Καλημέρα παληκάρια.
Ενδιαφέρον θρεντ...το οποίο δεν είχα προσέξει εώς τώρα.
Διάβασα εν συντομία τα παραπάνω, και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:
1. Αναφέρθηκε η ταινία Zeitgeist. Nα σημειώσω μόνο πως η ταινία δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ο Χριστός.....άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ιστορικά πρόσωπο.....ισχυρίζεται (και σωστά κατα τη γνώμη μου ) ότι υπάρχυν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και ύποπτες συμπτώσεις σε ότι αφορά τη βιογραφία όλων των μεγάλων Ιδρυτών Θρησκειών που πέρασαν απο αυτό τον πλανήτη.
Και επίσης εξηγεί με Αστρονομικούς όρους (και πολύ πειστικά κατά την ταπεινή μου άποψη), την σημειολογία όλων των Θρησκειών.
Αυτό δεν αναιρεί στο μυαλό μου την ύπαρξη κάποιου Θεού ......ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε το.
Εξηγεί απλά το γεγονός ότι η κάθε Θρησκεία μας παρουσιάζει κατα τα συμφέροντα της.....ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΑ ΚΑΙ TO ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
έχεις λάθος για το θέμα του Χριστού στο zeigeist.
στο 1ο μέρος (έχει 3) αναφέρει καθαρά οτι απο τους 4 ιστορικους της εποχής μόνο ο ενας αναφέρεται στον Χριστό και είναι αποδεδειγμένο οτι η αναφορά του αποτελλεί μεταγενέστερη πλαστογραφία και οτι εν τέλει η ιστορική αλήθεια για την ύπαρξη του προσώπου Ιησούς Χριστός στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι οτι δεν υπήρξε παρόμοιο ιστορικλό πρόσωπο.
Επίσης αναφέρει διεξοδικά οτι η μυθοπλασία Χριστός με παρόμοια περιγραφη έχει επαναληφθεί 28 φορές απο διαφορες θρησκειες απο το 10.000πχ απο του αρχαίους Αιγυπτίους μέχρι την εποχή της χριστιανικής γέννησής του ...
Και το αναφέρει επανηλημένα και επιτακτικά. Επίσης για την ύπαρξη του θεού αναφέρεται χιουμοριστικά σε κάποιον πανω στοα ουράνια που αποφασίζει για το καλο η κακο του ανθρώπου ανάλογα με τα κέφια του και χαρακτηριστικά το σχολιάζει με μορφή αστεισμού και εικόνα cartoon ...
Συμπερασματικά οδηγεί και το τονίζει χαρακτηριστικά οτι ΔΕΝ υπαρχει θεικη οντοτητα (δηλαδή Θεος) και απλά είναι μια ανθρώπινη επινόηση για την καθοδήγηση - ποδηγεσία και εγκλωβισμό του ελεύθερου ανθρώπινου πνέυματος απο τα εκάστοτε συμφέροντα και τα άτομα και τις μυστικιστικές δομές που τα εκφράζουν ....
προτεινω να επαναλάβεις την προβολή για πλήρη κατανόηση ....