Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Δηλαδή το παραδέχεσαι ότι όλοι θέλουν να καπνίσουν, αλλά πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος τέτοιου ειδους...
εμενα η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να ειναι 50-50 (μαγαζια καπνιζοντων και μη) ΑΛΛΑ οπως ειπα και πιο πριν επειδη στο ελλαντα το 80% ειναι καπνιζοντες υπαρχει προβλημα...μειωμενα εξοδα λενε οι μαγαζατορες και απο μια πλευρα εχουν δικαιο...ΟΜΩΣ δε φταιει σε τιποτα ο μη καπνιστης ...ΑΡΑ εχεις και γαμω τα διληματα...(βεβαιως δε πιστευω οτι θα εφαρμοστει ο νομος,εκτος κι αν οντως πεφτουν προστιμα και συμμορφωθουν αναγκαστικα...)

σταδιακα αν εφαρμοστει ο νομος ο ελληνας θα ακολουθησει γιατι απλως δε θα θελει να πληρωνει προστιμα καθε φορα που βγαινει εξω...σα λαος ειμαστε αντιδραστικοι αλλα οχι δραστικοι...ΑΡΑ αν επιμενει η κυβερνηση ο νομος θα εφαρμοστει καθολικα...ομως αυτο ειναι εν μερει αδικο για τους καπνιστες γιατι κι αυτοι εχουν δικαιωματα...τρεχα βγαλε ακρη εσυ τωρα...

μεση λυση δεν υπαρχει πιστευω...οπως ξαναειπα το 50-50 ειναι το πιο λογικο αλλα το κρατος χανει τρομερα λεφτα στην περιθαλψη των ασθενων με καρκινο και καρδια...ΑΡΑ το συμφερει να μειωσει το καπνισμα για να γλιτωσει τα εξοδα...τωρα οσον αφορα τους μαγαζατορες,αν ο κοσμος συνηθισει τοτε η κινηση (η ηδη πεσμενη) θα επανελθει μετα απο καποιο χρονικο διαστημα...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
προσπερνω την ηθικη υποσταση του ζητηματος..
εχεις τις υποδομες για φιλοξενεις και να περιθαλπτεις τα πρεζονια?
την αυξηση στα κρουσματα ασθενειων που σχετιζονται τις περισσοτερες φορες με τα ναρκωτικα τη σκεφτεσαι?
τις συνεπειες της εξαρτησης?την πιθανη αυξηση της παρανομιας?

θεωρεις πως ο φορος θα επιφερει μεγαλυτερα οφελη απο ζημια σε ενα ηδη καταχρεωμενο κρατος?

για να μη μακρυγορω,θεωρω πως η οικονομικη εκμεταλλευση του ανθρωπινου πονου και της ανθρωπινης εξαθλιωσης,ειναι το τελευταιο σκαλοπατι που μπορει να φτασει ενα κρατος..ακομα και για το μπουρδελο που ζουμε,αυτο παει πολυ!
Ποια ηθική υπόσταση? Για πολιτικό κόστος απλά μιλάμε.
Αλλά άστο εδώ μην τ ανοίξουμε κι αυτό θα μας πάρει κανά χρόνο.
Ας μείνουμε στα του καπνίσματος

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ο νόμος λέει πως απαγορεύεται να καπνίσουν γιατρέ

ακριβώς.. επειδή όμως καπνίζοντας προκαλούν βλάβη ΣΕ άλλους (για τους ίδιους δεν αναφέρομαι γιατί ήμουν καπινστής επί 32 χρόνια και ξέρω τι αφήνει πίσω του το ρημάδι) δεν μπορούν να καπνίζουν...

theshooter

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
5
Like
0
Πόντοι
0
δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το κανουν στο καθε μαγαζι ξεχωριστα αν θελει να γινει καπνιστων ή μη καπνιστων
βεβαια ολα θα γινουν καπνιστων αλλα απο το κοψιμο μια και καλη που εφαρμοζουν ειναι καλυτερο

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ακριβώς.. επειδή όμως καπνίζοντας προκαλούν βλάβη ΣΕ άλλους (για τους ίδιους δεν αναφέρομαι γιατί ήμουν καπινστής επί 32 χρόνια και ξέρω τι αφήνει πίσω του το ρημάδι) δεν μπορούν να καπνίζουν...

Τότε γιατί δεν το απαγορεύουν τελείως, μαζί με το αλκοόλ;

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το κανουν στο καθε μαγαζι ξεχωριστα αν θελει να γινει καπνιστων ή μη καπνιστων
βεβαια ολα θα γινουν καπνιστων αλλα απο το κοψιμο μια και καλη που εφαρμοζουν ειναι καλυτερο
κ εγω αυτης της αποψης ειμαι

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Εγώ θέλω νόμο που να απαγορεύει να περπατάς αργά σε πεζοδρόμια μεγάλων δρόμων.
Στην Αγγλία έχει και σχετικό κίνημα αντίδρασης.

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
γιατι απλα πεφτει ρευστο τοσο στις καπνοβιομηχανιες  οσο και στους διαφορους παραγοντες του κρατους απ τις αδειες για οινοπνευματωδη...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

καποτε το δοκιμάσανε και αυτό σε άλλες χώρες.. .γιαυτό υπάρχουνε και αυστηροί νόμοι για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού σε προηγμένες χώρες...

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
θυμαστε τι εγινε με την ποτοαπαγορευση?

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
γιατι απλα πεφτει ρευστο τοσο στις καπνοβιομηχανιες  οσο και στους διαφορους παραγοντες του κρατους απ τις αδειες για οινοπνευματωδη...
Ας απαγορεύσουν-περιορίσουν και τις μπόμπες ποτά και τα λέμε μετά

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
και κάτι άλλο.. δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σου απαγορεύει να αυτοκτονείς.. όλοι οι νόμοι απαγορεύουνε το να σκοτώνεις...

ένα απλό παράδειγμα...

η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται..
η οδήγηση όμως σουρωμένος απαγορεύεται.. γιατί οδηγώντας σουρωμένος μπορεί να σκοτωθείς (στα αρχίδια μας) αλλά ΜΠΟΡΕΙ να σκοτώσεις...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
και κάτι άλλο.. δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σου απαγορεύει να αυτοκτονείς.. όλοι οι νόμοι απαγορεύουνε το να σκοτώνεις...

ένα απλό παράδειγμα...

η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται..
η οδήγηση όμως σουρωμένος απαγορεύεται.. γιατί οδηγώντας σουρωμένος μπορεί να σκοτωθείς (στα αρχίδια μας) αλλά ΜΠΟΡΕΙ να σκοτώσεις...
Αν οδηγείς μηχανή χωρίς κράνος ποιον μπορεί να σκοτώσεις πέρα από τον εαυτό σου?

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Αν οδηγείς μηχανή χωρίς κράνος ποιον μπορεί να σκοτώσεις πέρα από τον εαυτό σου?
αν σου μπει καμμια μυγα στο ματι και χασεις τον ελεγχο ,απο πεζους μεχρι αλλους στο δρομο...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
αν σου μπει καμμια μυγα στο ματι και χασεις τον ελεγχο ,απο πεζους μεχρι αλλους στο δρομο...
Α χαχαχχαχχαχχα από το ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου(φορώντας ζώνη)δε μπαίνουν έντομα που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τον έλεγχο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

κανέναν γιαυτό και το πρόστιμο για οδήγηση χωρίς κράνος είναι πολύ μικρότερο από το πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρρεια οινοπνεύματος.. ο λόγος της επιβολής προστίμων για οδήγησ δίχως κράνος ή δίχως ζώνη ασφαλείας έχει σχέση με την προστασία σου αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την αποφυγή τραυματισμών που μπορούν να σε οδηγήσουν σε πολύμηνες και δαπανηρές θεραπείες ή σε καταστάσεις αναπηρίας, οι οποίες είναι για σένα επώδυνες και για το κοινωνικό σύνολο ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom