Νέα

Καταλήψεις, το τελευταίο καταφύγιο του κάθε αλήτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mdanton
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 238
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
μειωσε τις φοροαπαλαγες και τις βοηθειες στις μικρομεσαιες επιχειρησεις!
Οι περισοτερες περασαν σε πολυεθνικους ομιλους! Στην πορεια ομως λογο ακριβειας υπηρξε χασουρα και πτωση τζιρου! Οι πολυεθνικες ζητουν χαμηλοτερους μισθους!

Οι μικρες επιχειρησεις κλεινουν οι χωνεύονται στις πολυεθνικες! Γι`αυτο υπαρχει ανεργια και εργασιακη ομηρια!

Σε ποιά εφημερίδα τα διάβασες αυτά;

Του Μπόμπολα;
Του Λαμπράκη;
Ή του Σωκράτη;

Επισκέπτης
και που ξερεις ρε λακη ποσες ωρες δουλευουμε οι υπολοιποι?

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Πραγματικότητα άλλη από εκείνη των υπαλλήλων που παρακαλούν να διοριστούν και μετά διαμαρτύρονται για τους μισθούς; Ναι , έχεις δίκιο.

Η δική μου ζωή δεν έχει ούτε ωράριο, ούτε κεκτημένα, ούτε προγραμματισμένη άδεια. Δουλεύω σε μια μέρα όσες ώρες δουλεύει ένας υπάλληλος σε μια βδομάδα.Τα καλοκαίρια από το 2000 εώς το 2005 έκανα (συνολικά) 10 μπάνια στη θάλασσα.
Εγω 5! Δεν βρικα πισω μου ουτε μια δραχμη στην τραπεζα! Δουλευω και στα 24 ζω μισο σπιτι+ εμενα! Πηρα το αυτοκινητο μου! τωρα σκεφτομαι να παρω σπιτι! Αλλα δεν βρηκα ποτε δραχμη απο καποιον αλλο! Εσυ Lakis ακολουθουσες το πουλι και δεν σου εφτανε το χαρτζιλικι...
Εγω αν δεν δουλεψω πεινανε 3...

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Σε ποιά εφημερίδα τα διάβασες αυτά;

Του Μπόμπολα;
Του Λαμπράκη;
Ή του Σωκράτη;
Ουτε εφημεριδες διαβαζω ουτε tv βλεπω! Εχω στοιχεια για οσα λεω και δεν προκυπτουν απο στατιστικες της MRB ουτε απο πολιτικα σκεπτομενες ειδησεις!
Πες οτι ειμαι πολυ μεσα στα πραγματα! Παντως κοιτα γυρο σου... Οι ιδιωτες μειωνωνται και επικρατει η λογικη του Franchice...

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007

Φυσικά και είμαι υπέρ των καταλήψεων. Δυστυχώς στην Ελλάδα , υπάρχει μια κακή συνήθεια. Όποιος κερδίζει τις εκλογές, νομίζει ότι έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να ρωτάει κανένα. Κι αν του πεις και τίποτα θα σου πει, «Αμφισβητείτε τη βούληση του λαου?» . Ναι , κύριοι, την αμφισβητούμε. Και αν ένας νόμος είναι άδικος (πχ Μαριέττας) και η κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν τί γίνεται? Οι καταλήψεις είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης. Χωρίς να θέλω να αριστερίσω ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!

Υποθέτω πως αν ποτέ πας σε δικαστήριο θα ήθελες να δικαστείς όχι με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκιο του εργάτη, όπως αυτό φαίνεται από την περιρέουσα ατμόσφαιρα. Ο δικαστής δηλαδή δεν πρέπει να σε κρίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία αλλά με βάση το κοινόν περί δικαίου αίσθημα, όπως διαφαίνεται από αυτόν που φωνάζει περισσότερο;

Γιατί αυτό λες!

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Υποθέτω πως αν ποτέ πας σε δικαστήριο θα ήθελες να δικαστείς όχι με βάση τους νόμους, αλλά με βάση το δίκιο του εργάτη, όπως αυτό φαίνεται από την περιρέουσα ατμόσφαιρα. Ο δικαστής δηλαδή δεν πρέπει να σε κρίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία αλλά με βάση το κοινόν περί δικαίου αίσθημα, όπως διαφαίνεται από αυτόν που φωνάζει περισσότερο;

Γιατί αυτό λες!
Και τί προτείνεις αν μια κυβέρνηση νομοθετεί ό,τι γουστάρει χωρίς να λογαριάζει κανέναν? Πώς θα αντιδράσουν οι θιγόμενοι? Φυσικά το ανέκδοτο "Είμαστε ανοικτοι σε διάλογο", που αναμασάνε οι κυβερνόντες , ούτε για σχολιασμό δεν κάνει...

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Και τί προτείνεις αν μια κυβέρνηση νομοθετεί ό,τι γουστάρει χωρίς να λογαριάζει κανέναν?

Μιά λύση είναι να την καταψηφίσεις στις επόμενες εκλογές. 4 χρόνια δεν είναι δα και μεγάλος χρόνος. Ξέρω πως δεν σε ικανοποιεί αυτό, αλλά η δημοκρατία μπορεί να μην είναι το τέλειο πολίτευμα αλλά είναι το καλύτερο.

Η εναλλακτική σου πρόταση (ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ) οδηγεί να δικάζεσαι όχι με βάση τον νόμο αλλά με αυτό που ο δικαστής εκλαμβάνει (ή του υπαγορεύουν να εκλάβει) ως το δίκιο του εργάτη την κάθε δεδομένη στιγμή. ʼπειρα παραδείγματα από τις δίκες της Μόσχας την δεκαετία του 30 και τις αντίστοιχες δίκες στην ναζιστική Γερμανία την ίδια δεκαετία.

Προτιμάς αυτό;

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Μιά λύση είναι να την καταψηφίσεις στις επόμενες εκλογές. 4 χρόνια δεν είναι δα και μεγάλος χρόνος. Ξέρω πως δεν σε ικανοποιεί αυτό, αλλά η δημοκρατία μπορεί να μην είναι το τέλειο πολίτευμα αλλά είναι το καλύτερο.

Η εναλλακτική σου πρόταση (ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ) οδηγεί να δικάζεσαι όχι με βάση τον νόμο αλλά με αυτό που ο δικαστής εκλαμβάνει (ή του υπαγορεύουν να εκλάβει) ως το δίκιο του εργάτη την κάθε δεδομένη στιγμή. ʼπειρα παραδείγματα από τις δίκες της Μόσχας την δεκαετία του 30 και τις αντίστοιχες δίκες στην ναζιστική Γερμανία την ίδια δεκαετία.

Προτιμάς αυτό;
Το πρώτο είναι το πιο λάθος απ'όλα. Κι αν σου έχει κάνει ήδη μεγάλη ζημιά? Και αν ξαναβγει επειδή θα την ψηφίσουν κάποιοι που δεν έχουν το πρόβλημά σου?

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Το πρώτο είναι το πιο λάθος απ'όλα. Κι αν σου έχει κάνει ήδη μεγάλη ζημιά? Και αν ξαναβγει επειδή θα την ψηφίσουν κάποιοι που δεν έχουν το πρόβλημά σου?

Ε, αυτά συμβαίνουν στην δημοκρατία. Γι' αυτό δεν είναι τέλεια. Γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί! Έχεις καμμιά άλλη πρόταση;

Αν αρνείσαι την αρχή της πλειοψηφίας υπάρχει και η άλλη λύση. Κάποιος (κόμμα, κυβερνήτης) να κυττάει το δικό σου πρόβλημα, έστω κι αν η πλειοψηφία διαφωνεί. Αν όμως μετά αποφασίσει να μην κυττάει το δικό σου πρόβλημα (του εργάτη πχ), αλλά κάποιου άλλου (του αγρότη πχ), τι γίνεται;

Γι' αυτό δεν είναι καλύτερο σύστημα η αρχή της πλειοψηφίας;

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ε, αυτά συμβαίνουν στην δημοκρατία. Γι' αυτό δεν είναι τέλεια. Γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί! Έχεις καμμιά άλλη πρόταση;

Αν αρνείσαι την αρχή της πλειοψηφίας υπάρχει και η άλλη λύση. Κάποιος (κόμμα, κυβερνήτης) να κυττάει το δικό σου πρόβλημα, έστω κι αν η πλειοψηφία διαφωνεί. Αν όμως μετά αποφασίσει να μην κυττάει το δικό σου πρόβλημα (του εργάτη πχ), αλλά κάποιου άλλου (του αγρότη πχ), τι γίνεται;

Γι' αυτό δεν είναι καλύτερο σύστημα η αρχή της πλειοψηφίας;

Η αρχή της πλειοψηφίας και οι εκλογές σημαίνουν οτι ο πολίτης ψηφίζει άπαξ και μετά έχει εκχωρήσει ολοσχερώς τα δικαιώματά του στην κυβέρνηση μέχρι την επόμενη τετραετία; Αν φυσικά υπάρξει επόμενη τετραετία, ο Χίτλερ δεν ξαναέκανε εκλογές νομίζω!

Κοιμώμενους πολίτες θέλετε;

Επισκέπτης
εγω να θα πω!!παραδικαστικο κυκλωμα!!!!!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Εγω αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω ειναι το οτι πάνω κάτω ολοι μας τοσο καιρό εδω
σε τόσα θεματα και με 1000αδες ποστ
εχουμε πει τις απόψεις μας πάνω στα κοινωνικοπολιτικά
και οχι μονο τις εχουμε πει αλλα ξέρουμε και τις απόψεις των άλλων μελών

χωρις καν να χρειαστεί να διαβάσω το συγκεκριμένο θέμα
και μόνο κοιτάζοντας ποιοι εχουν γράψει πάνω κάτω ξέρω και τί εχουν γράψει σύμφωνα με τις απόψεις που έχουν εκφράσει εδω και καιρό

Τι το κουράζουμε λοιπόν με τα πολιτικά?????????????????????

Είμαστε μαζόχες μάλλον!      :)

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
[quote author=germaon ]Φυσικά και είμαι υπέρ των καταλήψεων.[/quote]ρε φιλε, μαζεψε 20 αλητες και καντε καταληψη στο σπιτι σου ή καποιου απο το team, γιατι να κανεις σε ενα δημοσιο κτηριο και να παρεμποδισεις την λειτουργια του ή σε μια σχολη και να παρεμποδισεις μια πλειοψηφια (ή μειοψηφια, δεν εχει σημασια) να κανουν το μαθημα τους!
Αν ειστε και μαγκες, καντε καταληψη σε ενα κτηριο του στρατου μεσα στην Αθηνα, συνηθως δεν εχουν ουτε αοπλο φρουρο! που δεν θα διακοψεις και κανεναν πολεμο....

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
ρε φιλε, μαζεψε 20 αλητες και καντε καταληψη στο σπιτι σου ή καποιου απο το team, γιατι να κανεις σε ενα δημοσιο κτηριο και να παρεμποδισεις την λειτουργια του ή σε μια σχολη και να παρεμποδισεις μια πλειοψηφια (ή μειοψηφια, δεν εχει σημασια) να κανουν το μαθημα τους!
Αν ειστε και μαγκες, καντε καταληψη σε ενα κτηριο του στρατου μεσα στην Αθηνα, συνηθως δεν εχουν ουτε αοπλο φρουρο! που δεν θα διακοψεις και κανεναν πολεμο....

Εσύ προφανώς η μόνη κατάληψη που συμφωνείς είναι η κατάληψη της εξουσίας απο το στρατό, έτσι;   :)

Και πού εισαι! Περιμένω ακόμα εκείνη τη ρημάδα την απόδειξη για τη Νεολαία του Συνασπισμού, που -ισχυρίστηκες οτι- "τα σπάει".

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
χωρις καν να χρειαστεί να διαβάσω το συγκεκριμένο θέμα
και μόνο κοιτάζοντας ποιοι εχουν γράψει πάνω κάτω ξέρω και τί εχουν γράψει σύμφωνα με τις απόψεις που έχουν εκφράσει εδω και καιρό

Τι το κουράζουμε λοιπόν με τα πολιτικά?????????????????????
Περίμενες να ακούσεις από εμένα το
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ?  :2funny: Ακου και το άλλο:
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ!!!
ρε φιλε, μαζεψε 20 αλητες
Δε σου επιτρέπω να με αποκαλείς έτσι , από τη στιγμή που έγώ ΔΕ σε απεκάλεσα έτσι.
Και κατάλαβε ένα πράγμα.  Όλες οι κατακτήσεις των εργατών, φοιτητών ,αγροτών , εργαζομένων γενικά, κερδήθηκαν με αγώνα , απεργίες και "παρανομία". Καιν η Επανασταση του 1821 έγινε όταν αποφασίσαμε να δώσουμε την μπουνιά στο μαχαίρι. Αν κοιτάζαμε τί είναι νόμιμο κάθε φορά....

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
[quote author=germaon] Δε σου επιτρέπω να με αποκαλείς έτσι , από τη στιγμή που έγώ ΔΕ σε απεκάλεσα έτσι.[/quote]
Τα ελληνικα σου φανταζομαι οτι σου επιτρεπουν να καταλαβεις εφοσον διαβασεις προσεκτικοτερα την απαντηση πως δεν σε αποκαλω "ετσι". Αν προσεξεις καλυτερα, μπορεις να με κατηγορησεις μονο οτι σε αποκαλω "ρε φιλε", αν πραγματι σε χαλαει, θα σου ζητησω συγνωμη.
Και η Επανασταση του 1821 έγινε όταν αποφασίσαμε να δώσουμε την μπουνιά στο μαχαίρι.
Η επανασταση ξεκινησε μονο οταν οι μεγαλοι του τοτε κοσμου αποφασισαν οτι θελουν να ριξουν την οθωμανικη αυτοκρατορια. Κατι σαν αυτο που γινεται σημερα στο Ιρακ, οι Αμερικανοι δινουν οπλα στους μεν, οι Ιρανοι στους αλλους, και καποιοι ανοητοι πιστευουν οτι κανουν επανασταση!

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εσύ προφανώς η μόνη κατάληψη που συμφωνείς είναι η κατάληψη της εξουσίας απο το στρατό, έτσι;   :)

Και πού εισαι! Περιμένω ακόμα εκείνη τη ρημάδα την απόδειξη για τη Νεολαία του Συνασπισμού, που -ισχυρίστηκες οτι- "τα σπάει".
1. δεν ξερω απο που προκυπτει το συμπερασμα αυτο και φυσικα θα ηθελα να μου υποδειξεις τα λογια μου που σε οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα, διαφορετικα με κανεις να πιστευω οτι προφανως απαντας με λογικη "αλλα λογια ν' αγαπιομαστε" ισως γιατι δεν εχεις να απαντησεις σοβαρα στο post που διαβασες.
2.Θεωρω οτι ο θεσμος του υπουργου ειναι σοβαρος σε ενα ευνομουμενο κρατος, και στην προκειμενη περιπτωση δεν υπαρχει καποιος αρμοδιοτερος, υποτιθεται οτι συμφωνουμε πως ο υπουργος εκπροσωπει μια κυβερνηση που προεκυψε απο την θεληση του εκλογικου σωματος. Συμπληρωματικα και ο αλλος πολιτικος που αναφερθηκε στο θεμα και κατηγορησε αυτους που υπερασπιζεσαι και φερεσαι πως δεν εχεις ιδεα για το θεμα, ειναι και αυτος εκλεγμενος στο ευρωκοινωβουλιο απο μεριδα του εκλογικου σωματος.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
1. δεν ξερω απο που προκυπτει το συμπερασμα αυτο και φυσικα θα ηθελα να μου υποδειξεις τα λογια μου που σε οδηγουν σε αυτο το συμπερασμα, διαφορετικα με κανεις να πιστευω οτι προφανως απαντας με λογικη "αλλα λογια ν' αγαπιομαστε" ισως γιατι δεν εχεις να απαντησεις σοβαρα στο post που διαβασες.
2.Θεωρω οτι ο θεσμος του υπουργου ειναι σοβαρος σε ενα ευνομουμενο κρατος, και στην προκειμενη περιπτωση δεν υπαρχει καποιος αρμοδιοτερος, υποτιθεται οτι συμφωνουμε πως ο υπουργος εκπροσωπει μια κυβερνηση που προεκυψε απο την θεληση του εκλογικου σωματος. Συμπληρωματικα και ο αλλος πολιτικος που αναφερθηκε στο θεμα και κατηγορησε αυτους που υπερασπιζεσαι και φερεσαι πως δεν εχεις ιδεα για το θεμα, ειναι και αυτος εκλεγμενος στο ευρωκοινωβουλιο απο μεριδα του εκλογικου σωματος.

Ο ίδιος υπουργός μας είπε και για τον τραυματισμό του φοιτητή απο "ζαρντινιέρα". Λοιπόν, είναι πάντα φερέγγυος, αν και εκλεγμένος; (Ας σημειώσω επίσης οτι το μάζεψε άρον άρον όταν τον έκραξαν και οι πέτρες, τόσο "φερέγγυος" είναι).
ʼσε που αυτό το ασφαλίτικο για τη Νεολαία του Συνασπισμού, δεν το είπε μόνο εκείνος, αλλά κι εσύ. Εκτός αν λες οτι "άκουσες", χωρίς να χρειαστεί να το ψάξεις. Καταλαβαίνω βέβαια οτι το κατάπιες γαργάρα όταν χρειάστηκε να το αποδείξεις, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είσαστε εσείς οι "φερέγγυοι".     :boobies: :boobies: :boobies:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom