Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
σίγουρα ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και μάλιστα ΑΜΜΕΣΑ... σε ότι δε αφορά τους καπνιστές οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας προτείνω το εξής...

Κάθε μπάρ/καφέ/εστιατόριο/μπουζουξίδικο κλπ να μπορεί να χαρακτηριστεί ως καπνιστών/μη καπνιστών... για να χαρακτηριστεί όμως ώς χώρος καπνιστών να χρειάζεται να καταβάλει ένα τέλος για άδεια το οποίο να είναι σύμφωνο με το μικτό εμβαδόν του (κάτι σαν την άδεια πώλησης οινοπνεύματος που έχουν στην Αγγλία) ... για παράδειγμα

0-100 τμ 200 ευρώ το τετραγωνικό
101-200  300 ευρώ το τετραγωνικό
201-400  400
401-700  600
701-    800

ετσι και τα μικρά μαγαζιά μπορούν να πάρουν άδεια και τα μεγάλα (διότι έχουν κεφάλαια)..

κάθε χρόνο η άδεια αυτή ανανεωνεται με κόστος ίσο με το 1/10 της αρχικής αξίας...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
σίγουρα ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί και μάλιστα ΑΜΜΕΣΑ... σε ότι δε αφορά τους καπνιστές οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας προτείνω το εξής...

Κάθε μπάρ/καφέ/εστιατόριο/μπουζουξίδικο κλπ να μπορεί να χαρακτηριστεί ως καπνιστών/μη καπνιστών... για να χαρακτηριστεί όμως ώς χώρος καπνιστών να χρειάζεται να καταβάλει ένα τέλος για άδεια το οποίο να είναι σύμφωνο με το μικτό εμβαδόν του (κάτι σαν την άδεια πώλησης οινοπνεύματος που έχουν στην Αγγλία) ... για παράδειγμα

0-100 τμ 200 ευρώ το τετραγωνικό
101-200  300 ευρώ το τετραγωνικό
201-400  400
401-700  600
701-     800

ετσι και τα μικρά μαγαζιά μπορούν να πάρουν άδεια και τα μεγάλα (διότι έχουν κεφάλαια)..

κάθε χρόνο η άδεια αυτή ανανεωνεται με κόστος ίσο με το 1/10 της αρχικής αξίας...
Για ένα μαγαζί 50 τμ δλδ 10.000
Ναρκωτικά θα πουλάει για να τα βγάλει?

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
δε γινεται γιατι απλως ολοι θα το κανουν καπνιζοντων...αν οχι ολοι το 80%...

Δηλαδή το παραδέχεσαι ότι όλοι θέλουν να καπνίσουν, αλλά πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος τέτοιου ειδους...

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Ρε σεις tramountana + House...μην κολλάτε στις λεπτομέρειες...το βασικό είναι να δοθεί η δυνατότητα επιλογής!

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
Σα χώρα δε πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, αν δε μπορούμε να εφαρμόζουμε ούτε τους πιό απλόυς νόμους. Εδώ κατάφεραν και το έκοψαν στη Τουρκία, εμείς τί διαφορετικό έχουμε; Είναι ωραίο δηλαδή σε ένα εστιατόριο που θέλω να απολαύσω το φαγητό μου με το παιδί μου, να πρέπει να ανέχομαι τον καπνό του διπλανού μου που επείδή "πλερώνει" απαιτεί και να καπνίζει μες τα μούτρα μας; Κάθε υπάλληλος που εργάζεται είναι υποχρεομένος να δουλεύει σε τόσο ανθυγιεινές συνθήκες;
Χωνέψτε το. Το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτει χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια. Θα συνιθίσουν όλοι σιγά σιγά, αρκεί και η πολιτεία να βρεί τρόπο να επιβάλλει το μέτρο, κάτι που μέχρι τώρα δε συμβαίνει!
δεν πιστευω οτι ειδικα για το ελλαντα ο νομος περι καπνισματος ειναι κριτηριο για το αν θα παει μπροστα αυτη η σκατοχωρα.... υπαρχουν αλλα κι αλλα πολυ πιο σημαντικα που πρεπει να γινουν πρωτα

αν και δεν ειμαι καπνιστης πιστευω οτι τελικα οτι θα υποχωρησει η κυβερνηση...και λογος δεν ειναι αλλος απο οικονομικος....εχει μειωθει ο τζιρος στα τζιγαρα( οποτε και το κρατος δεν εισπρατει τον εμεσο φορο) και υπαρχει και μειωση και στα μαγαζια...

Κάθε υπάλληλος που εργάζεται είναι υποχρεομένος να δουλεύει σε τόσο ανθυγιεινές συνθήκες;
πιστευω οτι θα προτιμησει λιγη καπνα απ το να ειναι ανεργος  ;)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206

Τί σε κάνει να νομίζεις πως το πρόβλημα υγείας που δημιουργούν τα ναρκωτικά, στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, και το κόστος που αυτό επιφέρει (αθροιστικά λογιζόμενο), είναι μεγαλύτερο από αυτό του τσιγάρου;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

αρχικό κεφάλαιο... εξάλλου θα έχει περισσότερη πελατεία (όπως λένε αυτοί που είναι κατά του νόμου)... οπότε μπορεί εύκολα να τα βγάλει..

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Τί σε κάνει να νομίζεις πως το πρόβλημα υγείας που δημιουργούν τα ναρκωτικά, στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, και το κόστος που αυτό επιφέρει (αθροιστικά λογιζόμενο), είναι μεγαλύτερο από αυτό του τσιγάρου;
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης και της φορολόγησής τους

stefanoss83

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Σα χώρα δε πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά, αν δε μπορούμε να εφαρμόζουμε ούτε τους πιό απλόυς νόμους. Εδώ κατάφεραν και το έκοψαν στη Τουρκία, εμείς τί διαφορετικό έχουμε; Είναι ωραίο δηλαδή σε ένα εστιατόριο που θέλω να απολαύσω το φαγητό μου με το παιδί μου, να πρέπει να ανέχομαι τον καπνό του διπλανού μου που επείδή "πλερώνει" απαιτεί και να καπνίζει μες τα μούτρα μας; Κάθε υπάλληλος που εργάζεται είναι υποχρεομένος να δουλεύει σε τόσο ανθυγιεινές συνθήκες;
Χωνέψτε το. Το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτει χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια. Θα συνιθίσουν όλοι σιγά σιγά, αρκεί και η πολιτεία να βρεί τρόπο να επιβάλλει το μέτρο, κάτι που μέχρι τώρα δε συμβαίνει!

Να επιβάλει; ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ; Το 50% του ελληνικού πληθυσμού ΚΑΠΝΙΖΕΙ. 1/2 Έλληνες είναι αντίθετος. Όταν με αρμέγει με φόρους στο κάπνισμα για να επιδοτήσε εσύ, είναι καλά; Άνω του 80% στην λιανική τιμή ενός πακέτου καταλήγει στο γαμημένο κράτος. Αν το περιβάλλον γίνεται ανθυγιεινό απαγόρευσε την ΠΩΛΗΣΗ. Αν το κάπνισμα είναι βλαβερό, ΜΗΝ επιδοτείς ως κράτος τις καπνοβιομηχανίες. Και επειδή είμαι πλέον εθισμένος, σου λέω ότι δεν πρόκειται να σταματήσω να φουμάρω. Αν δεν γουστάρεις, κάτσε σπίτι σου να απολαμβάνεις το καθαρό καυσαέριο. Γαμώ την υποκρισία σας.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
αρχικό κεφάλαιο... εξάλλου θα έχει περισσότερη πελατεία (όπως λένε αυτοί που είναι κατά του νόμου)... οπότε μπορεί εύκολα να τα βγάλει..
Δεν υπάρχουν με τίποτα αυτά τα νούμερα πια για το 90% των μαγαζιών,είτε με κάπνισμα είτε χωρίς

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

άβο.. εκεί λοιπόν που τα αποποινικοποιήσανε και μάλιστα υπάρχουν μαγαζιά που σερβίρουν μαύρο είναι η Ολλανδία.. έχεις ιδέα πόσο κοστίζει να πάρεις μιά άδεια coffee shop?

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Δηλαδή το παραδέχεσαι ότι όλοι θέλουν να καπνίσουν, αλλά πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος τέτοιου ειδους...

Ο νόμος δεν λέει να μην καπνίσουν. Λέει να μην ενοχλούν (και βλάπτουν!) τους άλλους όταν καπνίζουν.
Και να χέσουν όλοι θέλουν επαναλαμβάνω.
Το θέμα είναι να σέβεσαι τον άλλον και είναι πιο σοβαρό από το δικαίωμά σου να βλάψεις, εκουσίως, τον εαυτό σου.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ο νόμος δεν λέει να μην καπνίσουν. Λέει να μην ενοχλούν (και βλάπτουν!) τους άλλους όταν καπνίζουν.
Το θέμα είναι να σέβεσαι το άλλον και είναι πιο σοβαρό από το δικαίωμά σου να βλάψεις, εκουσίως, τον εαυτό σου.
Ο νόμος λέει πως απαγορεύεται να καπνίσουν γιατρέ

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
προσπερνω την ηθικη υποσταση του ζητηματος..
εχεις τις υποδομες για φιλοξενεις και να περιθαλπτεις τα πρεζονια?
την αυξηση στα κρουσματα ασθενειων που σχετιζονται τις περισσοτερες φορες με τα ναρκωτικα τη σκεφτεσαι?
τις συνεπειες της εξαρτησης?την πιθανη αυξηση της παρανομιας?

θεωρεις πως ο φορος θα επιφερει μεγαλυτερα οφελη απο ζημια σε ενα ηδη καταχρεωμενο κρατος?

για να μη μακρυγορω,θεωρω πως η οικονομικη εκμεταλλευση του ανθρωπινου πονου και της ανθρωπινης εξαθλιωσης,ειναι το τελευταιο σκαλοπατι που μπορει να φτασει ενα κρατος..ακομα και για το μπουρδελο που ζουμε,αυτο παει πολυ!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το θέμα είναι να σέβεσαι το άλλον και είναι πιο σοβαρό από το δικαίωμά σου να βλάψεις, εκουσίως, τον εαυτό σου.

ακριβώς... το δικαίωμα του καπνιστή σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του μη κπνιστή.. οπως συμβαίνει με όλα τα δικαιώματα...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166

Δεν ξέρω κανέναν να χέζει σε καφενεία τα τελευταία 100 χρόνια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom