Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ss21

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2005
Like
58
Πόντοι
1
Κάποιοι επιχειρηματίες προχώρησαν ήδη στη δημιουργία Σωματείων Φίλων του Καπνού, αναγνωρισμένων από το πρωτοδικείο, προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους ως Λέσχες Καπνίσματος. Ήδη υπάρχουν 17 αναγνωρισμένα τέτοια Σωματεία (ορισμένα από τα οποία και στη Θεσσαλονίκη), ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των νομικών της ΠΑΣΚΕΔΙ τα πρωτοδικεία σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι μπορεί να αναγνωρίσουν 150-170 ανάλογους συλλόγους, με δικαίωμα να λειτουργούν Λέσχες Καπνίσματος. Πρακτικά ένα υφιστάμενο καφέ-μπαρ μπορεί να εμφανίζεται ότι παραχωρείται ή επινοικιάζεται σε ένα Σωματείο Καπνιστών, το οποίο θα το λειτουργεί ως ιδιωτικό χώρο του σπιτιού, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΠΑΣΚΕΔΙ, που προτρέπει τα μέλη της να διερευνήσουν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν μέσω αυτού του... τρικ.

πηγή:
Θα τη βρει ο Έλληνας την άκρη και πολύ γουστάρω που θα παραμείνουμε οι θεριακλήδες της Ευρώπης αν και δεν καπνίζω

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
  Κατσε να γκουκλαρει και θα σου πει μετα οτι τον ηξερε απο παλιαααααα

χαχαχαχχ

Σωωωωωωωωπα ρε  :cheesy:

Νομίζεις ότι κάνω την δουλειά της καμένης ΣΑΒΡΑΣ που ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΛΑΣΟΚ  :uglystupid:

Βέβαια και εσύ το εκανες το λαθάκι  και τους ψήφισες :cheesy:   Αλλά εσυ απαλλάσσεσαι λόγω μεταμέλειας..

Εγώ είμαι υπέρ της ΦΟΥΜΑΣ πάντως  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

Στυλιανός..

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
καλα ρε πουτη μου, 200 χρονων εισαι και τα θυμασαι ολα αυτα?

για πες μας και στην κυβερνηση Υψηλαντη ναουμε ποιοι ητανε οι υπουργοι?

Είχε κάνει κυβέρνηση ο Υψηλάντης;

kavlanta

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπη μου...

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ  :rockon: :rockon: :rockon:

Ζήτω τα ΑΚΑΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΑΥΛΑΝΔΗ  :rockon: :rockon: :rockon:

Ζήτω ότι ΔΕΝ θεωρείς καθωσπρέπει..
:rockon: :rockon: :rockon:

Εγώ Σαυράκο μου δεν είμαι ΑΓΟΡΙ της " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΥΑΛΑΣ "
ούτε και με διακατέχει ο Φοβος του ΘΑΝΑΤΟΥ από ΣΜΝ

διότι ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ :cheesy: :cheesy: :cheesy:

μεγάλο ρίσκο ακαποτο στην ταυλανδη

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
μεγάλο ρίσκο ακαποτο στην ταυλανδη

Και μεγάλη ΗΔΟΝΗ  :uglystupid:

είμαι παιδί τις ΛΑΓΝΕΙΑΣ τι να κάνω  :cheesy:

PS: H Ζωή θέλει και ΡΙΣΚΑ και όχι στη ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΡΑ συνέχεια...

βέβαια σε αυτό που λες εχεις δίκιο.....ΑΛΛΑ  :uglystupid:

PS: To ακάποτο έχει ρίσκο ΠΑΝΤΟΥ όχι μόνο σε συγκεκριμένα μέρη ;)

kavlanta

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
οκ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση
άπλα είπα την άποψη μου
καλά είναι ακαπότα και έμενα μου αρέσει
άπλα ψιλό κολλάω να το κάνω με όλες

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
οκ δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση
άπλα είπα την άποψη μου
καλά είναι ακαπότα και έμενα μου αρέσει
άπλα ψιλό κολλάω να το κάνω με όλες

Δεν παρεξηγώ ρε..

Αλλά είπαμε...

Ακάποτο ΝΑΙ......Αλλά....ΟΧΙ ΜΕ ΟΛΕΣ :uglystupid:

Αυτό είναι το μυστικό.. ;)

kavlanta

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
καλή συνέχεια παιδιά !!!!!
πρέπει να την κάνω

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Πού'ναι ο κινεζοκύπριος ρε να κάνει τον κώλο της Μαριλίζας χωνί;
default.jpg

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
:cum:

Συνημμένα

• 44688_490566094147_649229147_6903157_2715688_n.jpg
    44688_490566094147_649229147_6903157_2715688_n.jpg
    26,3 KB · Εμφανίσεις: 19

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
καπνιστε γιατι χανομαστε καπνιστε γιατι χανομαστε

OP
OP
baros

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Του Έλληνα ο τράχηλος αντικαπνιστικό ζυγό δεν σηκώνει.

Από τη μια οι μαζικές αντιδράσεις επαγγελματιών, και από την άλλη η σαφέστατη στάση εμπορίου σε αρκετούς οικονομικούς τομείς φέρνουν πιθανότατα το μέγα ζητούμενο της καπνοαπαγόρευσης υπό επανεξέταση.

Σύμφωνα με το «VETO» της Κυριακής, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι είναι σε διαδικασία επανεξέτασης του μέτρου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «VETO», το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας είναι σε εξέλιξη «κύμα» διαδοχικών συσκέψεων στελεχών του υπουργείου με παράγοντες της αγοράς, όπου διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης εξαιτίας της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Οι παράγοντες της αγοράς τρέχουν να προλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία των καταστημάτων, ειδικά με τον ερχομό του χειμώνα.

Διότι, αν και το μέτρο εφαρμόζεται ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου, ο καλός καιρός επιτρέπει ακόμη τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης με τα «τραπεζάκια έξω», που με τη σειρά του επιτρέπει και το κάπνισμα.

Η έλευση, όμως, του χειμώνα θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στα μαγαζιά, καθώς δεν θα επιτρέπεται η «συμβίωση» πελατών και τσιγάρου, πόσο δε μάλλον να αιωρείται ο καπνός πάνω από τα κεφάλια καπνιζόντων και μη.

Από την άλλη, είναι σαφές σε όλους ότι ο πρώτος μήνας της εφαρμογής του μέτρου έχει πενιχρά αποτελέσματα.

Η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας σε διαδοχικούς ελέγχους που κάνει στα καταστήματα διαπιστώνει απλώς κατάφορη παραβίαση του μέτρου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν διεξαχθεί πάνω από 4.000 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί παραβάσεις σε ποσοστό 80%.

Πλέον αυτό που επιδιώκεται, όπως γράφει το «VETO» επικαλούμενο στελέχη του Υπουργείου Υγείας, είναι η «χρυσή τομή» που θα φέρει ισορροπία αφενός στην παραπαίουσα αγορά, και αφετέρου να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ένα πολυδιαφημιζόμενο μέτρο που στο τέλος- τέλος είναι και σαφής κοινοτική οδηγία.

Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι η δημιουργία δύο ειδών καταστημάτων, για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, με προειδοποιητικές πινακίδες σε εμφανή σημεία για το αν επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010, 12:43

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Εμ....θα γινοτανε κι αυτο
Στην πυρα στην πυρα οι καπνιζοντεs!!!!!!!!!

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Όχι ότι το άρθρο μας είπε και κάτι νέο...  :rolleyes:

OP
OP
baros

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
με πουρα θα βγαινω απο δω και περα ετσι για σπασιμο στπυς πρηξαρχιδες αντικαπνιστες :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αλλη μια αποτυχία της μαλακισμένης καθολικότητας που προσπαθεί να επιβάλλει η ΕΕ σε χώρες με διαφορετικές κουλτούρες.
εδώ ολόκληρη αμερική και έχει διαφορετικούς νόμους ανά πολιτεία.....

οι Ευρωπαίοι κουμανταδόροι δείχνουν όσο περνάει ο καιρός ότι είναι μια κάστα συμμοριτών με πολλά χαρακτηριστικά ελληνων πολιτικών.

η ΕΕ δεν έχει καμμιά μα καμμιά τύχη με Στρος Καν, Ολι Ρεν, Μπαρόζο κλπ κλπ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom