Νέα

Ιούδας, ο Ισκαριώτης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Η άποψη σας για το Χριστιανισμό.

• Είναι η θρησκεία μου

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Πιστευω οτι βασιζεται σε ιστορικα γεγονότα

• Παραμύθι για μικρά παιδιά

• ΔΞ/ΔΑ

• Είμαι αντισημιτιστης

• Είμαι με τους Ρωμαίους

• Είμαι φιλοχρήματος

• Πιστεύω οτι είμαι ένας μικρός Θεός

• Είμαι κληρικός

• Μου άρεσε το μιούζικαλ Jesus Christ Super-Star

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
6
Καλημέρα παληκάρια.
Ενδιαφέρον θρεντ...το οποίο δεν είχα προσέξει εώς τώρα.
Διάβασα εν συντομία τα παραπάνω, και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

1. Αναφέρθηκε η ταινία Zeitgeist. Nα σημειώσω μόνο πως η ταινία δεν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ο Χριστός.....άλλωστε είναι αποδεδειγμένο ιστορικά  πρόσωπο.....ισχυρίζεται (και σωστά κατα τη γνώμη μου ) ότι υπάρχυν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και ύποπτες συμπτώσεις σε ότι αφορά τη βιογραφία όλων των μεγάλων Ιδρυτών Θρησκειών που πέρασαν απο αυτό τον πλανήτη.
Και επίσης εξηγεί με Αστρονομικούς όρους (και πολύ πειστικά κατά την ταπεινή μου άποψη), την σημειολογία όλων των Θρησκειών.
Αυτό δεν αναιρεί στο μυαλό μου την ύπαρξη κάποιου Θεού ......ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε το.
Εξηγεί απλά το γεγονός ότι η κάθε Θρησκεία μας παρουσιάζει κατα τα συμφέροντα της.....ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΑ ΚΑΙ TO ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

έχεις λάθος για το θέμα του Χριστού στο zeigeist.
στο 1ο μέρος (έχει 3) αναφέρει καθαρά οτι απο τους 4 ιστορικους της εποχής μόνο ο ενας αναφέρεται στον Χριστό και είναι αποδεδειγμένο οτι η αναφορά του αποτελλεί μεταγενέστερη πλαστογραφία και οτι εν τέλει η ιστορική αλήθεια για την ύπαρξη του προσώπου Ιησούς Χριστός στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι οτι δεν υπήρξε παρόμοιο ιστορικλό πρόσωπο.
Επίσης αναφέρει διεξοδικά οτι η μυθοπλασία Χριστός με παρόμοια περιγραφη έχει επαναληφθεί 28 φορές απο διαφορες θρησκειες απο το 10.000πχ απο του αρχαίους Αιγυπτίους μέχρι την εποχή της χριστιανικής γέννησής του ...
Και το αναφέρει επανηλημένα και επιτακτικά. Επίσης για την ύπαρξη του θεού αναφέρεται χιουμοριστικά σε κάποιον πανω στοα ουράνια που αποφασίζει για το καλο η κακο του ανθρώπου ανάλογα με τα κέφια του και χαρακτηριστικά το σχολιάζει με μορφή αστεισμού και εικόνα cartoon ...
Συμπερασματικά οδηγεί και το τονίζει χαρακτηριστικά οτι ΔΕΝ υπαρχει θεικη οντοτητα (δηλαδή Θεος) και απλά είναι μια ανθρώπινη επινόηση  για την καθοδήγηση - ποδηγεσία και εγκλωβισμό του ελεύθερου ανθρώπινου πνέυματος απο τα εκάστοτε συμφέροντα και τα άτομα και τις μυστικιστικές δομές που τα εκφράζουν ....
προτεινω να επαναλάβεις την προβολή για πλήρη κατανόηση ....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Δυστυχώς στο διαδίκτυο δε βρίσκεις πληροφορίες αλλά μια καλή αρχή είναι το βιβλίο "Μυστικές Εταιρίες" των εκδόσεων Αρχέτυπο όπου θα βρεις και τις κατάλληλες κατευθύνσεις για περαιτέρω ενασχόληση.
Ρε Than,
Λίγο από Λιακόπουλο μου φέρνει αυτό!

Είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι?

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
εκτος του οτι ο καθενας απο μας ωφειλει να ειναι κυριος του εαυτου του,
αδυνατω να εντοπισω καποιο αλλο νοημα στη συγκεκεριμενη φραση. :)
" Ο Θεός βρίσκεται παντού, και ο καθένας από εμάς είναι ο Ναός του"

Τι σας λέει αυτό ;
Εμένα πάντως...........πάρα πολλά.

NITRO

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Κριτικές
151
Like
5.833
Πόντοι
37.127

Πω πω ρε παιδιά τί μου ρθε τώρα:
Για σκεφτείτε εάν είχα γράψει εγώ την Καινή Διαθήκη πόσο κάβλα θα ήταν η Θρησκεία μας?

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
Ρε Than,
Λίγο από Λιακόπουλο μου φέρνει αυτό!

Είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι?
Φίλε Σταύρο το ξέρω ότι κυκλοφορούν πολλοί τσαρλατάνοι (καλό είναι βέβαια να έχεις μία άποψη και για αυτούς) αλλά ό,τι σου λέω δε στο λέω με πρόθεση να σε μπάσω σε ένα τρόπο σκέψης. Ξεκαθάρισα: ανοιχτό μυαλό. Απλά η παραφιλολογία που έχει δημιουργηθεί για τη συγκεκριμένη οργάνωση έχει κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι παίζει και να μην υπάρχει - είναι το ίδιο με το μύθο της ομάδας Ε - δεν ξέρεις τι πρέπει να πιστέψεις και τι όχι. Διότι δεν είναι μια ομάδα που ασκούσε ανοιχτό προσηλυτισμό όπως η Χρυσή Αυγή του Γουέστκοτ (όχι η δική μας εθνικιστική) ή το Ordo Templis Orientis του Κρόουλυ.

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
Το νόημα που δίνω εγώ είναι ότι ο Θεός δεν είναι κάτι που μπορεί να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο χώρο, για παράδειγμα σε ένα ναό, αλλά βρίσκεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας και στην ουσία ακόμα και η λατρεία του μπορεί να εκφραστεί με μια απλή μας πράξη, δεν είναι αναγκαίο ούτε ορίζεται από κάποιο νόμο ότι η λατρεία του μπορεί να ασκηθεί αποκλειστικά σε ναούς. Ακόμα και ένα χαμόγελό μας μπορεί να είναι έκφραση της αγάπης μας προς Αυτόν.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
αν το εγραψες εσυ , μπραβο σου, εισαι πραγματικα πολυ καλος χειριστης της γλωσσας.
αν οχι , συνδεσε την πηγη. :)
Παραθέτω μία διαφορετική άποψη μετά από μελέτη διαφόρων κειμένων: Η επονομαζόμενη ως "Αδελφότητα της Θλίψης" αποτελεί μία από τις πιο αινιγματικές μυστικές εταιρίες ανά την ιστορία των αιώνων. Τα μέλη της - κατά κύριο λόγο άγνωστα και συνδεδεμένα με έναν αυστηρό νόμο σιωπής - δεν ασκούν προσηλυτισμό ούτε έχουν τη φιλοδοξία να διασπείρουν τα πιστεύω τους ανά την υφήλιο. Πρεσβεύουν το δόγμα της απόλυτης ταπεινότητας και αγάπης προς τον πλησίον, της φιλοσοφίας που άφησε πίσω του ο Ιούδας, ο πραγματικός κατ' αυτούς Υιός του Θεού. Ο Θεός στέλνει στη γη τον Ιησού για να διδάξει αλλά στην πορεία το θεϊκό σχέδιο αλλάζει και ο πραγματικός Υιός του θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος των αμαρτιών όλου του κόσμου φτάνοντας στην απόλυτη ταπείνωση, την προδοσία, το χλευασμό και στο έσχατο τέλος - την αφαίρεση της ίδιας του της ζωής, το θανασιμότερο όλων των αμαρτημάτων. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του θεϊκού σχεδίου, ο Ιησούς στο Όρος των Ελαιών ζητά από τον Πατέρα να φύγει από αυτόν το βάρος, το φιλί στον κήπο της Γεθσημανή αποτελεί το εναρκτήριο για την πραγμάτωση του θεϊκού σχεδίου. Οι Ρωμαίοι χωρίς να έχουν δικαιοδοσία να θανατώσουν τον Ιησού διότι δεν διακηρύσσει πράγματα ενάντια στην ακεραιότητα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας απλά τον εξορίζουν μετά από επίμονη απαίτηση του λαού της Ιουδαίας, τα γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης πλάθονται από τους μαθητές για να τους βοηθήσουν στη μετέπειτα διδασκαλία τους. Ο Ιησούς εξορίζεται και παντρεύεται τη Μαρία Μαγδαληνή. Στον 20ό αιώνα στην Ελλάδα τέσσερα πρόσωπα φέρονται ως μέλη της αδελφότητας, εκ των οποίων τα τρία παραμένουν άγνωστα και ένας εξ αυτών φημολογείται ότι είναι ο Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος στα βιβλία του Τελευταίος Πειρασμός και Φτωχούλης του Θεού αφήνει με καθαρά αλληγορικό τρόπο να διαφανούν στοιχεία του δόγματος της αδελφότητας και το γεγονός αυτό - το σπάσιμο του νόμου της σιωπής - αποτελεί τον πραγματικό λόγο αφορισμού του από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Όλα αυτά ωστόσο παραμένουν καλά κρυμμένα πίσω από ένα πέπλο παραφιλολογίας και αβεβαιότητας αφού ο κλειστός κύκλος της ομάδας παραμένει άσπαστος ακόμα και από κορυφαία στελέχη μυστικών υπηρεσιών, ενώ η έλλειψη προσηλυτισμού δυσκολεύει τη φανέρωση του πραγματικού πυρήνα ιδεολογίας - το μόνο σίγουρο είναι ότι το δόγμα της ταπεινότητας επικρατεί.

Μια διαφορετική άποψη αφού ανοίχτηκε τέτοιο thread χωρίς καμία πρόθεση από το γράφοντα επιβολής της ή έμμεσης/άμεσης προπαγάνδας αφού όπως είπα είναι απαύγασμα μελέτης και σε καμία περίπτωση δήλωση θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ανοιχτό μυαλό και θέαση των παραπάνω ως πληροφοριών που προσφέρονται ελεύθερα για προσωπική χρήση όπως και κάθε πληροφορία σε αυτό το ελεύθερο site. Επίσης καμία διάθεση βλασφημίας ή προσβολής οποιωνδήποτε πεποιθήσεων οποιασδήποτε θρησκυτικής ομάδας ή ατόμων.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
παλαιοχριστιανικη αποψη, χωρις παρεξηγηση :)
Το νόημα που δίνω εγώ είναι ότι ο Θεός δεν είναι κάτι που μπορεί να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο χώρο, για παράδειγμα σε ένα ναό, αλλά βρίσκεται σε κάθε έκφανση της ζωής μας και στην ουσία ακόμα και η λατρεία του μπορεί να εκφραστεί με μια απλή μας πράξη, δεν είναι αναγκαίο ούτε ορίζεται από κάποιο νόμο ότι η λατρεία του μπορεί να ασκηθεί αποκλειστικά σε ναούς. Ακόμα και ένα χαμόγελό μας μπορεί να είναι έκφραση της αγάπης μας προς Αυτόν.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
διαβαζωντας το γκαλοπ, μεχρι στιγμης
η πλειοψειφια ειναι χριστιανοι.
κανεις δεν ειναι φιλοχρηματος. :)

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
αν το εγραψες εσυ , μπραβο σου, εισαι πραγματικα πολυ καλος χειριστης της γλωσσας.
αν οχι , συνδεσε την πηγη. :)
Χα χα εγώ το έγραψα φίλε iblis αν και νομίζω ότι είμαι μέτριος χειριστής. Υπάρχουν κάποια εκφραστικά λαθάκια τα οποία ακόμα δεν έχω μάθει να αποφεύγω.

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
παλαιοχριστιανικη αποψη, χωρις παρεξηγηση :)
Πολύ σωστό και χωρίς καμία παρεξήγηση. Είναι αναδιατυπωμένη η άποψη των πρωτοχριστιανών, όταν ακόμα η λατρεία του Θεού εκφραζόταν με γεύματα στα σπίτια.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
συγχαρητηρια than88, ενιωσα σαν να διαβαζω αποσπασμα απο χρονογραφημα.
επισης ευχαριστω για την τεκμηριωμενη επιβεβαιωση . :cheesy:
Πολύ σωστό και χωρίς καμία παρεξήγηση. Είναι αναδιατυπωμένη η άποψη των πρωτοχριστιανών, όταν ακόμα η λατρεία του Θεού εκφραζόταν με γεύματα στα σπίτια.

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
περα απο την πλακα, ειναι μεγιστη αρετη σαν μπορεις να εκφραζεις συνθετες εννοιες
με απλα λογια, ωστε να γινονται κατανοητες απο ολους,
ασχετα με το αν θα γινουν αποδεκτες.
Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

than88

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Ιαν 2008
Κριτικές
36
Like
0
Πόντοι
1.225
Η απλότητα φίλε Iblis είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες αρετές. Ωστόσο δε διατείνομαι ότι την έχω κατακτήσει. Όσο για το αν γίνονται αποδεκτές είναι στην κρίση του καθενός. Στην ουσία κάποια δεν τα πιστεύω ούτε εγώ. Πάντως μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι και έχουμε να πούμε πολλά ακόμα και με σένα και με όποιον άλλον θέλει. Καληνύχτα και ες αύριον τα νεώτερα...Κι όποιος έχει απορίες να τις εκφράζει ελεύθερα οι μεγαλύτερες διανοητικές προσπάθειες της ανθρωπότητας έχουν χαθεί διότι ήταν αποκλειστικό αποτέλεσμα συζήτησης και δε χώρεσαν ποτέ σε βιβλία...Γόνιμος διάλογος για εύφορα μυαλά... :rockon: :rockon: :rockon:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
συγχαρητηρια than88, ενιωσα σαν να διαβαζω αποσπασμα απο χρονογραφημα.
επισης ευχαριστω για την τεκμηριωμενη επιβεβαιωση . :cheesy:

Εγώ πάλι ένιωσα ότι διάβαζα περίληψη της ελληνικής εκδοχής του Κώδικα ΝταΒίντσι...

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Αν (Ποίημα του Ρ. Κίπλινγκ)

Αν μπορείς στην πλάση τούτη να περιφρονείς τα πλούτη
κι αν οι έπαινοι των γύρω δεν σου παίρνουν το μυαλό,
αν μπορείς στην τρικυμία να κρατήσεις ψυχραιμία,
κι αν μπορείς και στους εχθρούς σου να σκορπίσεις το καλό,
αν μπορείς με μιας να παίξεις κάθε τι που ’χεις κερδίσει,
στην καταστροφή ν’ αντέξεις και να δώσεις κάποια λύση,
αν μπορείς να υποτάξεις πνεύμα, σώμα και καρδιά
αν μπορείς όταν σε βρίζουν να μην βγάζεις τσιμουδιά,
αν μπορείς στην καταιγίδα να μη χάνεις την ελπίδα,
κι αν μπορείς να συγχωρήσεις όταν σ’ έχουν αδικήσει,
αν μπορέσεις τ' όνειρό σου να μη γίνει ο όλεθρός σου,
κι αν μπορέσεις ν’ αγαπήσεις όσους σ’ έχουνε μισήσει,
αν μπορείς να είσαι ο ίδιος στην χαρά και στην οδύνη,
αν η πίστη στην ψυχή σου μπρος σε τίποτα δεν σβήνει,
αν μιλώντας με τα πλήθη τη συνείδηση δεν χάνεις,
αν μπορέσεις να χωνέψεις πως μια μέρα θα πεθάνεις,
αν ποτέ δεν σε μεθύσει του θριάμβου το κρασί,
αν στα ψέματα των άλλων δεν λες ψέματα κι εσύ,
αν μπορείς να μη θυμώνεις, αλλά μήτε και να κλαις
όταν άδικα σου λένε πως εσύ μονάχα φταις.
Αν μπορείς με ηρεμία δίχως νεύρα ή δυσφορία
και τα ίδια σου τα λόγια να τ’ ακούς παραλλαγμένα,
αν μπορείς κάθε λεπτό σου να ’ναι μια δημιουργία
και ποτέ σου να μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα.
Αν οι φίλοι σου κι οι εχθροί σου δεν μπορούν να σε πληγώσουν
αν οι σχέσεις με μεγάλους τα μυαλά δεν σου σηκώνουν
αν τους πάντες λογαριάζεις μα… κανένα χωριστά,
αν μπορέσεις να φυλάξεις και τα ξένα μυστικά…
Έ! Παιδί μου τότε…
Θα μπορέσεις ν’ απολαύσεις όπως πρέπει τη ζωή σου…
Θα ’σαι άνθρωπος σπουδαίος κι όλη η γη θα ’ναι δική σου!

(Ρ. Κίπλινγκ, Άγγλος ποιητής & πεζογράφος 1865-1936, Βρ. Νόμπελ 1907)

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
ΤΟ «ΑΝ» ΤΟΥ ΚΙΠΛΙΓΚ

παρωδία από τον Κώστα Βάρναλη

Αν ημπορείς την παλαβή να κάνεις, όταν οι άλλοι

σου κάνουνε το γνωστικό κι όλοι σε λένε φταίχτη,

αν δεν πιστεύεις τίποτα κι άλλοι δε σε πιστεύουν,

αν σχωρνάς όλα τα δικά σου, τίποτα των άλλων,

κι αν το κακό που πας να κάνεις, δεν το αναβάλλεις,

κι αν όσα ψέματα σου λεν με πιότερα απανταίνεις,

κι αν να μισείς ευφραίνεσαι κι όσους δε σε μισούνε

κι αν πάντα τον πολύξερο και τον καλόνε κάνεις.

Αν περπατάς με την κοιλιά κι ονείρατα δεν κάνεις

κι αν να στοχάζεσαι μπορείς μονάχα το ιντερέσο,

το νικημένο αν παρατάς και πάντα διπλαρώνεις

το νικητή, μα και τους δυό ξετσίπωτα προδίνεις,

αν ο τι γράφεις κι ο τι λες, το ξαναλέν κ' οι άλλοι

γι' αληθινό- να παγιδεύουν τον κουτό κοσμάκη,

αν λόγια κ' έργα σου καπνόν ο δυνατός αέρας

τα διαβολοσκορπά και συ ξαναμολάς καινούριον.

Αν όσα κέρδισες μπορείς να τα πληθαίνεις πάντα

και την πατρίδα σου κορώνα γράμματα να παίζεις,

κι αν να πλερ`νεις την πεντάρα που χρωστάς αρνιέσαι

και μόνο να πληρώνεσαι σωστό και δίκιο το ' χεις,

αν η καρδιά, τα νεύρα σου κι ο νους σου εν αμαρτίαις

γεράσανε κι όμως εσύ τα στύβεις ν' αποδίδουν,

αν στέκεις πάντα δίβουλος και πάντα σου σκυμμένος

κι αν όταν φωνάζουν οι άλλοι «εμπρός»! εσύ φωνάζεις «πίσω»!

Αν στην πλεμπάγια να μιλάει αρνιέται η αρετή σου

κι όταν ζυγώνεις δυνατούς, στα δυό λυγάς τη μέση

κι αν μήτε φίλους μήτε εχθρούς ποτέ σου λογαριάζεις

και κάνεις πως τους αγαπάς, αλλά ποτέ κανέναν,

αν δεν αφήνεις ευκαιρία κάπου να κακοβάνεις

και μόνο, αν κάνεις το κακό, η ψυχή σου γαληνεύει,

δικιά σου θά ναι τούτ' η Γης μ' όλα τα κάλλη πού χει

κ' έξοχος θά σαι Κύριος, αλλ'  Άνθρωπος δε θά σαι.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

Ίσως αυτό είναι όνειρο και στόχος περισσότερων. Απευθύνεται σε όσους λείχουν την εξουσία και τις προεκτάσεις της, στους οσφυοκάμπτες και στους πάσης φύσεως λοβοτομημένους. Καλή ανάγνωση αδέρφια!

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
έχεις λάθος για το θέμα του Χριστού στο zeigeist.
στο 1ο μέρος (έχει 3) αναφέρει καθαρά οτι απο τους 4 ιστορικους της εποχής μόνο ο ενας αναφέρεται στον Χριστό και είναι αποδεδειγμένο οτι η αναφορά του αποτελλεί μεταγενέστερη πλαστογραφία και οτι εν τέλει η ιστορική αλήθεια για την ύπαρξη του προσώπου Ιησούς Χριστός στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι οτι δεν υπήρξε παρόμοιο ιστορικλό πρόσωπο.
Επίσης αναφέρει διεξοδικά οτι η μυθοπλασία Χριστός με παρόμοια περιγραφη έχει επαναληφθεί 28 φορές απο διαφορες θρησκειες απο το 10.000πχ απο του αρχαίους Αιγυπτίους μέχρι την εποχή της χριστιανικής γέννησής του ...
Και το αναφέρει επανηλημένα και επιτακτικά. Επίσης για την ύπαρξη του θεού αναφέρεται χιουμοριστικά σε κάποιον πανω στοα ουράνια που αποφασίζει για το καλο η κακο του ανθρώπου ανάλογα με τα κέφια του και χαρακτηριστικά το σχολιάζει με μορφή αστεισμού και εικόνα cartoon ...
Συμπερασματικά οδηγεί και το τονίζει χαρακτηριστικά οτι ΔΕΝ υπαρχει θεικη οντοτητα (δηλαδή Θεος) και απλά είναι μια ανθρώπινη επινόηση  για την καθοδήγηση - ποδηγεσία και εγκλωβισμό του ελεύθερου ανθρώπινου πνέυματος απο τα εκάστοτε συμφέροντα και τα άτομα και τις μυστικιστικές δομές που τα εκφράζουν ....
προτεινω να επαναλάβεις την προβολή για πλήρη κατανόηση ....

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση.
Θα το κάνω. Είναι καιρός που την είδα και δεν θυμάμαι τα πάντα.
Το βασικό νόημα πάντως δεν αλλάζει...η ιστορία του Ιησού έχει ξαναπαιχτεί από πάρα πολλές Θρησκείες.....και αντλεί τη σημειολογία της απο εύκολα εξηγήσιμα και αναγνωρίσιμα αστρονομικά φαινόμενα.
Το αν υπάρχει κάποιας μορφής Θέοτητα......ενέργεια....ή κάτι τέτοιο....ο καθένας μπορεί να ερευνήσει μέσα του....και να δεί τι θα βγάλει.
Όπως σωστά είπαν πολλοί πιο πάνω στο θρεντ....φυσική απόδειξη δεν υπάρχει.....υπάρχει όμως αίσθηση.....και  το συναίσθημα που νοιώθει ο καθένας μέσα του.
Αν θέλει μπορεί να το πιστεψει....αν δεν θέλει .....όχι.
Simple as that.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom