των Γερμανών! Όταν είπε το όχι δε νομίζω να υπολόγιζε πως θα πέθαινε σε 3 μήνες, ούτε πως ο ο στρατός ο επιφορτισμένος με την άμυνα θα παραδιδόταν , αμέσως.

Επισκέπτης
Ακριβως ΑΥΤΟ.
Έγινε αυτό, αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο αν δεν είχε γίνει η  Κύπρος, θα έφτανε κάτι τέτοιο. Και ήδη παρέθεσα κάτι. Μετά το πολυτεχνείο, αντί να δημιουργηθεί ένα ρεύμα αντίστασης και να πυροδοτήσει κύμα και άλλων εξεγέρσεων , αντίθετα υπήρξε η απόλυτη σιγή. Ο απόλυτος γύψος.
Αυτο ειναι ΑΛΛΟ πραμα.Ζητησατε,μαζι με τον ΦΠ,ΑΜΕΣΕΣ συνεπειες της εξεγερσης,σας τις εφερα.
Στην τελικη ΚΑΘΕ εξεγερση εχει τα ορια της,και ο Δεκεμβρης Νο2 πχ ΔΕΝ εξελιχτηκε σε εργατικο Δεκεμβρη.
Μαλιστα,μιας και μιλας για σιγη,ΑΥΤΗΝ την στιγμη στην Ελλαδα εχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ σιγη παρα τα οσα γινονται,με μια κουβεντα η διαχυτη οργη ΔΕΝ μεταφραζεται πολιτικα στους ΔΡΟΜΟΥΣ.
Στην τελική αν γινόταν μια αστικοδημοκρατική μεταρρύθμιση τότε, οκ δεν θα μιλάγαμε για κακιά χούντα, ίσως να μην είχε το στίγμα, αλλά μήπως , μήπως λέω δεν είμαι σίγουρος θα είχαμε μια μεταπολίτευση διαφορετική? Βέβαια με χουντικά υπολείματα μέσα, κομματάκι δύσκολο.
Μαλλον το αντιθετο θα γινοταν ΙΜΟ...
Αλλά καμιά φορα η ομαλότητα και η ηπιότητα μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα από βεβιασμένες κινήσεις.
Το Πολυτεχνειο το 1973 δεν ηταν"βεβιασμενη κινηση",αλλα εξεγερση.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το συγκεκριμενοποίησες πάντως και πιστεύω είσαι μέσα. Εξέθεσε το φιλελεύθερο πείραμα Μαρκεζίνη. Το προκάλεσε και απολάκυψε την αληθινή φύση του. Αυτή ναι ήταν η άμεση συνέπειά του. Και δεν αμφιβάλλει κανείς πως ήταν σημαντικότατη.

Επισκέπτης
Το συγκεκριμενοποίησες πάντως και πιστεύω είσαι μέσα. Εξέθεσε το φιλελεύθερο πείραμα Μαρκεζίνη. Το προκάλεσε και απολάκυψε την αληθινή φύση του. Αυτή ναι ήταν η άμεση συνέπειά του. Και δεν αμφιβάλλει κανείς πως ήταν σημαντικότατη.
Και ΤΩΡΑ αυτο ειναι το ζητουμενο.

Να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να εκτεθουν οι κρατουντες.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Γιατί το Πολυτεχνείο είχε κανένα πλάνο ή πρόγραμμα να ρίξει τη χούντα? Νομίζω τα άμεσα αιτήματα ήταν άλλα , καθαρά εκπαιδευτικά. Φυσικά υπήρχε κάπου "πίσω" και εκφράστηκε αυθόρμητα και αυτό.

Θα με τρελλάνεις τώρα;;;;;

Είπα εγώ ποτέ ότι έρριξε την χούντα;;;;

Εσύ δεν είπες ότι η μόνη πετυχημένη εξέγερση που έρριξε χούντα ήταν κατά του Τσαουσέσκου;;;;

Επομένως δεν έχει νόημα να πει κανείς αν πέτυχε ή όχι. Η αλήθεια είναι όμως πως τη δικτατορία Ιωαννίδη την έφερε.

Ο Ιωαννίδης έτσι και αλλοιώς θα την έκανε την κίνηση. Αν όχι ακριβώς τότε, αλλά πριν από οποιεσδήποτε εκλογές Μαρκεζίνη (αν γίνονταν).

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι ο Ιωαννίδης έδρασε αυθορμήτως και σκάρωσε ένα πραξικόπημα μέσα σε μία βδομάδα;;;

Νομίζεις ότι δεν προετοιμάζονταν για χρόνια, από την αρχή σχεδόν της Δικτατορίας;

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Θα με τρελλάνεις τώρα;;;;;

Είπα εγώ ποτέ ότι έρριξε την χούντα;;;;

Εσύ δεν είπες ότι η μόνη πετυχημένη εξέγερση που έρριξε χούντα ήταν κατά του Τσαουσέσκου;;;;

Ναι , αυτό με τον Τσαουσέσκου το είπα. Εσύ θες να πεις πως και δίχως την εξέγερση θα κατέρρεε έτσι και αλλιώς?

Επισκέπτης
Εκτεθειμένοι ΗΔΗ είναι προ πολλού και αρκετά θα έλεγα.
Στα δικα μου τα ματια,ναι.

Αλλα ΑΚΟΜΗ εχουν περιθωριο να παιξουν τον ενα εναντια στον αλλον.

ΕΧΟΥΝ κοινωνικη νομιμοποιηση...σε επιπεδο ΗΛΙΘΙΩΝ και ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΩΝ ισως,αλλα κοινωνικη νομιμοποιηση παρ'ολα αυτα.

Ε,αυτο που χρειαζεται ειναι να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ...Οπως προπερσι που ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ στον δρομο ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ να μιλησει υπερ των μπατσων...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Στα δικα μου τα ματια,ναι.

Αλλα ΑΚΟΜΗ εχουν περιθωριο να παιξουν τον ενα εναντια στον αλλον.

ΕΧΟΥΝ κοινωνικη νομιμοποιηση...σε επιπεδο ΗΛΙΘΙΩΝ και ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΩΝ ισως,αλλα κοινωνικη νομιμοποιηση παρ'ολα αυτα.

Ε,αυτο που χρειαζεται ειναι να ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ...Οπως προπερσι που ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ στον δρομο ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ να μιλησει υπερ των μπατσων...

Για αυτό χρειάζεται μια συνεχής " πρόκληση' ώστε να αναγκαστεί να αποκαλυφθεί το κράτος, όπως είναι. Να φανούν τα όριά του.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
3675696.jpg

Κρίμα πάντως, πώς τα φέρνει η ζωή, μερικοί απ' αυτούς που φώναζαν "εξω οι ΗΠΑ" σήμερα να τους έχουν δώσει το κλειδί της χώρας

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom