Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός.Όλοι τότε θα τα κάνουν καπνιζόντων, που ούτως ή άλλως ήταν μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου και έτσι οι παθητικοί δεν θα πηγαίνουν πουθενά.Το νόημα του νόμου είναι να προστατεύονται οι παθητικοί καπνιστές, γιατί το δικαίωμα στην αναπνοή είναι υπέρτερο του δικαιώματος καπνίζειν

αν διαβάσεις παραπάνω γράφω ότι το δικαίωμα να διατηρείς χώρο καπνιστών δεν θα είναι δωρεάν αλλά έναντι αρχικού τιμήματος και ετήσιου τέλους... όπως ακριβώς στο εξωτερικό...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Χαίρω πολύ με λεν Κωστή.
Στο παραπάνω σου ποστ γράφεις να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος. Τωρα θες να τροποιηθεί ή να αλλάξει... Μαζί σου.
Εμένα δεν μου αρέσει ο νόμος για τους ημιυπαίθριους και για τα διόδια. Τι μπορούμε να κάνουμε για δαύτα?
εννοείται ότι μέχρι την οποιαδήποτε τροποποίηση ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται κανονικά...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
στο σαιτ μπορουμε να καπνιζουμε ή ειναι κλειστος χωρος; :think: :think: :jerking: :jerking:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Χαίρω πολύ με λεν Κωστή.
Στο παραπάνω σου ποστ γράφεις να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος. Τωρα θες να τροποιηθεί ή να αλλάξει... Μαζί σου.
Εμένα δεν μου αρέσει ο νόμος για τους ημιυπαίθριους και για τα διόδια. Τι μπορούμε να κάνουμε για δαύτα?

σε ότι δε αφορά τους ημιυπαίθριους από την αρχή εξέφρασα αντίθεση στην όποια νομιμοποίηση τους.. θέση μου είναι ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και οι ιδιοκτήτες τους να υποχρεωθούν να τους κατεδαφίσουν πληρώνοντας ένα συμβολικό πρόστιμο αν το κάνουν μόνοι τους... σε αντίθετη περίπτωση η κατεδάφιση να γίνεται με κρατικά μέσα και ο ιδιοκτήτης να πληρώνει τσουχτερό πρόστιμο και επιπλέον τα έξοδα κατεδάφισης...

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Έχουν γραφτεί διάφορες απόψεις και (παραδόξως) δεν έχει ξεφύγει το θέμα αρκετά, πράγμα το οποίο με κάνει υπερήφανο για το forum (χαχα).
Πέραν πλάκας,
Ως καπνιστής δεν θα ήθελα με την καμία να αναπνέει τον καπνό μου κάποιος που δεν το θέλει, αλλά από την άλλη θα ήθελα να έχω και έναν δικό μου χώρο (κάτι του στυλ «κε μη καπνιστή δεν θα έρθω εκεί που είσαι για να καπνίσω αλλά θέλω και εγώ ένα χώρο που να μπορώ να το κάνω, στο οποίο αν ενοχλείσαι σε παρακαλώ να μην έρθεις»
Οκ, συμφωνώ πως με ελεύθερη επιλογή ενός χώρου ως καπνιστών ή μη, όλοι θα γίνουν καπνιστών λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού. Η λύση όμως που πρότειναν κάποιοι , αδειοδότηση με κόστος (ή μεγαλύτερη φορολογία, ή επιδότηση των μη καπνιστών κλπ, σαν γενική ιδέα το λέω) νομίζω πως το εξισορροπεί.
Γράφτηκε επίσης πως θα μετακυληθεί το κόστος στον πελάτη. Εγώ λέω πως είναι πολύ σωστό. Εγώ ως καπνιστής έχω την επιλογή είτε να πάω σε ένα μαγαζί που έχει το ποτό 8-9 ευρώ είτε να πάω στο διπλανό που το έχει 11-12 ευρώ αλλά θα μπορώ να καπνίσω. Απόφαση δικιά μου. Για τις παρέες, να είστε σίγουροι πως εάν υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που δεν θα επιτρέπεται το κάπνισμα, άρα και οι μη καπνίζοντες θα έχουν εναλλακτικές, μια χαρά θα πηγαίνουν εκεί, (και μαζί τους μπορεί να πηγαίνουν και κάποιοι από τους καπνιστές. Κάποιες φορές φαντάζομαι θα πηγαίνουμε σε κάποιο που επιτρέπεται κάποιες σε κάποιο που απαγορεύεται)
Κανενός το δικαίωμα δεν καταπατείται, και αποκτούν και οι μη καπνιστές επιλογή να μην αναπνέουν τον καπνό μου.
Φυσικά εάν καπνίζουν σε χώρο μην καπνιστών να κόβουν τον κώλο και του μαγαζιού και του πελάτη!

Τέλος, επειδή είδαν να αναφέρεται νωρίτερα το κόστος περίθαλψης των καπνιστών κλπ και η λογική γιατί να πληρώνουμε όλοι τις ασθένειες των καπνιστών, να σημειώσω πως αν αύριο με κάποιον τρόπο κόβονταν το τσιγάρο σε όλους, το κόστος  περίθαλψης θα 10πλασιαζόταν  (υπολογίστε αριθμό καπνιστών, είναι λίγο κοντά στο 40% του  πληθυσμούΧ 1 πακέτο ημερησίως κατά μ.ο Χ 365 και από αυτό που βγάλετε υπολογίστε το 80% που είναι φορολογία για να δείτε την οικονομική συνεισφορά των καπνιστών στα έσοδα του κράτους- και άρα και της περίθαλψης) ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ απλά αν πάει η κουβέντα σε χρήματα ξέρετε πως ο καπνιστής πληρώνει περισσότερα από όσα «εισπράττει»

noir

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Like
140
Πόντοι
1
κανέναν γιαυτό και το πρόστιμο για οδήγηση χωρίς κράνος είναι πολύ μικρότερο από το πρόστιμο για οδήγηση υπό την επήρρεια οινοπνεύματος.. ο λόγος της επιβολής προστίμων για οδήγησ δίχως κράνος ή δίχως ζώνη ασφαλείας έχει σχέση με την προστασία σου αλλά ΚΥΡΙΩΣ με την αποφυγή τραυματισμών που μπορούν να σε οδηγήσουν σε πολύμηνες και δαπανηρές θεραπείες ή σε καταστάσεις αναπηρίας, οι οποίες είναι για σένα επώδυνες και για το κοινωνικό σύνολο ΚΟΣΤΟΒΟΡΕΣ...

Κάνεις λάθος αγαπητέ. Η λογική του νόμου για τις ζωνες και τα κράνη δεν έχει να κάνει με το κόστος νοσηλείας στο κοινωνικό σύνολο, αλλα ,με το κόστος ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ που θα βαρύνει τις ασφαλιστικές εταιρείες για τη νοσηλεία τον τραυματισμό σου ή το θάνατό σου. Κανενα βάρος δεν υπάρχει για το κοινωνικό σύνολο ή για αυτόν που σε τραυματίζει, αφού η ασφαλιστική του εταιρεία θα καλύψει την αποζημίωση του τραυματία. Πρόκειται για νόμο που νταβατζίδικα επέβαλλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ και όπως κάθε μαλακία που γεννάται εκεί, πέρασε και τον Ατλαντικό και έφτασε και στα μέρη μας. Και προσωπικά φοράω πάντα και κράνος και ζώνη, αλλα είναι τελείως ηλίθιο να μου επιβάλεις πρόστιμο για τη δική μου προστασία.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Προτείνω και πρόστιμα σε όσους γαμάνε χωρίς καπότα.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Και προσωπικά φοράω πάντα και κράνος και ζώνη, αλλα είναι τελείως ηλίθιο να μου επιβάλεις πρόστιμο για τη δική μου προστασία.

Εάν είσαι ενήλικος γιατί; Δεν πρέπει υποχρεωτικά να σε "προστατεύσω" ως κράτος; Δεν είναι στις ευθύνες του κοινωνικού κράτους η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών του;

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Εάν είσαι ενήλικος γιατί; Δεν πρέπει υποχρεωτικά να σε "προστατεύσω" ως κράτος; Δεν είναι στις ευθύνες του κοινωνικού κράτους η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών του;
Κάνεις πλάκα τώρα να φανταστώ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κάνεις λάθος αγαπητέ. Η λογική του νόμου για τις ζωνες και τα κράνη δεν έχει να κάνει με το κόστος νοσηλείας στο κοινωνικό σύνολο, αλλα ,με το κόστος ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ που θα βαρύνει τις ασφαλιστικές εταιρείες για τη νοσηλεία τον τραυματισμό σου ή το θάνατό σου. Κανενα βάρος δεν υπάρχει για το κοινωνικό σύνολο ή για αυτόν που σε τραυματίζει, αφού η ασφαλιστική του εταιρεία θα καλύψει την αποζημίωση του τραυματία. Πρόκειται για νόμο που νταβατζίδικα επέβαλλαν οι ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ και όπως κάθε μαλακία που γεννάται εκεί, πέρασε και τον Ατλαντικό και έφτασε και στα μέρη μας. Και προσωπικά φοράω πάντα και κράνος και ζώνη, αλλα είναι τελείως ηλίθιο να μου επιβάλεις πρόστιμο για τη δική μου προστασία.

κατ αρχήν οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνον τις ζημίες τρίτων και όχι τις τυχόν δικές σου (εκτός φυσικά αν έχεις μικτή ασφάλεια).. το ίδιο ισχύει και για τις σωματικές βλάβες..
ευνόητο είναι ότι αν τυχόν πάθεις ατύχημα με υπαιτιότητα άλλου η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου θα καλύψει τυχόν δαπάνες νοσηλείας σου αλλά πάντα υπα΄ρχει το ενδεχόμενο αν δεν φοράς κράνος ή ζώνη ασφαλείας να θεωρηθείς συνυπεύθυνος για τον τραυματισμό σου (τουλάχιστον ώς προς την βαρύτητα του)...

τώρα σε ότι αφορά το κοινωνικό σύνολο οι δαπάνες νοσηλείας του καθενός από μας επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία που τα πληρώνουμε όλοι.. και τα ασφαλιστικά ταμεία (ως προς το κλάδο ασθενείας) λειτουργούν (και θα πρέπει να λειτουργούν) με την λογιική των ασφαλιστικών εταιρειών, αν θέλουμε να υπάρχουν και να μας καλύπτουν..

αρα εν κατακλείδι εφόσον η βαρύτητα του τραυματισμού (και συνεπώς το κόστος νοσηλείας) υπάρχει περίπτωση να μειωθεί από το κράνος ή την ζώνη, θεμιτό είναι η κοινωνική ασφάλιση (δηλαδή η ασφαλιστική εταιρεία που πληρώνουμε όλοι ανεξαιρέτως) να θέλει να μειώσει το κόστος της, ώστε να μπορεί να παρέχει την ασφάλιση αυτή είτε με μικρότερο κόστος είτε σε καλύτερη ποιότητα..

και ένα απλό αριθμητικό παράδειγμα (που εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν)

άτομο 32 ετών έχει καταβάλει στον εργασιακό του βίο (10 χρόνια αν δουλεύει από τα 22) περίπου 9000-12000 ευρώ για κάλυψη του κλάδου ασθενείας... αν τυχόν πάθει ατύχημα ο ασφαλιστικός του φορέας (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ) θα πρέπει να τον καλύψει τόσο για τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης της υγείας του όσο και για το διαφυγόν του εισόδημα κατά την διάρκεια της νοσηλείας/αποκατάστασης του (παροχές σε χρήμα).. υποθέτουμε ότι παθαίνει ατύχημα

(1) φορά κράνος και χρειάζεται 15 μέρες νοσηλεία 45 μέρες αποκατάσταση
(2) δεν φορά κράνος και χρειάζεται 45 μέρες νοσηλέια και 180 μέρες αποκατάσταση

την όποια διαφορά την καλύπτει ο ασφαλιστικός του φορέας... και όπως είναι ευνόητο οι εισφορές που έδωσε δεν φτάνουν ούτε για ζήτω (ειδικά αν απαιτηθούν τίποτε εξειδικευμένες επεμβάσεις, οστεοπροσθέσεις κλπ)... την διαφορά αυτήν καλείται να πληρώσει η κοινωνική ασφάλιση (η οποία σε αντίθεση με την ιδιωτική ασφάλιση δεν θέτει όρια) από τους πόρους της δηλαδή τις εισφορές των άλλων πολιτών.. ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Κάνεις πλάκα τώρα να φανταστώ

Έχει μια δόση ολοκληρωτισμού αυτό μέσα του, δε λέω...

Αλλά καθόλου πλάκα δεν κάνω. Αλίμονο εάν η σωματική ακεραιότητα των πολιτών ήταν απλά συνάρτηση του ενστίκτου αυτοσυντήρησής τους. Οι μισοί δεν θα ζούσαμε.  :2funny:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Έχει μια δόση ολοκληρωτισμού αυτό μέσα του, δε λέω...

Αλλά καθόλου πλάκα δεν κάνω. Αλίμονο εάν η σωματική ακεραιότητα των πολιτών ήταν απλά συνάρτηση του ενστίκτου αυτοσυντήρησής τους. Οι μισοί δεν θα ζούσαμε.  :2funny:
Δε βλέπω τίποτα κακό σ αυτό(εξαιρούνται οι παρόντες φυσικά) :grin:

noir

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Like
140
Πόντοι
1
κατ αρχήν οι ασφαλιστικές εταιρείες πληρώνουν μόνον τις ζημίες τρίτων και όχι τις τυχόν δικές σου (εκτός φυσικά αν έχεις μικτή ασφάλεια).. το ίδιο ισχύει και για τις σωματικές βλάβες..
ευνόητο είναι ότι αν τυχόν πάθεις ατύχημα με υπαιτιότητα άλλου η ασφαλιστική εταιρεία του άλλου θα καλύψει τυχόν δαπάνες νοσηλείας σου αλλά πάντα υπα΄ρχει το ενδεχόμενο αν δεν φοράς κράνος ή ζώνη ασφαλείας να θεωρηθείς συνυπεύθυνος για τον τραυματισμό σου (τουλάχιστον ώς προς την βαρύτητα του).

τώρα σε ότι αφορά το κοινωνικό σύνολο οι δαπάνες νοσηλείας του καθενός από μας επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία που τα πληρώνουμε όλοι.. και τα ασφαλιστικά ταμεία (ως προς το κλάδο ασθενείας) λειτουργούν (και θα πρέπει να λειτουργούν) με την λογιική των ασφαλιστικών εταιρειών, αν θέλουμε να υπάρχουν και να μας καλύπτουν..

αρα εν κατακλείδι εφόσον η βαρύτητα του τραυματισμού (και συνεπώς το κόστος νοσηλείας) υπάρχει περίπτωση να μειωθεί από το κράνος ή την ζώνη, θεμιτό είναι η κοινωνική ασφάλιση (δηλαδή η ασφαλιστική εταιρεία που πληρώνουμε όλοι ανεξαιρέτως) να θέλει να μειώσει το κόστος της, ώστε να μπορεί να παρέχει την ασφάλιση αυτή είτε με μικρότερο κόστος είτε σε καλύτερη ποιότητα..

και ένα απλό αριθμητικό παράδειγμα (που εύχομαι να μην συμβεί σε κανέναν)

άτομο 32 ετών έχει καταβάλει στον εργασιακό του βίο (10 χρόνια αν δουλεύει από τα 22) περίπου 9000-12000 ευρώ για κάλυψη του κλάδου ασθενείας... αν τυχόν πάθει ατύχημα ο ασφαλιστικός του φορέας (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ) θα πρέπει να τον καλύψει τόσο για τις δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης της υγείας του όσο και για το διαφυγόν του εισόδημα κατά την διάρκεια της νοσηλείας/αποκατάστασης του (παροχές σε χρήμα).. υποθέτουμε ότι παθαίνει ατύχημα

(1) φορά κράνος και χρειάζεται 15 μέρες νοσηλεία 45 μέρες αποκατάσταση
(2) δεν φορά κράνος και χρειάζεται 45 μέρες νοσηλέια και 180 μέρες αποκατάσταση

την όποια διαφορά την καλύπτει ο ασφαλιστικός του φορέας... και όπως είναι ευνόητο οι εισφορές που έδωσε δεν φτάνουν ούτε για ζήτω (ειδικά αν απαιτηθούν τίποτε εξειδικευμένες επεμβάσεις, οστεοπροσθέσεις κλπ)... την διαφορά αυτήν καλείται να πληρώσει η κοινωνική ασφάλιση (η οποία σε αντίθεση με την ιδιωτική ασφάλιση δεν θέτει όρια) από τους πόρους της δηλαδή τις εισφορές των άλλων πολιτών.. ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...

Εξαιρετική λογική. Τότε  γιατί να μη βάλει πρόστιμα στους χοντρούς!!! Είναι η σύγχρονη μάστιγα η παχυσαρκία και αυτή επιβαρύνει άμεσα τα ταμεία με τα νοσήλεια και τις θεραπειες που προέρχονται από το πάχος!!! Να βγούν οι μπάτσοι με ζυγαριές και μεζούρες και να κόβουν πρόστιμα όπως στις ομάδες σε όποιον ξεπερνα το πλαφόν. Αφού δεν προστατεύεις τον εαυτό σου και το κοινωνικό σύνολο σε προστατεύει το κράτος. Καταλαβαίνεις τώρα ότι είναι τελείως βλαμμένος και αίολος ο ισχυρισμο΄ς περί προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Επιπλέον στηνΑμερική που πρωτοθεσπίστηκε η μαλακία περί κράνους και ζώνης βασιλεύει η ιδιωτική ασφάλιση και κανένας ασφαλιστικός φορέας δεν επιβαρυθνηκε. Επιλέον όταν τρακάρεις κάποιον και φταις τον αποζημιώνει η ασφαλειά σου. Το θέμα είναι ότι αν κοπανίσει το κεφάλι του η ασφάλεια θα πληρώσει ένα κάρο λεφτά. Και στατιστικά στην πλειονότητα των ατυχημάτων με δίκυκλο δε φέρει την ευθύνη το δύκυκλο. Αν το κράτος ήθελε να δείξει ευαισθησία για τον πολίτη υπάρχουν ένα σωρό τομείς σοβαρότεροι για να τη δείξει και να τον προστατεύσει . Όλα τ αλλα είναι κεκκαλυμένο νταβατζιλίκι 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Εξαιρετική λογική. Τότε  γιατί να μη βάλει πρόστιμα στους χοντρούς!!! Είναι η σύγχρονη μάστιγα η παχυσαρκία και αυτή επιβαρύνει άμεσα τα ταμεία με τα νοσήλεια και τις θεραπειες που προέρχονται από το πάχος!!! Να βγούν οι μπάτσοι με ζυγαριές και μεζούρες και να κόβουν πρόστιμα όπως στις ομάδες σε όποιον ξεπερνα το πλαφόν. Αφού δεν προστατεύεις τον εαυτό σου και το κοινωνικό σύνολο σε προστατεύει το κράτος. Καταλαβαίνεις τώρα ότι είναι τελείως βλαμμένος και αίολος ο ισχυρισμο΄ς περί προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Επιπλέον στηνΑμερική που πρωτοθεσπίστηκε η μαλακία περί κράνους και ζώνης βασιλεύει η ιδιωτική ασφάλιση και κανένας ασφαλιστικός φορέας δεν επιβαρυθνηκε. Επιλέον όταν τρακάρεις κάποιον και φταις τον αποζημιώνει η ασφαλειά σου. Το θέμα είναι ότι αν κοπανίσει το κεφάλι του η ασφάλεια θα πληρώσει ένα κάρο λεφτά. Και στατιστικά στην πλειονότητα των ατυχημάτων με δίκυκλο δε φέρει την ευθύνη το δύκυκλο. Αν το κράτος ήθελε να δείξει ευαισθησία για τον πολίτη υπάρχουν ένα σωρό τομείς σοβαρότεροι για να τη δείξει και να τον προστατεύσει . Όλα τ αλλα είναι κεκκαλυμένο νταβατζιλίκι 

γνώμη σου και γνω΄μη μου.. δεν μιλάμε όμως για ιδιωτικές ασφάλειες αλλά για την κοινωνική ασφάλιση/....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom