Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
μόνον οι μεγάλες πίστες ...

ολοι οι άλλοι ειναι παράνομοι και θα πέσουν ΤΑ ΠΡΌΣΤΙΜΑ  ......

και οσοι υποτροπιάσουν θα κλε'ισουν ....

θα δειτε μέχρι τελος του έτους τα αποτελέσματα ....
Επανέρχονται τα σταχτοδοχεία στα εστιατόρια
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 10:15

Επιστρέφουν από σήμερα τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια των καταστημάτων εστίασης, ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του κλάδου, «κόντρα» στον αντικαπνιστικό νόμο, που απαγορεύει αυστηρά το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

Επικαλούμενα σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο των μέτρων κατά του καπνίσματος στις επιχειρήσεις τους τα μέλη τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, ζητούν μεταβατική περίοδο εφαρμογής του νόμου.

Οι δύο φορείς υπογραμμίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ουσία του νόμου, αλλά κρίνουν ως επιτακτική ανάγκη τη μεταβατική περίοδο, καθώς, όπως επισημαίνουν, η βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας απειλείται δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, που έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στον κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουν, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν καταγράψει, τους τελευταίους μήνες, πτώση τζίρου έως και 30%.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 10:15

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
εγω παντως οταν βγω εξω ρωταω εχετε τραπεζι για καπνιστες και αμα μου πουν οχι εγω και η παρεα μου του λεμε ευχαριστουμε παμε παρακατω και τοτε ακουγετε η απελπισμενη κραυγη ενταξυ ελατε κατι θα κανουμε θα ανοιξουμε κανα παραθυρο καπου θα σας βολεψουμε και τσακ τοτε βγαινουν τα τασακια
δεν γινετε να θελουν τα λεφτα μας και οχι τον καπνο μας

ασε που μετα τα χριστουγεννα θα αλλαξουν παλι το νομο σε διαχωρισμο χωρου δηλαδη απο δω για καπνιστες απο δω για μη καπνιστες

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
που το ακουσες αυτο τυπε?

το διαβασα σε ενα μπλογκ φιλε δεν θυμαμε σε ποιο τωρα δεν ξερω αν ειναι αληθεια η ραδιο αρβυλα παντως στην ουσια και σημερα δεν εφαρμοζετε το μετρο

πχ αν μπει καποιος της δημοτικης αστυνομιας σε μια καφετερια και καπνιζεις και μεχρι να ερθει στο τραπεζι σβησεις το τσιγαρο τοτε εσενα δεν μπορει να σου επιβαλει προστιμο παρα μονο στον καταστηματαρχει αυτο το ακουσα στις ειδησεις απο δικηγορο παντως οπου πηγα και τις τελευταιες μερες εξω για καφε η για φαγητο και ρωτησα ευγενικα που μπορω να καπνισω ολοι μου εγνεψαν καταφατικα

sensi

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2010
Κριτικές
15
Like
0
Πόντοι
10
Παντως απο εχθες το πρωι επισημα ξεκινησε το καπνισμα στα μαγαζια μαζικης εστιασης.

Ο προεδρος του συλλογου παροτρυνει να κανουν μπουκοταζ στο μετρο.

Thanasis B

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2010
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
0
οταν υπαρχει κριση ο καθε ανθρωπος θελει να δειξει την αντιδραση του με μικροπαραβασεις κτλ...
Θα περασει και αυτο οπως και με τους μεταφορεις μεγαλα λογια στην αρχη και τωρα το βουλωσαν ολοι....οπως ειχε γινει και στο εξωτερικο

Δεν ειναι το τσιγαρο το προβλημα μας αλλα αυτο που θελουν να μας πασαρουν για να
μην κοιταμε το πραγματικο μας προβλημα μας που ειναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

αυτα

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
:happy:

Συνημμένα

• namyuan.jpg
    namyuan.jpg
    9,4 KB · Εμφανίσεις: 13

markoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2007
Like
38
Πόντοι
0
Σα χώρα δε πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, αν δε μπορούμε να εφαρμόζουμε ούτε τους πιό απλόυς νόμους. Εδώ κατάφεραν και το έκοψαν στη Τουρκία, εμείς τί διαφορετικό έχουμε; Είναι ωραίο δηλαδή σε ένα εστιατόριο που θέλω να απολαύσω το φαγητό μου με το παιδί μου, να πρέπει να ανέχομαι τον καπνό του διπλανού μου που επείδή "πλερώνει" απαιτεί και να καπνίζει μες τα μούτρα μας; Κάθε υπάλληλος που εργάζεται είναι υποχρεομένος να δουλεύει σε τόσο ανθυγιεινές συνθήκες;
Χωνέψτε το. Το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτει χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια. Θα συνιθίσουν όλοι σιγά σιγά, αρκεί και η πολιτεία να βρεί τρόπο να επιβάλλει το μέτρο, κάτι που μέχρι τώρα δε συμβαίνει!

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Κι εμένα μ ενοχλούν τα παιδάκια που τρέχουν γύρω γύρω(χωρίς να νοιάζονται οι γονείς τους) και διάφοροι μαλάκες που μιλάνε στη διαπασών σε διάφορους χώρους εστίασης  αλλά δε θέλω νόμους που να το απαγορεύουν.

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Κι εμένα μ ενοχλούν τα παιδάκια που τρέχουν γύρω γύρω(χωρίς να νοιάζονται οι γονείς τους) και διάφοροι μαλάκες που μιλάνε στη διαπασών αλλά δε θέλω νόμους που να το απαγορεύουν.
δεν ειναι το ιδιο ρε φιλε...δε σου προκαλει καρκινο ουτε δυσπνοια το παιδι που φωναζει...

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Κι εμένα μ ενοχλούν τα παιδάκια που τρέχουν γύρω γύρω(χωρίς να νοιάζονται οι γονείς τους) και διάφοροι μαλάκες που μιλάνε στη διαπασών αλλά δε θέλω νόμους που να το απαγορεύουν.
:rockon: :rockon: :rockon:

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
δεν ειναι το ιδιο ρε φιλε...δε σου προκαλει καρκινο ουτε δυσπνοια το παιδι που φωναζει...
Ακου φιλε λογω δουλειας ξερω..πλεον να φοβασαι τα συστατικα τον φαγητων που δινεις στο παιδι σου στο καθε μαγαζι παρα το τσιγαρο του διπλανου..

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Μου καίει τα εγκεφαλικά κύταρα,όχι το παιδί,οι γονείς του
καμμια αντιρρηση σ αυτο αλλα δεν ειναι το ιδιο,επαναλαμβανω...

δεν εχω τιποτα με τους καπνιστες ΑΛΛΑ δε φταιει ο μη καπνιστης να ντουμανιαζει...το ολο θεμα παιζει να ναι και για να μειωσουν τα εξοδα στο υγειονομικο συστημα...κοστιζει παρα πολυ η περιθαλψη των καρκινοπαθων και αυτων με καρδια...

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Ακου φιλε λογω δουλειας ξερω..πλεον να φοβασαι τα συστατικα τον φαγητων που δινεις στο παιδι σου στο καθε μαγαζι παρα το τσιγαρο του διπλανου..
ναι βρε παιδια οκ,με αυτο το σκεπτικο ομως δε πρεπει να ξαναφας τιποτα ουτε να πιεις...

το τσιγαρο το κοβεις,το φαι οχι...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Λοιπόν! Επειδή έχω ακούσει-διαβάσει συχνά την άποψη πως "Εγώ μετά το φαγητό γουστάρω να καπνίσω ένα τσιγάρο και αυτό το απαιτώ!" έχω να δηλώσω πως "Κι εγώ μετά από το φαγητό γουστάρω ένα καλό χέσιμο!" αλλά δεν απαιτώ να μου φέρουν χέστρα εκεί που τρώω, πάω στην τουαλέτα...  

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Σα χώρα δε πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, αν δε μπορούμε να εφαρμόζουμε ούτε τους πιό απλόυς νόμους. Εδώ κατάφεραν και το έκοψαν στη Τουρκία, εμείς τί διαφορετικό έχουμε; Είναι ωραίο δηλαδή σε ένα εστιατόριο που θέλω να απολαύσω το φαγητό μου με το παιδί μου, να πρέπει να ανέχομαι τον καπνό του διπλανού μου που επείδή "πλερώνει" απαιτεί και να καπνίζει μες τα μούτρα μας; Κάθε υπάλληλος που εργάζεται είναι υποχρεομένος να δουλεύει σε τόσο ανθυγιεινές συνθήκες;
Χωνέψτε το. Το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτει χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια. Θα συνιθίσουν όλοι σιγά σιγά, αρκεί και η πολιτεία να βρεί τρόπο να επιβάλλει το μέτρο, κάτι που μέχρι τώρα δε συμβαίνει!

ΙΜΗΟ, το μόνο μέτρο που μπορεί να ικανοποιήσει (σχεδόν) όλους είναι η δυνατοτητα επιλογής από την πλευρά του επιχειρηματία.
Όποιος θέλει κάνει το μαγαζί του-επιχείρηση του καπνιζόντων και αντίθετα.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
καμμια αντιρρηση σ αυτο αλλα δεν ειναι το ιδιο,επαναλαμβανω...

δεν εχω τιποτα με τους καπνιστες ΑΛΛΑ δε φταιει ο μη καπνιστης να ντουμανιαζει...το ολο θεμα παιζει να ναι και για να μειωσουν τα εξοδα στο υγειονομικο συστημα...κοστιζει παρα πολυ η περιθαλψη των καρκινοπαθων και αυτων με καρδια...
Τώρα τα λες σωστά.Να ζήσουμε να πληρώνουμε φόρους κι εισφορές.
Αλήθεια γιατί δεν διαχωρίζονται τα μαγαζιά σε καπνιζόντων και μη? Πόσο κόσμο λες αλλά και πόση κατανάλωση
θα είχαν τα άκαπνα μαγαζιά?

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
ΙΜΗΟ, το μόνο μέτρο που μπορεί να ικανοποιήσει (σχεδόν) όλους είναι η δυνατοτητα επιλογής από την πλευρά του επιχειρηματία.
Όποιος θέλει κάνει το μαγαζί του-επιχείρηση του καπνιζόντων και αντίθετα.
δε γινεται γιατι απλως ολοι θα το κανουν καπνιζοντων...αν οχι ολοι το 80%...

pireas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Τώρα τα λες σωστά.Να ζήσουμε να πληρώνουμε φόρους κι εισφορές.
Αλήθεια γιατί δεν διαχωρίζονται τα μαγαζιά σε καπνιζόντων και μη? Πόσο κόσμο λες αλλά και πόση κατανάλωση
θα είχαν τα άκαπνα μαγαζιά?
σκεψου απλα ποσους βλεπεις να καπνιζουν και ποσους οχι στα μαγαζια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom