1) Η ύλη των μαθηματικών που διδάσκεται στα σχολεία είναι υπεραρκετή κατά τη γνώμη μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί να θες να μάθει περισσότερα. Όποιος ξέρει καλά τα Μαθηματικά της Β+Γ Λυκείου, κάνει περίπατο στο πανεπιστήμιο -τουλάχιστον σε σχολές μηχανικών που έχω άποψη.
2) Όσον αφορά την πληροφορική, αν είχα παιδί θα φρόντιζα απλώς να πάρει το ECDL γύρω στην Γ' γυμνασίου με Α' Λυκείου. Αυτό είναι σημαντικό skill. Το να ξέρει να φτιάχνει ρομπότ και 3D printers από το γυμνάσιο, το θεωρώ πρόωρο. Παρόλα αυτά, αν θες τόσο πολύ να ασχοληθεί από νωρίτερα, μπορείς πολύ απλά, με σχεδόν μηδενικό κόστος, να του αγοράσεις μαθήματα από πλατφόρμες τύπου edx και coursera. Κανένα εισαγωγικό μάθημα python, λίγο arduino ίσως ή την ύλη του Comptia A+. Αλλά ρε τύπε όχι από το δημοτικό. Στείλτο να παίξει κάμια μπάλα να γίνει ωραίος, κοινωνικός τύπος και τα άλλα στην ώρα τους.
3) Από γλώσσες το πρώτο μέλημα είναι να 'χει πάρει τουλάχιστον το Advanced Αγγλικών ως την Γ' Γυμνασίου. Αλλιώς που να παρακολουθήσει μετά online courses.... Με τα Κινέζικα πιστεύω θα το ζορίσεις πολύ το παιδί. Πόσα εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα θα μαθαίνει ταυτόχρονα? Καλύτερα γερμανικά ή τίποτα.
Γενικώς άλλα πράγματα θεωρώ σημαντικότερα. Τα χόμπυ εκτός σπιτιού, την καλή φυσική κατάσταση, την οδήγηση, το να κάνει σεξ πριν του κάψουν το μυαλό οι τσόντες
1) Παραπάνω ύλη δεν θέλω, ναι σε καταλαβαίνω καθηγητής ήμουν σε φροντιστήριο, καλή είναι η ύλη και πριν δέκα χρόνια ακόμα καλύτερη.
Αλλά κάποια σχολεία "πιέζουν" λίγο παραπάνω όσον αφορά τις ασκήσεις τους, κάτι τέτοιο δεν θα με χάλαγε...
2) Σωστος..., με την πληροφορική ασχολούμαι και καταλαβαίνω όσα μου λες.
Δεν έχω τρέλα για ρομποτικές, ούτε να πάρει το ECDL,
αλλά να αρχίσει τσούκου τσούκου με python (λόγω απλότητας) από την Τετάρτη γίνεται...
Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες για παιδιά από 8 ετών και άνω.
Μια γλώσσα είναι εν τελεί και ο Προγραμματισμός και μου φαίνεται κρίμα να τρώει χρόνο σε Γαλλικά και Γερμανικά
ενώ μπορεί να αρχίσει να βλέπει πράγματα σε κωδικα
p.s. ναι σίγουρα αθλητισμός πάνω από όλα και κάθε μέρα. Μαυρίζει η καρδιά μου να βλέπω παχύσαρκα παιδιά...
3) Μαζί σου, αλλά στο υπάρχον σχολείο από Δευτέρα ξεκινούν δεύτερη γλώσσα και μάλιστα Ευρωπαϊκή...
Η φουρνιά μας από την Τετάρτη ξεκινούσε Αγγλικά και μια χαρά τα μαθαμε...
Αν μπορώ να το βγάλω από δεύτερη Ευρωπαϊκή γλώσσα και να κάνει κάτι άλλο (γυμναστική/μουσική) τότε θα το κάνω, αλλά αν δεν μπορώ προτιμώ
να κάνει Κινεζικά όσο πιο χαλαρά γίνεται...
Σε ευχαριστώ!