Νέα

Αλλοδαποί Ιστορίες μεταναστευτικής τρέλας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 227K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τι μουσικη θα ειναι το soundtrack του "Μein kampf και η ιστορια μου" ?

• Rock

Ψήφοι: 13 15,7%
  • Punk

Ψήφοι: 10 12,0%
  • Heavy metal

Ψήφοι: 5 6,0%
  • Ska - Reggae

• Jazz

Ψήφοι: 3 3,6%
  • Blues

Ψήφοι: 1 1,2%
  • Rap

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Καψουρικα λαικα

• Ρεμπετικα

• Κλασικη μουσικη

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Δημοτικα

Ψήφοι: 2 2,4%
  • Τσιφτετελια τουρκικα

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Στ΄αρχιδια μου. αρκει να εχει γκομενες

Ψήφοι: 9 10,8%
  • Β. Τερλεγκα

Ψήφοι: 8 9,6%
  • Αλλο

• Βυζαντινη μουσικη

Ψήφοι: 4 4,8%
  • Dance- Electronica

• street-punk Oi

• Disco

• Δεν ξερω δεν απαντω

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    83

Επισκέπτης
Περα απο την πλακα τωρα,καμια προβλεψη για τους Ελληνες στο εξωτερικο για να ψηφισουν εχει γινει????

Δεν ψηφιζουμε οι μεταναστες στο δημοψηφισμα, ουτε στις εκλογες του Φλεβαρη ψηφισαμε. Δεν ξερω γιατι και δεν το πολυ-ψαχνω. Παντως οταν εμενα Ελλάδα ακουγα στις εκλογές για τις ψηφους των Ελληνων της διασπορας. Τωρα ποιοι ειναι αυτοι και γιατι δεν ειμαι κι εγω μεσα σε αυτους ακομα δεν το εχω καταλαβει.

dragonflame

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2007
Κριτικές
7
Like
99
Πόντοι
1
Ωραια η ιστορια, θα γινοταν ωραια ταινεια. Το μονο κακο οτι δεν εκανες πιο λεπτομερεις περιγραφες στα γαμησια και ειδικα με την αφροδιτη.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
285
Πόντοι
2.287
Δεν ψηφιζουμε οι μεταναστες στο δημοψηφισμα, ουτε στις εκλογες του Φλεβαρη ψηφισαμε. Δεν ξερω γιατι και δεν το πολυ-ψαχνω. Παντως οταν εμενα Ελλάδα ακουγα στις εκλογές για τις ψηφους των Ελληνων της διασπορας. Τωρα ποιοι ειναι αυτοι και γιατι δεν ειμαι κι εγω μεσα σε αυτους ακομα δεν το εχω καταλαβει.
Το κοίταξα λιγο κ πρεπει λεει να εχεις κανει αιτηση 6 μηνες πριν στις προξενικες αρχες.Δεν ξερω βεβαια τι χαρτια χρειαζεται....Εγω λεω να πας να κανεις μια αιτηση εφοσον σε ενδιαφερει,μέχρι τελος του χρονου παιζει να εχουμε παλι εκλογες.

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Παραλιμνιε σε λιγο καιρο βλεπω να σου κανουμε παρεα στη  γερμανια

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Το κοίταξα λιγο κ πρεπει λεει να εχεις κανει αιτηση 6 μηνες πριν στις προξενικες αρχες.Δεν ξερω βεβαια τι χαρτια χρειαζεται....Εγω λεω να πας να κανεις μια αιτηση εφοσον σε ενδιαφερει,μέχρι τελος του χρονου παιζει να εχουμε παλι εκλογες.

δεν παίζει για βουλευτικές... μόνο για ευρωεκλογές παίζει...

Επισκέπτης
Παραλιμνιε σε λιγο καιρο βλεπω να σου κανουμε παρεα στη  γερμανια

Να ερθετε παιδια, αλλα δεν ξερω αν θα ειμαι εδω :2funny: :2funny:
Λεω μετα τα Χριστουγεννα να περασω μια βολτα απο Αγγλια να δω κι εκει τι παιζει και μετα την κανω για Λ. Αμερικη. Και μετα αναλογα και πως θα ειναι η κατασταση στην πατριδα γυριζω χωριο ή παλι εδω Βερολινο. Time will tell οπως εγω ξανα πει.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Να ερθετε παιδια, αλλα δεν ξερω αν θα ειμαι εδω :2funny: :2funny:
Λεω μετα τα Χριστουγεννα να περασω μια βολτα απο Αγγλια να δω κι εκει τι παιζει και μετα την κανω για Λ. Αμερικη. Και μετα αναλογα και πως θα ειναι η κατασταση στην πατριδα γυριζω χωριο ή παλι εδω Βερολινο. Time will tell οπως εγω ξανα πει.

έλα εχει καλές μπύρες  ;)

Επισκέπτης
Την επομενη μερα σηκώθηκα πολύ πρωι. Ευτυχως δεν εβρεχε και αραξα να πιω τον καφέ μου στην αυλη του σπιτιού μου. Λιγο αργοτερα ξυπνησε και η μανα μου. Με ρωτησε τι θα εκανα. Της ειπα πως θα παω από τον ξαδερφο να παρω τη μηχανη και θa εκανα καμια βολτα προς το βουνο ή στα διπλανα χωρια.

-Να τους πεις να ερθουν το μεσημέρι να φαμε μαζι. Θα σφαξω έναν κοκορα να τον κανω με μακαρονια. Μην παρεις τα βουνα κι αργήσεις να ερθεις. Θα ξανα βρεξει.
-Εγινε mάνα.
Το κοψα με τα ποδια μεχρι το σπίτι του ξαδεφου. Δεν αργησα να φτάσω, μικρές οι αποστασεις στο χωριο, αλλα ο ξαδερφος δεν ηταν εκει.  Ουτε η θεια μου. Μπηκα στην αυλη και ειδα το XT σκεπασμενο με ένα ναυλον.  Κλειδι  ειχα να το βαλω μπροστα. Πηρα τηλεφωνο τον ξαδεφο να του πω ότι θα το παρω και τον ρωτησα που εχει καβατζωμενη βενζινη. Ολοι στα χωρια εχουν καβατζα βενζινη και πετρελαιο.  Τρελαθηκε μολις του ειπα ότι ημουν σπιτι του. Μου ειπε που ειχε μπετόνια με βενζινη και τους καλεσα για φαγητο το μεσημερι.  Η αλισυδα ηταν καπως χαλαρη και στεγνη, χωρις γρασο.  “Αρε ξαδερφε δε μου το προσεχεις το εργαλειο”……
Εβαλα βανζινη και πηρα το δρομο που οδηγουσε προς το βουνο. Εβλεπα τη χιονισμενη κορφη και αγαλιασε η ψηχη μου. Εδώ ειμαι παλι, στα μερη μου.
Για κανα 40 λεπτο εκανα βολτες με τη μηχανη. Ανηφορες, κατηφορες, χωματοδρομους, δάσος, δρομος, χωραφια, χωριο, άλλο χωριο, ωσπου πιαστηκε ο κωλος μου. Σταματησα σ΄ένα χωριό. Αραξα στο καφενειο ρουφηξα ένα τσιπουρο και ηπια έναν καφε ελληνικο. Σκεφτηκα να παω ως τη απεναντι κορυφη αλλα δε μου εβγαινε. Ηθελα πανω από μιση ωρα. Γαμησε τα γερνάς μαλάκα σκεφτηκα. Μπα θα παω ειπα μεσα μου. Μια άλλη μερα όχι σημερα. Τελικα δεν πηγα. Καμια μερα. Ισως όταν επιστρέψω να παω.

Το μεσημερι ο ξαδεφος και η θεια μου ηρθαν σπιτι για φαγητο.  Μετα το φαι βαλαμε το Nissan μπροστα.  Ekανα καποιες δουλειες που ηθελε η μάνα μου και το απογευμα πήγα στο καφενειο-ψησταριά του χωριού.  Δεν ειχε αλλαξει τιποτα. Ηταν σα να μην είχα λειψει ούτε μια μερα. Τα ιδια προσωπα το ιδιο σκηνικο. Μόνο που σημερα εγώ ημουν ο πρωταγωνιστης. Ολοι με χαιρετουσαν και ολοι ηθελαν να κατσω στο τραπέζι τους.
Εκατσα σ΄ένα τραπεζι με τον Σταμάτη ένα μπατσο συνομηλικο μου κι αλλους 2 χωριανούς. Πηρα μια μπυρα που με κέρασαν.  Μετα ηρθε ο Σάκης ενας ταξιτζης και ενας Αλβανός. Αργοτερα κι αλλοι. Πλακωθηκαμε στις μπυρες και στα κοψιδια. Με ρωτουσαν πως περναω, τι λενε οι Γερμανοί για τους Έλληνες. Υπηρχε ένα κλιμα αντι-γερμανικο, αντι ευρωπαικο. Καποτε ημασταν αντι-αμερικανοι, τώρα γιναμε αντι-γερμανοι. Ετσι ειμαστε οι Ελληνες, ψαχνουμε καποιους να τους φωρτωσουμε τα δικα μας λαθη. Όταν ελεγα ότι οι Γερμανοί μια χαρα είναι σαν λαος , πως δεν εχω πρόβλημα μαζι τους και το Βερολίνο είναι ωραία πολη τιγκα στο πρασινο, μου ελεγαν ότι το δικό μας το πρασινο δεν υπάρχει αλλου και μετα από πολλα ακουσα και το : Ξεπουληθηκα στη Μερκελ για μερικα ευρω.
Δε με χαλαγε όμως, περνουσα καλα. Σας αγαπαω πατριωτες.
Εσκασε μυτη και ο ξαδερφος με μια μπουκαλα τσιπουρο, δικο του.

-Για πες ρε Θανο, από πιωμα τι παιζει εκει στα ξενα ? ρωτησε ενας φιλος.
-Τα παντα. Του απαντησα.
-Βρισκεις καλη φουντα ?
-Εχουν αυτά τα “σκανκ” που παιζουν κι εδώ κατα καιρους, καλα είναι αλλα μερικα εχουν χοντρη νταγκλα. Αμα εχεις πιει και ξυδια σε στελνουν.
-E, μην αρχισετε τις μαλακιες, φωναξε ο Λάμπης ο καφετζης. Ειπαμε κομμένα αυτά εδώ μεσα.
-Κοιτα να δεις τι σου έχω εδώ. Βασικά δεν είναι και πολύ, αλλα θα τσονταρει και κανας άλλος.
Τα παλικάρια ηθελαν να mε υποδεχτουν σωστα. Αρχισαν να κολάνε τα χαρτακια να ριχνουν τον καπνό και να σπανε τους “παπαδες”.  Βγήκαμε κανα 7-8 ατομα εξω στην πλατεια. Παιζαν 3 ή 4 γαρα ταυτοχρονα. Πιναμε μπύρες, σφηνακια τσιπουρο και καπνιζαμε φουντα. Κοσμος πηγαινε κι ερχοταν μεσα εξω. Κι άλλες μπυρες κι αλλους μπαφους.  Κάτσαμε πανω απο μισαωρο εξω. Ειχα γίνει παρταλι, τελειως λιωμα. Κατά τις 10 το βραδυ εσουρα το ταλαιπωρο κορμί μου ως το σπιτι. Για να μη με δει η μανα στην κατασταση που ημουν ανεβηκα στο πανω σπιτι κι επεσα ξερός για υπνο.

Επισκέπτης
Περασαν ακομα 2 μερες χωρις να απομακρυνθω από το χωριο. Το πρωι εκανα καποιες δουλειες στο χτημα και το απογευμα , μπεκρουλιαζα στο καφενειο με φιλους. Μονο ένα απογευμα πεταχτηκα στο διπλανό χωριο να δω τη σκύλα μου, αλλα ο φιλος που του την ειχα δωσει δεν ήταν εκει. Ουτε το σκυλί ηταν στην αυλη του.
Ισως την εχει πάει στο χτήμα σκεφτηκα. Θα ξανα ερθω μια άλλη μερα.
Ζητησα από τον ξαδερφο να μου φέρει λιγη φούντα για να σκαω κανα μπαφο ποτε πότε και να μην περιμενω τα κερασματα των φιλων. Μου εφερε. 

Το βραδακι ημουν πάλι στο καφενειο πινοντας κρασι . Καθομουν με αλλους 3 λεγαμε καμια μαλακια και χαζευαμε στην τηλεοραση. Ειχα αρχισει να βαριέμαι, αλλα δεν ειχα όρεξη να κατεβω στην πολη, ουτε και να παω σπίτι. Πηρα το αγροτικο και  ξεκινησα για το bar της  Λέτας.  Εστριψα ένα “γάρο” να το πιω στη διαδρομη. 
Στο μαγαζι ήταν η  Λέτα , η Γεωργία και η μικρη η Λίτσα.  Και καμια 15ρια πελατες. Για καθημερινη το μαγαζι ειχε κοσμο.  Επιασα μια ακρη στο υποφωτισμενο bar και παρήγγειλα μια μπυρα.
Η Λέτα  ηταν μεσα από το bar και μερικες φορες εμπαινε και την βοηθουσε και η μικρη. Η Γεωργία εκανε τη σερβιτορα και όταν δεν ειχε δουλεια τριβοταν σε κανα πελατη να την κερασει ποτο. Ειπαμε κανα δυο κουβεντες με τη Λέτα  όταν μου εφερε την μπυρα. Η μικρη βγηκε από το bar και αραξε σ΄ένα σκαμπο σχετικά κοντα μου. Ανταλλαξαμε μερικες ματιες χωρις να πουμε κουβεντα. Μετα από λιγο μπηκαν στο μαγαζί 2 τυποι. Από καποιο από τα διπλανα χωρια θα ήσαν γιατι εκαναν μπαμ ότι ησαν βλαχαδερα. Πηγαν κατευθειαν προς το μερος που καθοταν η μικρη. Παράγειλαν ποτα και συζητουσαν μαζι της. Την κερασαν κι αυτή. Ο ενας αρχισε το μπαλαμούτι με την μικρη. Πέρασε το χερι του στην μέση της και την ειχε τραβήξει προς το μερος του. Αυτή του χαιδευε τα μαλλιά. Κατσανε κανα μισαωρο. Ο ενας επινε κι άλλος μαλλον εψηνε τη μικρη. Αν και ησαν πολύ κοντα μου δεν μπορουσα να ακουσω τι ελεγαν γιατι η μουσικη ηταν δυνατά. Δεν μ΄ενδιεφερε κιολας. Σκεφτομουν τα δικα μου. Ζητησα από τη Λίτσα να μου φερει ακομα μια μπυρα. Οι τυποι εφυγαν. Επινα την μπυρα μονος και χαζευα το παρακμιακο σκηνικο. Η Λέτα καθοταν μεσα από το bar και τα επινε μαζι μ έναν πελατη, η Γιωργια καθοταν σ΄ένα τραπεζι με αλλους. Eνας πουστης γυρω στα 55 από την πολη μισομεθυσμενιος πειραζε τη μικρή.  Η μικρη δεν του εδινε σημασια και μετα από λιγο αφου περασε από μια παρεα μπηκε μεσα από το bar εβαλε ένα μπωλ ξηρούς καρπους και το αφησε μπροστα μου χωρις να πει κουβέντα.  Βγηκε από το bar περασε από μια άλλη παρεα, πηρε ένα σκαμπο και ηρθε κι εκατσε διπλα μου. Ακουμπησε το ποτήρι της στην μπαρα και  χωρις να με ρωτησει πηρε τον αναπτηρα μου κι αναψε τσιγαρο. Με κοιταξε κατευθείαν στα ματια και ειπε :

-Eσυ εισαι ο Θάνος από το ……… ?
-Εγω ειμαι. Με ξερεις ?
-Μου εχουν πει για σενα. Ησουν ο “φιλος” της Βιολέτας που δουλευε εδώ.
-Ναι.
-Εισαι στη Γερμάνια, τι λεει εκει ?
-Καλα είναι.
-Εδώ είναι σκατα.
-Η Ελλάδα ?
-Η Ελλάδα, το μερος εδώ, το μαγαζι, οι ανθρωποι. Όλα σκατα.
-Θα φτιαξουν τα πραγματα.
-Το πιστευεις αυτό που λες ?
-Εε, μαλλον το πιστευω.
-Πότε όταν θα εχουμε παει 50 χρονων ?

Ανοιξε η πορτα και μπηκε ενας τυπος. Κοντοσταθηκε λιγο σα να ηθελε να συνηθησειστο χωρο. Μας κοιταξε μερικα δευτερολεπτα και της εκανε νοημα να πάει προς το μερος του. Τραβηχτηκαν σε μια ακρη του μαγαζιου κι αρχισαν να τσακωνονται. Λογομαχουσαν εντονα, και παρολο που η μουσικη ηταν δυνατα, ακούγονταν ως το μερος μου.  Οι περισσότεροι πελατες παντως δεν εδιναν σημασια. Η Λέτα τους εκανε νοημα να βγουν εξω. Βγηκαν.  Μετα από κανα τεταρτο μπήκαν παλι στο μαγαζι κι εκατσαν στο bar σα να μην  ετρεχε τιποτα. Η μικρή μπαινοντας μου εκλεισε το ματι.
Ειχα πιει και τη δευτερη μπυρα και ημουν ετοιμος να την κανω. Στο μαγαζι ειχαμε μείνει λιγοτεροι από 10 πελάτες. Η Λέτα με κερασε μια μπύρα κι εκατσα να την πιω μαζι της. Μου ελεγε ότι δεν πανε καλα τα πραγματα, η δουλειά ειχε πεσει μετα τις εκλογές τα χρεη αυξανονταν.
Η μικρη και ο τυπος αρχισαν παλι να τσακωνονται. Την εβριζε και την απειλουσε.
Αν και τους ακουγα δεν ειχα καταλαβει γιατι τσακωνονταν. Η συμπεριφορα του όμως ειχε αρχισει να με ενοχλει. Γυρισα προς τη Λετα και τη ρωτησα :
-Πως τον ανέχεσαι αυτόν το μαλακα ?
-Μην ασχολεισε. Πιωμενος είναι. Ετσι κανει πάντα.
-Και εσυ το δέχεσαι, να έρχεται εδώ μεσα και να ενοχλει τις κοπέλες ?
-Γκομενος της είναι.
-Ότι και να είναι, δεν είναι συμπεριφορα αυτή. Δεν σέβεται ουτε την κοπέλα, ουτε τους πελάτες ουτε εσένα και το μαγαζι σου. Εγω στη θεση σου θα τον πεταγα έξω με τις κλωτσιες.
-Θα ηρεμισει.

Φωναξε τον πουστη και κατι του ειπε. Αυτος πηγε προς το ζευγαρι και τους εκανε παρατήρηση να χαμηλωσουν τους τόνους.
-Γιαννακη, μη μου λες έμενα να κανω ησυχια γιατι θα περιλαβω εσενα. Ειπε στον 55ρη πούστη που του ζητησε να κανει ησυχια.
-Ενοχλεις τους πελατες ρε. Καντε λιγο ησυχία ή πάτε παλι εξω. Είναι μαγαζι εδώ.
-Στ΄αρχιδια μου το μαγαζι και  οι πελατες και οι πουτανες που εχετε εδώ μεσα. Και στριβε μην τα παρω και τα κανω πουτανα όλα εδώ μεσα κι ας έρθει οποιος πελατης γουσταρει ή η Λέτα να μου ζητησουν το λογο.

Η μικρη κατι του ειπε που δεν ακουσα κι αυτος της φωναξε :
-Σκασε μωρη καριόλα, σκασε και βαλε μου ένα ποτο ακομα.

H Λέτα πηγε προς το μερος του για να τον ηρεμισει, αλλα ματαια. Ο τυπος ηταν γαιδουρι τελικα που δεν επερνε από λογια.
Εννιωσα ότι ειχε ερθει η δική μου η ωρα. Η σειρα μου να "περασω στον αγωνα."

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
285
Πόντοι
2.287
:rockon: :rockon: :rockon:Μα κάνεις κατι κοψίματα ρε κερατά  :headbang: :headbang:.Θα μας εχεις τωρα στην πριζα κανα μηνα παλι :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Πηρα μια Amstel μιας και οι Heineken ειχαν τελειωσει κι ο Τάκης ένα ουίσκι

Μπόρεσες και ήπιες αυτά τα νεροπλύματα;Ηρωας!Και γω Μπυρολίνο είμαι αδερφέ,από Σεπτέμβρη ίσως κανονίσουμε
να τα πούμε απάνω αν κάτσει.

Επισκέπτης
Μπόρεσες και ήπιες αυτά τα νεροπλύματα;Ηρωας!Και γω Μπυρολίνο είμαι αδερφέ,από Σεπτέμβρη ίσως κανονίσουμε
να τα πούμε απάνω αν κάτσει.

Πατριωτη, εχω πιει σχεδον οτι μπυρα κυκλοφορει στο Βερολινο και αλλου. Τωρα μολις αδειασα μια Schultheiss. Για μενα κορυφη παγκοσμιως ειναι η Heineken και ακολουθει η Budweiser η Τσεχικη. και απο μαυρες η Ιρλανδεζικη Guinness.

kavliaris

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Αυγ 2010
Κριτικές
11
Like
285
Πόντοι
2.287
Πατριωτη, εχω πιει σχεδον οτι μπυρα κυκλοφορει στο Βερολινο και αλλου. Τωρα μολις αδειασα μια Schultheiss. Για μενα κορυφη παγκοσμιως ειναι η Heineken και ακολουθει η Budweiser η Τσεχικη. και απο μαυρες η Ιρλανδεζικη Guinness.
Τώρα που θα πας Αγγλία και θα πιείς ξανθιά murphys θα την ξεχασεις την Ηeineken.Σου προτεινω να πιεις πρωτα βαρελισια draught

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Erdinger ρε φιλε?

CRYPTON X

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2015
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
1

η heineken κορυφη ?? πολυ χαμηλα standards...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom