Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Θα συμφωνήσω με την γνώμη αυτων που λένε ξεχωριστά μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων.
Σε δημόσιους χώρους να απαγορευτει εντελως. Ετσι κι αλλιως [size=14pt]εμεις οι καπνιστες[/size] δεν καπνίζαμε μέσα σε νοσοκομεια, μέσα μαζικής μεταφορας και κλπ.
Kαλά ρε, δεν το έκοψες εσύ ?  :s&m_2:

Εμένα στα παπάρια μου τα μαγαζιά καπνιστών ή μη, η ολική ή μερική απαγόρευση κτλ κτλ.
Το θέμα είναι ο νόμος να δίνει κίνητρα για καταγγελίες ώστε να ζεσταθεί λίγο το αίμα μερικών – μερικών.  :P

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Εμένα στα παπάρια μου τα μαγαζιά καπνιστών ή μη, η ολική ή μερική απαγόρευση κτλ κτλ.
Το θέμα είναι ο νόμος να δίνει κίνητρα για καταγγελίες ώστε να ζεσταθεί λίγο το αίμα μερικών – μερικών.  :P

δεν χρειάζεται καμμία μα καμμία καταγγελία.. απλά όταν σε ένα μαγαζί καπνίζουνε ζητάς ευγενικά να σταματήσουνε.. αν δεν το κάνουνε ωνάζεις το αφεντικό και του λές να το κάνει.. αν δεν το κάνει σηκώνεσαι και φεύγεις χωρίς να πληρώσεις τον λογαριασμό... να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου ζητήσει μία.. .

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Εάν υπάρξει η δυνατότητα για μαγαζιά καπνιστών τότε το πιθανότερο είναι να μετατραπούν όλα σε μαγαζιά καπνιστών διότι η άλλη επιλογή δεν θα είναι κερδοφόρος. Λογικό δεν είναι; Και μετά θα μπούμε σε λογικές επιδότησης κτλ.

Άσε που εάν επιτραπεί το κάπνισμα θα αναγκαζόμαστε πάλι οι μη καπνιστές να πηγαίνουμε σε μαγαζιά καπνιστών λόγω παρέας. Ας παραμείνει όπως έχει τώρα το πράγμα. Δεν καπνίζει κανένας και όποιος θέλει, ας πάει για λίγο έξω.

Άσε που έχει ησυχάσει η κεφάλα μου με τους καπνούς.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εάν υπάρξει η δυνατότητα για μαγαζιά καπνιστών τότε το πιθανότερο είναι να μετατραπούν όλα σε μαγαζιά καπνιστών διότι η άλλη επιλογή δεν θα είναι κερδοφόρος. Λογικό δεν είναι; Και μετά θα μπούμε σε λογικές επιδότησης κτλ.

είπαμε... δυνατότητα μαγαζιού καπνιστών με χρηματικό αντάλλαγμα..

SOUTZ

Ανώτερος
Εγγρ.
21 Απρ 2006
Κριτικές
16
Like
21
Πόντοι
5.775

Άσε που εάν επιτραπεί το κάπνισμα θα αναγκαζόμαστε πάλι οι μη καπνιστές να πηγαίνουμε σε μαγαζιά καπνιστών λόγω παρέας. Ας παραμείνει όπως έχει τώρα το πράγμα. Δεν καπνίζει κανένας και όποιος θέλει, ας πάει για λίγο έξω.

Άσε που έχει ησυχάσει η κεφάλα μου με τους καπνούς.

Εαν και καπνιστης, συμφωνω απολυτα.... καλυτερα ΜΗ καπνιζοντων μαγαζια για λιγοτερα τσιγαρα και καθαρο αερα.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Δηλαδή να φορολογούνται παραπάνω ή να έχουν ένα εφ' άπαξ υψηλό ποσό για το δικαίωμα αυτό ας πούμε;  :think:

Όπως και να έχει, θα επιμερίσουν το κόστος στον πελάτη και θα τη βγάλουν καθαρή. Καλό θα ήταν να μην μπλέξουμε με τέτοια πράγματα.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ σε κλειστούς χώρου, δηλαδή ώς έχει...

ΥΓ: Μιλάμε ότι δεινοπαθώ στο μπαλκόνι μου από αυτή τη ρύθμιση. Από το κάτω καφενείο βγαίνουν όλοι οι παππούδες και καπνίζουν έξω και μου έρχεται ντουμάνι. Μένω δυστυχώς στον Α' όροφο :tickedoff: Τί να κάνεις όμως...

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ας μπει φόρος(εφικτός να πληρωθεί)και τα έσοδα να πάνε για την περίθαλψη των ασθενών να τελειώνουμε

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66

Κομμένο το εχω γι αυτό είπα δεν καπνίζαμε,

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007

Δλδ νόμος άλα ημιυπαίθριοι. Είσαι παράνομος αλλά άμα πληρώσεις σε τακτοποιούμε.  
Στιλ «πρασίνα τέλη». Αμα πληρώσεις μπορείς και να ρυπαίνεις.

tsiki-tsiki

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ας μπει φόρος(εφικτός να πληρωθεί)και τα έσοδα να πάνε για την περίθαλψη των ασθενών να τελειώνουμε

Γιατι λιγος ειναι ο φορος σε καθε πακετο τσιγαρα??Φτανει και περισσευει για λουξ θεση σε ιδιωτικο

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δλδ νόμος άλα ημιυπαίθριοι. Είσαι παράνομος αλλά άμα πληρώσεις σε τακτοποιούμε.  
Στιλ «πρασίνα τέλη». Αμα πληρώσεις μπορείς και να ρυπαίνεις.

επαναλαμβάνω... τέλος για την λήψη άδειας για χρήση προιόντων καπνού... όπως στο εξωτερικό πληρώνεις για να πάρεις άδεια να πουλάς/σερβίρεις αλκοόλ (πχ Αγγλία υπάρχουν καφέ τα οποία είναι off license τα οποία δεν σερβίρουν αλκοόλ γιατί δεν αγοράσανε άδεια)...

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
επαναλαμβάνω... τέλος για την λήψη άδειας για χρήση προιόντων καπνού... όπως στο εξωτερικό πληρώνεις για να πάρεις άδεια να πουλάς/σερβίρεις αλκοόλ (πχ Αγγλία υπάρχουν καφέ τα οποία είναι off license τα οποία δεν σερβίρουν αλκοόλ γιατί δεν αγοράσανε άδεια)...
Στη χώρα που φέρνεις σα παράδειγμα υπαρχει νόμος απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλης σε χώρους εστίασης?

Στο ποστ #480 τι γράφεις ? Νόμος μεν, αλλά αν πλερώσεις (πες το άδεια ή ότι άλλο θες)  αλλάζουν τα πράγματα.   

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166

Ναι αλλά τί θα γίνει με τους μη καπνιστές;

Πχ στην παρέα μου οι περισσότεροι καπνίζουν. Μη σου πω όλοι πλην εμού. Τι θα γίνει δηλαδή; Πάλι είτε δεν θα πηγαίνω σε μαγαζί, είτε θα ανέχομαι καπνό; Αυτοί θα θέλουν να πηγαίνουν σε καπνιζόντων.

Μη θέτουμε θέμα τώρα να τουμπαριστεί το πράγμα. Καλά είναι όπως είναι. Όποιος θέλει, πάει έξω και ξανάρχεται. Άσε τώρα που έχουν μπει σε ένα δρόμο.

Είναι και ένα κίνητρο να το κόψει δηλαδή. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στις ζωές των άλλων και να τους βάζουμε να το κόψουν με το ζόρι φυσικά.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Στη χώρα που φέρνεις σα παράδειγμα υπαρχει νόμος απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλης σε χώρους εστίασης?

Στο ποστ #480 τι γράφεις ? Νόμος μεν, αλλά αν πλερώσεις (πες το άδεια ή ότι άλλο θες)  αλλάζουν τα πράγματα.   

φυσικά.. πολλά εστιατόρια, φάστ φούντ, καφετέριες δεν σερβίρουν αλκοολ (προφανώς διότι δεν ήθελαν να επενδύσουν στο κόστος της αδείας)... το ίδιο συμβαίνει και στην Νορβηγία και στην Τουρκία...

εννοώ να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε να υπάρχει δυνατότητα δημιορυγίας καταστημάτων υγιεονομικού ενδιαφέροντος στα οποία να επιτρέπεται το κάπνισμα...αν και νομίζωβ ότι καλύτερα θα είναι να φτιαχτεί ένας νεός νόμος έτσι ώστε να χρειάζεται ειδική άδεια για να σερβίρεις ποτό και ειδική άδεια για να να έχεις το κατάστημα σου ώς καπνιστών..

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
φυσικά.. πολλά εστιατόρια, φάστ φούντ, καφετέριες δεν σερβίρουν αλκοολ (προφανώς διότι δεν ήθελαν να επενδύσουν στο κόστος της αδείας)... το ίδιο συμβαίνει και στην Νορβηγία και στην Τουρκία...

εννοώ να τροποποιηθεί ο νόμος ώστε να υπάρχει δυνατότητα δημιορυγίας καταστημάτων υγιεονομικού ενδιαφέροντος στα οποία να επιτρέπεται το κάπνισμα...αν και νομίζωβ ότι καλύτερα θα είναι να φτιαχτεί ένας νεός νόμος έτσι ώστε να χρειάζεται ειδική άδεια για να σερβίρεις ποτό και ειδική άδεια για να να έχεις το κατάστημα σου ώς καπνιστών..
Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.Όλοι τότε θα τα κάνουν καπνιζόντων, που ούτως ή άλλως ήταν μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου και έτσι οι παθητικοί δεν θα πηγαίνουν πουθενά.Το νόημα του νόμου είναι να προστατεύονται οι παθητικοί καπνιστές, γιατί το δικαίωμα στην αναπνοή είναι υπέρτερο του δικαιώματος καπνίζειν

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007

Χαίρω πολύ με λεν Κωστή.
Στο παραπάνω σου ποστ γράφεις να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος. Τωρα θες να τροποιηθεί ή να αλλάξει... Μαζί σου.
Εμένα δεν μου αρέσει ο νόμος για τους ημιυπαίθριους και για τα διόδια. Τι μπορούμε να κάνουμε για δαύτα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom