Νέα

Ποια ξένη γλώσσα να μαθαίνω ως 'Ελληνας;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Dyvoir
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
Ενδιαφερον το πρωτο αρθρο που παρεθεσε ο φιλος που ξεκινησε το τοπικ.

Εγω θα ελεγα καλο θα ηταν να ξερουμε ολοι αριστα τα Αγγλικα! :hi: Τα γαλλικα τα θεωρω υπερτιμημενα :rockon:.Ειναι κυριως γλωσσα της διπλωματιας.Τα γερμανικα τα θεωρω πολυ ανεβασμενα γιατι ειναι η πρωτη οικονομια της Ευρωπης :woldman:.Και τα ρωσικα τα θεωρω χρησιμα γιατι ερχονται πολλες τουριστριες απο το ανατολικο μπλοκ! :grin: Τα ιταλικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα μαθαινουν! :idiot:

Οποτε προτεινω
1.Αγγλικα
2.Γερμανικα
3.Ρωσικα
:hi:

OP
OP
Dyvoir

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21

Εγω θα ελεγα καλο θα ηταν να ξερουμε ολοι αριστα τα Αγγλικα! :hi: Τα γαλλικα τα θεωρω υπερτιμημενα :rockon:.Ειναι κυριως γλωσσα της διπλωματιας.Τα γερμανικα τα θεωρω πολυ ανεβασμενα γιατι ειναι η πρωτη οικονομια της Ευρωπης :woldman:.Και τα ρωσικα τα θεωρω χρησιμα γιατι ερχονται πολλες τουριστριες απο το ανατολικο μπλοκ! :grin: Τα ιταλικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα μαθαινουν! :idiot:

Οποτε προτεινω
1.Αγγλικα
2.Γερμανικα
3.Ρωσικα

Καλή πρόταση!

Θέλω να προσθέσω μια άλλη εικόνα:
http://[URL unfurl="true"]www.internetworldstats.com/images/languages2015.png[/img[/URL]]

Πάλι βλέπουμε ότι οι κυριαρχούσες γλώσσες και στο ιντερνετ είναι τα αγγλικά και τα κινεζικά, στην τρίτη θέση τα ισπανικά, οπότε θα έλεγα ότι από τις ρομανικές γλώσσες πρώτη επιλογή είναι τα ισπανικά.

Σαν Γερμανός που είμαι θέλω να σας πω κάτι σχετικά με τα γερμανικά:
Ναι, είναι αλήθεια, τα γερμανικά βασικά μιλάνε μόνο στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία.
ΑΛΛΑ:
Όλοι οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Σουηδοί, οι Νορβηγοί και οι Δανοί καταλαβαίνουν λίγο πολύ τα γερμανικά. Επίσης με βάση τα γερμανικά μαθαίνει κανείς πάρα πολύ πιο εύκολα τα αγγλικά ή τα σουηδικά (από το να μαθαίνει τις ρομανικές γλώσσες). Από την άλλη πλευρά στις ρομανικές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία) έχουν μεγάλες δυσκολίες σχετικά με τα αγγλικά.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα - λαμβάνοντας υπόψη την ορθόδοξη συγγένεια και την γεωγραφική εγγύτητα - πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να μαθαίνει κανείς τα ρωσικά. Τα ρωσικά καταλαβαίνονται σχετικά καλά στη
Βουλγαρία
Σερβία
Ουκρανία
Λευκορωσία

επίσης λιγο πολύ στην
Μακεδονία
στο Μαβροβούνιο
Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Κροατία
Σλοβενία
Τσεχία
Σλοβακία
Πολωνία
Λιθουανία
Λετονία
Γεωργία
Αρμενία
Αζερμπαιτζάν
Καζαχστάν
Τατζικιστάν
Κιργιζία
και στο Ισραήλ

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Like
12
Πόντοι
66
Καλή πρόταση!

Θέλω να προσθέσω μια άλλη εικόνα:
http://[URL unfurl="true"]www.internetworldstats.com/images/languages2015.png[/img[/URL]]

Πάλι βλέπουμε ότι οι κυριαρχούσες γλώσσες και στο ιντερνετ είναι τα αγγλικά και τα κινεζικά, στην τρίτη θέση τα ισπανικά, οπότε θα έλεγα ότι από τις ρομανικές γλώσσες πρώτη επιλογή είναι τα ισπανικά.

Σαν Γερμανός που είμαι θέλω να σας πω κάτι σχετικά με τα γερμανικά:
Ναι, είναι αλήθεια, τα γερμανικά βασικά μιλάνε μόνο στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία.
ΑΛΛΑ:
Όλοι οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Σουηδοί, οι Νορβηγοί και οι Δανοί καταλαβαίνουν λίγο πολύ τα γερμανικά. Επίσης με βάση τα γερμανικά μαθαίνει κανείς πάρα πολύ πιο εύκολα τα αγγλικά ή τα σουηδικά (από το να μαθαίνει τις ρομανικές γλώσσες). Από την άλλη πλευρά στις ρομανικές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ρουμανία) έχουν μεγάλες δυσκολίες σχετικά με τα αγγλικά.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα - λαμβάνοντας υπόψη την ορθόδοξη συγγένεια και την γεωγραφική εγγύτητα - πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να μαθαίνει κανείς τα ρωσικά. Τα ρωσικά καταλαβαίνονται σχετικά καλά στη
Βουλγαρία
Σερβία
Ουκρανία
Λευκορωσία

επίσης λιγο πολύ στην
[color=red]Σκοπια (στο διορθωσα)[/color]
στο Μαβροβούνιο
Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Κροατία
Σλοβενία
Τσεχία
Σλοβακία
Πολωνία
Λιθουανία
Λετονία
Γεωργία
Αρμενία
Αζερμπαιτζάν
Καζαχστάν
Τατζικιστάν
Κιργιζία
και στο Ισραήλ

[/quote]

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Εγώ θα έλεγα εβραϊκά πάλι...

OP
OP
Dyvoir

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
:cheesy: Καλά! Ευχαριστώ!

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346

Εχω φαντασίωση να το παίξω Ιταλός σε Ελλεηνίδα στην Μύκονο και καθώς θα της σκίζω τον κώλο να της πω πάρτα μωρή άρρωστη που μου ήθελες και Ιταλο

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Επισκέπτης
Eπάγγελμα ξενοδοχουπάλληλος, στην Ελλάδα φυσικά γιατί από τουρισμό καλά πάμε μέχρι τώρα και θα συνεχίσει. Νέος ακόμα και στέλεχος σε μεγάλο ξενοδοχείο σε νησί του Ιονίου. Είχα την τύχη να κάνω την πρακτική μου σε πόλη της Ισπανίας πριν 5 χρονάκια. Είχα συνάδελφο έναν από Άγιο Δομίνικο. Κάπως έτσι τέλος πάντων, κεντρική Αμέρική η χώρα. Ο τύπος γενικά πολύ ''σοφός'' με ωραίες ιδέες και πάντα κρατούσα αυτά που μου έλεγε στο μπαρ που δουλεύαμε. Κάποια στιγμή του λέω για τις γλώσσες του κόσμου και ποιες κατά την γνώμη του είναι προτιμότερο να μάθει κανείς.
1.Αγγλικά (γλώσσα της Αμερικής και της Αγγλίας, γλώσσα του χρήματος.
2. Μια ευρωπαική. Γερμανικά - Γαλλικά, και μετά εκ των Ισπανικών,Ιταλικών κλπ...
3. Μια γλωσσα που απλά θα είσαι ο ΜΟΝΟΣ που θα την μιλάει ανάμεσα σε πολλούς. Τέτοιες γλώσσες υπάρχουν ακόμα. Θα έλεγα Ρώσικα αλλά πλέον δε θα είσαι ο μόνος.. Ακολουθούν τα Κινέζικα, Αραβικά, και γλώσσες Σκανδιναβικής προέλευσης. Εκεί παίζεις μεγάλη μπάλα και μπορείς να πας πολύ ψηλά σε διαφορους τομείς..

Τον συνάδελφο, επιβεβαίωσαν πολλοί μελλοντικοί μου συνάδελφοι που με τον καιρό μου έλεγαν ακριβώς την ίδια γνώμη. Αγγλικά, Ευρωπαική γλώσσα και τελευταία μια που θα είσαι ''μοναδικός''  :dancing:

bou_asd

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Κριτικές
11
Like
49
Πόντοι
1.992

Οποτε προτεινω
1.Αγγλικα
2.Γερμανικα
3.Ρωσικα

Ιταλικά για τον Πάπα

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
Ισπανικα ειναι αχρηστα εκτος αν ζησεις ισπανια η πας λατινική αμερικη.πορτογαλικα μια απ τα ιδια.για λογους οικονομικους αγγλικα,γερμανικα,ρωσικα και σε λιγο κινεζικα.

κατι μαλακιες που γραφτηκαν παραπάνω δεν στεκουν.μαθε λεει ρωσικα να χτυπας γκομενες.εδω δεν μπορεις να βγαλεις γκομενα με τα ελληνικα που τα ξερεις θα βγαλεις με τα ρωσικα;

αρχαια ελληνικα ακονιζουν λεει το μυαλο.ακονιζουν ενα παπαρι,αστικος μυθος ειναι αυτο για εσωτερικη καταναλωση και εντελως αχρηστα.

σαν ελληνες παντως η βοδινη γλωσσα θα μας ταιριαζε γαντι.διαλεγεις και παιρνεις.
φιλος,για να απαξιωνεις μια γλωσσα που χρησιμοποιειται σε 21 χωρες,πρεπει να εισαι μαντης και να ξερεις πως θα σου τα φερει η ζωη μεχρι να αφησεις το ματαιο τουτο κοσμο.δεν ειναι ολος ο κοσμος στην ελλαδα να μην του χρειαζονται τα ισπανικα και ουτε ξερει με αυτη την κατασταση που ζουμε τι θα του ξημερωσει αυριο και που θα βρεθει.επισης,αν καποιος θελει να μαθει λατινογενεις γλωσσες επειδη του αρεσουν,πρεπει πρωτα να μαθει ισπανικα επειδη εχουν την πιο δυσκολη γραμματικη και ολες οι υπολοιπες θα του φανουν πιο ευκολες.σε ο,τι αφορα το καμακι σε ρωσιδες χρησιμοποιωντας τη γλωσσα τους,αν και δεν ειναι πολυ μακρυα απο την πραγματικοτητα αφου γουσταρουν να ακουνε απο ξενους τη γλωσσα τους,ας βαλουμε και λιγο χιουμορ στη ζωη μας.

dinger

Μέγας
Εγγρ.
20 Απρ 2008
Κριτικές
12
Like
468
Πόντοι
4.195
Ας μάθουν οι Έλληνες πρώτα τα Ελληνικά που μιλάνε πλέον με πολύ απλά Ελληνικά επηρρεασμένα απο την Αγγλική (κυρίως) , και μετά ας ασχοληθούν με την εκμάθηση της Αγγλικής , της Ρωσσικής και της Κινεζικής γλώσσας...

zadren

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2015
Κριτικές
17
Like
2.555
Πόντοι
2.756
Ας μάθουν οι Έλληνες πρώτα τα Ελληνικά που μιλάνε πλέον με πολύ απλά Ελληνικά επηρρεασμένα απο την Αγγλική (κυρίως) , και μετά ας ασχοληθούν με την εκμάθηση της Αγγλικής , της Ρωσσικής και της Κινεζικής γλώσσας...
доброе утро :hi:

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
608
Πόντοι
596
Ποια ξένη γλώσσα να μαθαίνω ως 'Ελληνας;

ελληνικά χωρίς σκέψη, αν κάποιος γουστάρει δλδ να μπει σε αυτό το τριπ με τις γλώσσες
και είναι ευκαιρία για μας..γιατί από αυτά τα λίγα ελληνικα που γνωρίζουμε ως έλληνες είναι μεγάλη βοήθεια στην εκμάθηση της πραγματικής ελληνικής γλώσσας

h3ktor

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2016
Like
0
Πόντοι
0
Εξαρτάται τη χρήση... Η νοηματική θεωρείται ξ.γ.;! ;)

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.331
Πόντοι
1.720
καλα αγγλικα για αρχη
τουρκικα ή ρωσικα επειτα

ARAVOTOURKOS(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2020
Like
1.336
Πόντοι
206
Αραβικά μέσης ανατολής! Τα παλαιστινιακά είναι τα πιο καθαρά και θα μπορείτε να συνεννοηθείτε με όλους τους Άραβες.
Τα Αραβικά της Αιγύπτου και του Μακρέμπ είναι διαφορετική διάλεκτος. Όπως και αυτά του Κόλπου και της Αραβικής χερσονήσου.
Οι Σύριοι αδερφοί είναι πολύ καλοί δάσκαλοι. Οι καλύτεροι θα έλεγα.
Το μέλλον μας ανήκει και φροντίστε να ανεβείτε στο όχημα και να μην είστε στην απέξω :headbaning1: :headbaning1: :headbaning1:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom