Γυριστηκε στο σχολείο μου "Ζηρίδης" από Γ Δημοτικού μεχρι τέλος...
Το σκυλομετάνιωσα που πήγα,αλλά επειδη το "σοι" εστελνε τα ξαδερφια μου σε Μωραίτη και Γερμανική,δεν επρεπε εγω να υστερήσω!
Εντυπώσεις χείριστες,ημουν συμμαθητης με το γιο του Κουρκουλου τον Αλκη-ιδιο τμημα-και γόνους μεγαλογιατρών,εφοπλιστών κλπ ρεμπεσκέδων που μόλις τελειώσουν την υποχρεώση πανε κατευθείαν στη δουλειά του μπαμπα..
Στις άλλες ταξεις θυμαμαι τις κορες του Βουτσά,το γιο του Ριζου-διπλα τμημα-κλπ "διασημους"..
Ο φουκαράς ο πατέρας μου εσκαγε θυμαμαι τότε ενα εκατομμύριο το χρόνο διδακτρα..
Επαιρνα 20 δρχ χαρτζηλικι να παρω τυρόπιτα όταν εσκαγε ο Αλκης ο Κουρκουλος με 5 χιλιάδες δρχ και βιντοκάμερα,ερχόμενος στο σχολείο στην Κηφισίας πισω από τον πατερα του στη χιλιαρα μηχανή του!
Πρώτη ωρα δεν πατούσε κανεις τους στην ταξη,πίνανε φραπε στην παλιά Αυτοκίνηση και ερχόντουσαν μετα,οι βαθμοί εξασφαλισμένοι να περα΄σουν και ο μηνας εχει εννια.
Στα όποια παρτυ πηγαινα,όλοι σκαγαν με ακριβα ρουχα,ρολογια,αυτοκίνητα με σωφερ,σε κατι βιλλες με θεα στο Θεό και τα γκομενακια οι συμμαθητριες σαν τις μελισσες γυρω τους.
Οταν τελειωσα ξεκοψα τελείως,ενα δυο παιδια αξιζαν και με αυτούς κρατησα επαφη..
Αν δεν ειχα αλλες παρέες εξω,σημερα θα ημουν κομπλεξικός με αυτα που εβλεπα...
Από γνωσεις μετρια πραγματα,εγραψα Πανελληνιες Μαθηματικά 1(!!) ,Ιστορία,Κοινωνιολογία,Εκθεση 17,εκανα ενα ιδιαίτερο απέξω την επόμενη χρονια,εγραψα 18 και περασα Πανεπιστημιο..
Πολύ ψηλα είχαν τον αμανε οι Ζηριδηδες ,νόμιζαν ότι ηταν στο απυροβλητο,ώσπου εσκασαν τα χρεη από την Alpha,ηρθε κι εδεσε και η κομπίνα με τη διαρροή θεματων σε καποιες εξετασεις πιστοποίησης με ξενα Πανεπιστήμια και τους πηρε ο διάολος...
Σημερα εχουν κλείσει,εκπλειστηριάστηκαν οι εγκαταστασεις στα Σπατα που είχαν μετακομίσει-μια ολόκληρη πολιτεία- και η Κατερίνα Ζηρίδη η διαδοχος αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες με ποινες φυλακισης 25 χρόνια τουλάχιστον..