Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
στην περίπτωση αυτή δεν θα υπάρχει ούτε ΕΝΑ κατάστημα για μη καπνιστές...

η λύση είναι ...

Αν κάποιο κατάστημα θέλει να είναι καπνιστών να καταβάλει ένα τσουχτερό παράβολο στο δημόσιο (πχ 5000 ευρώ ανα τετραγωνικό) και ετήσιο χαράτσι και να παίρνει άδεια καταστηματος καπνιστών..
Ναι αλλα οταν μια καφετερια 100 τετραγωνικων δινει συμφωνα με το παραδειγμα σου 5.000Χ100=500.000 ευρω για να παρει την αδεια καπνιστων,τοτε μην απορρησεις που θα εχει το φραπε 30 ευρω...
Ειπαμε...να πληρωνουν παραπανω για να παρουν την αδεια,αλλα εσυ το πηγες πολυ μακρια ρε αδερφε...Ακου 5.000 το τετραγωνικο...

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
γιατι δεν απαντάς στην ερώτηση?

δεν χρειάζεσαι κουκούλα για να καταγγείλεις παρανομία είναι υποχρέωση σου. .ειδικά όταν η παρανομία αυτή αφορά εσένα..
Υποχρέωση?????????....από πότε η ρουφιανιά έγινε υποχρέωση και ένδειξη συνειδητού πολίτη?ρε ήμαρτον τι μυαλά κουβαλάτε.ακόμα και να συμφωνώ με κάποιο μέτρο δεν με ενοχλούν αυτοί που δεν το λαμβάνουν υπόψη τους(τουλάχιστον ένα τόσο γελοίο μέτρο)
Υ.Γ:Να σεβαστεί εμένα πρώτα απ'όλα το κράτος-σύστημα και μετά εγώ αυτό

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ναι αλλα οταν μια καφετερια 100 τετραγωνικων δινει συμφωνα με το παραδειγμα σου 5.000Χ100=500.000 ευρω για να παρει την αδεια καπνιστων,τοτε μην απορρησεις που θα εχει το φραπε 30 ευρω...
Ειπαμε...να πληρωνουν παραπανω για να παρουν την αδεια,αλλα εσυ το πηγες πολυ μακρια ρε αδερφε...Ακου 5.000 το τετραγωνικο...

δεν τα χαλάμε στο ποσό που μπορεί να είναι μικρότερο μηνιαίο ετήσιο κλπ.... εξάλλου για να έχουν τραπέζια έξω πληρώνουν αρκετά λεφτά στον δήμο (έχει ακουστεί και μέχρι 3500 το τετραγωνικό τον χρόνο)... το θέμα είναι ότι μόνο με τον τρόπο αυτό θα κρίνει κάποιος αν τον συμφέρει και θα το κάνει καπνιστών ή μη καπνιστών..

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
Υποχρέωση?????????....από πότε η ρουφιανιά έγινε υποχρέωση και ένδειξη συνειδητού πολίτη?ρε ήμαρτον τι μυαλά κουβαλάτε.ακόμα και να συμφωνώ με κάποιο μέτρο δεν με ενοχλούν αυτοί που δεν το λαμβάνουν υπόψη τους(τουλάχιστον ένα τόσο γελοίο μέτρο)

εσυ που χάθηκες? ειχες λειψει στο σαιτ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

υπάρχουν και αυτοί που τους ενοχλεί..

η δικαιολογία του αιώνα..ταιριάζει παντού

1. Έχεις κόψει την Ελλάδα στα δύο με το έτσι θέλω;
  Ναι, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα μας, ή τα λαμόγια και οι κλέφτες οι πολιτικοί, η το κράτος που δεν με σέβεται;
2. Έχεις παραδώσει την Αθήνα στις φλόγες;
  Ναι, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα μας, ή τα λαμόγια και οι κλέφτες οι πολιτικοί, η το κράτος που δεν με σέβεται;
3. Κλέβεις ασύστολα την εφορία και μυξοκλαίγεσαι;
4. Εχεις χτίσει παράνομο ημιυπαίθριο;
5. Είσαι παιδόφιλος και διακινείς πορνογραφικό υλικό;
6. Χτίζει ο άλλος μέσα στο δάσος?
7. Περνά ο άλλος με κόκκινο?

Και πάει λέγοντας... Πολύ γουστάρω.

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
εσυ που χάθηκες? ειχες λειψει στο σαιτ.
ας πούμε ότι έψαχνα internet cafe που να μπορώ να καπνίσω :)....αλλά βασικά δεν έχω και πολύ χρόνο τώρα τελευταία.
Υ.Γ:Αλήθεια σας έλειψαν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις μου?

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16

1)είναι έτσι κι αλλιώς χωρισμένη στα 2
2)μπουρλότο έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα έτσι όπως έχει καταντήσει
5 και 7 απαράδεκτα συμφωνώ
το 3 απλά υποχρεωτικό!!!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
1)είναι έτσι κι αλλιώς χωρισμένη στα 2
2)μπουρλότο έτσι κι αλλιώς στην Αθήνα έτσι όπως έχει καταντήσει
5 και 7 απαράδεκτα συμφωνώ
το 3 απλά υποχρεωτικό!!!!

καλά μας έπεισες.. από αφορισμούς τίποτε άλλο.. θα μου δώσεις τώρα την απάντηση που ζήτησα? τι θα έκανες στην θέση του τύπου που πήγε στην καφετέρια?

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Παντως οτι παραδειγματα και εαν αναφερετε απο το εξωτερικο,στην Ελλαδα ειναι μη εφαρμοσιμα για 2 λογους.
α)Ειναι πολυ διαφορετικη η εφαρμογη ενος μετρου σε μια χωρα που καπνιζει το 15-20,αντε 25% και αλλο σε μια χωρα που καπνιζει το 50% και παραπανω.
β)Σε καμμια αλλη χωρα του κοσμου δεν υπαρχει η "κουλτουρα της καφετεριας"...Δηλαδη το "παμε για ενα καφε" που υπαρχει στην Ελλαδα...Και αραζεις με τη παρεα 2-3 ωρες με ενα καφε...
Συμφωνα με επισημη ερευνα,ο μεσος ορος παραμονης στις καφετεριες στις αλλες χωρες του κοσμου,ειναι τα 18 λεπτα.Στην Ελλαδα με την ερευνα του 2007,τα 52 λεπτα...
Αλλο να καθεσαι ενα τεταρτο και αλλο μια ωρα...
Χωρια του οτι οι καφετεριες στην Ελλαδα ειναι "πολυχωροι διασκεδασης" που οι περισσοτερες απο αυτες,το βραδυ ουσιαστικα γινονται κλαμπ.
Για να μην αναφερω και τον αριθμο τους,που σε σχεση με τους κατοικους αυτης της χωρας ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ...
Τωρα βεβαια με το νεο μετρο,θα κλεισουν οι περισσοτερες..

violi x.x.

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Φεβ 2008
Κριτικές
12
Like
2
Πόντοι
1.225
δουλευοντας χρονια σε ξενυχταδικα εχω να πω τουτο.
Χρονια τωρα αυτου του τυπου τα μαγαζια και οι καφετεριες εχουν γινει κανονικοι τεκεδες.Δεν καπνιζω αλλα δεν με ενοχλει κιολας...Αλλους ομως τους ενοχλει.Η λυση ηταν μια:Να ανοιγαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥΣ!!!ΚΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ!Στα μαγαζια που δουλευα δεν τους ανοιγαν ποτε(αν και ειχαν και μαλιστα πολυ καλους σε βαθμο που δεν καταλαβαινες καπνο) για να μην καψουν ρευμα!!!Αιωνιοι Ελληνες μαγαζατορες!απο την μυγα ξυγκι..Κονομησαν καλα τοσα χρονια αλλα τους εξαερισμους μονιμως κλειστους!Ε λοιπον αφου δεν καταλαβαινατε να τωρα τα αποτελεσματα!

Υ.Γ. για δημοσιες υπηρεσιες και χωρους εργασιας συμφωνω με το μετρο.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.344
Πόντοι
8.645
Και αραζεις με τη παρεα 2-3 ωρες με ενα καφε...
Συμφωνα με επισημη ερευνα,ο μεσος ορος παραμονης στις καφετεριες στις αλλες χωρες του κοσμου,ειναι τα 18 λεπτα.Στην Ελλαδα με την ερευνα του 2007,τα 52 λεπτα...
Εκεί που έχει πάει η τιμή του καφέ λυπάσαι να φύγεις νωρίς

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Παντως οτι παραδειγματα και εαν αναφερετε απο το εξωτερικο,στην Ελλαδα ειναι μη εφαρμοσιμα για 2 λογους.
α)Ειναι πολυ διαφορετικη η εφαρμογη ενος μετρου σε μια χωρα που καπνιζει το 15-20,αντε 25% και αλλο σε μια χωρα που καπνιζει το 50% και παραπανω.
β)Σε καμμια αλλη χωρα του κοσμου δεν υπαρχει η "κουλτουρα της καφετεριας"...Δηλαδη το "παμε για ενα καφε" που υπαρχει στην Ελλαδα...Και αραζεις με τη παρεα 2-3 ωρες με ενα καφε...
Αλλο να καθεσαι ενα τεταρτο και αλλο μια ωρα...
Χωρια του οτι οι καφετεριες στην Ελλαδα ειναι "πολυχωροι διασκεδασης" που οι περισσοτερες απο αυτες,το βραδυ ουσιαστικα γινονται κλαμπ.
Για να μην αναφερω και τον αριθμο τους,που σε σχεση με τους κατοικους αυτης της χωρας ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ...
Τωρα βεβαια με το νεο μετρο,θα κλεισουν οι περισσοτερες..

ρε φίλε εδώ κατάφεραν και το επέβαλαν στην Τουρκία με 63% καπνιστές στον πληθυσμό ....

nacho_scocco

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
192
Πόντοι
16
καλά μας έπεισες.. από αφορισμούς τίποτε άλλο.. θα μου δώσεις τώρα την απάντηση που ζήτησα? τι θα έκανες στην θέση του τύπου που πήγε στην καφετέρια?
πρώτα απ'όλα έχω κόψει να πηγαίνω σε καφετέριες περίπου 2 χρόνια τώρα
δεύτερον αν δεν ήμουν καπνιστής και με ενοχλούσε(γιατί ακόμα κ όταν δε κάπνιζα δε με ενοχλούσε) απλά θα του λεγα να μη με ντουμανιάζει όσο μπορεί αλλά το 1142 ΠΟΤΕ.
Υ.Γ:Στο κάτω κάτω φίλε μου θεωρείς ότι είμαστε τόσο πολιτισμένη χώρα που απλά η κορωνίδα είναι η απαφόρευση του καπνίσματος?δηλαδή σε όλα τα άλλα θέματα έχουμε ολοκληρωθεί?το ότι π.χ είμαστε από τα πλέον μη καθαρά έθνη(όσον αφορά τη δημόσια καθαριότητα) τι σου λέει?

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Οτι και να πουμε,οι ΜΗ-καπνιστες εχουν και το δικιο τους...Ειναι απαραδεκτο να εισαι υποχρεωμενος να τρως στη μαπα το καπνο του αλλου...
Ομως μη ξεχναμε πως απο τους πελατες που πηγαινουν στη καφετερια,το ποσοστο των καπνιστων ξεπερνα ΤΟ 70%...
Κι αυτο γιατι την αναγκη του καφε,την εχει περισσοτερο ο καπνιστης απο το μη-καπνιστη γιατι το τσιγαρο "παει με το καφε"...Για υτο και οι καπνιστες πινουν 3-4 καφεδες την ημερα...
Εγω προσωπικα δεν εχω γνωρισει μη-καπνιστη που να πινει τοσους καφεδες την ημερα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
πρώτα απ'όλα έχω κόψει να πηγαίνω σε καφετέριες περίπου 2 χρόνια τώρα
δεύτερον αν δεν ήμουν καπνιστής και με ενοχλούσε(γιατί ακόμα κ όταν δε κάπνιζα δε με ενοχλούσε) απλά θα του λεγα να μη με ντουμανιάζει όσο μπορεί αλλά το 1142 ΠΟΤΕ.

το ερώτημα παραμένει... βέβαια αν δεν το έχειςζήσει δεν μπορείς εύκολα να απαντήσεις... αλλά δεν θα σου την έσπαγε ο καταστηματάρχης που δεν συνέτιζε τον πελάτη του.. εγώ προσωπικά θα σηκωνόμουνα και θα έφευγα χωρίς να πληρώσω και αν μου έκανε μανούρα θα τον έπαιρνε ο διάολος παρέα..

Υ.Γ:Στο κάτω κάτω φίλε μου θεωρείς ότι είμαστε τόσο πολιτισμένη χώρα που απλά η κορωνίδα είναι η απαφόρευση του καπνίσματος?δηλαδή σε όλα τα άλλα θέματα έχουμε ολοκληρωθεί?το ότι π.χ είμαστε από τα πλέον μη καθαρά έθνη(όσον αφορά τη δημόσια καθαριότητα) τι σου λέει?

ρε φιλαράκο οι δρόμοι από μόνοι τους βρωμίζουνε? ή μήπως βγαίνουνε οι βουλευτές και οι πολιτικοί και πετάνε σκουπίδια? μόνοι μας τους βρωμίζουμε

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
το ερώτημα παραμένει... βέβαια αν δεν το έχειςζήσει δεν μπορείς εύκολα να απαντήσεις... αλλά δεν θα σου την έσπαγε ο καταστηματάρχης που δεν συνέτιζε τον πελάτη του.. εγώ προσωπικά θα σηκωνόμουνα και θα έφευγα χωρίς να πληρώσω και αν μου έκανε μανούρα θα τον έπαιρνε ο διάολος παρέα..

σκέψου όμως σε ρεμπετάδικο την ώρα που ακκούγεται το "σουρα και μαστούρα" του ανέστη δελια. μα να μην μπορείς ούτε ενα τσιγάρο να κάνεις?

στο τέλος θα καταλήξουμε να τραγουδάμε

"Πάμε 'κεί στο βουναλάκι
έχω ζούλα ναργιλέ
πάμε μάγκες να τον πιούμε
να μην πάμε στο καφε"

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom